ФОТОФАКТ. У Берегові влаштували чергову "антиугорську" провокацію з неукраїнськими помилками

Сьогодні зранку у місті Берегово невідомі особи влаштували чергову провокацію, спрямовану на ескалацію напруження в стосунках між українською та угорською громадами Закарпаття.

ФОТОФАКТ. У Берегові влаштували чергову "антиугорську" провокацію з неукраїнськими помилками

У місті з'явилися листівки провокативного змісту, виконані, начебто, українськими націоналістами - на синьо-жовтому тлі, з використанням радикальних формулювань.

Однак, як і в багатьох попередніх випадках, певні деталі видають неукраїнських авторів цієї провокації - слово "УКРАЇНСЬКОЇ" написано з помилками, яких міг допуститися автор-неукраїнець, - "УКРАЇНЬСКОЇ".

Цілком очевидно, що йдеться про чергову зовнішню провокацію, спрямовану на погіршення стосунків між українською і угорською громадами Закарпаття і посилення напруження в українсько-угорських міждержавних стосунках, на взірець тих, що вже були організовані раніше.

Скажімо, раніше вандали пошкодили інформаційне панно в Свалявсьому меморіальному парку, а до того затримали підривника угорського пам'ятника на Верецькому перевалі.

Резонансною була історія з підривом угорського офісу в Ужгороді, яку організували залежні від Росії ультраправі активісти з Польщі. А замовник провокаційних "угорських" стел на Закарпатті переховувався в Росії.

Свого часу на Верецькому перевалі невідомі провокатори обмалювали нацистськими свастиками пам'ятник, збудований на честь гонфоґлалашу – завоювання угорськими племенами нової батьківщини. Першими про ту подію повідомили джерела в Угорщині, наближені до праворадикальної партії "Йоббік" (Jobbik).

Як тоді писало Закарпаття онлайн"ситуація породжує кілька знаків питання, адже якщо йдеться про вигук УРА!, то він характерний не для українських організацій, а, швидше, проросійських, а якщо організатори акції хотіли кинути тінь на українських радикалів, маючи на меті написати абревіатуру Української повстанської армії -- УПА, то їх явно підвела звичка писати латиницею. У будь-якому випадку можна говорити про провокативний характер цієї акції, спрямований на розбурхування українсько-угорських стосунків".

Таку помилку можна би було сприйняти як випадковість, якби не ряд інших фото цього ж плану, на яких вже робило акцент Закарпаття онлайн.

Скажімо, свого часу наше видання повідомляло про те, що на будівлі медичного факультету Ужгородського національного університету, розташованій на Набережній Незалежності неподалік площі Народної, невідомі написали гасло ВО «Свобода», яке супроводжували дві намальовані поруч свастики. І в цьому випадку автори надпису допустилися дивної помилки – букву "Я" розвернуто в протилежний до "правильного" бік. Тобто, йдеться про те, що і в цьому випадку стіну з метою провокації розписували люди, які у своєму повсякденні послуговуються латиницею.

Пізніше в аналогічний спосіб вандали-провокатори спаскудили провокативним надписом синьо-жовтий вказівник при в'їзді в Ужгород. І в цьому випадку, що показово, привертає увагу "неправильна" буква "И", дописана вкінці слова "УкраїнИ". Доросла людина, яка послуговується кириличною абеткою, таку помилку допустити не могла. Вона є типовою для дітей, які тільки вчаться писати. Однак, слід розуміти, що діти початкових класів вказівник Ужгорода вночі точно не розмальовували.

02 травня 2021р.

Теги: провокація, погрози, угорці

Коментарі

Адоніс 2021-05-06 / 09:12:30
Ай, шо ви ходите туда-сюда. Всім відомо, що це справа рук пана Віктора Балоги!

Микола 2021-05-05 / 12:25:41
і самі мадьяри тоже роблят провокації , обіжений Ласло втік і сидит на мадярах, скучно йому наверно

Прокоп 2021-05-05 / 01:01:57
Іван Чубірко ся не вгомонить ніяк! ОПЗЖ в ж...пі

Вуву 2021-05-04 / 01:27:18
Якби на 1 квітня , день дурного поклейіли то може б і посміялися .
А так тупо глупо і примітивно .

Шелінберг 2021-05-03 / 23:24:14
Тут даже думати нішто.Сліди точно ведуть у московськоє гестапо.Лем они мають інтерес от етой провокації.

Читатель 2021-05-03 / 22:51:12
Увы, стоит задуматься, что у агрессора, с госбезопасностью всё отлично. Почему в РФ такое невозможно? Где-то в России, кто-то слышал, кто-то видел подобные провокации? У них такого нет.

Вывод. Что-то у нас не так. Мы даже себя уважать не научились! Увы...

Читатель 2021-05-03 / 22:49:25
Я отвечу просто. Сто раз не научится пресекать такие провокации! Это позорище - за столько лет войны!

злий 2021-05-03 / 22:20:21
Doctor, у тебе візії в перемішку з фобіями - я не кайфую від появи таких паскудств, а зовсім навпаки.
А руку Росії клеїти не треба, її видно по всьому світу, Штати вже за це москалям санкції оголосили.
У нас в Україні та рука - в Криму і на Донбасі, не помітив? У нас на Закарпатті - в безтомосній секті РПЦвУ, в кремлівських "русинах", в іншій небрязі.
За руку Угорщини деяким тамтешнім високопосадовцям заборонили в'їзд в Україну. І най ще подякують, що все так лайтово, бо я би по тих руках бив жорстко і системно.
Ну і позирай, аби тебе не травили. А я собі раду якось дам :)

Doctor 2021-05-03 / 21:10:13
Чуєш Злий!? Такі як ти , і твої однодумці жирують коли такі плакати з'являються на вулицях Закарпаття! Такі як ти і розповсюджують з помилками , щоб руку Росії чи Угорщини сюди клеїти! Травити будуть тих самі закарпатці , як спіймають , це факт! І закарпатські українці в тому числі!

Адмін 2021-05-03 / 16:40:24
Дякуємо, Ede. Ми щиро вірили, що то писали не ви ))

Ede 2021-05-03 / 16:11:32
"Виєдєного"

Ede 2021-05-03 / 16:09:58
Адмін: хтось пише від мого імені. А ці плакати виданого яцца не стрять: дурна голова - дурний вітер...

злий 2021-05-03 / 16:06:52
Х-man, це не я угрофоб, це ти українофоб. І постійно заходиш на такі теми продовжувати такі провокації, розпалюючи ворожнечу між українцями і угорцями. В інших темах тебе нема.
Щоби з'ясувати, хто є замовниками цієї провокації, треба лише з'ясувати, кому вона вигідна. Українцям не вигідна точно. І неукраїнські помилки в тексті чітко вказують, що цею і попередні провокації робили не українці. Вигодонабувачами в цій ситуації можуть бути: 1. уряд Орбана, який хоче зберігати вплив на угорську громаду Закарпаття, зокрема шляхом її мобілізації ось такими от липовими "загрозами"; 2. Росія, яка постійно робить такі вкиди, аби дестабілізувати ситуацію в Україні, в даному - просіявши ворожнечу між українцями і угорцями.
По великому рахунку, не важливо, хто є замовником цієї прповокації - Росія чи Угорщина, адже Путін і Орбан - цімбори. І "дружать" вони проти України

До.... 2021-05-03 / 13:53:18
може провакація Кремля-Якісь маскальські сили(укр.партія"За ЖОП" і пр)-та Разом з якимись сепарами-не знаю якими..Реально Це- може?венгерськими і ще"Русинами",но ПОЛІТИЧНИМИ Русинами,а не національними(бо національність Русин чи Русин-Українець-це норм..а от Політ.русин.то..)короче якісь Наші(закарпатські Наші Сепари-Є таких...і У Владі,Чиновників Повно-Митня,міліція,різні Держ.Адміністрації,різні Ради-БоЇМ-до портфеля добратися -ТО у Них головне,а Потім...).Ще й того Павлова не НАЙЩЛИ(способний на усе...),то Ще Один...

ромаріо 2021-05-03 / 12:56:28
Потрібно було останні 30 років займатися економікою і на цій основі фінансувати розбудову сучасноі арміі, а не просир...час в пустому патріотичному трьопі. Тоді всі навколо Украіни сиділи б тихо - нижче плінтуса.

Степан 2021-05-03 / 11:41:46
Люди ви не розумієте,що хтось завжди кидає кістку щоб ми гризлися,щоб завжди ми були виноваті такі як шуфрик,оби началося так як на Донбасі,Ми собі живемо мирно і тихо,мадяри помагають,давуть роботу,робочі міста,доплачують ,ремонтують майже по всіх отраслях,Що вам іще треба?Якиїсь клоун мече кістку і ви нагнітаєте,

Х-man 2021-05-03 / 11:23:49
До злого а а тобі подібні угрофоби не можуть так написати щоб здавалося що то написали самі угорці

Няньо 2021-05-03 / 11:20:40
Після цього як СБУ виявить цих провокаторів їх треба витруїти як щурів раз і назавжди, щоб інший раз не робили ворожнечу на мирному Закарпатті.

злий 2021-05-03 / 11:06:44
Падре, поясни інші випадки "помилок" в подібних провокаціях, про які написано в статті - "дзеркальні "Я" і "И", латинське "Р" замість українського "П" і т.д.

Самі мадяри ці провокації і роблять, щоби маніпулювати угорською меншиною на Закарпатті

Няньо 2021-05-03 / 11:05:02
На свята тисячами вернулися заробітчани і запрацювали всякі там термальні бударі на які поперли наші східні сусіди - зрада серед них.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини