На Закарпатті партія Медведчука влаштувала автопробіг з забороненою комуністичною символікою (ФОТО, ВІДЕО)

Поліція запевняє, що відкрила кримінальне провадження

На Закарпатті партія Медведчука влаштувала автопробіг з забороненою комуністичною символікою (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні,  9 травня,  близько 9.05 до поліції  надійшло  повідомлення про виявлення наліпок із зображенням комуністичної символіки на автомобілях, припаркованих  по вулиці Сороча у Мукачеві.

На місце події  для документування правопорушення виїхали працівники слідчо-оперативної  групи Мукачівського  районного  управління поліції. Попередньо з’ясовано, що  на вісьмох  автомобілях під переднім та заднім склом, на капоті автівок були розміщені наліпки та флаєри із зображенням комуністичної  символіки. 

Відомості про  подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. У рамках  кримінального  провадження слідчі з’ясують усі  обставини даної  події, повідомили у відділі комунікації  поліції Закарпатської  області.

Згодом пресслужба поліції повідомила також, що на КПП "Ужгород" о 13:10 поліцейські обласного центру  отримали  повідомлення про те, що поблизу КПП «Ужгород» знаходиться близько 15 автомобілів з наліпками забороненої комуністичної символіки.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Даний факт поліцейські також  задокументували та відкрили кримінальне провадження.

Автопробіг до 9 травня влаштували представники політичної партії "Опозиційна платформа - за життя" на Закарпатті, повідомило з цього приводу "Суспільне Закарпаття". Частина машин виїхала близько 11 години із Мукачева й поїхала до Ужгорода. Організатор події Іван Чубирко розповів, що, начебто, до акції долучилися близько 200 людей на 100 автомобілях.

За словами речниці Нацполіції Закарпаття Ганни Дан, у Мукачеві та в Ужгороді на машинах учасників автопробігу виявили заборонену в Україні радянську символіку. Відомості щодо цього внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Колона машин під’їжджає до транспортного мосту Ужгороді. На автомобілях ".

Машини з політичною символікою партії "Опозиційна платформа "За життя" зупинилися також неподалік пам’ятника "Україна визволителям" на українсько-словацькому кордоні. Далі учасники йшли пішки. Перед кордоном група чоловіків, побачивши їх, вигукувала "Слава Україні!". ОПЗЖисти їм не відповідали.

Серед цих людей Володимир. Каже: вони не належать до якоїсь організації. Всі їдуть за кордон.

"Нам не подобається ця проросійська кампанія, яка на даний час просто проходить по нашій державі. Ми не маємо проти думки кожної людини нічого. Але це неподобство щодо наших прадідів, батьків, всіх, хто захищав нашу Вітчизну і зараз захищає, і боровся за цілісність України, за Україну, за націю. На даний час це абсурд", — розповів Володимир.

Представники політсили поклали квіти до пам’ятника. Після цього учасники заходу поїхали до Пагорбу Слави.

Організатор автопробігу Іван Чубирко розповів: "Ніяк 8 травня не відзначаємо. Ми відзначаємо 9 травня, оскільки ми є нащадками переможців. Адже Українська Радянська Соціалістична Республіка входила до складу Радянського Союзу і брала участь у Великій Вітчизняній війні з боку Радянського Союзу".

Політолог Михайло Шелемба каже: це політична рекламна акція. "Це є мобілізація їхнього так званого виборця, просування таких російських наративів, російських атрибутів, які присутні в Російській Федерації під час відзначення цього свята. Це зачіпає думки і мотиви тих людей, які ще залишилися з тими поглядами. Тому це ще раз підкріплює їхню ідеологію. 9 травня, будемо казати, є найбільш вдалим для їхньої політичної сили святом", — розповів політолог.

За словами речниці Націполіції Закарпаття Ганни Дан, під час заходу зафіксували порушення: використання забороненої символіки. Її виявили на восьми машинах в Мукачеві та 15-ти в Ужгороді.

Нагадаємо, в Україні відмовилися від святкування радянського Дня Перемоги у 2016 році. 8 травня запровадили День пам’яті та примирення, а 9 травня - День перемоги на нацизмом у Другій світовій війні. Також відмовилися від формулювання Велика Вітчизняна війна. В межах декомунізації заборонили використання радянської символіки. Тепер офіційним символом вшанування є червоний мак.

09 травня 2021р.

Теги: комуністи, символка, ОПЗЖ

Коментарі

Баорабан 2021-05-12 / 19:18:04
Приїхали і проїхали. Все на тому. 99.9 навіть і не чули. Далі що? Зате смі розтрубили

Вуву 2021-05-12 / 00:29:00
Такі автопробіги по суті нічого для простих людей не дають , окрім тих кому заплатили за участь в цьому автопрбігу ? От і все .

Закарпатець 2021-05-11 / 22:39:26
Кончені

Тромб 2021-05-11 / 20:04:49
Првокація! Та повна Фуйня! Народ!,що не бачите на кожному кроці брехня.

пенсіонер 2021-05-11 / 08:14:21
Шановні правоохоронці не дайте сепарні розхитати ситуацію в Закарпатті. Не треба нам "русскогот мира", ми і так ледве його позбулися, з його колгоспами, фуфайками, пянками.
Так розхитували ситуацію у Криму, Донецьку і Луганську і тепер бачимо, що там діється.
Закарпатці завжди були толерантими, трудолюбивими,законослухняними, поважали один одного незалежно від національності.
Женіть із Срібної землі опоблоки, зайд, котрі вивішують провокативні листівки по замовленню із-за поребрика. Не треба нам тут бійні, і так уже загинуло більше 60 воїнів 128 бригади.

балогани 2021-05-10 / 22:47:48
з такою паскуддю як чубірко, дідо якого навірно бігав у мадярів гарматним м"ясом, все ясно! а наш мерчик шо? чи чубіркову смолю назначати другою особою в міськраді то нормально??? завидівські свинопаси(((

Пак Іршава 2021-05-10 / 22:18:43
Закарпатець має правду,отій жопоблоківській шоблі треба файно раз писки набити,бо потім буде як на лугандонії,ментів,хто дав таку команду поліціянтам,некивати сволоту, бігом позвільняти і взяти на "олівець".Дограємеся шо і в Закарпатті лем комени з дахів стирчати будуть.В Одесі як класно поліцаї наведи порядок,а туй шо,Медведчукова служать???

закарпатець 2021-05-10 / 18:57:04
То із того ся і починат. Спочатку квіти до бетонних комунарських ідолів, а дальше у спини українським солдатам стріляти. Ви собі уявіть скільки безлерів серед закарпатців і скільки агентури фсбешної. Та чубірки матірь рідну підкладуть під мацкаля. Рило треба набивати безбожно, поки ще не ходять з портретами "путлер приди и введи". Бо далі буде повно крові. То може наразі обійтится кров'ю із писків жополбоківських?

Еган 2021-05-10 / 18:53:20
Говорили- балакали і знову все з початку? Може була б вже державна воля заборонити на державному рівні цю паскудь? Щось поо Симоненка вже не чутно

сорри 2021-05-10 / 18:09:46
Справді, мусора, які зобовёязані були заборонити це шоу через порушення закону щодо заборони використання комуністичної символіки, ще й цей цирк охороняли і супроводжували. Бо Медведчука бояться і "честь немаю" Русин, мабуть, постарався :(

Ці мусорські нетверді побутові відходи, у випадку чого, так само стояли би струнко перед якимись там безлерами, як це вже було у 2014-му Даунбасі :(

Мукачево 2021-05-10 / 15:57:33
Се случайно не ті наші депутати, що у нас у вариши зробили більшість у міській раді з мером ? Да, що не зробиш заради доступу до бюджетного корита...

Місцевий 2021-05-10 / 14:20:57


Комуністичні символи заборонені в тій частині Європи, яка дуже близько стикнулася з комунізмом. Інша частина має свій досвід спілкування з іншим тоталітарним режимом - фашизмом. Використання комуністичної символіки в Україні кримінально каране. Коментар видалено. Адмін


ціркус за грайцер 2021-05-10 / 10:12:35
Шо ми ся туйка розпинаєме, а тото била дозволена, тобто офіційна акція! Менти там шо робили у голові того ціркусу?! "Почесний" ескорт - проститутки?!

Міськови 2021-05-10 / 10:08:55
Йой не прийде і не наведе - бо вже давно ся завоняв у тому мавзолейови

карпатором 2021-05-10 / 09:30:33
Дебіл чубірко відколи нащадок переможців? Мукачівський провокатор, бити писки. Всяєє Європа відзначає день памяті полеглих, бо саме вони й вибори цю перемогу. Чубірка з братками на Донбас, хай радіють кулям мокшанських снайперів.

Михайло 2021-05-10 / 08:42:36
Слава кпсс! Ленін прийде порядок наведе!

закарпатець 2021-05-10 / 08:36:21
Один раз набийте писки чубіркові і тому прокацапському сброду, більше не будуть паскудити.

Коля 2021-05-10 / 00:24:00
Погорелов і Чубірко брехливі злодії

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини