Відновлення прикордонного знаку на Верецькому перевалі. Що за тим стоїть (Точка зору)

Із кінця 90-х років угорці здійснюють спроби відновити на нинішній межі Закарпатської та Львівської областей України – Верецькому перевалі – прикордонний знак між колишньої Великою Угорщиною та Польщею, який самі угорці зняли під час їхнього відступу у 1944 році з лінії Арпада. Цьому сприяють певні політичні сили в Ужгороді і Києві.

Відновлення прикордонного знаку на Верецькому перевалі. Що за тим стоїть (Точка зору)

Справа дійшла навіть до домовленостей між президентами двох країн – України та Угорщини, але 14 березня не відбувся візит Ласла Шойми, президента Угорщини до Закарпаття на урочисте відкриття цього знаку на Верецькому перевалі, бо внаслідок суперечки між місцевими українськими патріотами та прихильникам відновлення колишнього прикордонного знаку обласна рада в Ужгороді не затвердила рішення Закарпатської обласної адміністрації про його відкриття.

Знак — кам’яна споруда вагою 60 тонн і висотою 7 метрів — уже фактично височить на Верецькому перевалі. Тут же, під перевалом, у 1939 році навесні поляки і угорці розстріляли близько 500 січових стрільців – оборонців Карпатської України, яка була проголошена незалежною державою у Хусті в березні 1939 року і потоплена в крові тодішньою Угорщиною з благословення нацистської Німеччини.

Перехід угорців через Карпати чи відновлений прикордонний знак?

Угорці трактують сьогоднішню версію пам’ятника як історичний знак того, що древні угорці, сім їхніх племен, нібито подолали у 895 році Верецький перевал і заселили Карпатську котловину, береги Тиси та Дунаю та заснували тут Угорщину. За даними археологів, угорці перетинали Карпати і раніше, різними перевалами і шляхами. Але вперше відкритий Будапештом 1881 року саме на цьому місці Верецького перевалу пам’ятник називався «Березький прикордонний стовп» і символізував він тисячолітній кордон Угорщини та традиційну польсько-угорську дружбу.

На рубежі 19-20 століття західноєвропейська інтелігенція називала Закарпаття у складі Австро-Угорщини «Африкою у центрі Європи» або ж «Землею без імені», його ж населення русинів-українців – «жертвою жорстокої політики угорської адміністрації». У Будапешті навіть змушені були створити на початку 20 століття парламентську комісію, щоб з'ясувати причини безпросвітних злиднів закарпатців під владою Будапешта. Тому не дивно, що у 1919 році закарпатці висловилися на зборах народних представників у Хусті про відхід від Будапешта і приєднання до Великої України.

Але ще перед цим, у 1896 році Березький прикордонний стовп був оновлений, уже як величніший пам’ятник, і це було поширено і в інші місця Угорщини, із символічним птахом турулом, степовим орлом – гербовим знаком Арпадовичів, що символізувало панування Угорщини в регіоні Карпат. Тоді було встановлено ще 6 таких пам’ятників у різних місцях держави. За всіма ознаками, відновлення історичного знаку у тому ж самому місці зберігає його повне історичне навантаження і первинне значення. Це історико-політична аксіома.

Що ж сталося в Карпатській Україні у 1939 році

Після розпаду Австро-Угорщини 1918 року, за міжнародними угодами у Парижі та й бажанням самих закарпатських українців у 1919 році Підкарпатська Русь відійшла до Чехословацької Республіки. Прага демонтувала всі угорські ознаки з пам’ятника на Верецькому перевалі і угорського турула в Мукачеві. А навесні 1939 року внаслідок Мюнхенської змови Гітлер дав добро на захоплення Карпатської України Угорщиною, яка стала його союзницею у Другій світовій війні.

Українці Карпатської України чинили жорстокий опір загарбникам та боронили проголошену в Хусті державу, яка викликала лють не лише у нацистів в Берліні, але й у Сталіна, який назвав її на партійному з’їзді більшовиків у Москві «гудзиком, який бажає пришити до себе піджака», маючи на увазі наміри хустського уряду Августина Волошина відновити зв’язок з Великою Україною. Всі деталі жорстокості угорського війська на теренах Карпатської України детально висвітлені в документах і спогадах сучасників. До сьогодні є ще сотні свідків тих кривавих подій.

Понад 130 тисяч українців та представників інших народностей з Карпатської України стали жертвами угорської окупації, біля 115 тисяч із них були замордовані у різний спосіб – розстріляні у перші дні окупації, позбавлені життя в угорських таборах у період 1939-1944 років. Та й поблизу Верецького перевалу і згаданого вже прикордонного знаку у кінці березня 1939 року поляки та угорці розстріляли близько 500 українських січовиків, які захищали Карпатську Україну. А 25 червня цього ж року угорці і поляки спільно відновили той же «Березький прикордонний стовп» на Верецькому перевалі.

Чому такі настирливі намагання відновити цей прикордонний знак на Верецькому перевалі

Ще з радянських часів Москва перетворила Закарпаття у своєрідний міжнаціональний регіон – тут із тих часів мешкають представники понад 100 націй і народностей. В Ужгороді на той час був один із найбільших осідків міжнародної контррозвідки московського КДБ. І в час розпаду СРСР, в кінці 80-х — початку 90-х, у Кремлі ще мали надію якось зберегти імперію. Тому використовували різні провокаційні варіанти і на теренах України, щоб розколювати народ за різними, у тому числі національними, ознаками, з метою зберегти оновлену імперію.

Враховуючи місцевий інтерес і культурно-історичні особливості Закарпаття, Москва за допомогою КДБ і київського осередку КПРС створила політизоване Товариство карпатських русинів. Частина його сьогоднішніх лідерів користується ситуацією довкола Косова і апелює до Москви про підтримку щодо відокремлення Закарпаття від України і створення Карпатської русинської держави. Кажуть, що ці процеси в Закарпатті інспірував у якійсь мірі і Михайло Горбачов, який нібито у секретних переговорах разом із канцлером Німеччини Ґельмутом Колем обговорювали можливості збереження СРСР і перерозподілу України, де Закарпаття нібито планувалося передати Угорщині. Спочатку про такі переговори писали московські комуністи, потім це підтвердив дуже близький до Горбачова його помічник Анатолій Черняєв у книзі «1991 рік». Про це також писав чеський історик Йозеф Соукуп, який у 60-ті роки емігрував до Західної Німеччини, де жив і працював до останнього часу. Він згадує про роль Горбачова і Коля у можливому перерозподілі кордонів у Центральній Європі та на Балканах (Косово) в книгах «Кво Вадіс, Ґорбі?» і «Візантія, Слов’яни та Європа». А нинішній віце-спікер Державної Думи Росії Володимир Жириновський у своїй книзі «Останній кидок на південь» (2007 рік) так і пише, що Україна буде з часом поділена між Росією і Заходом, а Закарпаття відійде до Угорщини.

Звичайно, тут багато наносного, але всім відомі й сьогодні ностальгічні настрої певних політичних сил у Будапешті, як лівих так і правих, щодо Закарпаття. Недарма один із угорських соціалістичних прем’єрів так і казав не так давно, що де не поклади більярдну кулю в рельєфі Карпатської котловини, вона завжди котиться до Будапешта. Не дивно, що пам’ятник на Верецькому перевалі готувалися відкрити ще у 1996 році, 15 серпня.

Василь Зілгалов, "Радіо Свобода"
19 березня 2008р.

Теги:

Коментарі

Buy Swiss Watches In Nyc 2008-05-12 / 19:41:00


http://wagga1.gigazu.com/wagga1110/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1240/ Men Replica Rado Watches http://wagga1.gigazu.com/wagga1707/ Swiss Made Rolex Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1696/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1363/ Swiss Grade 1 Rolex Replica Watches http://wagga1.gigazu.com/wagga1563/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1357/ Tell Swiss Pocket Watch Mens Swiss Diver Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1119/ Cartier Chronoscaph Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1337/ Movado Sapphire Womens Watch 0604986 http://wagga1.gigazu.com/wagga1360/ Italian Made Replica Rolexs Watches Swiss Army Watches Automatic Omega Speedmaster Replica Swiss Replica Role Daytona http://wagga1.gigazu.com/wagga1363/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1528/ Womans Movado Museum Quartz Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1161/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1667/ Formula One Tag Heuer Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1496/ Swiss Army Chronograph Watches http://wagga1.gigazu.com/wagga1234/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1677/ Inexpensive Swiss Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1251/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1438/ All Diamond Rolex Watches http://wagga1.gigazu.com/wagga1850/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1171/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1746/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1710/ Cartier Watch Wrist http://wagga1.gigazu.com/wagga1494/ Discount Watches Made By Rolex http://wagga1.gigazu.com/wagga1130/ Rolex Watches Tax Free Invicta Movado Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga126/ Replica Rolex 1655 http://wagga1.gigazu.com/wagga1791/ Rolex Watch Model Aand Year Chart Watch Cartier Trinity Difference Between Swiss Army Wenger Watches http://wagga1.gigazu.com/wagga154/ The Replica Watch Audemars http://wagga1.gigazu.com/wagga1128/ Discount Rolex Watches Pennsylvania http://wagga1.gigazu.com/wagga183/ Mondaine Swiss Watches http://wagga1.gigazu.com/wagga1391/ Repairs To Tag Heuer Watches Ladies Round Omega Watch Omega Watches 40Th Anniversary James Bond http://wagga1.gigazu.com/wagga1889/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1847/ Cheap Fake Designer Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1488/ Omega Seamaster Quartz 300M Watch Midsize http://wagga1.gigazu.com/wagga184/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1556/ Petik Replica Watches Man'S Tag Heuer Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1381/ Day Date Swiss Watches http://wagga1.gigazu.com/wagga1761/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1308/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1292/ Cartier Tank Watches http://wagga1.gigazu.com/wagga1743/ Rolex Yacht Master Watches http://wagga1.gigazu.com/wagga1284/ Vintage Cartier Watches By Model Number http://wagga1.gigazu.com/wagga1531/ How To Replace Swiss Watch Battery http://wagga1.gigazu.com/wagga1529/ Omega Watch Service Centers Us Swiss Valjean Watch Replica Watch Ch http://wagga1.gigazu.com/wagga1557/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1512/ Antique Swiss Gold Watch Pocket Manufacturer Chinese Replica Watch Wholesalers Swiss Army Watch Set http://wagga1.gigazu.com/wagga1267/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1760/ Stainless Thunderbird Rolex Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1701/ Swiss Army Watch Men http://wagga1.gigazu.com/wagga1404/ Omega Limited Edition Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1156/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1709/ Bezel Diamond Omega Vintage Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1884/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1280/ Antique Omega Gold Band Watch Manuel http://wagga1.gigazu.com/wagga1387/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1599/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1884/ Sutton Gold Watch Swiss Meyer Rolex Watches For Women http://wagga1.gigazu.com/wagga1322/ Omega Watch 1489 http://wagga1.gigazu.com/wagga1409/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1722/ Lady Rolex Watch Dials Gmt Ii 2007 Upgrades Rolex Replica Real Movado Watches http://wagga1.gigazu.com/wagga1757/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1412/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1646/ Rotary Swiss Watch Rolex Replica Presidential Swiss Army Watches Official Site http://wagga1.gigazu.com/wagga1450/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1631/ Ladies Omega Diamond Watches Tudor Submariner Watch Repair http://wagga1.gigazu.com/wagga1167/ Price Movado Series 800 Watches http://wagga1.gigazu.com/wagga1542/ Price Of Tag Heuer Watches http://wagga1.gigazu.com/wagga1453/ Gio Monaco Swiss Watches White Gold Rolex Watches http://wagga1.gigazu.com/wagga1216/ Colibri Pocket Watches Swiss Made http://wagga1.gigazu.com/wagga1244/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1781/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1880/ Replica Panerai Movement http://wagga1.gigazu.com/wagga1297/ Replica Rolex Watch Ladies http://wagga1.gigazu.com/wagga1233/ Watches Tag Heuer Carrera Chrono http://wagga1.gigazu.com/wagga1228/ How To Buy And Swiss Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1515/ Cartier Ladies Panther Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1497/ Old Omega Wrist Watches How To Spot Fake Tac Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1745/ Replica Watch Directory Replica Tagheuer Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1493/ Movado Watch Repair Celebration Florida Mechanical Swiss Watches http://wagga1.gigazu.com/wagga1635/ Pre-Owned Ladies Rolex Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1554/ Replica Lancaster Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1104/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1186/ Online Replica Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1427/ Swiss Watch Night Vision Review http://wagga1.gigazu.com/wagga1436/ Rolex Presidential Watch Tag Heuer Watches Replica Seewolf 1 Swiss Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1536/ Stuhrling Aviator Swiss Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1290/ Cartier Lds Tank Watch Plaque http://wagga1.gigazu.com/wagga1310/ Fake Fossil Watch Movado Women'S Watch Band http://wagga1.gigazu.com/wagga1749/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1196/ Swiss Made Watches Omega Constellation Watches http://wagga1.gigazu.com/wagga1621/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1468/ Breitling Chronomat Evolution Watch Iwc Schaffhausen Big Pilot Watch Cartier Must 21 Watch Lady http://wagga1.gigazu.com/wagga1683/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1834/ Rolex Watch Wholesale Price http://wagga1.gigazu.com/wagga1872/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1369/ Band Replica Rolex Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1105/ Fake Rolex Oyster Prices Of The Rolex Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1464/ Alpha Omega Watch Store Cartier Watch Catalog http://wagga1.gigazu.com/wagga1809/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1367/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1788/ http://wagga1.gigazu.com/wagga1474/ Rolex Watches Homepage Cartier Panthere Watch http://wagga1.gigazu.com/wagga1423/ Sutton Gold Watch Swiss Meyer http://wagga1.gigazu.com/wagga1393/ Watches Movado Esperanza


Istvan 2008-03-26 / 19:32:00
Про угорську можно читати тут: http://66.173.97.8/loadnews.asp?id=19851&np=1

Istvan 2008-03-26 / 19:29:00
Угорський вже готовий. А січовикам урочисто покладений перший камінь.

бонди 2008-03-26 / 13:19:00
Так пам"ятник розстріляним січовикам відкрили, чи ні? І де можна побачити фото? І де можна побачити проект угорського пам"ятника? Чому все робиться в такій таємниці?

orange 2008-03-23 / 20:05:00
А ти, неборятко, як справжній "русин", мрієш перемогти, очікуючи в сховку, коли українці самі вимруть? Герой, герой!

Тут Камуфляжник:) (до речі, щось давно його не видно) весь час просив "русинів" хоч одного "русинського" героя назвати.


Перший вже є. Намалювався з-за кордону...:D

Україна вимирає 2008-03-23 / 19:58:00
Укро-інфляція

Україна вимирає!!!! НАЦІ-Гетьмани України не честувуть життя людини. Іфляція допомагає к винираню українців!




Продукты питания продолжают дорожать!



"Наши внутренние цены постепенно догоняют мировые", — объясняет директор экономических программ Центра Разумкова Василий Юрчишин.



Зарубінський: «Цивілізованими методами зупинити інфляцію Тимошенко не зможе»

http://ua.for-ua.com/interview/2008/03/13/102033.html

orange 2008-03-23 / 19:49:00
А ти, неборятко, як справжній "русин", мрієш перемогти, очікуючи в сховку, коли українці самі вимруть? Герой, герой!

Тут Камуфляжник:) (до речі, щось давно його не видно) весь час просив "русинів" хоч одного "русинського" героя назвати.

Перший вже є. Намалювався з-за кордону...:D

Україна вимирає 2008-03-23 / 19:36:00
Україна вимирає: Українська Гетьманська нація не честує людске життя!!!





Мінохоронздоров'я прогнозує зростання захворюваності на рак в Україні




Кількість хворих на рак в Україні збільшуватиметься. Таку думку висловив в інтерв'ю тижневику «Дзеркало тижня» головний онколог Мінохоронздоров'я професор Ігор Щепотін.





«Якщо зараз таких хворих в країні близько 165 тисяч, то, за розрахунками, в 2020 році їх буде близько 200 тисяч або навіть більше», - повідомив Щепотін.





«Захворюваність онкологічними новоутвореннями росте. Більш того, ми чекаємо, що ця тенденція збережеться і в найближчому майбутньому», - підкреслив фахівець.



Одним з чинників збільшення кількості хворих на рак, на думку Щепотіна, можуть стати наслідки аварії на Чорнобильській атомній станції. «Слід чекати приросту онкологічної захворюваності за рахунок чорнобильської трагедії. Адже, як відомо, основне зростання захворюваності після ядерних катастроф відбувається, як правило, через 25–30 років», - пояснив головний онколог, передає «УНІАН». Русини и корінні жителі Пудкарпатя мавуть право жити!!!

http://ua.for-ua.com/ukraine/2008/03/23/094516.html


orange 2008-03-23 / 19:04:00
Ти чудний, неборятко: в інтернеті нема старших і молодших. Я тебе не вижу, а ти мене. Тут усі рівні, як у бані, або на цвинтарі. Може ти дітвак смолавий, а лише поваги до себе вимагаєш, як до старого? Звідки я знаю. Назвав тебе десь хтось "старим пердуном", на нього й ображайся, я тут до чого?

Я спілкуюся тут з тим твоїм образом, котрий ти у віртуалі створив. Бачу, що ти маєш в собі якесь зло, або образу затаєну, от і виливаєш її на людей, на весь світ. Бачу, що ти живеш не тут, на Закарпатті, а за кордоном, пишеш мадярською транскрипцією, і захищаєш не так русинів, як мадярів. Не важко, отже, зрозуміти, що ти належиш до змадярщених русинів, тобто мадяронів. Наші русини, як я і інші, живуть вдома, на батьківщині, і нікого, в тому числі і тебе, не просили звідти, з-за кордону нам вказувати, як нам туй жити...

Вісонт латашро...

anonim 2008-03-23 / 18:26:00
Ja tya neznavu. Ale ni moji dite, ni jix, od tebe na xlib ne buduty proszete, vone ruszene. Znavuty ruszenszyku, russzyku anglijszyku i magyarszku perfektno. Ajbo kedy be sztarsuj lyudeni upovile zse ..."te magyarone..." znale be de jim miszto. A z tobov naj sza rozberaty ko tya vexovuvav,aj uczev tak veszte szebe. Ja za szvoji dite szpokujnej . Naj tya berezse zsettya...t

orange 2008-03-23 / 17:50:00
Ти, мадяроне, де бачив, щоби я десь "sztarej perdun" писав? В тебе щось із головою не в порядку? Ти мене з кимось плутаєш?



Вчишся писати кирилицею, мадяроне?


Правнукам пояснив"ись, ко вто мадярони? По-нашому бисідовати їх навчиш, чи так ся и обстанут мадярами?..:)

anonim 2008-03-23 / 17:39:00
No vedes, na necs druhoe im ne rozcsetovav. Kelyo vovka ne korme-vun vsze u lisz pozeraty. Naucseszya te po magyarszke, taj csetaj u Nacbiblioteci u Budapesti oreginale. Ele to tobi-jak do raju, znaes?

orange 2008-03-23 / 17:08:00
А ти туй до чого, чудо з правнуками? З тобою хто-небудь взагалі говорив?..


Я з Іштваном і не сварюся.

А ти, мадяроне, спочатку навчися писати кирилицею, а тоді будеш людей вчити жити (хто не знає, тим поясню: мадярони - це не мадяри-угорці, а "русинські" прислужники мадярських панів).

Не забудь, аноніме, те, що в дужках, правнукам прочитати, і пояснити, чому замість на Закарпатті жити ти в закордонних прислужниках опинився...

Твої правнуки ще по-нашому говорити знають, мадяроне, чи лиш по-мадярськи... Га?..

anonim 2008-03-23 / 17:02:00
I to se te pese sztarej perdun,jak te be upoviv. SZESZI XVELENE PAMNYATAJ !!! Kolesz takoje peszav, abesz ne zasztavlyav potom nekoho "najte "ruszena",datu perexodu czerez pereval aj scze tam soszsz... " tak szkoro posztaries zse i ne morhnes... A z szvojov szovisztyov maes zsete szam i, daj boh, szcse dovho, ABE TE POTOM HAYBA NE BOLA PERED LYUDYME ZA SZESZI CSASZE...abeszy muh pozerate szvojim dityom u ocze. ALE TO UZSE TVOJI PROBLEME. Z psza szala negda ne bude.

anonim 2008-03-23 / 16:43:00
Neszy szato ,diteno, Takem,jak te, necs ne szyatoe. Lem deny,dva Istvan te kazav-mer, a te??? naj te pesu za otcya te-daj sze pokuj ,deteno, ne bere hrix na dusu. Znaes, ja z pravnukame szezsu za monitorom i to vsze csetaeme. Ja jim kazsu-jaki mavuty bote a jaki ne... A tvoe lecemirne .-" Vsze me druzja i vsze me bratja, szkazal udav, otkrev objatja... " to naj bude na dusi tex,ko tya ne nauczev pocslevoszte do lyude. LEM DO LYUDE!!! Ne do ruszeniv,magyar,evrejiv... Te duzse desevej popre tvojix DEPLPMIV...Rozum robete zlo maes,ale dusa tvoja u hrosax i premitevnoszti meszlennya,lecemirsztvi. Pese dale! Moji dite majuty "NAHLLYADNOE POszobie",a to uzse od mene. Xam te- taj telyo

orange 2008-03-23 / 16:16:00
А ти, неборятко, як справжній "русин", хочеш перемогти, очікуючи в сховку, коли українці самі вимруть? Герой, герой!

Тут Камуфляжник:) (до речі, щось давно його не видно) весь час просив "русинів" хоч одного "русинського" героя назвати.

Перший вже є. Намалювався з-за кордону...:D

Туберкульоз Укров 2008-03-23 / 16:12:00
Україна, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), серед трьох країн світу з найвищим рівнем захворювання на ускладнену форму туберкульозу і вже другий десяток років як тут офіційно проголошено епідемію.




Українські експерти застерігають про можливу пандемію.### За офіційною інформацією, 1,5% мешканців України хворіють на туберкульоз. Фахівці кажуть, що насправді їх принаймні вдвічі більше – а це 1,5 млн. людей і їх число щороку збільшується.



Русини и корінні жителі Пудкарпатя мавуть право жити а не умирати на Туберкульоз спричиненний Украйинським Бордаком!!! http://www.bbc.co.uk/ukrainian/entertainment/story/2008/03/080322_tb_ukraine-is.shtml

Антi-Нацi 2008-03-23 / 16:08:00
Писульки orange, Анонiми, Вуйко а вы чого тiльки пишете та пишете. Русини нiколи не говорили о сепарацii. Вони суть проти Свiдомому Украйинському БОРДАКУ!!!



Читай факта :Україна вимирає Самостійна держава Україна вбиває своїх жителюв-горожан. Од року 1990 Україна стратила 6 500 000 жителюв. В року 1990 Україна мала 52 800 000 жителюв; типирь, зачатком рока 2008, Україна має 46 300 000 жителюв. *****Послідні інформації:"Україна вимирає: Україна - перша у світі за темпами вимирання населення! За 14 років українців стало менше на 5 мільйонів. Це - дуже високий показник”, - сказав М.Поліщук. За його словами, тривогу викликає те, що спостерігається надсмертність не дітей чи старих, а саме людей працездатного віку."http://ictv.ua/ukr/news_society.php?news_id=109941;



Голова МОЗ констатував: народ потихеньку вимирає попри всі гасла.На сьогодні ситуація критична. Без вживання радикальних заходів ситуація може скластися катастрофічна", - наголосив В.КНЯЗЕВИЧ. Источник: UNIAN http://www.likar.info/news/14971.html



То є ай робота такых псіхологів orange, Вуйко, Анонимiв, як йсте вы, тобто Галиччських НАЦІ-УКРОВ!!! Русини мавуть право жити!!!

Istvan 2008-03-23 / 12:58:00
Ви не серед угорців шукате своїх ворогів чи суперників...

Вуйко 2008-03-23 / 01:48:00
Брайтон-у бич-у 21/03/2008 22:16

БИЧ - це абревіатура: Бывший Интеллигентный Человек.:)

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини