Ближчим часом можливе "угорське" пожвавлення в темі створення на Закарпатті Берегівського району

Найближчим часом «КМКСом» будуть кинуті максимальні зусилля для того, щоб спонукати центральну владу знову змінити межі Берегівського району, а саме включити до нього Чопську, Сюртівську та Великодоброньську ОТГ, які віднесені до Ужгородського району

Ближчим часом можливе "угорське" пожвавлення в темі створення на Закарпатті Берегівського району

17 липня Верховна Рада проголосувала за новий адміністративно-територіальний устрій. Однією із найбільш дискусійних областей була Закарпатська, де основне питання стояло у створенні або не створенні т.зв. «угорського району» з центром у м.Берегово, на якому наполягала Угорщина.

Карта т.зв. «Великої Угорщини» у межах до 1920 року

З початком окупації Росією Криму та війни на Донбасі тема «угорської автономії на Закарпатті» не сходить із перших шпальт ЗМІ. Причиною тому є імперські амбіції Будапешту, якому так само болить за «Великою Угорщиною», як і Росії за «совком». Напевно ці дві країни і перебувають у хороших стосунках через те, що у них є дещо спільне – несприйняття України як незалежної і цілісної держави

Вже після прийняття зазначеної постанови, якою цей район все ж створили, журналісти каналу «1+1» поспішили заспокоїти громадськість, мовляв «зради немає», оскільки згідно розрахунків, у новому Берегівському районі співвідношення етнічних угорців становитиме 43% проти 57% українців, тому жодні сепаратистські рухи тут не можливі.

Дійсно, новий район із центром у м.Берегово з формальної точки зору дійсно більше є українським, оскільки об’єднав у своєму складі нинішні Виноградівський, Берегівський, а також частину Іршавського районів. З однієї сторони, дійсно компромісне рішення. Та от парадокс, такий варіант об’єднання не задовільняє жодну із сторін, у тому числі як не дивно і самих угорців.

Схематичне зображення нового районування Закарпаття

Про це свідчить відсутність жодної схвальної реакції на створення Берегівського району з боку основних публічних осіб угорської громади. То в чому ж проблема?

За нашим інсайдом, невдоволене таким поділом перш за все політизоване крило угорської меншини, яке складає політсила «КМКС-Партія угорців України». За їх підрахунками, вони можуть не отримати більшість у новій Берегівській районній раді на виборах у жовтні 2020 року. Саме угорці-політикани на чолі з Брензовичем, Орос і Борто хотіли і хочуть створення повноцінного угорського району, до якого б увійшли всі угорськомовні населені пункти Закарпаття.

Наші джерела у «КМКС» зазначають, що найближчим часом будуть кинуті максимальні зусилля для того, щоб спонукати центральну владу знову змінити межі Берегівського району, а саме включити до нього Чопську, Сюртівську та Великодоброньську ОТГ, які віднесені до Ужгородського району. Для цього буде застосовано значний фінансовий ресурс, підконтрольні ЗМІ, псевдонаукові дослідження у кишеньковому ВУЗі – Закарпатському угорському інституті у Берегові. Не цуратиметься КМКС і роботи з головами ОТГ та населенням, яких будуть підбурювати до підтримки вимог включення їх до складу Берегівського району.

Який з усього цього висновок? Нашій державі скоро вже виповниться 29 років. Може, пора нарешті подорослішати і перестати наступати на граблі, укладаючи все нові і нові «Будапештські меморандуми»? Адже, домовившись з Угорщиною та отримавши за «Берегівський район» ефемерні поступки - можливе розблокування роботи комісії «Україна-НАТО», влада забуває про інші наслідки у вигляді осередку постійної нестабільності на західних кордонах.

Адже, як кажеться у відомій приказці, «скільки вовка не годуй...»

24 липня 2020р.

Теги: угорці, Угорщина, Берегівський район

Коментарі

бувалий 2020-09-20 / 10:11:09
Як показав час, Ґоловною задачою залишається....створення Берегівського району та розміщення там військ та нацгвардії.Там уже нікого не цікавить ні глобальне потепління, ні вірус, ні курс гривні...ну таке інше.Я особисто проти....будівництва у Берегові аєропорту.

Ужгородський район 2020-07-29 / 09:07:21
Чоп ми не віддамо, там єврокар і хороші податки.

Мікі 2020-07-27 / 19:13:24
до Петро Ференцович Генцюр а тепер що хтось когось примушує?? зараз всі вільні привезені насильно ( фахівці ) можуть повертатисЯ на свої ісконно рюскіє єбіня!!!! ну це звісно якщо їм щось тут не подобається або не влаштовує!!!

Петро Ференцович Генцюр 2020-07-27 / 15:01:09
Пане MiKi!
У мене свiдоцтво про народження на двух мовах - українськiй та росiйськiй. I я ще досi живий!!!

Петро Ференцович Генцюр 2020-07-27 / 14:49:16
Пане Miki! Як було при совку, я знаю по собi, бо жив у той час, навчався, i розказувати менi, як було при совку, - себе не поважати.
Я народився i вирiс у Чопi. Було двi школи - росiйська i мадярська. У селах були школи i українськi школи, i мадярськi, росiйських не було, бо у селах не було росiйської мови. Росiйська школа у Чопi була тому, що прикордонники, машинiсти, депо, станцiя, лiкарi та iнш. були завезени з Росii, України, Белорусii, бо фахiвцiв-закарпатцiв не було взагалi: Австро-Угорщина тримала закарпатцiв за бидло i не розвивало террiторiю.
Пiзднiше, коли пiдготували мiсцевих фахiвцiв, тодi для їх дiтей вже почали вiдкривати класи з українською мовою навчання.
I батьки вiддавали своїх дiтей у ту школу, в яку вважали необхiдним. I нiхто нiкого не примушував. Так що не роспвсюджуйте черговi хотелки!

Miki 2020-07-27 / 14:03:07


до Петро Ференцович Генцюр коли був совок то всі насильно русифіковували, і нех пи***діти що всьо було ок!!! я живу селі де половина населення угорці! і я відів якся уни радоволи коли совок роспався ни даремно його називали тюрма нородов!!!! в Україні ніхто насильно незаставляє любити нікого ! якшо шось нелюбиться ( шапку та звізду та матири в пи***ду) ніхто незабороняє говорити хоч на китайській і приватні школи годни бути на якій мові хочуть!!! я хочу що мої діти вчилися у Українській школіі утому селі де народилися!!!!


Петро Ференцович Генцюр 2020-07-27 / 13:12:53
Панове! Нечего на зеркало пенять, коль рожа крива. В советское время не было этих проблем: кто хотел, учились в русских, венгерских, украинских школах - и не искали врагов там, где их нет.Знали несколько языков и разговаривали на том языке, который понимал другой.
То Путин у вас виноват, то Орбан - разберитесь прежде в себе любимых, дайте возможность учиться на родных языках, после чего предложите для жизни условия лучше, чем у соседей - и к вам потянутся. А насильно мил не будешь. Вот такие пироги с котятами...

мікі 2020-07-26 / 15:23:55
живеме уже 30 років у яднів Українськів родині і Угорці Румуни Поляки Словаки,зі мнос на донбасі служили і двоє етнічні Уорці один з Чопа а другий Виноградові, І Румун з Тересви, Угорський народ приймав наших ранених побратимів на реабілітацію, Такі я паскуда Орбан і хуйло кацапськоє сіють між нами розбрат!!!! а дурн чилять ведеся!!!!

Михайло 2020-07-26 / 14:39:02
До добряка...Не пишіть ахінею,Мадяри далеко попереду нас звами, звичайно є і там мертві села ,і рівень життя західної Угорщини вищий ніж східної,але перспектива є і у східної.Орбан виторгував з бюджету Єс на 7 років 53 мілярди євро халяви при своєму річному бюджеті у 60 мілярдів тому я б особисто не хвилююся за Угорщину.

Макс 2020-07-26 / 11:21:26
До добрака,май мало їх повтікали як наших повір

Макс 2020-07-26 / 11:18:51


Поки ворожнечу тут сієте своїм коментарем ви. Коментуйте по суті публікації. Коментар видалено. Адмін


Добрак 2020-07-26 / 08:44:33
Почитав коменти нижче ,поговоривз племінними мадярами і прийшов до висновку: Дійсно східна мадярщина пуста ,повтікали мадяри східняки як щурі з Богом забутого корабля. А тому правду чилядь мови ,ош треба проводити дискусії про приєднання Ніредьгазьських селищ і прилеглих до них земель до Береговсьгої ОТГ.Наші люди дадуть раду тим землям.А КМКСи - то майже путінські троянські коні.

Ivo 2020-07-26 / 08:39:16
Дайте нам покуй, недомадяри і недо мацкалі, Закарпатці мирно жиють з усіма кому шось нелюбиться, чемодан-вокзал Колима!, Будапешт!

Іван 2020-07-25 / 16:37:34
Пане ВУву,згіден із Вами,айбо іще майже більше добавлю:ісі усі геополітичні шури-мури дуже схожі із так званими підготовчими заходами до Чехословацьких (1936р.) і Кримських(2014р.) "референдумах" по віддторгненню тих,або інших територій суверенних країн і приєднанню оних до країн-вимагачів.Робиться йсе дуже тихо-тихо,айбо вірно.А у нашому випадку-із"трумбетами"пуд соусом братерської допомоги країнам-сусідам,а на самому ділі-із метою захоплення їхніх територій.Угу,поцімборовалася кобила із вовком...

Ужгород 2020-07-25 / 11:09:15
Вірити мадярам, це як вірити Путіну. Сплять і бачать себе у Великій Мадярщині

Вуву 2020-07-25 / 11:05:46
Можна навіть не сумніватись ... Що якщо бриндзя і ороска ще не сидять на нарах в тюрязі ... То значить що торги фінансово йдуть уже у відкриту ... Чому я і писав що візити МЗСУ кулЄБИ туди на фоні всіх попередніх інформацій про двосторонній стан між краійнами .
Був більш ніж не на часі і підозрілим.
Більше того інформація про утворення ще "додатково" угорського району була мутною як болото і зовсім не прозорою.
Не виключаю також і роль в цій справі старого маскаля і мертвечука який приватним літаком дітав туди сюди 16 разі у часі строгого карантину а один раз навіть двічі в Киійів.
І якщо жуляни давали дозвіл на виліт цього джета.
То це зовсім не значить що уж.аеропорт був змушений чи
зобовязаний давати дозвіл на посадку.!!!$
Окрім того ніхто офіційно не показав (список) склад рекомендаційнойі комісійі від ОДА з експертними оцінками щодо кількості утворюваних районів.
Як і не було публічно висвітлено самого Акту (рішення) цієйі комісійі з підписами всіх членів
на фірмовому бланці від ОДА.
Чи розглядалось це питання на чергових сесіях і чи ВЗАГАЛІ БУЛО ГОЛОСУВАННЯ ПО ЦЬОМУ власне ПИТАННЮ.
Хто з депутатів в ОДА проголосував ЗА а хто ПРОТИ.
ДЕ ВСІ ЦІ ДЕРЖАВОТВОРЧІ ДОКУМЕНТИ ?
ДЕ !?
Той цілий кулЄБА з нашими місцевими "урядовцями" і з тою профільною "комісією" народ розводять як лохів.
... Скажіть по всьому ...
чи можна такі рішення оскаржувати в нашому Конституційному суді ?
Скажу відразу .... Ороска і бриндзович будуть це робити.
А поки цього рішення Конст суду не буде.
Буде зврвано план формування районів в обласьі .
А МОЖЛИВО І ВИБОРІВ У МІСЦЕВІ ОРГАНИ ВЛАДИ .
ХАЙ ЩАСТИТЬ.

Іван 2020-07-25 / 08:33:19
Невже нашим "небожителям" незрозуміло,до чого веде Орбан (перший цімбора пуцьки)?Пак і коньови ясно,ош мета Орбана-утворення сконцентрованих угорських територій на території закарпаття,потім-організація "кіпішу" на кшталт судетьського,або донецького і пуд шумок- "удтяпання" як не усього,то хоча-би частини краю на користь мад"ярщини. Консультантами у нього є жирик та й пуцька,так што чекати уд Орбана мож любої паскуди.А на йсе дуже треба уважати,панове ЗЕіКо!

3321 2020-07-25 / 06:06:08
так східна Угорщина вже пуста-виїхали всі в западну Європу америку, пусті села. то це штучні претензії . Угорщина як і Україна просто зникнуть з карт

злий 2020-07-24 / 23:38:11
кіса, а де тут ворожнеча, крім твого комента?

рокіровка 2020-07-24 / 23:14:56
Тоді три україномовні ОТГ майбутнього Берегівського району: Виноградівська, Королівська та Кам'янська мають повне право вимагати виходу з угорськомовного району.

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини