Подвійна гра Сійярто: що насправді угорський міністр говорив про Україну в ООН (ФОТО)

Спочатку глава угорського МЗС публікує у соціальній мережі Фейсбук дружнє фото зі своїм українським візаві, а вже потім з трибуни ООН говорить про утиски угорців Закарпаття.

Подвійна гра Сійярто: що насправді угорський міністр говорив про Україну в ООН (ФОТО)

20 лютого в Нью-Йорку відбулось чергове пленарне засідання 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, де обговорювалися питання мілітаризації Криму, прблемні аспекти імплементації Мінських домовленостей, а також порушення прав людини на Сході України.

Розпочалось пленарне засідання із виступу глави українського МЗС Вадима Пристайка, який ще до початку зустрічі кулуарно поспілкувався з Петером Сійярто щодо проблемних аспектів українсько-угорських відносин та шляхів їх вирішення, а сам угорський дипломат публікує у соцмережах обнадійливе фото перемовин.

Скрін-шот з офіційної сторінки Петера Сійярто у Фейсбукуk

Але вже під час виступу з трибуни ООН Петер Сійярто знову продовжує звинувачувати Україну у порушенні прав угорців Закарпаття та, начебто, небажанні української влади йти на поступки у цьому питанні.

За словами угорського міністра, ситуація з національними меншинами в України на сьогоднішній день є неприйнятною та, навіть, незаконною.

- Угорщина повністю підтримує територіальну цілісність та суверенітет України, а також зацікавлена у її зміцненні як демократичної країни. Але у той же час ми не можемо змиритися з порушенням прав 150 тисяч етнічних угорців, які там проживають. Угорщина розуміє, що українська влада намагається посилити роль державної мови, але це не має привести заміни рідної мови спілкування національних меншин, - цитує Сійярто прес-служба Організації Об’єднаних Націй.

Глава МЗС Угорщини також вважає, що боротьба України з Росією призвела до прийняття таких нормативно-правових положень, які серйозно ускладнюють проживання угорців на території України, зокрема утискають їхню самобутність та право на самовизначення.

- Угорці, які проживають на Заході України, хотіли б зберегти свою національну самобутність, мову та культуру так, як це гарантує міжнародне право. Не думаю, що мені про це варто детально розповідати в ООН. Адже ООН – це міжнародна організація, яка досить активно працює для забезпечення прав корінного населення. І угорці на Заході України якраз є корінним населенням: вони проживають на цих територіях понад тисячу років, -  зауважує глава угорського МЗС.

Петер Сійярто висловив сподівання, що майбутній візит українського віце-прем’єра до Будапешту, який запланований на березень цього року, зблизить позиції двох сторін у питанні вирішення проблем угорської меншини в Україні.

24 лютого 2020р.

Теги: Сійярто, Угорщина, уорці, ООН

Коментарі

Андрій 2020-03-11 / 13:38:16
До 17.33...Розказу ще якісь казки про найсмутніші часи Закарпаття,під час Авсрто Угорщини ,то нічого що під час імперії на Закарпатті побудували зализничну дорого,беськидський тунель,соляну шахту побудували у Солотвині ,метал плавили у С поляна косівська ,ітд.А зараз що?Ти ще напиши що зараз найквітучи часи ,,,у школу треба ходити історію вчити а не на Закарпаття онлайн дурниці коментувати.

Мукачево 2020-03-05 / 08:56:37
Мадяр утискають в одному- не дають їм залізти нам на голову, як вони того хочуть. Вчіть державну мову країни, в якій живете, і буде вже сваритися зі всіми своїми сусідами навколо.

Wv T4 2020-02-29 / 08:02:39
До Читача
Хотів б узнати що :
Ваші предки дід баба та їхні дід з бабою чисті щирі українці були?

до "Із Хуста" 2020-02-28 / 17:33:38
За часів Австро-Угорщини українців не пресували. В Галичині, яка була під владою Австрії, у цьому плані навпаки був розквіт. А от Закарпаття належало до сфери Угорщини і це були найсмутніші його часи - занепад культури, мови, віри русинів (українців).
Так що це була проблема не Австро-Угорщини як держави, а виключно проблема мадярського шовінізму.

Із Хуста 2020-02-28 / 13:48:50
Оце ми докотилися. Оскільки 100 років тому за часів Австро-Угорщини "пресували" українців, тепер ми маємо відомстити, і як справжнісінькі дикарі (котрі, між іншим, в той же час рвуться в цівілізовану Європу !!!!), пресувати угорців та всіх інших навколо себе. Це замість того, щоб обєднувати всіх громадян країни у тяжкий час для побудови держави. Класссс !!!! Більш нема чого добавити. Одні матюки.

Тупимінеграмотним 2020-02-28 / 13:26:22
Читати треба вміти, а не тільки заготовлені начальством мантри печатати. Венеціанка вже все скажала, причому ДВІЧІ : в Україні новий закон про мови ПОРУШУЄ ПРАВА ІНШИХ НАЦІОНАЛЬНОСТЕЙ, що проживають в Україні. Бо до вашого відома, УЯВІТЬ СОБІ, так склалося, що в Україні не тільки українці є корінним, а цілий ряд інших національностей. У висновку Венеціанки навіть є список національностей, права яких порушено цим законом, в цьому списку серед інших: угорці, гагаузи, болгари, росіяни.

до Magyar-Hun 2020-02-26 / 12:43:33
Не треба повторювати чужі дурні та не правдиві мантри мадяроти з Будапешта! Вкажіть та поясність усі "порушені" Україною пункти конституції, законів, міжнародних договорів... Порушень не має, є лише велике не бажання мадярів вчити українську мову та розмовляти українською. Причина тільки одна - не хочу, не буду! Але ці "товариші" швидко забули, як за часів Австро-Угорщини "дозволяли" розмовляти українською, - память у них коротка та однобока!

Magyar-Hun 2020-02-26 / 02:16:30
Хиба від одних переговорів ситуація помінялися? Ні! Україна і далі порушує конституцію, закони, міжнародні договора.

Фері 2020-02-25 / 21:46:21
А що неправду вказав, що мадяри живуть тут більше 1000років?

До Говерла 2020-02-25 / 17:08:01
Нового Арпада знайшли?

Говерла 2020-02-25 / 15:58:04
Треба надати коридор на вихід назад туди, звідки прийшли 1100 років тому.
Південний Урал щедро зустріне своїх синів і дочок очолюваних в поході паном Сійярто.

Читач 2020-02-25 / 14:11:46
Ти йому плюй в обличчя - а він каже: "Дощ падає"! До мадяроти по-доброму не доходить, треба почати дійсно тиснути. Ця наглота зрозуміє лише силу.

Справедливість 2020-02-25 / 11:27:10
Наші владці своєю тупістю (чи не тупістю, а з умислом) допустили порушення Конституції. Що й використовується як привід антиукраїнськими силами. А мадярам дай палець, то й руку відкусять. Треба самим привести все відповідно до Конституції. Тоді можна буде абсолютно з чистою совістю кишнути з України різні мутні структури.

рац 2020-02-25 / 10:15:23
товарищ сіярто як завжди стосовно україни юлить говорячи про 150 тисяч угорців західної україни( чомусь не закарпаття) забув додати що це було ще у 2001 році а з того часу десятки тисяч їх виїхало в угорщину
втрати намагаються компенсувати купуючи неугорське населення а стосовно мови - то хто забороняє угорцям спілкуватися на своїй рідній мові ну але державну мову теж потрібно знати а будапешт намагається ізолювати закарпатських угорців від всього українського паралельно натомість поширювати угорську пропаганду серед українців хоча у себе вдома робить якраз все до навпаки

Правка 2020-02-25 / 00:10:51
Самовизначення

Вуву 2020-02-25 / 00:10:06
Щодо самобутності
... То йіх ніхто не утискає.
А ОТ ( нарешті просрався) ...
ПРАВОМ НА САМОВИЧНЕННЯ ...
(За сценарієм СЕПАРАТИСТСЬКОГО РУХУ З будаРпешта)
ЦЕ ВЖЕ ЦІКАВО.

НОВИНИ: Політика

11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини