Як стати професійним UX-дизайнером?

У світі існує чимало важливих та потрібних професій, зокрема, особливо затребуваними є різного роду програмісти, адже IT-сфера на сьогоднішній день є однією з найпотужніших галузей з чималим потенціалом.

Сучасні програмісти, як правило, працюють за різними напрямами, кожен відповідає, так би мовити, за свій фронт робіт. Зокрема, надважливі функції в процесі створення певного програмного продукту виконує фахівець з UX-дизайну. Це саме та людина, котра:

  • По-перше, вивчає та аналізує фактор поведінки користувача, після чого використовує ці дані для створення додатку, програми чи сайту з максимально зручним та зрозумілим юзабіліті;
  • По-друге, в колаборації з іншими фахівцями створює продукт з приємним інтерфейсом, логічно побудованим меню, котре спонукатиме користувача здійснити ту чи іншу цільову дію;
  • По-третє, докладає максимум зусиль, щоб програмний продукт був ефективним, рентабельним та приваблював якомога більше юзерів.

UX-дизайнер – важливий та затребуваний фахівець, котрий, окрім професійних навичок, повинен мати аналітичний склад розуму, бути відповідальним, трудолюбивим та дисциплінованим, постійно вдосконалювати свої уміння та навички - володіючи такими якостями, можна завжди розраховувати на участь в перспективних проєктах.

Якщо вас зацікавив UX-дизайн, і ви маєте намір опанувати його на професійному рівні, ось вам три рекомендації, які, маємо надію, будуть для вас корисними та допоможуть досягти наміченого.

Навчатись, навчатись і ще раз – навчатись!

Опанування будь-якого фаху починається з навчання. Виключенням не є і UX-дизайн. А тому обов’язково запишіться на фахові курси https://itea.ua/ та регулярно відвідуйте їх. Крім того, постійно займайтесь саморозвитком, читайте спеціалізовану літературу, тематичні веб-сайти тощо. Чим більше інформації стосовно UX-дизайну ви опановуватимете, тим вищим буде рівень ваших знань, які можна згодом сміливо застосовувати на практиці.

Де теорія – там і практика!

Теоретичні знання – це, певна річ, дуже добре, однак в жодному разі не нехтуйте практикою. А тому візьміть для себе якийсь проект і розпочніть активну роботу над ним. Навіть якщо оплата за цю роботу буде мізерно або ви взагалі не отримаєте з цього ні копійки, насправді ж ви матимете набагато ціннішу винагороду – практичні навички. Тому головним гаслом на цьому етапі повинно бути: «Працюй навчаючись!»

Надихайтесь

Не зайвим буде долучитися з профільних спільнот, приміром, в соцмережах, або ж бути активним читачем сайтів, присвяченим UX-дизайну. Це ідеальна локація, де можна черпати для себе силу-силенну корисного контенту, обмінюватися досвідом з колегами по цеху, пізнавати щось нове та інноваційне. Більше того, в таких місцях можна презентувати своє портфоліо, а відтак отримати привабливі пропозиції від потенційних клієнтів щодо вигідної співпраці, яка приноситиме стабільний дохід.

Професія UX-дизайнера дуже цікава, потрібна і високооплачувана. Тому якщо ви твердо вирішили рухатися в даному напрямку, робіть це відповідально, добросовісно та самовіддано – і тоді успіх та професійні звершення завжди супроводжуватимуть вас.

15 травня 2021р.

Теги: UX-дизайнер, програміст,

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини