ОПОРА розповіла, хто балотується на голів Мукачева та Хуста, які партії подали своїх кандидатів в районні ради Закарпаття

Як проаналізувала ОПОРА, на посаду міського голови Мукачева балотується 6 кандидатів від різних політичних сил, на посаду міського голови Хуста – 8 кандидатів, серед яких – 4 самовисуванців. В Ужгородську районну раду своїх кандидатів подали 10 політичних сил, Берегівську – 9, Мукачівську – 8, Хустську – 8, Тячівську – 7, Рахівську – 12.

ОПОРА розповіла, хто балотується на голів Мукачева та Хуста, які партії подали своїх кандидатів в районні ради Закарпаття

ОПОРА проаналізувала, хто балотується на посади міських голів трьох найбільших громад області – Ужгорода, Мукачева та Хуста, а також дослідила, які партії подали своїх кандидатів в міські ради цих міст та до шести районних рад краю.

Мукачево

За крісло міського голови Мукачівської громади змагаються шестеро осіб, серед них – чинний міський голова Мукачева Андрій Балога і жодної жінки. Загалом за посаду змагаються два однофамільці: Балога Андрій Вікторович (чинний міський голова, висувається від політичної партії «Команда Андрія Балоги») та Балога Іван Васильович (балотується від партії «Європейська солідарність», наразі виконує обов’язки директора АТП радгосп-завод «Мукачівський»).

Як дослідила ОПОРА, у міські голови Мукачева не балотується жоден самовисуванець, а своїх кандидатів на міського голову висунули парламентські партії «Європейська солідарність», «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя» та інші - «Рідне Закарпаття», «Наш край», «Команда Андрія Балоги»

Станом на 5 жовтня, крім згаданих, кандидатами на міського голову Мукачева є:

  • Ілля Токар – безпартійний, голова правління ТОВ «Барва», проживає у Мукачеві, судимості немає, у попередні роки працював головою Мукачівської РДА. Наразі висувається від партії «Слуга народу».
  • Іван Білашинець – безпартійний, пенсіонер, проживає у Мукачеві, судимість відсутня, висувається від партії «Наш край».
  • Андрій Лукач – безпартійний, фізична особа підприємець, має стосунок до мережі супермаркетів “Алма” проживає у Мукачеві, судимість відсутня, висунутий партією «Рідне Закарпаття».
  • Вячеслав Шутко – висувається від політсили «Опозиційна платформа – За життя», директор ТОВ «ДВС - САТ», безпартійний, судимості немає.

Зважаючи на те, що в Ужгороді та Мукачеві налічується понад 75 тисяч виборців, якщо кандидат на міського голову не набере 25 жовтня половину та плюс один голос від тої кількості виборців, які проголосували, у містах буде оголошено повторне голосування у листопаді щодо обрання голови міськради.

До Мукачівської міської ради своїх кандидатів висунули 10 політичних сил: зокрема, парламентські - «Європейська солідарність», ВО «Батьківщина», «Опозиційна платформа – За життя», «Слуга народу» та інші «За майбутнє», «Команда Андрія Балоги», «КМКС «Партія угорців України», «Рідне Закарпаття», «Наш край», «Сила і честь»,

«Команда Андрій Балоги» висунула 38 кандидатів. Із них – 22 чоловіка, 16 жінок. Також у списку від цієї партії 20 осіб є членами цієї партії, 18 – ні. Список кандидатів очолила Ірина Галай.

Список кандидатів від політсили «За майбутнє» очолив Василь Іванчо. Загалом до міськради від цієї партії балотуються 38 людей: 22 чоловіка та 16 жінок, і жодного члена чи членки політсили.

Партія «КМКС «Партія угорців України» висунула до міськради 30 осіб: 17 чоловіків та 13 жінок, троє партійців та 27 безпартійних. Список цієї партії очолив Гейза Гулачі.

Список від партії «Наш край» до Мукачівської міської ради очолив Іван Білашинець. Всього партія висунула 23 кандидатів: 11 чоловіків та 12 жінок, із них п’ятеро – партійці, 18 – безпартійні.

Партія «Сила і честь» висунула до міськради 21 осіб. Список кандидатів очолив Василь Швардак. Всього у списку налічується 12 чоловіків та 9 жінок, 7 партійців та 14 безпартійних.

Список кандидатів від партії «Європейська солідарність» до Мукачівської міськради очолив Юрій Кравчук. Всього партій висунула 23 кандидатів: 13 чоловіків, 10 жінок, 5 партійців та 18 безпартійних.

Партія ВО «Батьківщина» висунула до міськради 34 кандидатів: 21 – чоловік, 13 – жінок, 14 партійних та 20 безпартійних. Список цієї політсили очолив Олександр Переста.

«Опозиційна платформа – За життя» висунула до Мукачівської міськради 34 кандидатів: 21 жінка та 13 чоловіків, 5 партійців та 29 безпартійних. Список цієї політсили очолив Василь Сушанін.

Партія «Слуга народу» висунула в міськраду 36 кандидатів: 22 чоловіка та 14 жінок, жодного партійця та, відповідно, 36 безпартійних. Очолив список Едгард Токар.

Список кандидатів від партії «Рідне Закарпаття» очолив Андрій Петьовка. Всього політсила висунула 31 кандидатів в депутати. Серед них – 19 чоловіків та 12 жінок, двоє партійців та 29 безпартійних.

Хуст

На посаду Хустського міського голови висунулися 8 кандидатів, серед них - четверо самовисуванців. Загалом за крісло міського голови Хуста борються:

  • Василь Губаль від партії «Слуга народу», безпартійний, судимості немає,  голова Закарпатської ОДА у період 2014-2015 років.
  • Михайло Джанда від політичної партії «Європейська солідарність», адвокат, безпартійний, судимість відсутня. З 2002 по 2010 рік уже займав посаду голови міськради Хуста.
  • Володимир Кащук – чинний міський голова Хуста, балотується як самовисуванець, безпартійний, судимість відсутня.
  • Роман Келемен – самовисуванець, директор ТОВ «Келар», судимість відсутня.
  • Віталій Монич – самовисуванець, безпартійний, приватний підприємець, судимості немає.
  • Олександр Пилип – балотується від партії «Українська стратегія Гройсмана», старший інспектор відділу оперативного реагування УОП ГУ ДФС у Закарпатській області, підполковник податкової міліції, безпартійний, судимості немає.
  • Світлана Фетько – самовисуванка, завідувачка клініко-діагностичної лабораторії Хустської ЦРЛ, безпартійна, судимість відсутня.
  • Василь Якубець – кандидат від політичної сили «За майбутнє», безпартійний, судимість відсутня.

До Хустської міськради кандидатів висунули 14 партій: «Європейська солідарність», ВО «Батьківщина», «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «КМКС «Партія угорців України», «Рідне Закарпаття», «Команда Андрія Балоги», «Радикальна партія Олега Ляшка», «Справедливість», «За майбутнє», «Об’єднання «Самопоміч», ВО «Свобода», «Українська стратегія Гройсмана», «Сила і честь».

ОПОРА проаналізувала гендерний склад та партійність п’яти парламентських партій, які подали своїх кандидатів до Хустської міськради та ще трьох – «Рідне Закарпаття», «КМКС «Партія угорців України», «Команда Андрія Балоги», які можна вважати активними локальними політичними силами.

Список від партії ВО «Батьківщина» до міської ради очолила кандидатка Олеся Калинич. Всього в списку кандидатів налічується 38 осіб: 22 чоловіка та 16 жінок, 4 – партійців, 34 – безпартійних.

Від партії «Європейська солідарність» до Хустської міськради висуваються 38 людей: 22 чоловіка та 16 жінок, 21 – партієць та 17 безпартійних. Список кандидатів очолив Андрій Андрющенко.

Список від партії «Слуга народу» очолив кандидат Василь Губаль. Всього політсила висунула 37 кандидатів: 22 чоловіка та 15 жінок, серед них – всі безпартійні.

Від партії «Опозиційна платформа – За життя» до Хустської міськради висуваються 38 людей: 23 чоловіка та 15 жінок. Серед них – четверо є членами партії, 34 особи – ні. Першу позицію у списку кандидатів посів В’ячеслав Гук.

Політична сила «КМКС «Партія угорців України» висунула 26 кандидатів: 13 жінок та 13 чоловіків, серед них – 25 безпартійних, один – партієць. Очолив список Йосип Козьма.

Партія «Рідне Закарпаття» висунула 28 кандидатів: 22 чоловіка та 16 жінок, жодна людина зі списку кандидатів не є членом чи членкою партії. Першу позицію у списку посів Валерій Дмитрович Лунченко.

До Хустської міської ради партія «Команда Андрія Балоги» висунула 37 кандидатів: 19 чоловіків та 18 жінок. Усі кандидати в списку не є членами чи членками цієї політичної сили. Першу позицію у списку кандидатів посів Сергій Штець.

Ужгородський район

Всього своїх кандидатів у депутати району висунули 10 політичних сил: «Європейська солідарність», ВО «Батьківщина», «Рідне Закарпаття», «Слуга народу», «КМКС «Партія угорців України», «Команда Андрія Балоги», «Опозиційна платформа – За життя», «За майбутнє», «Демократична партія угорців», «Разом сила». ОПОРА проаналізувала гендерний склад та партійність п’яти парламентських партій, які подали своїх кандидатів та ще трьох – «Рідне Закарпаття», «КМКС «Партія угорців України», «Команда Андрія Балоги».

Назва партії

Кількість кандидатів

Кількість чоловіків

Кількість жінок

Кількість членів

або членок партії

Кількість

безпартійних

«Європейська солідарність»

35

21

14

12

23

ВО «Батьківщина»

41

21

20

8

33

«Слуга народу»

42

24

18

0

42

«КМКС «Партія угорців України»

41

23

18

6

35

«Команда Андрія Балоги»

39

20

19

2

37

«Рідне Закарпаття»

42

25

17

1

41

«Опозиційна платформа – За життя»

41

19

21

6

35

Мукачівський район

Своїх кандидатів у депутати Мукачівського району висунули 8 політичних партій.

Назва партії

Кількість кандидатів

Кількість чоловіків

Кількість жінок

Кількість членів

або членок партії

Кількість

безпартійних

«Європейська солідарність»

21

13

8

6

16

ВО «Батьківщина»

42

22

20

13

29

«Слуга народу»

40

24

16

1

39

«Опозиційна платформа – За життя»

42

25

17

5

37

«За майбутнє»

42

22

20

1

41

«Рідне Закарпаття»

34

22

12

0

33

«Команда Андрія Балоги»

42

23

19

10

32

«КМКС «Партія угорців України»

26

16

10

2

24

Берегівський район

У депутати Берегівської міської ради подали кандидатів 8 політичних сил: серед них парламентські - ВО «Батьківщина» (22), «Опозиційна платформа – За життя» (21) «Європейська солідарність» (34), «Слуга Народу» (30) та інші - «Демократична партія угорців» (34), «КМКС «Партія угорців України» (30), «Команда Андрія Балоги» (34), , «Рідне Закарпаття» (34).

У депутати Берегівського району своїх кандидатів висунули 9 політичних сил.

Назва партії

Кількість кандидатів

Кількість чоловіків

Кількість жінок

Кількість членів

або членок партії

Кількість

безпартійних

«Європейська солідарність»

34

18

16

7

27

ВО «Батьківщина»

42

26

12

39

3

«Слуга народу»

38

23

15

0

38

«Опозиційна платформа – За життя»

32

15

17

2

30

«За майбутнє»

38

22

16

0

38

«Рідне Закарпаття»

42

25

17

1

41

«Команда Андрія Балоги»

42

25

17

12

30

«КМКС «Партія угорців України»

40

23

17

9

31

«Демократична партія угорців»

38

21

17

6

32

Хустський район

У депутати Хустської районної ради балотуються кандидати від 8 партій.

Назва партії

Кількість кандидатів

Кількість чоловіків

Кількість жінок

Кількість членів

або членок партії

Кількість

безпартійних

«Європейська солідарність»

40

24

16

26

13

ВО «Батьківщина»

42

25

17

9

33

«Слуга народу»

38

22

16

0

38

«Опозиційна платформа – За життя»

42

25

17

5

37

«За майбутнє»

42

24

18

0

42

«Рідне Закарпаття»

42

25

17

0

41

«Команда Андрія Балоги»

42

24

18

6

36

«КМКС «Партія угорців України»

21

10

11

3

18

Тячівський район

До Тячівської міської ради своїх кандидатів подали 11 політичних сил: «Європейська солідарність» (23), ВО «Батьківщина» (26), «Слуга народу» (24), «Опозиційна платформа – За життя» (21), «За майбутнє» (26), «Рідне Закарпаття» (26), «Команда Андрія Балоги» (26), «Сила і честь» (23), «КМКС «Партія угорців України» (21), ВО «Свобода» (21), «Народний Рух України» (21).

До Тячівської районної ради своїх кандидатів подали 7 політичних сил: «Європейська солідарність» (41), ВО «Батьківщина» (42), «Слуга народу» (41), «Опозиційна платформа – За життя» (38), «За майбутнє» (42), «Рідне Закарпаття» (41), «Команда Андрія Балоги» (36).

Назва партії

Кількість кандидатів

Кількість чоловіків

Кількість жінок

Кількість членів

або членок партії

Кількість

безпартійних

«Європейська солідарність»

41

24

17

7

34

ВО «Батьківщина»

42

25

17

9

33

«Слуга народу»

41

25

16

0

41

«Опозиційна платформа – За життя»

38

23

15

3

35

«За майбутнє»

42

25

17

0

42

«Рідне Закарпаття»

41

20

21

0

41

«Команда Андрія Балоги»

36

19

17

0

36

Рахівський район

До Рахівської міськради всього своїх кандидатів подали 12 політичних сил: «Слуга народу» (26), «Опозиційна платформа – За життя» (16), «Європейська солідарність» (16), ВО «Батьківщина» (26), ВО «Свобода» (24), «Команда Андрія Балоги» (26), , «Сила і честь» (26), «Європейська партія України» (26), «За майбутнє» (26), «Об’єднання «Самопоміч» (26), «Громада і закон» (26), «Рідне Закарпаття» (26).

До Рахівської райради своїх кандидатів зареєстрували також 12 політичних сил: «Слуга народу» (38), «Європейська солідарність» (22), ВО «Батьківщина» (38), «Опозиційна платформа – За життя» (21), «За майбутнє» (38), «Сила і честь» (38), ВО «Свобода» (21), «Об’єднання «Самопоміч» (35), «Рідне Закарпаття» (37), «Громада і закону» (38), «Європейська партія України» (38), «Команда Андрія Балоги» (36).

Назва партії

Кількість кандидатів

Кількість чоловіків

Кількість жінок

Кількість членів

або членок партії

Кількість

безпартійних

«Європейська солідарність»

22

12

10

3

19

ВО «Батьківщина»

38

17

21

38

0

«Слуга народу»

38

20

18

0

38

«Опозиційна платформа – За життя»

21

12

9

6

15

«За майбутнє»

38

20

18

0

28

«Рідне Закарпаття»

37

20

17

0

37

«Команда Андрія Балоги»

36

18

18

2

36

ВО «Свобода»

21

13

8

9

12

«Об’єднання «Самопоміч»

35

19

16

1

34

«Європейська партія України»

38

21

17

0

38

«Громада і закон»

38

22

16

1

37

«Сила і честь»

38

21

17

38

0

Відповідно до частини 1 статті 260 Виборчого кодексу України  шляхом віднімання кількості мандатів, розподілених у територіальних виборчих округах, від загальної кількості депутатських мандатів, що дорівнює кількісному складу Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, районної, міської, районної у місті, сільської, селищної ради, встановлюється кількість мандатів, які підлягають розподілу в єдиному багатомандатному окрузі. Місцева організація політичної партії, партія, яка отримала право на участь у розподілі депутатських мандатів на відповідних місцевих виборах, гарантовано отримує один депутатський мандат, який розподіляється в порядку черговості відповідно до затвердженого партією єдиного виборчого списку.

За коментарями звертайтеся:

Ярослав Гулан, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Закарпатській області

тел.: 0976446639; 09903198862

email: zakarpattya@opora.org.ua

Ольга Беца, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області

тел.: 0502309596

08 жовтня 2020р.

Теги: вибори, кандидат

Коментарі

Микола 2020-10-08 / 16:27:50
ну якщо вже чм@шник Василь Губаль від партії «Слуга народу», то вже дно!

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини