Ужгородців обурила публічна брехня міської "Європейської Солідарності", яка намагалася виправдати земельний "дерибан" (ФОТО)

Йдеться про суботній допис на сторінці у соціальній мережі Фейсбук ужгородського осередку партії "Європейська Солідарність", в якому останній намагається виправдати ухвалені на березневій сесії скандальні рішення щодо приватизації парків та скверів.

Ужгородців обурила публічна брехня міської "Європейської Солідарності", яка намагалася виправдати земельний "дерибан" (ФОТО)

Так в суботу, 3 квітня, на офіційній сторінці в соціальній мережі Фейсбук "Європейська Солідарність Ужгород" з'явився допис, в якому "солідаристи" повідомили: "Офіційно заявляємо, що земельні ділянки, названі «зонами відпочинку, парками та скверами», не є такими ані за документами, ні за зовнішнім виглядом...". 

Цей допис є не тільки маніпулятивним, а й містить очевидну недостовірну інформацію. Більше того, політична сила проплатила тиражування цієї брехні в соціальних мережах.

Незважаючи на триваючий суспільний резонанс, наразі публічно невідома позиція керівниці закарпатського осередку даної політичної сили, чинної депутатки парламенту Іванни Климпуш-Цинцадзе, керівниці обласної фракції Ірини Мацепури та її заступника Дениса Мана.

Зелені зони на Слов'янській набережній в Боздоському парку, по вул. Ольбрахта на березі р. Уж, зелені насадження загального користування по вул. 8-го Березня на території парку-озера "Кірпічка" є такими відповідно і до документів. Щодо засміченності частини з них, що вказується "солідаристами" на доданих фото, це не може слугувати виправданням порушенню законодавства при голосуванні, а тим більше підставою для передачі цих земель в приватні руки.

Основним документом, який визначає порядок планування та забудови населеного пункту, є його генеральний план, що оприлюднюється на сайті відповідної місцевої ради. Так, відповідно до генплану міста Ужгорода, доступного на офіційному сайті міської ради, вищевказані ділянки за функціональним призначенням віднесені до територій зелених насаджень загального користування.

На невідповідності містобудівній документації питань щодо відведення даних ділянок вказав і головний архітектор Ужгорода Олег Боршовський в службовій записці, адресованій міському голові Б. Андріїву 29 березня 2021 року, тобто напередодні сесії. Остання, разом із відповіддю на запит депутата обласної ради І. Дурана, була есклюзивно оприлюднена "Закарпаття онлайн" 2 квітня.

Тобто, ужгородська "Європейська Солідарність", фракція якої в міськраді входить до владної коаліції, на відміну від інших, які відмовчалися, знаючи, що своїм голосування порушили закон і передвиборні обіцянки, ще й публічно збрехала. Звинувативши, на додаток, журналістів і правозахисників. Як наслідок, в комплексі, політична відповідальність за такі дії буде не тільки за сам факт участі в "дерибані" зелених зон та прибудинкових територій, а й за цю публічну брехню виборцям і громаді загалом.

Слід окремо зазначити, що сам факт участі в подібних корупційно-земельних схемах для лідера міської "Європейської Солідарності", секретаря Ужгородської міської ради Андрія Риби, це вже "традиція". Свого часу А. Рибу виключили з попередньої партії ("Батьківщина") саме за участь в масштабному земельному "дерибані". Так само в попередній каденції, через "дерибанні" голосування "колег", самоусунувся від роботи фракції "Солідарність" і голосувань за земельно-майнові питання депутат міськради Роман Богуславський.

Окремо слід опублікувати добірку з коментарів ужгородців, які з обуренням висловили свою незгоду із цією публічною нісенітницею на сторінці міської "ЄС". Коментарі деяких з них неодноразово видалялись модераторами даної партійної сторінки, зокрема представників громадськості – письменника Андрія Любки та правозахисника Віталія Грегора. Останній, згідно із скріншотом, також до свого коментаря (видалений вчергове модератором) прикріпив фото службової записки головного архітектора Ужгорода із зауваженнями, яка в свою чергу спростовує написане політичною силою.

- Alex Rovnyak: А ще цікаво, як це ділянка прямо впритул до пішохідної зони «візуально не тягне на зону відпочинку». Отримаємо там чергову поверхівку, а прогулянка набережною стане схожа на прогулянку вул. Легоцького. А на вело-доріжці з`явиться світлофор?

- Ярослав Гулан: Словом, якщо бачимо сміття - одразу пишімо заяву про отримання там безкоштовної землі - тепер, виявляється, так можна

- Andriy Lyubka: Оскільки вже два мої коменти вчора тут стерли, спробую втретє і востаннє. А питання прості: 1. Чому ЄС вирішила голосувати ЗА ці питання, якщо навіть мер не голосував, знаючи, що репутаційно це скандал? 2. Чому ЄС не спитала в своїх виборців і громади - чи треба підтримувати це потенційно дуже конфліктне рішення (навіть ОПЗЖ й двоє слуг голосували проти!) 3. якщо це ексклюзивні, єдині такі зони в місті (як ділянка на набережній біля моста) - то чому її віддавати під індивідуальне житлове виробництво, а не зробити там громадський простір - сквер, парк, набережну, спортмайданчик, або ж не збудувати цінну для громади будівлю - дитсадок, наприклад? 4. якщо ціла фракція в міськраді, яка входить у владну коаліцію і має посаду секретаря ради, ходить і фоткає бруд і сміття в місті, то чи має вона це публікувати своїм прихильникам і виборцям як аргумент для продажу й забудови, чи має звернутися до комунальних служб і спитати чому там не прибирають і чому там навколо немає жодного смітника? 5. якщо видаються такі унікальні ділянки під забудову, то на яких підставах їх отримують саме ці люди? чому не провести торги, аукціон, конкурс на кращий архітектурний проєкт, який прикрасить місто?

- Віталій Грегор: Оскільки ви видаляєте коменти, то повторю знову тут і опублікую окремий пост. Бо ви не лише захищаєте дерибан, а цинічно брешете ужгородцям. Бридко. Всі ваші слова спростовуються службовою запискою головного архітектора міста, який чітко вказав, що проголосованні вами питання незаконні!

 

Окрім того, не погоджуючись із намірами міської влади перетворити дані зелені зони в чергові "бетонні джунглі", ужгородці Олександр Ровняк та Ернест Самсончик, який також є головою Закарпатської молодіжної ради, 3 квітня розпочали публічний збір підписів під зверненням до Ужгородської міської ради, міського голови та Закарпатської обласної прокуратури. Під даним зверненням вже публічно підписались понад 100 громадян.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, напередодні небайдужа громадськість Ужгорода публічно закликала Б.Андріїва "ветувати" ці "дерибанні" рішення. Останні також звернулися і до керівництва Закарпатської обласної прокуратури та Ужгородської окружної прокуратури захистити землі загального користування громади Ужгорода, забезпечивши судове оскарження та відповідні заходи забезпечення позовів. 

Слід нагадати громадськості, як яскравий приклад публічної брехні, випадок із колишнім заступником Ужгородського міського голови О. Білаком, який збрехав двічі щодо своєї втечі з допиту з прокуратури в корупційній справі.

05 квітня 2021р.

Теги: дерибан, обурення, виправдання, Європейська Солідарність

Коментарі

Не політик 2021-04-06 / 13:10:28
Зараз тебе підтримую ! Але не забудь скільки навколо усіх цих нардепів отримало Карпатської землі інших іх друзів-пришлякив,які не мають відношення до нашого краю.коли уже нажеруться !

закарпатець 2021-04-06 / 12:44:47
До неполітик.
Само собою що хочу все знати. І скільки понабивав земель Балога, Петьовка, Ледида, Лунченко, Пацкан, Горват.
Але наперед хочу знати скільки і яким чином накрали десятки земель та лісів від закарпатців такі приблуди як каськів і медведчук, які ніколи не були і не є закарпатцями.

Тарас 2021-04-06 / 11:57:06
Таке враження,що Риба основна персона коррупціі в місті! На часі ЕС відірвати цього депутата.

Не політик 2021-04-06 / 10:28:14
Закарпатці- а ти не хочешь розібратись скільки закарпатської земельки понабирали нардепи різних років під сади ,городи на 50 років оренди ,в тому числі з ЕС ,Батьківщини,дуже "Рідного Закарпаття" та інших.Коли хтось при владі -Ср.ку вилизуете !

І ти, Крук?!! 2021-04-06 / 10:17:44
Степан Крук, агов, ти де? Ну дууууже цікаво почути, що тепер скажеш?

закарпатець 2021-04-06 / 10:15:10
А жопоблок не має наміру розібратися яким чином їх вождь медведчук отримав 40 гектарів лісу на Воловеччині? І яким чином його віллу будували за рахунок залізної дороги? Альо, "правдолюбці", уперед, до істини

Ужгородець 2021-04-06 / 10:04:50
Це та Куберка,що працює у виконкомі та була головою міської виборчої комісіі на виборах мера , відробляє а ділянку в центрі міста на Макаренко? Не соромно? Померлому від Коронавірусу екс депутату Булині Михайло відмовили,а сім'ї Куберка надали. Працюючи у виконкомі з усіма Правліннями СББ вона майже підбурила ситуацію відмови покійному Булині.

Луі 2021-04-06 / 09:10:58
Шо там Крук с.обіцяв напередодні? Всі спокійно, нич з того не буде?

май русин 2021-04-06 / 07:39:46
Навіть корумпований Андріїв ветовав єдно з сих рішень. А сисі корумповані риби розказувуть, ош білі і пухнасті

Троль 2021-04-05 / 22:42:04
Не треба манiпулювати,якимось щитами,якi е у багатьох рекламникiв.Фракцiя ОПЗЖ заявила про вiдмову у пiтриманнi злочинних рiшень ще до того,як якийсь жебракуватий Депутат/який не отримав пiд час виборiв одного голосу ужгородцiв/Але пройшов у Раду/ почав шантажувати членiв опозицiйноi фракцii за не пiдкору своiми провокативними статями.Повна заказуха деребанщикiв.

Виктору 2021-04-05 / 22:03:59


Фракція ОПЗЖ не голосувала ситуативно, бо Погорелову наступили на хвіст з рекламними щитами. Тепер, оскільки є резонанс, що його зробили спільно активісти і журналісти, ОПЗЖопники хочуть на цьому ще й відпіаритись.

Молодці Закарпаття онлайн, що не піарите цю кремлівську прислугу


Маніпуляції корупціонерів 2021-04-05 / 21:33:41
Ну, хоча б спочатку. От перші дві фотографії, що взяті з публікації ЄСів, стосуються зовсім іншої земельної ділянки біля Кірпічки. Ця ділянка перебуває вже давно в приватній власності з тими двома закинутими будинками. А проєкт про надання дозволу Ригану на розробку проєкту по відведенню стосувалось зовсім іншої ділянки в буферній зоні Кірпічки. Але ж ЄСам треба показати якнайстрашніше. І тому брешуть. Або ще гірше - не розібралися. В такому разі їм як обранцям громади ціна копійка в базарний день, якщо вони не тямлять в предметі, за який голосують. Ще й з таким пафосом огризаються. А відтак брехня на брехні. І саме ЄС-и маніпулюють суспільною думкою. Що ж до голови тої фракції, то ще за Ратушняка стало зрозуміло БЮТівцям, які відхрестились від нього як від токсичного депутата, who's that gay (без описки). Але таких підбирають інші політичні сили для рішалова в раді, він їм зручний. Дивно, що цієї ж помилки припускається і Горват Роберт, який його тягне й не може відхреститися від очевидно запаскудженого типа. Ще й секретарем ради його зробив. Тобто відразу на цьому складі ради поставив тавро. Підсилив одного корупціонера іншим. Просто загляденіє! І це твій політичний висяк.

Білон 2021-04-05 / 20:16:11
Риба, якщо машина твоя буде забруднена, одразу віддай її будь-кому.

Читач 2021-04-05 / 20:09:54
У сім’ї погорелого половина міста нерухомості у власності! Хто б говорив!

Виктору 2021-04-05 / 19:54:56
Тут стаття про брехню ЄС, а не про позицію інших фракцій.

Виктор 2021-04-05 / 19:08:50
Чому автор не згадуе,Що фракцiя ОПЗЖ не голосувала за цi рiшення,мало того официйно чере засоби массовоi iнформацii заявила про Це навiдь в ЮТУБi,ще до сесii.Соромно про Це не говорити ,мало того голова фракцii Андрiй Погорелов неодноразово попереджав про Це!

злий 2021-04-05 / 19:01:49
Кончені

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 2
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини