Голова Закарпатської ОДА звернувся до голови ВРУ з підтримкою "електромобільних" законопроєктів закарпатських нардепів (ДОКУМЕНТ)

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров спрямував лист до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова із проханням підтримати прийняття у першому читанні законопроєктів №3476 та №3477, які спрямовані на розвиток галузі електротранспорту та стимулювання його попиту в Україні.

Голова Закарпатської ОДА звернувся до голови ВРУ з підтримкою "електромобільних" законопроєктів закарпатських нардепів (ДОКУМЕНТ)

Серед співавторів є група народних депутатів від Закарпаття, зокрема Василь Петьовка, пресслужба якого поширила цю інформацію.

У своєму листі голова Закарпатської ОДА вказує на необхідність підтримати прийняття законопроєктів №3476 та №3477, оскільки вони допоможуть створити сприятливі умови для залучення інвестицій у виробництво електромобілів, зарядних пристроїв, комплектуючих до них, а також стимулюватимуть попит на автобуси, легкові та вантажні автомобілі з електродвигунами.

«Враховуючи важливість підтримки виробництва електричного транспорту, Закарпатська обласна державна адміністрація підтримує прийняття у першому читанні вищезазначених законопроєктів», - сказано у листі Олексія Петрова.

У листі загалом йдеться про те, що в Україні нині з’являються великі можливості стати виробничим майданчиком світових автоконцернів і розвивати національну галузь автомобілебудування, але для цього необхідно створити умови для розвитку електротяги, насамперед привабливі регуляторні умови.

Минулі кілька років розташований поруч з Ужгородом завод "Єврокар" є фактично єдиним в Україні виробничим майданчиком, який сьогодні виробляє легкові автомобілі. А тому ті сприятливі умови, які прописані у проектах, дадуть заводу можливість вивести виробництво на новий рівень, залучити інвесторів та розширити ринки збуту. Для Закарпаття це - додаткові робочі місця, податкові надходження і загалом подальший розвиток виробничого потенціалу регіону, переконані ініціатори законопроєктів.

Нагадаємо, законопроекти №3476 та №3477 створять в Україні умови для будівництва вітчизняних легкових автомобілів, автобусів, вантажівок та спецтехніки з електричними двигунами. Окрім того, проекти зроблять електромобілі світових виробників доступнішими для придбання. Досягнути цього вдасться завдяки комплексним змінам податкової та митної політики у питаннях імпорту та виробництва електротранспорту, зарядних пристроїв та комплектуючих виробів.

25 червня 2020р.

Теги: електротранспорт, електромобіль

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини