Рушники: види та рекомендації при виборі

Рушник – вже настільки буденна річ у наших будинках, що важко навіть уявити собі, як можна без нього жити. Кожен із нас володіє не одним таким особистим предметом гігієни, також є вироби загального користування (наприклад, кухонні). У цій статті пропонуємо розібратися, які бувають типи рушників та в чому їх особливості.

Сучасні виробники пропонують великий асортимент текстильної продукції, тому треба не тільки вміти розбиратися в класифікації, але й ще правильно підбирати склад сировини. Найбільш гігієнічними волокнами вважаються бавовняні, бамбукові, лляні. Також можуть бути змішані варіації, що переважно покращує властивості виробу.

 

Придбати якісні товари можна в інтернет-магазині рушників та іншої домашньої текстильної продукції BEDROOM. В асортименті представлені вироби від кращих компаній: Irya, Lotus, Iris Home, Barine, Buldans, Penelope, Tac та ін. Товари не тільки якісні, але й мають помірну ціну. Тому придбання продукції буде дуже вигідним.

Основні різновиди рушників

Найбільш поширена класифікація залежить від призначення виробів. Відштовхуючись від цього, усі рушники можна поділити на такі підвиди:

  1. Банні. Ця текстильна продукція має великий розмір. Вона пошита з м'яких, ніжних і вологопоглинаючих матеріалів. Основне призначення – протирання тіла після відвідування сауни або лазні. Але здебільшого вони використовуються після прийняття водних процедур у ванній кімнаті.
  2. Для рук. Ця текстильна продукція має невеликий розмір. Її місцеперебування – біля душової кабіни, ванни або раковини. Вироби використовуються для витирання рук після миття. Продукція відрізняється відмінним вологопоглинанням. У якості рушників для рук можна використовувати полотна невеликого розміру з вафельною поверхнею, які надають м'який масажний ефект.
  3. Для ніг. За розмірами такі вироби ідентичні з попереднім варіантом. Переважно мають м’яку ворсисту поверхню. Використовуються для витирання ніг після водних процедур.
  4. Для обличчя. Рушники мають невеликий розмір. Поверхня м'яка та приємна на дотик. Така текстильна продукція призначається для дбайливої турботи про чутливу шкіру обличчя. Виготовляються з гіпоалергенних матеріалів, тому підходять алергікам, астматикам і маленьким дітям.
  5. Пляжні. Відрізняються великими розмірами та яскравою кольоровою гамою. Використовуються для протирання тіла після купання в морі або річці, а також у якості килимка для прийняття сонячних процедур. Пляжні вироби виготовляються з м'яких тканин, що мають короткий ворс. Вони швидко сохнуть і характеризуються стійкістю до забруднень.

Усі ці рушники можна придбати в інтернет-магазині BEDROOM. Якщо знадобиться допомога, звертайтесь до менеджерів компанії.

На що звернути увагу при виборі

Перш за все треба ознайомитися зі складом сировини. Переважно для рушників використовують натуральні компоненти, які не спричиняють шкоди шкірі. Зверніть увагу на рівномірність фарбування. Якщо є навіть малопомітні розводи або основа світліша за ворс, то це означає, що в матеріалі багато синтетики, отже, рушник не має достатнього показника гігроскопічності. Також якісні вироби не повинні осипатися. Після витирання всі ворсинки мають залишатися на місці.

Чим вища щільність тканини, тим якісніше рушник буде вбирати воду. Оптимальні показники – від 500 до 650 г/кв. м, для банних – до 750 г/кв. м. Довжина ворсу буває від 3,5 до 8 мм. Оптимальний варіант – 5 мм.

02 лютого 2021р.

Теги: рушник

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини