РНБО ЗАПРОВАДИЛА САНКЦІЇ ДО МЕДВЕДЧУКА ТА МАРЧЕНКО

Рада національної безпеки й оборони України включила в санкційний список 8 осіб і 19 компаній, зокрема нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука, його дружину Оксану Марченко та її подругу Наталю Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною нардепа Тараса Козака.

РНБО ЗАПРОВАДИЛА САНКЦІЇ ДО МЕДВЕДЧУКА ТА МАРЧЕНКО

Про це повідомив секретар РНБО Олексій  Данілов на брифінгу.

Загалом санкції запроваджено на 3 роки до 8 фізосіб і 19 юросіб. Президент підпише відповідний указ.

Санкції щодо Марченко та Медведчука на три роки передбачають:

  • Блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;

  • Обмеження торгівельних операцій;

  • Зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань;

  • Анулювання або зупинка ліцензій та інших дозволів, одержання яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, зокрема, анулювання чи зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами;

  • Повна заборона заходження іноземних невійськових суден та військових кораблів до територіального моря України, її внутрішніх вод, портів.

Санкції застосовано до 3 громадян України та 5 громадян Російської Федерації: 

  • Вацьковський Костянтин Борисович, громадянин Росії;

  • Домченко Віталій Валерійович, громадянин РФ;

  • Лавренюк Наталія Миколаївна, громадянка України;

  • Лісогор Сергій Вікторович, громадянин РФ;

  • Марченко Оксана Михайлівна, громадянка України;

  • Маслюк Олександр Миколайович, громадянин РФ;

  • Медведчук Віктор Володимирович, громадянин України;

  • Попов Михайло Юрійович, громадянин Росії.

  • Джерело в РНБО в коментарі "Українській правді" пояснило, що 5 росіян, проти яких Україна ввела санкції - це менеджери активів сім'ї Медведчука.

Також під санкції потрапили компанії, зареєстровані на території РФ, у Молдові та інших країнах. 

Санкції накладено і на компанії, що володіли 5 літаками, які здійснювали прямі польоти з Києва на Москву, І на літаки, і на їхніх власників, і на компанії, які обслуговували ці літаки. Усі ці компанії іноземні – частина з них зареєстрована в Молдові, частина у Португалії, сказав секретар РНБО.

Данілов уточнив, що "санкції вводяться на все майно, яке є у пана Медведчука".

На запитання про долю телеканалу "1+1", частиною якого володіє Марченко, секретар РНБО сказав, що канал буде далі працювати, але тією частиною майна неможливо буде користуватися.

Данілов пояснив: санкції застосовано, бо Служба безпеки веде кримінальне провадження за ст. 258 ч. 5 щодо фінансування тероризму.

Радбез також розглядав питання про нафтопродуктопровід "Самара – Західний напрямок" протяжністю 1433 км, який "із невідомих причин", "за сумнівної процедури", без приватизації перейшов із держвласності в руки двох власників, афілійованих із двома громадянами України. 

Йдеться і про "ПрикарпатЗахідтранс".

РНБО доручила повернути нафтопродуктопровід у держвласність. 

Передісторія: 

  • 29 січня було накладено санкції на літаки нардепів ОПЗЖ Віктора Медведчука й Тараса Козака, які літали до Росії, а 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти Козака та телеканалів "112 Україна", NewsOne, ZIK, які записані на Козака, але контролюються Медведчуком.

  • За даними DT.ua, підставою для санкцій проти Козака та пов'язаних із ним юросіб стало розслідування спецслужб, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму. 

  • 11 лютого колишньому заступнику директора ДП "УкрДІАП" повідомили про підозру у зловживанні службовими повноваженнями як особі, що надала неправдивий висновок в суд, в результаті чого фірма "Прикарпатзахідтранс" безпідставно заволоділа частиною магістрального нафтопродуктпроводу "Самара – Західний напрямок".

  • Партія "Опозиційна платформа – За життя" спростовувала зв'язок Віктора Медведчука з нафтопродуктопроводом "Самара – Західний напрямок" і причетність фірм Тараса Козака до торгівлі з ОРДО й ОРЛО.

  • За даними журналістів, Наталія Лавренюк, яку Тарас Козак не вказує в деклараціях, має спільний із подружжям Оксани Марченко і Віктора Медведчука нафтовий бізнес у Росії, а також численне майно в Україні.

20 лютого 2021р.

Теги: санкції, Медведчук, Марченко

Коментарі

Ужгородець 2021-03-15 / 17:00:30
Навіть не допоміг фільм "Пацталомніца" чи "Полоумніца"...
От що байден животворящий робить.
Скоро вова-піаність ще й белю коломойшу прижучить(ой не хвакт)

Мент 2021-03-07 / 14:22:27
Санкции херня. Нужно их обнулять как штаты делают. А деньги в бюджет Украины.

jurius 2021-03-06 / 21:55:50
Частина дописувачів, ніби палких патріотів змішують горох з просом коли боряться і проти Медведчука і проти "високих" тарифів. Знаю що напишу непопулярну річ, але з популізмом треба якось боротися. Отже по черзі: відмежування від Росії це добре; боротьба проти російських агентів в Україні це шлях до очищення; боротьба проти російського впливу в Україні зовнішнього і внутрішнього сприяють боротьбі з корупцією, бо один з наслідків російського панування - це корупціонування наших еліт і посилення радянського економічного нігілізму; але унезалежнення України неминуче повинне призвести до розумної макроекономічної політики, яка, в тому числі, полягає у запровадженні ринкових цін для населення; лише в минулому році запрацював ринок газу і тарифи для населення і промисловості вперше зрівнялися, але оскільки для населення весь час і так були менші ціни ніж підприємств, а в 2020 р. економіка впала, тож і ціни знизилися і люди цього не помітили; після відновлення економіки тарифи на газ неминуче виростуть і це об'єктивні реалії нормальної ринкової економіки, а не чиясь зловісна корупційна діяльність. Так що, шановні дописувачі, починайте мислити логічно та критично. І останнє: незалежність коштує дорого, тому виключайте подвійні стандарти. Хочете пільги, відмовляйтеся від незалежності - і навпаки.

вуйко 2021-02-28 / 01:25:46
Мертвечук - негідник ?

їх всіх олігофренів на марс відправити 2021-02-26 / 16:22:54
Головним імпортером електричної енергії з Білорусі і Росії стала компанія “Дніпросталь-Енерго” олігарха Віктора Пінчука.

Про це повідомив народний депутат, лідер Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

“На жаль, головними імпортерами російської електроенергії стали великі промислові компанії, чий фінансовий і лобістський потенціал дозволяє вже два місяці вільно постачати в Україну російський ресурс. Перш за все це найбільший виробник труб – компанія “Інтерпайп” Віктора Пінчука, точніше її структурний підрозділ “Дніпросталь-Енерго”, – повідомив Волинець.
Больше информации на портале Антикор: https://m.antikor.com.ua/articles/441063-pinchuk_stav_golovnim_importerom_rosijsjkoji_elektroenergiji__nardep

вангую-вангую 2021-02-26 / 07:04:16
Хтось з санкціонерів і злів-попередив. А піпли най хавають - які ми ЗЕло сміливі і рішучі

сакції 2021-02-26 / 04:27:38
Перед введенням санкцій "літаки Медведчука" перегнали у Швейцарію – https://www.pravda.com.ua/news/2021/02/26/7284771/

Іване 2021-02-25 / 20:22:21
Боюся, ош закарпатець правий... Знаючи ЗЕленят, можуть повиіжачитися на опзжепах, а потому назад оддадуть, ще й ся перепросять. Ті вже так скакати не будуть, побояться. Вже конкурентом менше. Потренувалися - а тогди з повнов силов на протилежний табор! - а там вже спуску і вибачень не буде. Бо і вибори вже подойдуть

Іван 2021-02-25 / 17:50:43
до нижнього
Іди роби дашто,усі знавут ко вто там ходив на мітинги за тарифи тай за які вонячі гроші..

закарпатець 2021-02-25 / 16:07:10
Е, мало поговорять та й усе медведчуку вернуть. Ще й вибачаться перед кумом фюрера руського. Це все пилючка в оченята таким як Іван, же би ся радували та забули про тарифи.

Іван 2021-02-25 / 14:38:52
Молодець Зеленський,туй го хвалю точно ..Помножив на ноль Мертветчука,не зассяв ги Порох..Зеленський хоть і бив доста "зелений",мож казати "зовсім зелений" на Президента,айбо оказався смілий тай скоро ся вчить..і добре што не краде..Видиться ми што скоро ся возьме і за других тих ото крали ісі 30 років..Данілов з РНБО пообіщав недавно..треба ба би мало яйця притрощити таким жуликам ги Балога,котрі туй на Закарпатті робили што хотіли..кілько землі порозкрадали та й хащи..і Мертветчук туй чмирота тоже участвовав..думав ош овін царь послє свого кума Путина..Ан нет,прихлопнув го Зеленський ги вонячу із гавна муху))..привіт Балогам

Петро 2021-02-23 / 11:03:23
Исе ищи май марга ги Яник,на кілько мож бути голодним до богатства,ба чи ни удавить го?

Адмін 2021-02-23 / 02:16:24


Додали відео в тему від Бігус.інфо


пенсіонер 2021-02-22 / 16:14:08
Не драматизуй Говерла. Спочатку треба розібратися зі своїми гнидами, а потім братися за московських вошей.
А гнид у нас стільки, що все українське суспільство можуть зжерти.
А як дальше Зе буде крутити, будемо бачити, але чудодійний Байден не дасть заразі ординській прогресувати.
А нам серед себе треба виявляти те бидло, котре готове підставити усіх нас під кацапську сокиру, заради своїх заправочок та інших преференцій.

Говерла 2021-02-22 / 00:43:45
Напевно, що договорняк Зе з Пу.
Бо якщо й справді отак накрутили, то наступний крок -
Медведчук мав би йти під суд і на тривале ув'язнення.
Але цього нема, навіть навпаки - його жінка йде в політику!
Вигода для Пу: направити думки їхнього суспільства в бік геть від
самої Москви де наразі майже так само, як в Мінську.
Москвичі сидять по домівках або тікають десь подалі.

пенсіонер 2021-02-21 / 08:38:51
От що може чудодійний препарат Байден.
Ще би поцікавилися активами Ахметова, Пінчука, Фірташа, Суркісів, Ярославського.
Хоча здається це ніщо інше як великий пук і його би не було, якби ОПЗЖ явно не почали нагліти та й падіння рейтингів трохи владу "підбадьорили".

Ede 2021-02-21 / 00:18:22
Молодци, надіюсь, на черзі Порошенко і Тимошенко! Саме головне же послідовність....

Чалий 2021-02-20 / 18:22:03
Ще чубірка медведчуковського шестака треба приземлити, скоро заправочки їхні нелегальні які продають контрабандний нафтопродукт медвечука треба прикрити, перший кабельний медведчуковський закрити і русина товстожопого в петушарню одправити най воздух йому у гудзицю надують

санкції на медведчука а електрику з росії 2021-02-20 / 13:44:33
https://m.antikor.com.ua/articles/439713-glava_nkreku_valerij_tarasjuk_stavlennik_pinchuka_chlen_luhnikovskoj_opg_chastyj_gostj_moskvy_i_vdohnovitelj_pokupok_ele

злий 2021-02-20 / 13:11:48
,?.,.?/,.,/?,, на кожну московську курву з окружної санкції запроваджувати нема смислу

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини