У Хустській райлікарні через коронавірус закрили терапевтичне відділення

Ситуація замовчується

У Хустській райлікарні через коронавірус закрили терапевтичне відділення

Хустська центральна районна лікарня імені Остапа Віцинського, яка нещодавно "прогриміла" на всю Україну через жахливі умови в лікарняній пральні, опинилася на межі чергового скандалу - через коронавірус тут закрили терапевтичне відділення.

Як стверджують джерела Закарпаття онлайн у цьому медичному закладі, 13 травня сюди госпіталізували хворого з симптомами вірусної пневмонії. До того пацієнт близько двох тижнів сам лікувався вдома.

Попри проблемний діагноз, хворого, який, як стверджують джерела, є родичем головного лікаря Михайла Пристаї, розмістили не в спеціально розгорнуте на базі пологового "ковідне" відділення, а в терапевтичне. Паралельно в нього було взято аналіз на COVID-19. У неділю стало відомо, що результат ПЛР-тесту - позитивний.

З понеділка терапевтичне відділення Хустської ЦРЛ закрите, а працівники - на самоізоляції. Медики, що контактували з інфікованим коронавірусом пацієнтом, пройшли ПЛР-тестування. За наявною інформацією, COVID-19 інфіковані 3 медичні сестри і 1 молодша медична сестра (санітарка). Під знаком питання наразі лікар, що вела хворого 2 тижні амбулаторно, і інший пацієнт, що лежав разом з ним в одній палаті. Чоловік вказаної лікарки працює в пологовому відділенні ЦРЛ, однак тестування, за попередньою інформацією, не проходив.

На офіційній сторінці Хустської центральної районної лікарні імені Остапа Віцинського, яка раніше системно повідомляла про ситуацію з COVID-19 на Хустщині, вказана інформація відсутня. Не інформують про ситуацію і інші офіційні структури.

Як повідомляє сторінка Хустського центру первинної медико-санітарної допомоги, станом на 21 травня в Хустському районі зареєстровано 6 нових випадків інфікування COVID-19, а загалом хворих з підтвердженим діагнозом в районі 17. Деталізація цієї інформації відсутня.

Натомість коментатори підтверджують факт надзвичайної ситуації з коронавірусом в Хустській ЦРЛ і закриття терапевтиченого відділення. При цьому повідомляється, що причиною проблеми став хворий священник з села Залом.

Закарпаття онлайн очікує, що відповідні офіційні органи спроможуться надати громадськості достовірну інформацію з цього приводу і вживуть відповідних заходів.

Загалом за минулу добу на Закарпатті підтверджено 42 випадки COVID-19.

Зокрема у Мукачеві в психоневрологічному інтернаті виявили ще 28 випадків COVID-19, у закладі провели протиепідемічні заходи.

22 травня 2020р.

Теги: коронавірус, COVID-19, Хустська ЦРЛ

Коментарі

х'юстон 2020-05-24 / 21:24:28
Пішло начальство лікарні і лизоблюди в коменти на ЗО відмиватися і піаритися :))

Бучок 2020-05-24 / 17:54:45
Знаю сьогоднішнього керівника лікарні особисто, як досвідченого спеціаліста та порядну людину ! Нерозумію одне, для чого він Взяв на себе відповільність за структуру, яка прогнила корупцією та ще й в такі нелегкі часи незрозумілих реформ та пандемії ?

Варошський 2020-05-23 / 22:58:55
Інфу про вто, що священник з ковідом рідня головному лікарю, яку запустили папередніки, для того щоб розхитати ситуацію ! А хто прийняв рішення про госпіталізацію подивіться на 1 кабельному .

Украинский Москаль 2020-05-23 / 22:48:18
Я вас Хустяне не понимаю : Роман и ко опустили больницу ниже плинтуса. Много лет наживались на бюджетных средствах, все кричали караул ! Когда пришол новый человек, и начал что-то менять в хорошую сторону всего за несколько недель, эго начинают обливать грязю, клеймить и обвинять во всех грехах ! Я вам так скажу, вы жили и будете жить в говне ! Потому, что по другому вы не умеете ! Слава Украине !!!

Мараморош 2020-05-23 / 21:55:10
Знаю особисто кожного з нової команди яка прийшла в Хустську больницю ! Хлопці порядні і сильні як менеджери, а саме головне цілеспрямовані!!! Крім них Той безпредел який там твориться ніхто не розрулити !!!! Даймо їм шанс і в них все вийде . Критикувати потрібно, а саме головне щоб критика була об’єктивною!

бувший хустянин 2020-05-22 / 21:58:52

Галасливі хустські дохтори та їх "кумови".
Чому ж ви не обговорюєте цю новину, яка сьогодні будоражить всю Хустщину?
Чи ви не в курсі, і вас цікавлять тільки ваші внутрішні розборки?

Згідно правил ЗО, я не роблю рекламу іншим сайтам. Але цей лист є на одному із закарпатських Інет-ресурсів.
Може, хустські дохтори, ви на це якось відреагуєте?

"До редакції ... зателефонувала літня жінка з Липчі Хустського району і повідомила, що все село живе в страху через те, що в селі виявлено коронавірус.
«Практично у кожному другому дворі хтось хворий. Відспівували покійників і група людей ходила читати псалтир. Кажуть, що вони рознесли заразу. Ми боїмося, скоро у школах ЗНО, діти, наші онуки, підуть здавати, можуть заразитись і вони, а відтак заразять і нас. Крім того, у групі ризику будуть і вчителі, між якими є люди з поганим здоров’ям, які просто можуть хворобу не пережити», – наголосила вона.
На запитання, чи хтось хворий у неї вдома, жінка сказала, що ні, однак знає хворих і переживає, бо на вулицях люди без масок.

У Хустській райлікарні про епідемію не кажуть нічого, а офіційно за інформацією Хустського центру первинної медико-санітарної допомоги, на Хустщині у 17 осіб діагностовано COVID-19."

Лікарь 2020-05-22 / 19:47:29
Когда пришол как вы пишете Солонинка, то в первую очередь обосралась вся фин структура ! Потому что там была самая большая коррупция по разграблению бюджета больницы ! Новый директор работает в правильном направлении. Бог в помощ и терпения !

Нік 2020-05-22 / 13:50:47
Дуже шкода всіх нас люди ! Хто би що доброго для нас не робив все рівно буде х-й ! Краще хай і надалі нас грабують ! Ми всі приречені !!!

Міжо наш 2020-05-22 / 12:55:36
Це треба бути таков тупорилов свиньов,оби зараженого поселити у відділення,а не туди де положено. І хто відповість? А ніхто,відкупляться ,скоти!!!

Порошки від Ніка контробандиста 2020-05-22 / 12:12:41
Цей Пристая вже кирував районом , він ніколи не думав за народ лише як добратися до корита .
Вот до чого приводить некваліфіковані люди яки рвутьсся лише до тендерів та держ бюджету

ДУРНЕ КУМОВСТВО 2020-05-22 / 12:07:17
Родичем М. Пристаї тому такі привілегії, зараз із за цього Пристаї вся лікарня має лягнути або весь район , чмо

Лікар реанімації Хустської црл 2020-05-22 / 11:45:42
Можете добродії писати все, що хочете . Але вперше за останні роки наша лікарня отримала достойного керівника, якого поважає більша частина мед персоналу нашої лікарні яка хоче змін ! Змін від таких паразитів як Романи, Нікітіни та їх прихвостні, які роками паразитували на бюджеті нашої лікарні ! Щодо зараження лікарів нехай розбираються відповідні органи ! Як Великі заступники по мед, таке допустили ???

Варишський 2020-05-22 / 10:58:27
Но догаздовав Солонинка з компанійов Павлія. Замість того би ся піарити неборе на порошках стіральних лібшебись родичу клав туди де положено, а не розказував дохторам що їм робити. Думаю що ще пару місяцю такого керовування то стане больниця амбулаторійов айбо з цілим директором.

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини