ВРЮ тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя звинуваченого в корупції міжгірського суддю Гайдура

Суддя Міжгірського районного суду Закарпатської області Гайдур А.Ю. відсторонений від здійснення правосуддя до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження

ВРЮ тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя звинуваченого в корупції міжгірського суддю Гайдура

Вища рада правосуддя на засіданні 11 червня 2020 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення судді Міжгірського районного суду Закарпатської області Гайдура Антона Юрійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, яке надійшло до ВРП 4 червня 2020 року.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Ігор Артеменко повідомив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура підтримує публічне обвинувачення у судовому розгляді кримінального провадження від 20 січня 2020 року стосовно обвинувачення судді Міжгірського районного суду Закарпатської області Гайдура А.Ю. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України. Суддя Гайдур А.Ю. обвинувачується у проханні надати та одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданої їй влади та службового становища.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 25 лютого 2020 року № 586/0/15-20 Гайдура А.Ю. тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя до 8 квітня 2020 року у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності.

Ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 18 лютого 2020 року до судді Гайдура А.Ю. застосовано запобіжний захід у вигляді застави та покладено на нього обов’язки, передбачені частиною п’ятою статті 194 Кримінального процесуального кодексу України. Надалі строк застосування запобіжного заходу було продовжено до 7 червня 2020 року.

15 травня 2020 року детективом Другого відділу детективів Першого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України складено та підписано, а прокурором п’ятого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора 15 травня 2020 року підписано та затверджено обвинувальний акт за обвинуваченням Гайдура А.Ю. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 КК України.

18 травня 2020 року обвинувальний акт стосовно Гайдура А.Ю. направлено до Вищого антикорупційного суду.

Ухвалою Вищого антикорупційного суду від 18 травня 2020 року у кримінальному провадженні стосовно обвинувачення Гайдура А.Ю. призначено відкрите підготовче засідання на 26 травня 2020 року.

Ухвалою Вищого антикорупційного суду від 26 травня 2020 року призначено судовий розгляд кримінального провадження на 2 червня 2020 року. Продовжено до 26 липня 2020 року строк дії обов’язків, покладених на обвинуваченого Гайдура А.Ю.

З інформації щодо стану розгляду справ, розміщеної на офіційному веб-порталі «Судова влада України», вбачається, що судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо Гайдура А.Ю. призначено на 27 серпня 2020 року.

На обґрунтування клопотання про тимчасове відсторонення судді Гайдура А.Ю. від здійснення правосуддя заступник Генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора Холодницький Н.І. зазначає про наявність обставин, які дають підстави вважати, що подальше перебування Гайдура А.Ю. на посаді судді Міжгірського районного суду Закарпатської області може призвести до настання негативних наслідків, оскільки суддя зможе вживати заходів щодо знищення чи спотворення речей і документів, які можуть бути доказами вчинення кримінального правопорушення.

У розгляді зазначеного питання взяли участь представник Офісу Генерального прокурора – прокурор п’ятого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора Вадим Сидоренко (на фото праворуч) та представник судді – адвокат Сергій Панасюк (на фото ліворуч).

Вища рада правосуддя вирішила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича задовольнити; тимчасово відсторонити суддю Міжгірського районного суду Закарпатської області Гайдура Антона Юрійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням цього судді у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, інформує управління інформаційного забезпечення ВРЮ.

 

12 червня 2020р.

Теги: Гайдур, відсторонення, суддя, корупція

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини