На Закарпатті три кандидати на міських голів зійшли із перегонів, окремі партії – відкликали своїх висуванців

У період до 6 жовтня на Закарпатті обласна, міські та районні територіальні виборчі комісії скасували реєстрацію окремих учасників виборчих перегонів – кандидатів у депутати та на голови міських громад.

На Закарпатті три кандидати на міських голів зійшли із перегонів, окремі партії – відкликали своїх висуванців

Зокрема, як зафіксували спостерігачі ОПОРИ, різні ТВК скасували реєстрацію кількох кандидатів від партій «Слуга народу», «Радикальної партії Олега Ляшка», «Рідного Закарпаття», «КМКС «Партії угорців України», ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», «Українська стратегія Гройсмана», «Ідея нації», «Голос», «Демократична партія угорців України», «Сила і честь», «Об’єднання «Самопоміч». Також Рахівська міська ТВК скасувала реєстрацію двох кандидатів на посаду голови міста - Михайла Фірки від партії «Рідне Закарпаття» та Олександра Мартина – самовисуванця. Виноградівська міська ТВК скасувала реєстрацію одного кандидата на посаду голови громади – самовисуванця Йосипа Вамошія.

Закарпатська обласна територіальна виборча комісія у період до 6 жовтня скасувала реєстрацію двох кандидатів в депутати: Володимира Немеровського від партії «Сила і Честь» та  Івана Сенетаря від політсили «Слуга народу». Як пояснив спостерігачу ОПОРИ голова ТВК Юрій Фекете, обласні осередки партій надали комісії рішення конференцій щодо виключення цих кандидатів зі списків, що й стало підставою для прийняття комісій відповідних рішень. 

За інформацією спостерігачки ОПОРИ, Ужгородська міська територіальна виборча комісія станом на 7 жовтня скасувала реєстрацію шістьох кандидатів в депутати: Маріанни Собран від партії «Об’єднання «Самопоміч», Наталії Скучки від «Ідеї нації», Володимира Немировського від партії «Сила і честь», Юлії Кононенко від політсили «Слуга народу», Олега Шляхти від партії «Голос», Ірини Мадяр від політсили «Демократична партія угорців України». Також Ужгородська районна ТВК скасувала реєстрацію двох кандидатів в депутати.

Як повідомили спостерігачу ОПОРИ у Мукачівській міській ТВК, на підставі заяви про відмову брати участь у виборчих перегонах комісія скасувала реєстрацію кандидатки в депутати Марії Чекан від партії «Рідне Закарпаття». Мукачівська районна ТВК скасувала реєстрацію двох кандидатів у депутати – Михайла Сідора від партії «За майбутнє» та Вадима Дудчука від партії «Європейська солідарність».

За інформацією ОПОРИ, на засіданні Тячівської районної ТВК скасували реєстрацію кандидата  до Тячівської районної ради Івана Сафтюка від політичної сили ВО «Батьківщина». Також Тячівська міська ТВК скасувала  реєстрацію кандидата в депутати Михайла Розная від партії «Рідне Закарпаття».

Також Рахівська міська територіальна виборча комісія скасувала реєстрацію двох кандидатів на посаду голови Рахівської міської громади – Михайла Фірки від партії «Радне Закарпаття» та Олександра Мартина – самовисуванця. Крім цього, районна Рахівська ТВК скасувала реєстрацію кандидата в депутати від партії «Європейська солідарність» Петра Пригари.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, Берегівська районна ТВК скасувала реєстрацію кандидатки в депутати від партії «За майбутнє» Марії Кіш. Виноградівська міська ТВК скасувала реєстрацію кандидата на посаду голови громади Йосипа Вамошія та кандидатки в депутати Сільвії Віщак від партії «КМКС «Партії угорців України».

Крім цього, як повідомляє спостерігач ОПОРИ, Хустська районна ТВК скасувала реєстрацію двох кандидатів в депутати від партії «Слуга народу» І. Черничка та А. Фединишинця. Також Хустська міська ТВК скасувала реєстрацію кандидата від партії «Об’єднання «Самопоміч» В. Бляшинець, В. Кудрона від партії «За майбутнє», Наталії Боїшко від «Української стратегії Гройсмана», Михайла Палінчака від ВО «Свобода» та трьох кандидаток від «Радикальної партії Олега Ляшка» - Світлани Козіної, Тетяни Данкович, Вікторії Браєр.

«П’ятого жовтня була остання доба, коли кандидат чи відповідна політична сила могли приносити до комісії документи щодо відкликання кандидатур, а шостого жовтня - остання доба, коли виборчі комісії мали право приймати рішення щодо зняття окремих кандидатів із виборів за їх бажанням чи за рішенням політичної сили, - зазначає координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Закарпатській області Ярослав Гулан.  - Від сьомого жовтня кандидати чи партії не можуть приймати рішень щодо  відмови балотуватися у депутати рад чи на посаду голови громади».

Також, як інформує спостерігач ОПОРИ, у місті Тячів міська територіальна виборча комісія 4 жовтня прийняла постанову, згідно з якою внесено зміни щодо подань у виборчих списках партії «Європейська солідарність». Як інформується у тексті постанови, така необхідність виникла у зв’язку із допущеною раніше технічною помилкою. «В результаті перегляду списків кандидатами у депутати по територіальних виборчих округах №1 №2 виявлено технічну помилку: висунутих по територіальному виборчому округу №1 кандидатами в депутати по територіальному виборчому округу № 2 і відповідно висунутих по територіальному виборчому округу №2 кандидатами в депутати по територіальному виборчому округу №1», - йдеться у тексті постанови Тячівської міської ТВК №32 від 4 жовтня.

16 жовтня 2020р.

Теги: кандидати, перегони, висуванці

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини