Євродепутатка від закарпатських угорців Андреа Бочкор відіграє одну з ключових ролей у провокуванні українсько-угорського конфлікту

Якщо відстежити депутатську діяльність вказаної уродженки Берегова, то у її діях можна помітити не лише певну особисту неприязнь до України, але й системні активні дії з дискредитації нашої держави перед верхівкою ЄС.

Євродепутатка від закарпатських угорців Андреа Бочкор відіграє одну з ключових ролей у провокуванні українсько-угорського конфлікту

Ще у 2014 році мережу сколихнула новина, що уродженка Закарпаття, викладачка Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Андреа Бочкор стала членом Європарламенту від Угорщини, представляючи там провладну партію «Фідес» Віктора Орбана і, начебто, інтереси українських угорців.

Окрім цього, під час представлення Андрея Бочкор, яка до того займалася саме дослідженням угорсько-українських взаємин, сказала, що планує «працювати у Брюсселі, аби сприяти інтеграції України в Європейський Союз».

Звісно, відразу ж стало очевидним, що в А.Бочкор є два громадянства –  українське та угорське, про що навіть писали впливові українські ЗМІ. Сама депутатка регулярно перетинає кордон, користуючись виключно дипломатичним паспортом Угорщини, який видається лише тамтешнім громадянам.

Сама ж Андреа Бочкор ніколи і не заперечувала наявність двох громадянств, навпаки, акцентуючи на тому, що свої можливості вона використовує для відстоювання інтересів угорців Закарпаття та покращення українсько-угорських відносин.

Насправді ж, якщо проаналізувати хоча б останній рік її депутатської діяльності, можна прийти до висновку, що свої депутатські повноваження А.Бочкор використовує в основному для загострення українсько-угорських відносин та критики української влади на рівні Європарламенту.   

До прикладу, на початку 2020 року Андреа Бочкор стала одним із організаторів у Франції «круглого столу» за участі європейських політиків та лідерів угорської нацменшини Закарпаття, де обговорювалося начебто «порушення мовних прав угорців в Україні». У публічних виступах Бочкор заявляла, що «в Україні продовжується зменшення прав національних меншин, якими вони користувалися навіть у ворожій комуністичній системі, що також перешкоджає українській євроінтеграції».

Після подібних провокативних заяв українським дипломатам доводиться надавати різного роду пояснення щодо дійсного стану справ з дотриманням прав і свобод в Україні.

Андреа Бочкор активно втрутилася й у процес виборів до  місцевих органів влади, які відбулися 25 жовтня 2020 року, агітуючи за підконтрольну Будапешту «КМКС-Партію угорців України», яку очолює її довірена особа, екснардеп Василь Брензович.

У жовтні євродепутат Бочкор організовує онлайн-конференцію за участі топових урядовців з Угорщини та лідерів нацменшин на тему «Україна та Закарпаття під час пандемії COVID-19 та напередодні місцевих виборів», головна мета якої – максимальний піар КМКС та критика української влади і політичних сил. Там Андреа Бочкор заявляла, що «Україна повинна усвідомити, що угорська меншина – це не проблема, а ресурс, і якщо Київ вважає інтеграцію в ЄС важливою, то повинен визнати, що шлях до цього веде через Закарпаття».

Традиційно, як і більшість угорських топпосадовців, Андреа Бочкор відкрито агітувала за КМКС та особисто Василя Брензовича, хоча, будучи депутатом Європарламенту, не мала для цього жодних підстав. 22 жовтня вона опублікувала навіть на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук відеозвернення до угорської громади Закарпаття, де закликала всіх прийти на вибори, проголосувати за КМКС і повністю довіритись угорській політичній партії. Оскільки вказане звернення А.Бочкор було записане у будівлі Європарламенту, то викликало неабияке обурення з боку української влади та ряду громадських інституцій.

А в контексті останніх подій євродепутати від партії Орбана, серед яких і А.Бочкор, взагалі побачили на Закарпатті "громадянську війну".

Аналізуючи професійну діяльність євродепутатки Андреї Бочкор, таких прикладів можна знайти чимало. Всі вони абсолютно резонують з доволі агресивною і навіть вочевидь недружньою щодо України політикою офіційного Будапешта. Тоді як закарпатці очікують від неї, як уродженки Закарпаття, роботи не на навмисне загострення українсько-угорських відносин, а, навпаки, на їх стабілізацію та покращення.

04 грудня 2020р.

Теги: Бочкор, євродепутатка Європарламент, Угорщина, угорці, ОРбан

Коментарі

АНАТОЛІЙ ФУРМАН 2021-01-17 / 17:21:18
на двох стільцях не всидіти ......це медам ведают.....але "виплатне пособіє" відпрацьовувати мусить бо примусять

толерон 2020-12-30 / 22:41:14
не штовхайтеся, дівчатка

Юрию 2020-12-29 / 14:40:49


Так ніхто освіту мовою нацменшин не забороняє, права і свободи не обмежує. Йдеться про якісне вивчення державної мови, яке так само гарантується Конституцією. Але це цитувати ви не хочете. Бо не вигідно )


Юрий 2020-12-29 / 14:26:45
Защищать никого не стану.Приведу статьи Конституции Украины и спомните мовній закоп и закон освиту.Делайте сами выводы .Стаття 22. Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними.
Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.
При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.
Стаття 10.
В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.
Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України та визначається законом.
Стаття 24.
Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.
Стаття 53.
Громадянам, які належать до національних меншин, відповідно до закону гарантується право на навчання рідною мовою чи на вивчення рідної мови у державних і комунальних навчальних закладах або через національні культурні товариства.

ко го знає 2020-12-08 / 06:32:20
Шось у тої Андії Бочкорки очи такі ги у нашого нового фивника, нє? З єнних степу предки походять?

Вуву 2020-12-08 / 06:24:08
У хунів теж менталітет такий щоб заганяти під себе навколишні територійі навіть якщо там живуть хуни які цього самі не хочуть , а про інших і говорити нема чого.
Бо як дивитись з боку бупешта то хуни притиснуті і обмежені в усіх правах , але якби сталось навпаки , то тодіб в бупешті всі робилиб вигляд що все нормально , а винні в усьому зновуж таки всі сусіди.
Це у них в крові .

X-man two 2020-12-07 / 15:51:59

То точно підмітив "Ужгородець", що їм все хтось винен у їх бідах - то мадяри, то русини, то інші - чи румуни чи словаки ... чи кляті москалі, во главі з лічно Путіним Володьою, чи Іосиф Вісаріонович Сталін з ВКП (б), який західну Україну (Галіцію) з Лембергом (Львів) приєднав до СРСР-УРСР чи КПРС-КПУ, яка у 1991 році залишила на руїнах розваленого Союзу індустріалізовану промислову державу - і яку вони за 30 років довели до теперіщшнього упадочного стану ... одним словом як казав подонок-проститутка Кравчук Л.М. - "маємо те , що маємо"
Все хтось винний їм ... такий у них менталітет шукати винуватих ...

До нік "Ede" -
Тебе треба на миротворець виставити, таких як ти ядовитих, і тих які цей ганебний сайт миротворець створили і піддержують ...
а самі мілліони крадуть дорвавшись до корита ....

Ede 2020-12-06 / 15:56:16
Як вона ще не потрапила у Міротворец? Мало того, що вона депутатка від чужої держави, у неї точно два паспорта!

Вуву 2020-12-06 / 10:59:02
Проблема не стільки в продажності народу , бо вона певною мірою є скрізь.
А власне в тому що не садять ... ТИХ , ХТО РОБИТЬ ПІДКУП !
Хто взяв хабаря і спіймали того і посадили.
А того хто дав , відпустили.
А тепер скажи хто буде брати гроші і продаватися , якщо не буде тих хто дає гроші аби
купити ?
А щодо національності чи по крові ... то я не з тих кого мона купити за 500гр.
В тебе мабуть здають нерви або маєш якісь дикі фантазійі , зовсім не політичнойі теми.

Ужгородець до Вуву 2020-12-05 / 23:52:46
Перш ніж когось називати продажним, подивися на себе, на свою рідню, на своїх сусідів, знайомих.
Подивися на нарід, до якого ти відносишся або яким себе ідентифікуєш.
Вийди на вулицю і озирнися навкруги.
Ти неначе десь у космосі живеш!
Твої пафосні роздуми та звинувачення опонентів мені нагадує поговірку : "Дорікала сова горобцю, що в того очі великі!"
Ти мене та угорців звинувачуєш у продажності?
Я громадянин України, народився на Закарпатті, за національністю словак. Тут народився навіть мій пра-прадід.
Тут ніколи не було конфліктів на етнічному чи релігійному грунті поки сюди не понаїхали такі правильні , що аж тхне!
Понаїхали і розказують нам про їхні права на цю землю.
Ти і твої брати по національності, по крові продаються за 500 гривень авансом на 5 років вперед!!!
По 100 гривен на рік!!!
Це 1 копійка за годину !!!
Одна копійка !!!
Сама дешева курва бере 1000грн. за годину!
А тебе і твоїх "таких правильних" мають за одну копійку в годину і так п'ять років поспіль!!!
Уся проблема цієї держави в продажності народу.
Тут недавно один галичанин, такий правильний чувак, зробив допис, що Галичати тому і понині є Галичанами бо пам'ятають ополячення.
Гордо написав.
Але тоді у мене питання: Так чого ж тоді ці правильні Галичани стоять в черзі за картою поляка?
Чого?
Вони ж правильні!
Вони ж пам'ятають!
Чому у 2012-му усю мажоритарку на Львівщині виграли Януковичові регианали?
Чому?
Вони ж такі правильні!
Вони пам'ятають!
Можливо вони не продалися регианалам за 200гривеники, а просто дуже люблять відому письменницею Лесю Українку і їх підкупив її портрет?
А на цих виборах в чому проблема?
Чий портрет на купюрі став причиною?
Чи може не було в роботі бабло?
Можливо тут проблема у продажності народу?
У наших сусідів і в голову нікому не прийде ідея розносити по хатах гроші. Там не встигнеш дійти до третьої хати як тебе поліція уже пов'яже.
Не продажні керівники цієї держави є не причиною усіх бід ..... вони похідна власного народу. Кого обрали, того і маємо.
Причина у продажності народу !!!!
Неможливо підкупити того, хто не бере гроші.
Не даремно кажуть .... народ заслуговує на своїх вождів !
За останні 6 років закарпатські угорці зрозуміли, що якщо вони не згуртуються і не будуть голосувати за своїх представників у владу, то такі як ти і тобі подібні повністю їх затопчуть із своєю турботою.
Вчасно зрозуміти і почали гуртуватися.
Тому такий кіпіш.
Клоун з ОДА попутав Закарпаття з Бурятією чи Калмикією .... батьківщиною своїх пращурів.
Сьогодні ви гонитеся по мадярам, завтра вашу турботу мають очікувати румуни, а післязавтра вам будуть погані словаки.
Вам завжди хтось винен.
Таким темпом і до міжетнічного конфлікту недалеко.
Це уже зрозуміли і в Києві , тому почали потихеньку гасити спровокований калмиком конфлікт.
Подивимося чим ця клоунада закінчиться.

кіса 2020-12-05 / 15:30:08
до вуву повірь і мені тебе дуже шкода

Вуву 2020-12-05 / 14:41:20
Життя визначає свідомість , культуру і світогляд.
НЕ секрет що якби в нас рівень життя завдяки всім попереднім прєпі$д€нтам і депутатам ВР , всіх скликань і рівнів був хочаб такий як скажімо в Румуніі , то тема такойі дискусійі булаб на іншому рівні.
Але так як : дійсно вся наша попередня влада обкрадала народ і довела фактично до поки що офіційно не оголошеного дефолту , то знаходяться люди які не хочуть ані любити ані поважати свою краіну.
Це вже я пишу про морально етичний аспект.
А вже про хунів я промовчу.
Але всетаки треба бути більш розважливим бо рівень економічного розвитку є величина НЕ стабільна.І все може бути в цьому житті.
Якщо нам так випало , то це звичайно погано але разом з тим нас гартує і дає досвід до виживання в здоровому і прямому сенсі цього слова.
А от якби таке сталось де інде в багатій крайіні.
Вони , можете мені не квірити , не виживуть.
Так є багато проблем ,які треба вирішувати , боротись і тд.
Але це не привід зневажати свою крайіну і самих себе.
Це не дає нам права плювати на свою землю де ми народились тільки через те що влада нам нічого не дала і не дає.
Тому таких як кіса чи ужгородець я розуміти не хочу і сприймати позицію як продажнойі шлюхи , що продає себе за гроші.
Може тому в нас були не те що зрадники , чи колабораціоністи а такі собі мадярони що тепер звуться "пята колона".
Такі які за форінти знімуть штани і стануть в позу раком.
Мені вас шкода.

Вуву 2020-12-05 / 10:18:42
Якби була во. мінстра МОЗУ Супрун , будьте певні що з виділених грошей на Covid , не пропалаб ні копійки.
І булиб і шевеели і маски і все що треба і контроль і вчасна виплата грошей і обіцяні доплати , а так що маєм.
Зє і банда продали за бабло маски і гроші вкрали , почався крик і гнів народний , виділили з бюджету гроші , купили маски (по завищеній ціні) і ... І знову вкрали.
Супрун би за таке "перегризлаб глотку" , (образно). Вона знала куди дзвонити і з ким і як
спілкуватись , і був би моментальний контрольі - аудит з боку ЄС , який і видякив ці кошти.
А там поставили спершу дурепу , а потім кінченого баригу , такого як і вся банда .
І тепер він є як"козел відбувайло" .
А народу від всього цього просто кабздєц .
ТВ. дивитесь. Тепер знаєте чого в одних лікарнях лікують за гроші і все купи сам , а в інших за дармо.

X-man two 2020-12-05 / 09:39:13
Влучно сказав "ужгородець"

Усі вони націоналісти і патріоти, поки до корита не дорвалися.


Є ще питання? Псевдо патріоти ...

ще додам -

Народ, історія колись дасть оцінку вам і вашим діянням.
І все що ви чинили і ви самі тоже будете забуті як страшний сон України, і викинуті на смітник історії...

останньому 2020-12-04 / 19:04:51
18:07:33

останньому 2020-12-04 / 19:02:10
Реформа пані Супрун становила велику загрозу ідіотам у білих халатах.Зміст є,ви нервуєте.Це дивно,так як у вас немає ізвилин,тільки язик.

Ужгородець "до останньому" 2020-12-04 / 18:07:33
На рагульство тупорилих з одною ізвіліною в мозку і то прямою, навіть не має змісту реагувати.
Це клініка .... діагноз таким ставлять у іншому місці.
Результат медичної реформи Супрун.

Ужгородець до 5 копійок 2020-12-04 / 18:01:47
Просто відкрий очі і подивися.
Наведу дуже яскравий приклад.
Свободівець Махніцкий , який по квоті одного із підерів ....
Ой! Вибачаюсь!
Клавіатура барахлить.
По квоті одного із лідерів Майдану став генеральним прокурором України.
Чувак накосив за пару тижнів бабла за перепризначення на посади прокурорів усіх рівнів. При ньому вирізали усі дерева на місці загибелі протестувальників з кулями для унеможливлення встановити балістику.
Одним словом , обріс жиром і послав усіх своїх побратимів разом з Тягнибоком нах#й.
Тягнибоку лишилося тільки утертися і на екранах гордо заявити, що Махніцкий більше не побратим!
Усі вони націоналісти і патріоти, поки до корита не дорвалися.
Є ще питання?

Усі знавуть лиш мовчать 2020-12-04 / 15:32:54
Ко знає чого йся ондріка бігать туди-сюди,, може в берегсазі має файного любчика ?! А оби на путь било та найшла собі підработку. Не она одна повелася на пуйловські кроваві рублики. ....
а Кіть би наші «мадьяри» поздавали то сміття, бо ціна мадярпаспорту менша туалетного паперу та лишив би’ся 1% від сьогоднішньої цифри справжніх!!! До нашого трудолюбивого народу без притензії , так тримати!!! Мадяри наші цімбори бо сім’ї змішані тай чистої закарпатської крові не існує!, всі ми одної крові!!! А ті хто біля корита не вічні.
І хуйло вже на ладан дише
Слава Україні !

Кіса 2020-12-04 / 14:38:14


Коментар видалено. Адмін


НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини