В Ужгороді під гроші і політику хочуть забрати приміщення у "Щасливих дітей" для дітей "вошливих" (АУДІО)

«Ромського активіста», а колись звичайного майстра з ремонту годинників з будки на площі Корятовича Борю-будильника, а «в миру» – Бориса Бучка, в Ужгороді знають, як облупленого, всі, хто тільки взагалі хоче щось знати. Заробітчанин на всьому, що приносить гроші, зокрема і відвертому криміналі, він, з-поміж іншого, «підсів» на безпрограшну «конячку» «відстоювання інтересів ромського населення». А оскільки реальні ромські лідери обласного центру Закарпаття мають до Борі-будильника чітко негативне ставлення, резервація його впливу наразі обмежилася невеликим циганським табором в ужгородському мікрорайоні «Шахта».

В Ужгороді під гроші і політику хочуть забрати приміщення у "Щасливих дітей" для дітей "вошливих" (АУДІО)

У цьому контексті Б.Бучко постійно дрейфує між владою і фондом «Відродження», що, в підсумку, дає йому можливість суспільно-політичної легітимізації та непоганий підробіток до доходу з інших, більш ризикованих джерел, «найлайтовіше» з яких – оборудки з каміонами «гуманітарки», адресованої нужденним циганам, але якої ті або зовсім не бачили, або отримували за залишковим принципом.

Особливо активність «Будильника» зростає напередодні виборів, коли для влади, або тих, хто на неї претендує, актуалізовується питання «ромського електорату» – невибагливого у політичних вподобаннях і готового голосувати за відносно невеликі гроші. А Боря-будильник чудово знає, на який еквівалент він може обміняти свій старанно формований імідж шахтинського циганського «барона».

Під завісу 2019 року «барон» Боря-будильник вже отримав від влади Ужгорода для потреб очолюваної ним організації «Романі Чгіб» чималий подарунок – нежитлове приміщення по вулиці Оноківській площею понад 140 квадратних метрів. Не в оренду. У власність. Перукарня, під гроші фонду «Відродження», діяла в тому приміщенні рівно стільки, скільки треба було часу на те, аби зробити фото для звіту грантодавцям  і публікацій в соцмережах. Тепер приміщення стоїть зачинене.

Але апетит приходить під час їди. І Боря-будильник почав пропрацьовувати нову «тему» для отримання грантових коштів і, відповідно, приміщення, під яке міг би отримати нові десятки тисяч доларів від «Відродження».

У цьому контексті в око Борису Бучку впав розташований на тій же «Шахті» будиночок громадської організації «Щасливі діти». В Ужгороді це, без варіантів, одна з найбільш креативних і плідних в плані громадської діяльності структур з бездоганним позитивним іміджем.

Кілька років тому «Щасливі діти» отримали від міської влади це приміщення в абсолютно занедбаному стані і ціною неймовірних зусиль, часу і коштів привели його до ладу. Договір оренди чинний до 2027 року і в жоден спосіб не порушений. А тому у Б.Бучка не залишалося іншого варіанту, аніж вдатися до відвертої брехні. Відповідно, на адресу міської влади пішов лист, в якому Б.Бучко стверджує, що приміщення стоїть занедбаним і не функціонує за призначенням останні декілька років.

Діяльність «Щасливих дітей» – максимально прозора, а тому, за бажання, переконатися в тому, що Борис Бучко відверто бреше, можна без проблем. Але, зі слів самого Б.Бучка, це не має жодного значення, бо влада Ужгорода на ближчу перспективу політично зацікавлена в його послугах, а тому, начебто, сама настирливо пропонує йому приміщення «Щасливих дітей».

У розпорядженні Закарпаття онлайн є повний аудіозапис розмови, в якій Б.Бучко прямо називає прізвища своїх лобістів в Ужгородській міськраді – на рівні, по суті, її керівництва. Принаймні двоє зі згаданих в цьому контексті осіб категорично заперечили свою причетність до цієї оборудки. І їм хочеться вірити. Бо, в протилежному випадку, йдеться про однозначний факт політичної корупції, що має чітку кваліфікацію в Кримінальному кодексі України. Тим більше, що на минулих виборах ужгородські активісти вже затримали того ж таки Б.Бучка на тій таки «Шахті» за спробою роздавати гроші за кандидата в нардепи, дотичного до чинної влади Ужгорода. Зафіксовано виклик міліції, сфотографовано номери авто Б.Бучка і є відповідне відео.

Взагалі, якщо брати інший, щирий, а не, справді, політичний інтерес, то складно збагнути, для чого чиновникам обласного центру дискримінувати одну з найдієвіших організацій міста, яка, до того ж, не раз підтримувала владу в організовуваних нею загальноміських заходах, на догоду сумнівній особі аферистичного складу. Але близькі місцеві вибори, ставки в яких для декого – дуже високі, можуть внести свої корективи. А тому вже ближчі дні мали би продемонструвати реальне і дієве ставлення влади Ужгорода до політично-фінансової оборудки, що її «закрутив» Боря-будильник. І в яку намагається втягти міське чиновництво.

Тим часом, з огляду на те, що ситуація почала виходити в публічну сферу, де можливості маніпуляцій, заснованих на брехні, обмежені, Борис Бучко почав виразно нервувати. На сьогодні, п’ятницю, 6 березня, він навіть ініціює ромський «протест» під будиночком «Щасливих дітей». На який хоче залучити представників влади. А учора, в четвер, як преамбулу організував у Фейсбуку жалісливі фото і текстівочку з ромськими діточками поряд зі світлиною оселі «Щасливих дітей», яка, «пустує роками».

Після того, як учора «Щасливі діти» на своїй сторінці в соціальних мережах вперше вперше вийшли в публічний простір з інформацією на цю тему і вона за лічені хвилини отримала шалений резонанс, авторка тих тексту і світлин, перепощених Б.Бучком, їх видалила.

Обставини підігріваються ще й тим, що, зі слів самого Б.Бучка, на Закарпаття має приїхати директор ромської програми Міжнародного фонду «Відродження» Сергій Пономарьов і йому треба продемонструвати реальну піставу для отримання грошей і повну підтримку влади у цьому питанні. Тому Боря-будильник, за вже відпрацьованою схемою, напрошується на зустрічі з можновладцями різного рівня, де, користуючись їх нездатністю опиратися  в контексті делікатного ромського питання, фотографується. А потім використовує ці фото як аргумент або й елемент тиску – залежно від того, з ким і на яку тему спілкується.

Взагалі, є два Бориса Бучка – на публіку, для картинки, легітимізації, і той, ким він є насправді – авантюрист, який цинічно експлуатує ромську тематику у своїх прагматичних цілях.

У аудіозаписі, який є в розпорядженні Закарпаття онлайн, йдеться не про інтереси циганських мешканців мікрорайону «Шахта». А виключно про гроші, гроші і ще раз гроші. Про представників ромської спільноти мовиться, по суті, один раз – коли він говорить про «вошливих дітей» ромів, яких він би він сам не взяв у дитсадок.

Ця та інші цитати є у коротких витягах з вказаного «інтерв’ю» Б.Бучка, які публікуємо. А повна розмова може бути однаково цікавою як для представників влади Ужгорода, так і для представників фонду «Відродження». Аби розуміти, кого, насправді, вони підтримують.

Якщо, тільки, вони справді хочуть розуміти. А не в долі.

06 березня 2020р.

Теги: Бучко, цигани, роми, Щасливі діти

Коментарі

Іштван 2020-03-09 / 17:31:32
«Щасливі діти», не творіться ви на того Борю, але і владі не дуже довіряйте. Най вам Андріїв подарує ту хату. Будильнику ж подарували. То всьо політика...

Viktor 2020-03-08 / 11:03:02
Ужгород маленьке місто - і всі, про всіх знають. Тому не секрет, що Боря-будильник аферист. Сподіваємось, що його перестане кришувати місцева влада. Він нічого корисного не робить для ром. Тільки нажива для себе.
Дівчата, щиро бажаю вам успіху у вашій справі!!!

ужгородка 2020-03-06 / 19:24:18


Наш спільний результат - https://zakarpattya.net.ua/News/200095-Mer-Uzhhoroda-zadeklaruvav-pidtrymku-HO-ShCHaslyvi-dity-u-pytanni-z-kazkovym-budynochkom?fbclid=IwAR2ocv6dyMl548FCvIrBhAg6cYwxG9mKIJpAO5bvldIEl9lVOPqsiNtyeEQ

Разом нас багато, нас не подолати! :))


ужгородка 2020-03-06 / 16:30:18
Наркоторговець. І всі це знають

Віталій Грегор 2020-03-06 / 12:42:59
Влада Ужгорода має нарешті покласти крапку цьому свавіллю. Якщо вона звісно за інтереси дітей, їх творчий розвиток, а не цього афериста-цигана Бучка, який обіцяє меру взамін організований підкуп циган на майбутніх виборах.

Тобто, як інформує громадськість, цей Бучок "Будильник" - це відвертий авантюрист, який роками паразитує на ромській тематиці, грошах фонду "Відродження" і стосунках із владою, тепер хоче прибрати до рук приміщення однієї з найбільш креативних і плідних громадських організацій Ужгорода - "Щасливі діти"

Дюри 2020-03-06 / 12:32:10
Такий самий барон в Середнем, все у него раби, все ему должни, цигане паразити нигде не рабоьают, только требуют от власти и гранати от еврори ждут, ни одного налога сволочи не платят

Не циган 2020-03-06 / 11:28:52
Та плювати на Борю! Але ромськими дітьми теж владі треба зайнятися. Тож займайтесь без Борі. Візьміть ініціативу в свої крепкі руки. Видно це примушення комусь дуже до смаку і пише цю біліберду.

Дорн 2020-03-06 / 11:20:34
Олексій ,з ким фотографуешся ....фу ! Руки помив? Афериста будильника в камеру на допит .де гроші фонду?

скількиможна 2020-03-06 / 11:00:33
доки влада буде з циганотою якшатися? таке враження, що її представники не в Ужгороді і не на Закарпатті живуть. Довбаки!

Порошенко 2020-03-06 / 10:16:54
Урод циганський нехай розкаже як прикриває своїх сосідів наркоторговців ... як прикриває циган які крадуть ... урод

12345 2020-03-06 / 09:11:00
Не роми а цигани.

Іра 2020-03-06 / 07:39:27
Ці «роми» вже дістали! Дівчата, тримайтеся, все буде добре!

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини