Кулеба: Коли Будапешт на Закарпатті заступає за "червоні лінії", ми б’ємо їх по руках

За словами Кулеби, Будапешт, звичайно, має право дбати про угорську громаду Закарпаття, однак у разі виходу за "червоні лінії", Києву доводиться припиняти його зусилля

Кулеба: Коли Будапешт на Закарпатті заступає за "червоні лінії", ми б’ємо їх по руках

Українська влада приділяла замало уваги ситуації на Закарпатті. Про це заявив голова МЗС Дмитро Кулеба в ефірі каналу "Україна 24", коментуючи низку скандалів на Закарпатті, пов'язаних з Угорщиною.

"Правоохоронці мають робити свою роботу і захищати національні інтереси. Ми живемо в демократичній країні, тому якщо справа дійде до суду, то в суді можна з’ясувати якість доказів і дій слідчих. Угорщина вільно себе почувала на Закарпатті завдяки тому, що протягом більше 20 років центральна влада мало приділяла уваги ситуації на Закарпатті. Ситуація змінилася у 2017 році, коли почалося встановлення правильного балансу, вирівнювання ситуації. Те, що ми спостерігаємо зараз, це продовження цього процесу", — сказав він.

Кулеба зазначив, що Україна регулярно нагадує Угорщині про межі дозволеного.

"У нас дуже простий підхід. Я завжди кажу про це своєму угорському колезі: ми розуміємо, що вас турбує доля етнічних угорців на території України, ви маєте право про них турбуватися, але ви маєте робити це в межах "червоних ліній", окреслених українським законодавством. Іноді вони заступають за ці лінії – ми б’ємо їх по руках", — сказав він. 

Угорщина не буде повністю блокувати відносини України з НАТО, впевнений міністр закордонних справ.

"Наші відносини розвиваються як атракціон Американські гірки – то вгору, то вниз. Ми не закривали жодних майданчиків для діалогу. Наприклад, коли у нас відносини були по висхідній, то влітку нам вдалося отримати статус партнера НАТО з розширеними можливостями. Угорщина не наклала вето на це рішення. Угорщина не буде повністю блокувати відносини України з НАТО", — сказав він.

Нагадаємо, СБУ провела на Закарпатті обшуки у функціонерів одного з угорських благодійних фондів, яких підозрюють у порушенні державного суверенітету України. МЗС Угорщини засудило такі дії України й викликало українського посла для пояснень.

Одночасно в мережі з'явилося відео, на якому депутати Сюртовської ОТГ разом з головою громади після присяги співали угорський гімн.

25 грудня 2020р.

Теги: Угорщина, угорці, Закарпаття, Будапешт

Коментарі

Чит 2020-12-29 / 06:03:50
Виховувати за допомогою кнута і пряника. Одні дають пряник,а інші б'ють, а деколи і пряник надкушують.

сорри 2020-12-28 / 00:27:05
Михайлові

Америка 30-х років минулого століття була країною ганстерів, стрілянини прямо на вулицях, контрабанди спиртного в часи "сухого закону" і т.д. і т.п.
Порівняйте тепер.

Угорщина ще недавно була країною, де ті, що були при владі, розказували, як вони най*бували цей народ (пам'ятаєте той аудіозапис з засідання уряду соціалістів?), а до того - взагалі країною соцтабору з беспросвітним майбутнім.
Порівняйте з тим, що є тепер.

Виключно негатив у країні, державі бачать тільки ті, що її ненавидять. І ви всі тут, з "будапештського" боку, є яскравим цьому підтвердженням.

Ті, хто бажає країні добра, люблять її навіть в темні часи і шукають виходу з ситуації, шляху до світлого майбутнього.

Тому Кулеба правий: треба бити Будапешт по руках і виховувати з закарпатських угорців, з яких Орбан і Ко намагаються сформувати свою п'яту колону, громадян України.

І все у нас буде добре.

Ede 2020-12-27 / 23:15:43
До Міхайло: українськи народні пісні дуже гарні!

Михайло 2020-12-27 / 18:31:38
До злого...А що доброго тут є?

злий 2020-12-27 / 14:40:53
Зразу видно, патріотами якоої країни є ці захисники Модьорорсагу.
В Україні нічого доброго вони не бачать

Михайло 2020-12-27 / 14:14:09
До Вуву...будь розумним і почитай про ті легендарні дотації мадярам, дохід бюджету Угорщини майже 67 мільярдів баксів 2 рази більше ні у України,з них дотації ЄС це 3.2 мільярди....це 5 відсотків....

Закарпатець 2020-12-27 / 14:02:32
Хлопці! Вам ще не надоїло писати .ерню ! Таке враження,що ви або роботи з відділу конррозвідки, або просто з обмеженими можливостями ,крім компьютерів. Не провокуйте дестабілізацію в Закарпатті.

Дo Вуву 2020-12-27 / 04:31:00 2020-12-27 / 12:42:18
"Тбт. Десь щось підремонтували і передали . А дещо замінили на нове і більш модернізоване а "зайве" перекинули хунам ."
Маразм, так і не прочитали статті (лінь і дислексія царює в ваших мізках прапорщик Вуву): і бойові машини піхоти KF41 Lynx і броньовані машини Ejder Yalçın (більшість) будуть виготовлятися на угорсько - німецькому спільному підприємстві (СП) в Угорщині, тбт. виробництво буде збагачувати вітчизняну, угорську економіку + обі будуть продаватися і на експорт. Вертольоти Airbus теж виготовляються в Угорщині. А як Ізраїльські радіолокаційні станції EL / M-2084 MMR (новітній залізний купол) можуть бути застарілим? або зенітні ракети AMRAAM-ER або NASAMS можуть бути підремонтовуванними - ці висновки, а также про взносси в НАТО (маразм) постежими тільки вашому, "своеродному" розуму ..

пенсіонер 2020-12-27 / 08:19:46
Читаєш коментарі, таке враження, що Берегівська психлікарня явно не допрацьовує.

Вуву 2020-12-27 / 04:31:00
1. Спасибі за такий докладний список того що закупоаує хунія .
А 2. Так це питання як між іншим.
Якщо хунія є членом НАТО а Украйіна ні , але є буферною зоною то для койі цілі вони закуровують стільки військовойі техніки якщо з нашого боку йім точно нічого не загрожує хочаб тому що ми намагаємось увійти в НАТО .
А отже про якісь воєнні акти агресійі чи нападу навіть не може бути мови.
Звичайно що тут може бути і те про що не написано.
А саме.
Якщо хунія яка сидить на постійних подачках -- дотаціях від ЄС і яка через свою бідність не спроможна платити 2% річний внесок НАТО буде витрачати гроші на своє озброєння осібно ?
Гадаю що ні.
Скоріш за все всю цю техніку ,,переведуть з тих крайін членів альянсу які можуть дечим поділитися .
Тбт. Десь щось підремонтували і передали . А дещо замінили на нове і більш модернізоване а "зайве" перекинули хунам .
В усякому разі в самому альянсі про це точно знають але дали згоду на це з двох причин.
Перше це те щоб трохи заткати крикливі мордяки хунам .
Хочеш когось узалежнити , зроби хороший подарунок , про це ніхто в голос не говорить , не принято, але вмі про це знають і розуміють.
А друге так це те, що зробили логічне переформатувпння військовойі техніки і підсилили свого "члена" в якого тойі техніки дійсно було трохи замало і чогось бракувало.
Висновок , політична багатоходовочка хунів , посмткати за струни в ЄС і НАТО а заодно пограти на нервах всім сусіднім крайінам і нам в тому числі.

Wv T4 2020-12-26 / 22:31:49
До всіх і я виходжу з цієї дискусії
Так як Пан міністр зак справ теж є членом уряду має вплив на политичні ситуації у державі
Бити по рукам угорський уряд ... кому буде хуже ?
Гучні заяви ні про що ...

До до Ede 2020-12-25 / 18:51:14 2020-12-26 / 21:30:06


Що то не чути виття і плач московитів на Донеччині, ви вже там все, шмон навели? Донбас повернули або ось ось вже скоро? А Луганськ? а Донецьк? А Крим теж ось ось вже скоро? А Будапешт можна шапками закидати, а мадяри вас хлібом назад. Але на всякий випадок вони придбали за останні 2 роки хорошу техніку і арсенал новітньої техники, авось ви не шапками а чимось іншим будете їх кидати. А ця інформація лише так, щоби ви зрозуміли вагу ваших слів.
Угорщина закуповує турецькі броньовані машини Ejder Yalçın 300 штук.
https://bmpd.livejournal.com/4218801.html
Угорщина закуповує ізраїльські радіолокаційні станції EL / M-2084 MMR
https://bmpd.livejournal.com/4209873.html
Угорщина підписала угоди на закупівлю зенітної ракетної системи NASAMS
https://bmpd.livejournal.com/4196015.html
Угорщина замовила два транспортно-заправних літака Embraer KC-390
https://bmpd.livejournal.com/4190425.html
Демонстрація бойової машини піхоти KF41 Lynx в Угорщині (закупила 218 штук )
https://bmpd.livejournal.com/4148887.html
Закупка Угорщиною танків Leopard A7+ і cамоходних гаубиць PzH 2000 буде коштувати до 1,5 мільярдів євро
https://bmpd.livejournal.com/4098431.html
Продажа Угорщині зенітних керованих ракет AMRAAM-ER
https://bmpd.livejournal.com/4020760.html
Угорщина отримала перші два вертольоти Н145М з 36-ти штук
https://bmpd.livejournal.com/3845779.html

Юрий 2020-12-26 / 18:11:16
Уважемые ! Я ни с кем не спорю .Я просто написал свое мнение по поводу конкретной статьи ,тем более не уптребил ниникаких ярлыков.
А спорить с "аргументами " которые здесь появляютса наполненые ненавистью и злобой безсмыслено.

Ede 2020-12-26 / 16:34:23
Венгрия - в отличие от Украины! - на данный час моноэтничское госудатрство. Без языковых, без школьных проблем: есть пару десятков тусяч национальностей - всего их признано 13 -, которые обеспечены со всеми правами, обеспечены огромной моральной и материальной поддержкой со стороны государства. Все они имеют представитля в парламенте. Я не горворю о том, что Венгрия член ЕС и НАТО - где существуют свои жосткие правила - а говорю только а логике: зачем Венгрии такая территория как Подкапрпаттье. Территория, где инфраструкура ниже плинтиса, точнее ниже подвала (30 лет как объединились, но западная Германия до сих пор "плачет" от этого. А наш край с восточной Германией не сравнить!), территория, где больше чем один миллион (!) жителей чужие по языку, по менталитету, по вере, и среди них полно таких проффессоров, как сори, как му-му,как Пак Иршава, которые кроме нагнетания обстановки ничего не умеют делать. Будапешту дешвле метариально помогать этим сто с чем-то тысяч венграм - у помогать рядом с ними живущим тоже -, а умных и здоровых медленно, но уверенно - хтоя не так уж и медлено - переманить к себе. Ой как, наша область - целая Украина! - зацветет тогда, когда последний венгр покинет эту территорию, и Подкарпаттье станет окончательно Закарпаттьем, когда Унгвар станет окончательно Ужгородом. Точни так, как зацвела Восточноя Пруссия, когда стала Калининградской областью, и Кенигсберг стал Калининградом, как только не стало там ни одного немца...

до Юрий 2020-12-26 / 13:52:19
Угорщина у нас ще нічого не вкрала, але хоче вкрасти. Ревізіоністський приціл Орбана на, як мінімум, заселені угорцями території Закарпаття, а максимум - усе Закарпаття, очевидний.
Тому, по руках б'ють не тільки злодіїв, які вже вкрали, але й тих, що хочуть вкрасти. Превентивно.

Саме це і робить Україна у випадку Будапешта.

Точно так, як це робили і роблять, наприклад, сусідні Словаччина та Румунія.

до Юрий 2020-12-26 / 13:46:40
Написання "й" через "ль" (угорськ. "ly") в слові "европельского" чітко видає в вас угорця )) Явно залежного в певний спосіб від Будапешта.

У вашому коментарі крім "огорчєнія" і ярликів нема жодного аргумента. І відповідей на аргументи опонентів, сформульовані нижче, теж.

Говорите про європейські цінності - учіться дискутувати цивілізовано, а не в дусі "дружньої" російської пропаганди

до Wv T4 2020-12-26 / 13:41:19
Ніхо, крім вас, тут нічого не змішує. Бо це ви тут, у темі українсько-угорських стосунків, приплели "наших" злодів при владі. Хоча це зовсім інше, паралельне питання.

Я вам там трохи нижче написав кілька пунктів, але ви не спромоглися відповісти

Юрий 2020-12-26 / 13:22:53
Очень огорчен стилем главного дипломата Украины . Это- не стиль дипломата европельского уровня и не соответствует высказываниям якобы о желании украинской дипломатии урегулировать взаимные отношения. Государства руководствуются межгосударственными договорами, ратифицированными международными обязательствами, а не какими то никем определенными красными линиями.По рукам дают ворам и детям,а Венгрия у нас ничего не украла . Содержание коментариев еще печальнее, но это менше печалит чем господин министр.Не хочу быть нескромным, но осмелюсь предложить господину министру прокоментировать недавнее обращение, принятое Европейским Союзом к Украине, об отношении к нацменшинам в Украине, а также обращение представителя украинской диаспоры в венгерском парламенте к Украинскому руководству.Надеюсь на конструктивную дипломатию ,которая не будет копировать дипломатию силы советской эпохи.Слава Украине !

Wv T4 2020-12-26 / 09:07:48
Не рівняйте потенціал РФ та Угорщини
Не рівняйте інтереси Влади
Не рівняйте інтереси політиків наших
А Вобще не рівняйте ситуацію ... бо рівняєте ..й з перстом

Вуву 2020-12-26 / 07:30:56
Кіса якщо ти отримуєш/вала якусь там допомогу від хунів , то ми за тебе раді , тільки то не значить що хунам за це треба в ноги падати .
Бо хто падає того топчуть .
Але так як ти дописи робиш з прохунськими поглядами то якось закрадається думка чи власне не є та допомога від них в $ тобі за таку "плідну працю".
Хоча звісно можна просто
сказати що це такі мойі погляди і переконання.
І я на це маю право.

НОВИНИ: Політика

11:15
/ 2
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини