Воловецький кандидат від "Слуги народу" всупереч партійній лінії продовжує відстоювати забудову Боржави вітряками (ФОТО)

Йдеться про чинного Воловецького селищного голову Михайла Попелича, який балотується знову на посаду, але вже від перезидентської партії "Слуга Народу"

Воловецький кандидат від "Слуги народу" всупереч партійній лінії продовжує відстоювати забудову Боржави вітряками (ФОТО)

Як повідомлялось раніше, 29 вересня у Львові відбулось засідання по справі про скасування анти-екологічного висновку з ОВД, виданого Департаментом екології Закарпатської ОДА 7 березня 2019 року.

На підтримку збереження Боржавського хребта прийшло з пів сотні однодумців із Закарпаття, Львова та Києва. Зокрема це і місцеві жителі та керівництво міжгірського Пилипця і свалявських Березників (Керецьківська ОТГ), територію яких зачіпають плани цього будівництва.

На це засідання вперше до суду приїхали також і біля двох десятків «прихильників ВЕС» із селища Воловець з банером "Вітрякам бути". Згідно інформацією активістів, організував їхній приїзд під стіни суду голова селища Михайло Попелич. На чергових місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня, він висувається кандидатом на очільника Воловецької ОТГ від провладної партії "Слуга Народу".

Його присутність може розцінюватись як подвійні стандарти всередині обласного осередку політичної сили, або саботаж внутріпартійної ідеології на місцях.

Згідно з предвиборчою програмою Закарпатської обласної організації партії «Слуга Народу» ключовими пунктами серед інших - підтримка та розвиток інфраструктури й туристичного потенціалу гірських регіонів; збереження біологічного різноманіття та природно-заповідного фонду.

Очевидно, що техногенне знищення унікальної та найдовшої полонини українських Карпат не буде сприяти розвитку туристичного потенціалу та призведе до погіршення стану природного навколишнього середовища на полонині та збіднення аж до знищення біологічного різноманіття. Тобто, виходить, що публічна підтримка будівництва ВЕС окремим кандидатами, вже прямо суперечить даній програмі партії.

Ще донедавна керівник обласного осередку партії «Слуга народу» Ігор Кривошеєв публічно відстоював збереження цілісності Боржави і рішуче виступив проти ВЕС та навіть ініціював через Верховну Раду України створення там регіонального ландшафтного парку. Саме це дозволило пропрезидентським політикам залучитись прихильністю серед місцевого населення напередодні місцевих виборів. Утім, сьогодні позиція закарпатських «Слуг» стала менш публічною, а місцеві кандидати дозволили собі піти на протиріччя з програмою партії, тим самим кидаючи тінь на репутацію «ЗЕлених» захисників довкілля.

Кандидат від «Слуг народу» М. Попелич не лише подав апеляційну скаргу на законне судове рішення в унісон із забудовником і наполягає на її розгляді, але є й одним із перших погодив відповідну документацію на будівництво та активно лобіював його на всіх етапах. Окрім того, на засіданні у Львові 29 вересня інтереси Воловецької селищної ради, як одного із апелянтів, представляв юрист селищної ради.

До слова, окрім Воловецького селищного голови, серед очевидних лобістів вітряків в закарпатській команді партії Зеленського є щонайменше ще один кандидат. Це Таїсія Лехман, яка балотується на посаду депутата Закарпатської обласної ради. Її чоловік Богдан Лехман активно виступає за будівництво ВЕС, неодноразово неадекватно висловлювався в бік захисників Боржави та навіть погрожував. Також він фігурує в нещодавному конфлікті на Тячівщині, де один із кандидатів на голову ОТГ, громадський активіст звинуватив Б. Лехмана в побоях.

Можливо такі кандидати і забезпечують певні "голоси" для партії "Слуга Народу" на рівні своєї місцевої громади, однак, можна з впевненістю сказати, що водночас вони відберуть "голосів" значно більше  в масштабах області.

02 жовтня 2020р.

Теги: Боржава, полонина, вітряки, ВЕС

Коментарі

Іван 2020-10-05 / 20:50:18
Уже задовбали із тими "зеленими тарифами",який у декілька разів перевищує загальновстановлений на квт.електроенергії.Туй тобі і мініГЕС,туй тобі і вітряки,туй тобі і сонячні ЕСи.Усіляка шваль лізе їх будувати на річках,полонинах і просто на полях(район Чопа).Колись,при ранній Україні,ми водники пропонували державі встановити декілька мініГЕС на гірських річках області з тарифом для місцевого населення 1 коп.за квт.Але,екологічні служби нам не дозволили цього зробити(гірськорічкова риба,усілякі там жучки-павучки,рачки,комарики).Дозволили встановити одну мініГес тільки у Білині,та й те міроприємство викликало бурю протестів місцевого населення(частина річки "закована" у труби). Думаю,що чинуші,на той час були усе ж такі праві:держтариф на загальну електроенергію був досить "приємливий" і її для Закарпаття вистачало.У кінці-кінців,ми з тими доводами погодились і думати про отоє забули.Аж ось-"зелений тариф"-піпець Закарпаттю,витворяють чорті-що.Я не буду вдаватись до технічних і екологічних"глибин" цього питання,але скажу,що "зеленому" тарифу" на Закарпатті потрібно ввімкнути "червоне світло"!

верховинець 2020-10-04 / 19:42:31
А які у вас пане Поплич інтереси на Воловеччині?
Може ви якусь полонину вже приватизували як уже роздеребанили Драгобрат?

Поплич 2020-10-04 / 17:44:54
Він наплював на інтереси цілої області і туристів з усього україни,нехарь

верховинець 2020-10-04 / 08:16:24
Не лізьте у воловецькі справи ужгородці та мукачівці. Наведіть спочатку порядок у своєму зліві. Розберіться зі своїми виборами.

Катя 2020-10-03 / 23:25:42
Що би то бив за голова кіби відстоював інтереси міжгірців а не воловчан. Правильно робит.

Воловець 2020-10-03 / 20:54:14
Нашого мера поважає весь Воловець за його підтримку будівництва вітряків і знову його переобере. Досить чесати брехні про вітряки. Бисьте так за мусор переживали та за хащу вирубану. Ми собі самі розберемось.

Верховинцю 2020-10-03 / 10:27:27
Всі перераховані вами розповіді про Ужгород не є підставою нищити природу унікальної Боржавських полонин

Олександр 2020-10-03 / 08:02:42
Тепер ясно, кому забудовники платять гроші. За просто так не буде розумна людина паскудити свої гори. А на виборах людям потрібно робити правильний вибір! Хвать бути лохами!

верховинець 2020-10-03 / 06:36:21
Шановне панство, всякі там Круки і іже з ними, а давайте долю Воловеччини будуть вирішувати мешканці Воловеччини. Займіться краще своїм ужгородським болотом.
Місто після маленького дощику утопає в нечистотах, а вас вітряки воловецькі турбують. Вся Гута і територія біля Чопу зайнята сонячними батареями Ковача-Ледиди, а ви втираєте мізки горянам. Проїдьтеся і подивитеся що стало з садами на Каменицькій Гуті і з полями під Чопом. То невже вас турбують лише вітряки. На воловеччині набагато кращі дороги в селах, ніж в Ужгороді.

Богдан 2020-10-02 / 23:15:10
Немає у зелепань ніякої лінії.Де гроші і де мош здурити челядь там і лінія.

Lemak 2020-10-02 / 22:01:02
Попелича, можна зрозуміти, гроші керівництво району взяло за дерибан, вже майже і потратило, а тепер комусь треба відуплятися перед хозяїнами, але чим думати тота проста челядь? Думають що квть построять Вітряки, то Воловець перетвориться на Дубаї,і їм уже нич не треба буде робити ,лиш семечки щолкати і зелені КілоВатти рахувати. А то що у Волівци за 30 років ,не запустили ані одне підприємство , які були у Волівци,то не біда. Лісокомбінат, Соковинний, Хлібопекарня, на території цих підприємств, скоро можна буде фільми ужасіа знимати, До цих проблем любителям зеленої енергетики і Керівництву нема діла!!!

Пплич 2020-10-02 / 20:16:53
Паршива морда

вибори 2020-10-02 / 19:50:07
Всі політики однакові.Попелич просто хоче щоб Воловець був краще, з усіх голів він зробив найбільше-всі так жителі Воловця говорять.

Ужгородець 2020-10-02 / 17:58:39
Сука, за гроші продасть і матір...

Попелич 2020-10-02 / 16:56:36
За 500 грн жебраки хоть де постоять і подержать

Попелич 2020-10-02 / 16:53:17

Віталій Грегор 2020-10-02 / 13:39:06
Підтримка кандидатом від «Слуги народу» проекту забудови Боржави вітряками якось дуже дисонує з публічною позицією керівництва закарпатських Слуг.
Захисники Боржави після оприлюднення цієї інформації очікували на публічне пояснення від керівництва закарпатського осередку «Слуги народу», але уповноважені особи провладної партії вже більше доби мовчать.
Патріотична громадськість краю і надалі очікує на оприлюднення позиції закарпатських слуг: забудовники Боржави – випадкові люди у їх лавах, чи це позиція команди "Слуга Народу" в Закарпатті?

воловецьким новинам 2020-10-02 / 13:00:04
Якщо ти воловецькі новини а не міжгірські та маєш знати що по тій дорозі розміщувався завод самих онурівців які робили дороги, та коритсувалися тою дорогю протягом років та самі для себе не могли зробити?

Воловецькі новини 2020-10-02 / 11:49:52
Так за турецькі гроші вже дорогу до його ресторану зробили. Пак мусить хлопець відробляти

а сись фаттьов вже добудувався 2020-10-02 / 10:31:46
https://www.youtube.com/watch?v=bd5UaLm8xfI&ab_channel=ЕвгенийПлинский

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини