Чому проекти "політичної русинки" Поп зазнали краху в Україні

Уродженка Закарпаття Тетяна Поп з 2013 року практично не з’являлася в Україні, а лише потрапляла у медійні і фінансові скандали, плела романтичні інтриги з регіоналами-втікачами у Москві та періодично роздувала тему «визнання русинів окремою меншиною», тим самим підігруючи кремлівським ЗМІ.

Чому проекти "політичної русинки" Поп зазнали краху в Україні

Багаторічні спроби екс-учасниці реаліті-шоу «Холостяк» і «Дом-2» Тетяни Поп увійти в російсько-український пул політичних експертів завершилися практично безуспішно, навіть не дивлячись на те, що спеціально під неї був створений і профінансований медіа-ресурс «ЭХО Киева», новинний телеграм-канал, громадська організація «Координаційний центр русинських організацій» тощо.

Жоден із цих перерахованих проектів, які були створені та фінансувались наближеним до Кремля особами, не приніс очікуваного результату в Україні. Ба більше, у грудні 2020 року невідомі взагалі заблокували роботу сайту «ЭХО Киева», який так і не став платформою для «медійного» відбілювання колишніх регіоналів, а нині українських нардепів чи інших горе-активістів.  

Бренд та логотип «ЭХО Киева» був оплачений і зареєстрований Тетяною Поп ще взимку 2018 року. З того часу під цей медіа-бренд окремо було створено сайт, Telegram-канал, Facebook-сторінку та власний YouTube-профіль.

Проаналізувавши контент ресурсу, стає зрозумілим його проросійський вектор діяльності на кшталт видання «Вести» чи, навіть, «СТРАНА.ua», де постійно критикується українська влада, війна з РФ на Донбасі називається «громадянською», а колишні впливові «регіонали» Олена Лукаш, Ренат Кузьмін і журналіст-втікач Анатолій Шарій регулярно роздають свої коментарі.   

За період свого функціонування у майже 2 роки, медіа-ресурс «ЭХО Киева» так і не став рейтинговим, як мінімум за аналітикою сайту bigmir.net, а тисячі підписників у YouTube та Telegram є нічим іншим, як штучно нагнаними ботами, які через певний період часу і невиплату систематично «відписуються». Це можна легко перевірити через інші чат-боти, які дають статистику кількості підписників та переглядів у телеграм-каналах.

Телеграм-канал «ЭХО Киева» щоденно покидає десятки ботів, свідченням чого є нульовий рівень переглядів посту при понад 6 тисяч підписниках

Ще 9 грудня минулого року Тетяна Поп заявила, що «українські рагулі-націоналісти» здійснили DOS-атаки на головний сервер сайту «ЭХО Киева», який просто «впав». Насправді, достеменно невідомо хто і чому «повалив» медіа-ресурс, який з того часу повністю заблокований, а відповідно пустують без контенту прикріплені до нього сторінки у соціальних мережах. 

Сайт «ЭХО Киева» повністю заблоковано, а система безпеки браузера взагалі рекомендує не переходи за вказаним посиланням на нього 

Існує версія, що Тетяна Поп планує повернутись в Україну, але знаючи про свою зашкварну репутацію та багаторічну антиукраїнську діяльність, намагається «злити» свої ресурси і випасти з медійного поля. Крім того, у редакції сайту та у самої Поп є відчутна проблема з фінансуванням та пошуком нових спонсорів, про що поговоримо дещо пізніше.  

Журналісти видання практично з листопада не отримують зарплату, дехто взагалі покинув роботу, а сама Поп виправдовується відсутністю коштів, хоча витрачає десятки тисяч доларів на утримання VIP-автопарку та нерухомості в елітних районах Москви.

Тетяна Поп користується автомобілями Mercedes-Benz S-Class та G-Class, середня вартість яких залежно від комплектації складає понад 150 тисяч доларів США

Другорядною для Тетяни Поп залишається тема «політичного русинства» на Закарпатті, заради якої її і підтримували представники Кремля та окремі проросійські сили в Україні.

Те, що цей проект був придуманий російськими політтехнологами для розхитування ситуації на Закарпатті, ніколи не викликало сумніву, а сама Поп стала черговим «обличчям», через яке Кремль створював відповідну картинку для росЗМІ.

Сама процедура долучення Тетяни Поп до проекту «політичного русинства» на Закарпатті була класична: створення громадської організації «Координаційний центр русинських організацій», прив’язка медійних платформ із «незалежним» сайтом та подальше залучення Поп до участі у чисельних ток-шоу, де йтиметься про «утиски національних меншин Закарпаття, знищення русинів і український фашизм».   

У 2019 році росіянам вдалося організувати зустріч так званих «русинських лідерів» із скандально відомим президентом Чехії Мілошом Земаном, який мав публічно заявити про визнання русинів як окремої нацменшини України, а також легалізувати через зустріч самопроголошених русинських діячів. Тоді, на зустрічі були присутні Михайло Тяско та Василь Джуган, яких нещодавно арештували у Чехії за відмивання російських коштів, священник-сепаратист з Ужгорода Дмитро Сидор, горе-активіст Іван Данацко, а також голова громадської організації «Координаційний центр русинських організацій» Тетяна Поп.   

Це був, мабуть, перший і останній раз, коли у ЗМІ писали про активність громадської організації, яку очолює Поп. Але загалом, «Координаційний центр русинських організацій», ймовірно, діє лише на папері, так як його членами практично жодного разу не проводились публічні заходи чи то прес-конференції, а сайт організації, як і «ЭХО Киева», не функціонує.

Непрацюючий сайт «Координаційного центру русинських організацій»

Крім того, про таку громадську організацію навіть не знають серед провідних русинських структур. До прикладу, голова впливової організації «Крайове товариство підкарпатських русинів» та член Світової ради русинів Микола Бобинець у коментарі журналістам заявляв: «Вперше чую про такий центр і про цю особу, тому не можу нічого про них сказати. Хоча, як учасник Світової ради русинів, знаю всі міжнародні авторитетні русинські організації та рухи…».  

«Русинський проект» Тетяни Поп був створений ще у 2014 році, але за останні 7 років не приніс жодних результатів, через що у Кремлі вирішили призупинити його діяльність і фінансування.   

Але найцікавішим залишається питання, як все-таки Тетяні Поп майже 10 років вдається виманювати гроші для своїх фейкових проектів, маніпулювати колосальними сумами і бути потрібною у середовищі колишніх регіоналів-втікачів?  

Регулярні інсайди відомих в Україні телеграм-каналів, таких як «Резидент» чи «Легитимный», описують фінансові махінації і можливих спонсорів розкішного життя Тетяни Поп, переважна більшість яких живуть і працюють у Москві, а дехто взагалі пов’язаний з російськими спецслужбами.

До прикладу, за інформацією джерел телеграм-каналу «Легитимный», у 2018-2019 роках Тетяна Поп зуміла «знайти спільну мову» з впливовим на той час співробітником Адміністрації Президента РФ Іналом Ардзінбою, з яким їй приписують близькі стосунки. Росіянин, будучи на той час неофіційним куратором від АП сепаратистських рухів у країнах СНД, виділив Поп спочатку 300 тис. доларів, а потім ще 200 тисяч для «русинського питання на Закарпатті». Історія так нічим і не закінчилась: гроші зникли, а сама Поп виїхала у Чехію, де проживала до відставки Ардзінби з АП.

Повернувшись у Росію, Тетяна Поп знайшла для себе нового спонсора і патрона – біглого екс-міністра МВС часів Януковича Віталія Захарченка, для якого обіцяла відродити в Україні «Партію регіонів», придбати мажоритарщиків у Раді, запустити проросійські і прорусинські ЗМІ та ще багато чого. Для цього, за інформацією того ж телеграм-каналу, Захарченко виділив Поп майже 1 млн доларів США, за які вона і запустила «ЭХО Киева». Як бонус, після вказаних фінансових операцій русинка Поп придбала собі новий Mercedes-Benz G-Class і невеличкий маєток у селі Івановка під Москвою.

Скріншот постів телеграм-каналу «Легитимный», де йдеться про фінансові афери Тетяни Поп

Разом з тим, Тетяна Поп не покидала надії потрапити в близьке оточення екс-нардепа Олександра Онищенка та колишнього «гаманця регіоналів» Сергія Курченка, яким намагалась запропонувати фінансування чергових русинських проектів, медійних ресурсів, але отримала відмову. За інформацією джерел телеграм-каналу «Резидент», Поп навіть приїжджала у 2019 на зустріч до українського олігарха Коломойського, якому розповідала про свої зв’язки з кремлівським куратором по СНД Михайлом Бабичем, оточенням Олександра Януковича, та просила найняти її лобістом для олігарха. Звісно, її послуги лобіста мають бути високооплачені. 

Однак Коломойський, поцікавившись через власні джерела діяльністю Тетяни Поп, за прикладом Онищенка і Курченка мало того, що відмовив Поп, та ще й доручив охороні «більше ніколи не впускати цю особу до нього в офіс».

Скрін-шот посту телеграм-каналу «Резидент» про зустріч Поп з Коломойським

 Одним словом, Тетяна Поп вже давно відійшла від русинської теми, перетворившись у свого роду неофіційну кремлівську «грантоїдку», підтвердженням чого є регулярні публікації та інсайди тематичних топ-ресурсів України. Логічно, що це спровокувало ігнорування російсько-українськими олігархами теми її подальшого фінансування, яке виявилось безрезультатним.

Хоча, у сьогоднішніх політичних реаліях можна очікувати будь-чого: як її повернення до Києва, так і продовження пошуку нових джерел фінансування у кремлівських кабінетах.

09 лютого 2021р.

Теги: русини, Тетяна Поп, Кремль

Коментарі

рома 2021-04-04 / 17:51:13
що вже не бирує заробляти діров?

АНАТОЛІЙ ФУРМАН 2021-02-10 / 21:40:07
це колаборантське кубло котре має бути вишвирнуте до страни Мордорії....нехай опікується тамтешніми проблемами

злий 2021-02-10 / 02:43:16
Московська курва

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини