Слідчі намагаються вигородити чиновників Свалявської та Воловецької РДА у справі ВЕС на Боржаві – журналістський проєкт "ПравдаЄ"

Журналісти проєкту звернулися до керівництва закарпатської поліції з проханням забезпечити оптимізацію та ефективне розслідування справ щодо чиновників, дотичних до погодження з порушеннями будівництва ВЕС на Боржаві.

Слідчі намагаються вигородити чиновників Свалявської та Воловецької РДА у справі ВЕС на Боржаві – журналістський проєкт "ПравдаЄ"

На початку цього року журналістами проєкту «ПравдаЄ» було опубліковано матеріал «Червоні лінії» для Боржави: що можна будувати на карпатській полонині» про ймовірні порушення містобудівного законодавства чиновниками Свалявської та Воловецької РДА при затвердженні детальних планів території для будівництва вітроелектростанції на Боржавській полонині у 2017 році.

Вже у березні журналістами була подана заява до поліції щодо вчиненого правопорушення на той час очільниками Свалявської та Воловецької райдержадміністрацій, які і видали сумнівні розпорядження щодо затвердження детальних планів територій під будівництво ВЕС.

Пройшло майже півроку, проте жодних суттєвих дій у досудовому розслідуванні як воловецькими, так і свалявськими слідчими зроблено не було. Під час розгляду в районних судах скарг на бездіяльність слідчих з оголошених судом матеріалів кримінальних проваджень стає зрозуміло, що хід досудових розслідувань йде у  напрямку виведення посадових осіб обох РДА “за дужки” кримінального провадження.

По-перше, слідчими витребовувались матеріали, що не мають жодного відношення до суті проваджень.

По-друге, за весь час не допитано ключових осіб у справі, тобто очільників райдержадміністрацій Валентину Рогову та Олександра Дідовича, котрі видали сумнівні розпорядження.

По-третє,  слідчими змінено кваліфікацію кримінальних правопорушень, що за новою кваліфікацією є вже не злочином, а лише кримінальним проступком. За словами адвоката Наталії Майстренко, наслідком цього є звуження обсягу та поля розслідування, його доказової бази, ймовірно, з метою виведення голів РДА та керівників уповноважених структур в галузі архітектури та містобудування райдержадміністрацій з кола можливих підозрюваних.

У зв’язку з цим журналісти проєкту «ПравдаЄ» звертаються до керівництва закарпатської поліції з проханням забезпечити оптимізацію та ефективне розслідування вказаних вище справ. Жодна посада чи зв’язки не можуть бути запобіжниками для об’єктивного слідства, які і справедливого покарання у випадку доведення вини.

01 вересня 2020р.

Теги: Боржава, слідчі, чиновники

Коментарі

верховинець 2020-09-02 / 07:02:02
От дебіли. Вся Чехія і Австрія у вітряках, лише нам вони хиблять. І головне за усим бачать хабарі. Все рівно рано чи пізно прогрес переможе.
А тим хто уже нелегально прикупив полонини все рівно не зупинити процес будівництва вітряків. Питання де ви шановні ьули, коли ліси Воловцем вирізали тв трелювальною технікою грунти гробили, які до тепер не відновлені?

.

Питання 2020-09-02 / 03:08:53
А власне місцевим потрібні туристи на Боржаві?

Тут або туристи, або фургала. Поплаченим кретинам які переконують що знайдуться такі хто буде їхати туди через вітряки - вірити не варто. Вітряки є на самбірщині і на бережанщині - а туристів неа.

Дивіться не про#біть останній кавалок свого хліба.

Журналістам 2020-09-01 / 20:37:00
У Волівці один другому кум-сват-брат. І один слідчий на весь район. Як думаєте, зможе він ефективно вести розслідуванн, якщо ймовірно посадові особи, на яких прямо вказують заявники, є одними з тих братів-кумів-сватів або через іншого родича такмими ж?
Копнули Гава в гузицю, треба зараз обласній прокуратурі прокинутися від летаргічного сну, роздуплитися від лушпиння суто приватних "справ" та передати досудове іншому органу.
Свалява теж не ліпший стан речей. Суєтяться всі, один одного підтягують. Суд за поліцію, поліція за колишніх керівників РДА. Ну, і забудовник не спить, контролює і направляє. Склалось таке враження, що процесуальним керівником у обох кримінальних провадженнях є ті, що сюди турків заманили, вірніше їх закарпатські аґенти, які профітькали 150 тисяч доларів "на вирішення" і зараз вигрібають, щоб помякшити пред'яву турків

Житель Воловця 2020-09-01 / 17:11:14
Рогову на ковйор до губернатора....Гроші взяла за підпис розпорядження і сидить собі тихо. Садити її

Свiй 2020-09-01 / 16:10:18
Рогатову та дидавича на ковер до губернатора та прокурора! Там грошами смердять! Ц i двое аферистiв!

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини