Міністерка освіти зустрілася з представниками угорської громади Закарпаття (ФОТО)

Сьогодні, 6 грудня, у рамках робочої поїздки у Закарпатську область міністр освіти і науки України в облдержадміністрації зустрілася з керівниками угорських товариств: головою Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства Ільдікою Орос, головою Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) Василем Брензовичем, головою ГО «Демократична спілка угорців України» Ласло Зубаничем.

Міністерка освіти зустрілася з представниками угорської громади Закарпаття (ФОТО)

У зустрічі також взяли участь: заступник голови облдержадміністрації Ольга Травіна, Надзвичайний і Повноважний посол України в Угорщині Любов Непоп, Генеральний консул Угорщини в м. Ужгород Йожеф Бугайла, директор департаменту освіти і науки ОДА Ганна Сопкова, заступник начальника управління зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва облдержадміністрації Валентин Веремчук.

Ганна Новосад наголосила, що новий уряд і МОН будуть і надалі впроваджувати положення Закону «Про освіту», водночас врахувавши зауваження Венеціанської комісії щодо продовження перехідного періоду та інші. Міністерка наголосила, що Закон відповідає міжнародним стандартам і визнаний таким, що відповідає Основному Закону, Конституційним судом. Водночас, зауважила, що міністерство готове вислухати і врахувати слушні пропозиції угорської громади щодо розробки нормативних документів, програм і стандартів, підготовки вчителів, видання підручників та словників тощо і для цього ініціює робочу зустріч з фахівцями у столиці.

Представники угорських організацій подякували пані міністерці за увагу до проблеми освіти у школах з викладанням предметів угорською мовою і водночас висловили занепокоєння щодо повільних темпів впровадження раніше досягнутих домовленостей та наголосили, що мають власні напрацювання в освітній сфері. Пакет своїх вимог і документів вони передали міністру.

Ольга Травіна повідомила, що 11-12 грудня в Ужгороді відбудеться форум етнонаціональностей і запросила учасників нинішньої зустрічі взяти у ньому участь де буде нагода продовжити обговорення теми освітнього процесу у національних школах Закарпаття, повідомили Закарпаття онлайн у пресслужбі Закарпатської ОДА.

06 грудня 2019р.

Теги: міністерка, освіта, угорці

Коментарі

петро 2019-12-13 / 09:55:53
Будьте гуманними. Висновки венеціанської комісія не можна зараз тут опублікувати. Бо у вуву і сорри розірветься серце і мозок від розпачу за потрачені тут роки життя...

Макс 2019-12-09 / 07:46:57
А що там із висновками венеціянки

Андрій 2019-12-08 / 23:19:04
До Красноголовця...Рекомендую прочитати статтю .Перестати смішити народ..Старі імперські міфи проти нових українських
Міфоборець Євген Синиця проти міфотворця Михайла Грушевського

Андрій 2019-12-08 / 23:16:31
До Красноголовця...Проігнорувавши яскраву міфотвор­­чість широковідомих українських казкарів Юрія Шилова, Анатолія Кифішина, Валерія Бебика, Синиця спрямовує свій сарказм проти міфів академічної науки. Найбільше дісталося «батькові» української історії, якого міфоборець призначив голов­ним міфотворцем країни: «Першим конструктором українського міфу був Михайло Сергійович Грушевський зі своєю монументальною працею «Історія України-Руси», у якій він зробив висновок, що ми стародавній народ і ведемо свою історію від антів». Припущення Грушевського, що далекими пращурами українців були анти раннього середньовіччя, так обурило Євгена Синицю, що, не добираючи слів, він сміливо назвав гіпотезу класика української історії «міфом з гівна і палок».

Андрій 2019-12-08 / 23:04:43
До Красноголовця... Священні скрепи Руського мира ,виходить Трою Москальі захопили:)))))Се йо Москаль Рагнар Лодброк великий вікінг:))))Я давно так не сміявся

Андрій 2019-12-08 / 23:00:22
Но гат пан професор Шилов це Москальский нацик...Идеология Юрия Алексеевича отличается изрядной субъективностью, но, тем не менее, является достаточно уникальной. Состоит она из переплетения:

украинского национализма (шумеры, а вместе с ними и вся мировая цивилизация, — выходцы из Трипольской культуры правобережной Украины, которую Шилов называет «государство Аратта»)[6],
русского национализма (русские, также выходцы из Трипольской культуры, участвовали в Троянской войне, и именно подвиги русских описаны в «Илиаде» и «Одиссее» Гомера — они же этруски, они же викинги, они же варяги)[3]; «Российская империя является наследницей древнейшего в мире государства Аратта … и хранительницей этнокультурного корня индоевропейских народов и земной цивилизации вообще»[3] и

Андрій 2019-12-08 / 22:52:09
Про Ісуса Христа випадково нічого не знаєте? Звідки він був? Чи був взагалі?І випадково чи не був він Українцем?

Андрій 2019-12-08 / 22:49:47
До Красноголовця...Я по іншому і не думав.А під кіевом знаходится величезний космічний корабель у формі тризуба на якому скоріж за все прилетіли древні Укри....Думаю ви пане теж тоді прилетіли 345 тисяч років тому.Тому пробачте нам о великий за наші неспроможність зрозуміти вашу інтелектуальну досконалість.

Volodymyr Krasnoholovets 2019-12-08 / 18:38:22
до Андрій
А чи вельмишановний пан Андрій зміг отримати скількись балів в тому відео? Якщо так, то ви зрозумієте наступну інформацію: Київ єдина в світі столиця, на території якої простежена неперервна зміна археологічних культур починаючи від 22 тисяч років від нашого часу.

Андрій 2019-12-08 / 07:31:46
Пан Красноголовец мабуть вважає себе великим інтелектуалом це відео тиче усім, мабуть він цей відео отримав від древніх Укрів 28 тисяч років тому,мабуть раніше Древнім Шумерам показував

Volodymyr Krasnoholovets 2019-12-08 / 00:21:38
до Фейспалм
Пане адеквате, то скільки балів набрати під час тренування мозку в відео:
https://www.youtube.com/watch?v=QWfyyfrFxf8

фейспалм 2019-12-07 / 21:08:20
Не ведіть дискусію з Красноголовцем. Таких неадекватів потрібно просто ігнорувати.

до "абвгд" 2019-12-07 / 02:32:25
Ще трохи і Угорщині з політикою Орбана буде далеко до Європи.
Попередження вже були.

абвгд 2019-12-07 / 01:32:34
асимілють імігрантів а не корінне населення. Україні іще далеко до Європи із такою політикою

Вуву 2019-12-07 / 00:06:09
Вот мені просто інтєресно.
А чого ороска свого парика бриндзовичу не наділа.
В нейі всьотаки волоси є ... а внього нема.
Чи вже взаємопідтримка і взаємодопомога закінчилися ?

Тарас 2019-12-06 / 23:56:08
До Бубу,,,, Абсолютно згоден ,і мова не тільки про Хунів але і про Англійців та Саксів які походять з теріторії Німеччини, Про Болгарів з я Турками які теж прискакали зі сходу Сша або Південу Америку і писати не буду....

Volodymyr Krasnoholovets 2019-12-06 / 23:53:32
до Тарас
Я бачу, що наукові дороги, аналізи і інтеграція - то не ваша справа. А якщо не ваша - то краще не чіпати такі теми і проходити мимо. Бо те, що ви написали - воно ні в які ворота не лізе. Висока наука, на жаль, не для кожного. А може то й добре, бо хто б тоді коло станка стояв чи поле орав, сіяв та врожаї збирав, аби всі пішли в науку?..

Вуву 2019-12-06 / 23:49:29
Відправте ту сопкову на пенсію чи переведіть в буфет на посудомойщицю з тими пазуряками баняки шкрябати.
То може ще яка користь від нейі булаб.


Вуву 2019-12-06 / 23:25:27
Я гадаю що стверджувати що небудь ... як історичну аксіому що має понад 1000 років є досить відносною справою.
Щоб не сказати проблематичною.
(Тому що археологічні знахідки чи артефакти це одне .
А от письмові свідчення чи підтвердження ... Трохи що інше).
Чому ... Тому що всі наційі як одна з плином часу видозмінюються ... Одні зникають інші зявляються.
Для цього є різні чинники і пояснення.
Одне з чим я погоджуюсь так це те що територія на якій зараз розташована сучасна хунія ... Не є йіхньою історичною землею.
Тбт. Не була але стала.
Виходячи з цього вимагати від них якогось повернення земель чи ще чогось з тим повязаного.
Є апріорі нереальним.
А щодо сучасного стану речей ...
Треба вміти відстоювати свою позицію і свойі національні інтереси.
Або вміти шукати і знаходити якісь компроміси.

Тарас 2019-12-06 / 22:48:11
До Пана Красноголовця....Пане я вам такі книги пораджу прочитати що волоси дибом стають,ви аже починаєте бути схожі на москальів і робити з нас яких ось особливих,особливих нема всі однакові ,древні цивілізації були шумерів ,Егіпті,Асирії де залишилися розвалини величних монументів , яка працівілізація на теріторії України якщо був лодяниковй період.Таких професорів як Шилов у кожній країні повно і кожен трубить про особливість своєї нації а доказів нема.Звідки Шилов знає що було якщо достименно невідомо хто будував піраміди Егіпта.99%Коли шумери винайшли колесо та почали будувати камяні міста то нащі пращури разом з пращурами тих же Угорців або Росіян бігали за мамонтами з камяними сокирами.Для мене Шилов не авторитет для мене авторитет Британська академія наук або статті national Geografic,або Лондонське королівське співтовариство,де всесвітньо відомі професора та належне фінансування разом з доказовою базою дають ясно зрозуміти що було...

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 14
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини