Закарпатська влада категорично засуджує антидержавницькі заяви о.Димитрія Сидора

Останнім часом священик Української православної церкви Московського патріархату, а також і лідер русинської організації "Сойм подкарпатських русинів" о. Димитрій Сидор ревно і заповзятливо узяв на себе роль такого собі вождя, який визначає політичний і державний статус краю, змінює його адміністративно-територіальний устрій.

Закарпатська влада категорично засуджує антидержавницькі заяви о.Димитрія Сидора



Апофеозом його "державницької" діяльності стали заяви під час прес-конференції в Москві, в яких ставить під сумнів приналежність Закарпатської області до України та висловив низку інших тверджень, які сприймаються як сепаратистські. Це, без сумніву, є порушенням Конституції України, посяганням на державний устрій, що підтвердила і Служба безпеки України, офіційно попередивши о. Димитрія Сидора.

Однак належних висновків священик і голова "Сойму подкарпатських русинів" не зробив. У журналі «Фокус» (№12 від 21.03.2008) вміщено матеріал "Внекиевская Русь", в якому він висловлює свої позиції, що не мають нічого спільного ні з релігією, ні з підвищенням добробуту закарпатців, ні з вирішенням соціально-економічних проблем краю, зате наскрізь пройняті ідеями сепаратизму. Більше того, о. Димитрій Сидор взяв на себе ще й особливі повноваження заявити: «…перехід Закарпаття на самоуправління – питання часу. А якщо Київ по-доброму не захоче спілкуватися, облрада має право проголосити незалежність».

Хто дав право йому – служителю культу, людині, котра не є депутатом жодної з місцевих рад і не має найменшого стосунку до влади, пов’язувати свої особисті припущення з обласною владою? Це кричущий прояв політичного волюнтаризму, мета якого – посіяти сепаратистські настрої серед закарпатців, використавши їх на догоду своїх амбіцій та на користь сил, що за стоять за політичним русинством.

Від імені обласної ради та обласної державної адміністрації заявляємо, що жодних прав і повноважень виступати з такими заявами о. Димитрію Сидору ніхто не надавав. Депутати обласної ради у заяві, прийнятій на пленарному засіданні XV сесії обласної ради, рішуче засудили будь-які спроби і прояви сепаратизму, українофобії, найменші намагання розпалювання міжнаціональної ворожнечі чи непорозуміння серед населення краю.

Виконавча влада і місцеве самоврядування області працювали і працюватимуть наполегливо, злагоджено і результативно в інтересах неподільної, соборної України, всебічного розвитку, піднесення добробуту усіх мешканців багатонаціонального Закарпаття і докладуть максимум зусиль задля збереження суспільно-політичної стабільності, традиційної міжнаціональної злагоди і спокою.

Закарпатська область була, є і залишиться невід’ємною частиною Української держави.



Управління інформації та зв’язків із громадськими організаціями Закарпатської облдержадміністрації

Відділ зв’язків із громадськістю та засобами масової інформації виконавчого апарату обласної ради


25 березня 2008р.

Теги:

Коментарі

Patriot 2008-03-30 / 02:05:00
Kolysj pro ukrainciv prykazuvaly azh ony syparatysty... dastj Bog bude i u nas svoja derzhava, a to azh uha boljatj ut "kohanoi movy"

orange 2008-03-29 / 20:46:00
Чого "сидорові кози" оживилися? Дзьобнув під рясу смажений півень?

Заявление пресс-службы СОЙМА 2008-03-29 / 16:22:00
Заявление пресс-службы СОЙМА ПР от 25 марта 2008 года.



В последнее время в СМИ и в Интернете появились "заявления" от председателя СОЙМА ПР, с категорическими высказываниями, которых он не делал.

Мы уже сообщали о существовании всеукраинского заговора со стороны украинской прессы против русинов. Они сознательно перекручивают полученную от русинов информацию. В частности, мы обнаружили информацию в журнале "Фокус", в котором с удивлением нашли высказывания, которых председатель СОЙМА ПР не делал.


К великому сожалению, на эти провокации купились и некоторые русины за рубежом, и наша областная администрация, которая не пожелала проверить достоверность информации, поданной в "Фокусе" от председателя СОЙМА ПР. Чиновники решили поступить, в том же виде, что и украинская пресса, сделав и свое, но тоже провокационное заявление о «осуждении заявлений председателя СОЙМА ПР". Итак, на информационный рынок выброшена спланированная провокация против русинов Закарпатья. Кто купит? Кто больше даст? Вопрос в одном, кому на руку эти провокации? Ответ: "Только не русинам". Скорее всего, здесь чувствуется рука высшего эшелона власти Украины, которая проявилась через провокационное заявление СБУ на Декларацию СОЙМА ПР от 15.12.2007 г.

Мы уполномочены заявить и читателям "Фокуса", и Закарпатской областной администрации, что никакого отношения к подобным высказываниям председатель СОЙМА ПР не имеет. Корреспонденты различных СМИ, вероятно по заказу спецслужб или других заинтересованных организаций, сознательно стали формировать образ сепаратизма в Закарпатье, выбрав фигуру председателя СОЙМА ПР в качестве политической мишени.

Все корреспонденты, которые брали у нас интервью, обещали не перекручивать информацию, но всегда оказывались лгунами и провокаторами.

Выражаем протест против провокаций, фантазий и фокусов украинских СМИ, а также и лжи бессовестных журналистов "Фокуса", которые выполнили грубую работу спецслужб в очередном очернении русинов и их законных прав и свобод. Удивляемся журналистам, которые обещали писать правду, а их правда, в результате, оказалась в угоду украинским националистам, которым мерещится в Закарпатье сепаратизм.


Позор украинским лживым журналистам-фокусникам, из-за которых Украине не светит ЕС.

Именно из-за этих провокаций и лживых информаций не хотели мы давать интервью украинским лгунам и фокусникам из "Фокуса", которые долго и слезно просились на интервью, но оказались такими же продажными и и лживыми, как и все украинские СМИ, верно служащие власти.

Дистанцируемся от пущенных в ход СМИ провокаций с призывами к сепаратизму. Просим всех не верить публикациям украинских СМИ, порочащих честное имя русинов Закарпатья и их законное требования быть признанными, наравне с другими народами Украины.

Все же, несмотря ни на какие провокации СМИ и гособладминистрации, русины Закарпатья будут иметь признание на уровне государства, как национальность и как коренной народ Закарпатья - исторической Подкарпатской Руси. Иного быть не может!

Сожалеем только, что чиновники облгосадминистрации оказались не способными обеспечить должный уровень жизни жителям края, вынудив болем 350 тысяч трудоспособных русинов на тихую департацию за пределы региона. Также неспособными - дать отпор провокаторам в прессе, провокаторам на "Красном поле" близ Хуста, и провокаторам на площади Народной, где были видны русины-патриоты и русинские флаги и транспаранты: «Русины народ. Мы дома», «Закарпаттю-самоврядність», «Бандеризації края - ні». Что в этом противозаконного? Так ведь думает большинство жителей Закарпатья.

Уверены, что Наш Народ сделает свои выводы относительно «патриотичности» облгосадминистрации края, принося, в то же время, благодарение твёрдой позиции облсовета, подтвердившего 7 марта 2007 года наличие в Закарпатье людей русинской национальности, а, значит, имеющих все права, гарантированных Конституцией Украины и международными договорами .


http://rusin.forum24.ru/?1-3-0-00000038-000-0-0-1206444647

Декларація русинов 2008-03-29 / 16:15:00
Никогда не сможет выжить тот народ, который воспринимает трактовку своей истории глазами соседа".


Впервые антирусины решили выступить против русинов в прошлом году проректор Ужгородского Национального Университета доктор наук Белей Любомир непонятно с каких «причин» и «внутренних» побуждений созвал так называемый "круглый стол" "провідних науковців краю", чтобы обсудить политическое русинство, сепаратистские тенденции отдельных украинофобских организаций области. Они проанонсировали "круглый стол", но когда на встречу пришли русинские активисты и ученые они не ожидали что русины не струсят, а придут на диалог. Но диалога не получилось. "Провідні науковці краю", оказались не в теме, более того когда русины начали аргументировать те .... не смогли не то что на равных, даже на уровне школьников 10 класса средней школы вести диалог.

Второй раз для антирусинов было неожиданное 12 марта но уже на митинге украинских националистов когда вышел русинский пикет они были в шоке от появления русинов с флагами и русинскими транспорантами. Когда галичанин вырвал с рук у русинов транспорант "Нет бандеризации Закарпатья" и начал убегать с транспорантом, он показал трусливую сущность заперевальных патриотов.

Оба раза русины без всякого страха с открытым забралом и выступили как хозяева своей земли. Заперевальные укровары показали себя неуками, трусами. Одним словом несостоятельными.


Сейчас все в ожидании что ожидать от русинов еще. Русины говорят что все зависит от того как наконец Украина отреагирует или нет на Декларацию русинов от 15.12.08г., "Подкарпаторусинскую экономическую доктрину" от 28 марта 2008 года.

http://avtohtonkarpat.narod.ru/

dffs 2008-03-26 / 10:58:00
Сидор Димитрій – голова Сойму підкарпатських русинів, священик, журналіст, українофоб, який називає себе русином. В Інтернет – мережі можна знайти дуже багато цікавого про московського батюшку – підполковник колишнього КДБ СРСР, полковник – ФСБ чи іншої бе-бе-бе Росії, член масонської ложі, який в інтересах останніх (краще б братів росіян) проводить діяльність спрямовану на відокремлення Закарпаття від України з тим, щоб в подальшому передати її в руки міжнародного масонства. Заяви про історичну любов і єдність з Російською Федерацією - це є чиста брехня, яка здійснюється ним виключно задля залучення коштів …. ні не будівництва Православного Собору, а власної хати (вже третьої) по вул. Володимирській, що в обласному центрі. Знаючі люди кажуть, що він отримав від Росії, русинів Північної Америки та Європи, 9 мільйонів еврів, з яких 3 мільйони відкат, 3 – витратив на власні потреби та всього 3 – на будівництво Собору. Ледь не забув – батюшка купив також апартаменти в м.Празі.

За організацію приїзду Посла Росії в Україні Черномирдіна В.С. в область та публічну "челобитну" (послані попередні донесення про "бідарства" русинів в рахунок не беруться) до батюшки царя - президента В. Путіна, вже перехована відповідна сума з багатьма нулями на рахунок о. Димитрія в "Мосгорбанку".

Про те, скільки отримав "лаве" отець Димитрій за Декларацію та анти – русинську провокацію в Москві, страшно подумати. Однак, нехай йому буде на хосен та використає брудні гроші на богоугодні діла.


Батюшка дуже професійно вміє зіграти на протиріччях та мати з цього неабиякий матеріальний зиск. Так, незважаючи на те, що де – юре, керівником т.зв. Координаційної Ради Русинів Закарпаття є депутат, голова НРРЗ Євген Жупан, де – факто - Д.Сидор. Останній підступно штовхає Є.Жупана на здійснення кардинальних дій – проголошення незалежної держави (за прикладом Косово), створення військових формувань з числа молодих русинів, русинської партії тощо. При цьому Сидор Д.Д. як справжній єзуїт, намагається зіграти на його людських почуттях та кинути Закарпаття у вир дестабілізації та хаосу в інтересах однієї з масонських лож США.

В ефемерній Пудкарпатській державі бачить себе президентом (священик Августин Волошин був президентом, а о. Димитрій чим гірший?) та по сумісництву патріархом Помісної православної церкви Пудкарпатії.

pfr 2008-03-26 / 10:53:00
а ІМНО, Сидор робить добру справу - відвертає людей від єрєсі. чим більше і дужче гавкати буде, тим менше людей йому вірити буде. Зворотній ефект.

deputat 2008-03-26 / 10:22:00
ABC: ty shche ne chuv pro enklávé (San Marino, Vatikan, Lesotho etc.)?! A uzhhorodec prav na 100!

АБЦ 2008-03-26 / 00:24:00
deputat, а як ти перенесеш Закарпаття в Швейцарію? І де там його покладеш? Там всі місця іншими кантонами заняті.:-)

бонди 2008-03-26 / 00:19:00
Ужгородцеві. Ти вже лінишся писати нові пости і передираєш свою писанину з Репортера. Як Адмін цього не бачить?

orange 2008-03-25 / 20:42:00
Ну, молодці. Може тепер і прапор синьо-жовтий приймете, що на конкурсі переміг?:)

КС 2008-03-25 / 16:07:00
русинская тема в московской прессе - http://www.profile.ru/items/?item=25552; http://www.profile.ru/items/?item=25551

ужгородець 2008-03-25 / 15:45:00
ужгородець

25.03.08 (13:38)

"Офіційна влада Закарпаття категорично засуджує заяви лідера "Сойму подкарпатських русинів" о.Димитрія Сидора". Скільки цинізма і лициммірства в цьому речені. СТВЕРДЖУЮ, що сьогоднішня закарпатська влада НЕ засуджує дії цього маразматика з бородою в рясах, а влада фактично підбурює, заохочує і використовує цього придурка Сидора, щоб створювати напругу на Закарпатті.Сьогоднішня закарпатська влада, це постійне джерело сепаратизму, соціальної і міжнаціональної напруги. Згадайте, як обласна рада прийняла рішення про визнання національності "русин". Ви думаєте, що у керівництва облради не було кваліфікованих юристів, щоб вони обяснити юридичну не законність прийняття такого рішення- звичайно були фахові юристи. Просто, пробалогівська облрада, умисно прийняла це рішення, щоб розшатати громадський спокій і на цьому паразитувати. Ви ж приверніть увагу на те, що протягом двох місяців, топ-новиною інтернет-сайтів являється байки навколо русинів. Чому ? А тому, щоб відвернути увагу закарпатців, від земельних, майнових, бюджетних деребанів, що відбуваються щоденно під кришою влади.

Лісник 2008-03-25 / 15:09:00
Засудження - БЛЕФ

deputat 2008-03-25 / 15:02:00
Ja za Pidkarpattya-kanton v mezhakh Svejtsarii!!!!!!!!!!

май русин 2008-03-25 / 13:48:00
Но, проснулистеся, неборятка. Ліпше пізно, як ніколи, айбо то требало вам ся дочекати, докідь уже вшиткі не зачали у власть тикати перстом, як у главного сепаратиста Закарпаття?

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 18
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини