Голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко озвучив заяву щодо "формули Штайнмайєра" (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 8 жовтня, у прес-центрі відбулася прес-конференція голови Закарпатської ОДА Ігоря Бондаренка щодо позиції обласної держадміністрації про застосування «формули Штайнмайєра» для врегулювання ситуації на окупованій частині Донбасу.

Голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко озвучив заяву щодо "формули Штайнмайєра" (ФОТО, ВІДЕО)

- З огляду на неоднозначну реакцію суспільства щодо врегулювання ситуації на Донбасі та «усунення перепон» для «нормандського формату» - хочу довести до всіх закарпатців позицію Президента України Володимира Зеленського, з якою я повністю погоджуюся та підтримую. Поясню чому.

Перше. Ніякої зради немає. Президент України, як і всі українці, хоче завершення війни та повернення всіх територій без виключення. На сьогодні існує єдиний майданчик, де ці питання можуть обговорюватись на найвищому рівні. Це - зустріч у Нормандському форматі. Але вона не могла б відбутися найближчим часом, бо на шляху була перепона – формула Штайнмайєра.

Друге. Не варто лякатися «формули Штайнмайєра», бо вона не передбачає, що Україна визнає анексію Криму і відмовляється від Донбасу. Вона не передбачає, що вибори на Донбасі пройдуть вже завтра. Вона не передбачає, що вибори на Донбасі пройдуть під дулом кулеметів.

Формула Штайнмайєра каже лише про одне - коли запрацює так званий закон про особливий статус Донбасу. Після проведення там місцевих виборів, які відбудуться за Конституцією України, законодавством України та після публікації звіту ОБСЄ про те, що вибори відбулись відповідно до міжнародних демократичних стандартів. Лише з цим погодилася Україна в Мінську. І ніяких спільних угод із ДНР і ЛНР не підписувалися.

Третє. Далі відбудеться зустріч у Нормандському форматі разом з Президентом Франції, Канцлером Німеччини та Президентом Російської Федерації, де будуть обговорюватись шляхи припинення війни на Донбасі

Четверте. Позиція Президента України в цьому питанні є чіткою, зрозумілою і співпадає з позицією українців:  Донбас - це Україна! Там повинен запанувати мир. Має відбутись повне припинення вогню та виведення іноземних військових формувань. На українсько-російському кордоні з нашого боку повинні бути українські прикордонники. Має відбутися обмін полоненими, щоб всі наші громадяни повернулись додому. Вибори мають відбутися не під дулами кулеметів, а за українським законодавством, з доступом кандидатів від українських політичних сил, українських засобів масової інформації та міжнародних спостерігачів, з можливістю реалізації свого виборчого права усіма внутрішньо-переміщеними особами. На зустрічі у Нормандському форматі новий Закон про особливий статус підписуватися не буде. Нинішній закон діє лише до 31 грудня. З 1 січня буде новий закон, який писатиметься не в кулуарах Офісу президента чи парламенту. Він буде написаний у співпраці і публічному обговоренні з українським суспільством. Жодна «червона лінія» не буде перетнута.

Тож, шановні краяни! Ніякої капітуляції не має і не може бути. Як і ніякої здачі національних інтересів України. Ніяких договірняків та глобальних кроків без згоди народу України. Мова лише про повернення людей, наших територій, полонених, і нарешті миру!

 І шлях цей буде довгим і складним. Та ми повинні пройти його разом. І тут нам потрібна єдність і як ніколи - стриманість і зваженість.

Тож, закликаю краян до спокою, порозуміння, стати одним цілим у боротьбі за мирне життя, за краще майбутнє України, не піддаватися на жодні провокації та маніпуляції.

Схід і Захід – разом! Слава Україні! – сказав на завершення Ігор Бондаренко.

08 жовтня 2019р.

Теги: формула, заява, Бондаренко

Коментарі

Петро Ференцович Генцюр 2019-10-12 / 13:29:38


Коментар видалено. Адмін


Вуву 2019-10-11 / 07:42:39
Ігор.
А чого ти не сказав приблизно так.
... " Я ... як губернатор області повинен озвучити думку населення нашойі області ...
Щодо "плану Штанмаєра"
Яка ніяк не співпвдає з думкою і позицією нашого президента.
І все.
ВІДКРИТО
ЧЕСНО
і ПОРЯДНО.
А ти ... Сюсю сюсю сісі пісі
єслі нада АДАБРЯМС.
PS.
A БІЛЬШІСТЬ ВСЕ ОДНО НЕ АДАБРЯМС.
ТО НАШО БРЕХАТИ ?
(А головне кому) ?

Вуву 2019-10-09 / 17:31:28
Спочатку видалось що на фото комік ...
Сава Крамаров
Придививсь ні Бондаренко.

рояліст 2019-10-09 / 11:49:06
Як завжди,офіційне Закарпаття говорить те, що воліє Медведчук.

не бубочка 2019-10-09 / 10:33:46
до Byby. Нинішня Україна Європі ніякий не конкурент. Ні в чому не конкурент. Вона в теперішньому її стані лишень територія, яка створює разом з Росією їм додаткові проблеми. Їм важлива замирена і спокійна Україна. А якою вона буде, то вже проблема самих українців.

Byby 2019-10-08 / 23:28:34
Проблема видається в жадності наших політиків до бабла.
Тому одні продаються а інші купляються.
Є і трєтя категорія ...

Це ті ... які за те щоб хоч в крові і людських смертях втопити все украйінське і підімяти під расєю
любою ціною.
Блядській і зажирілій Європі
сильна Украйіна (як конкурент) теж не потрібна.
Вона потрібна йім як ринок збуту виготовлених товарів.

Читатель для С. Крука 2019-10-08 / 23:00:41
Да, Зеленский не при чем. Никто в нашем обществе не знает, не ведает, что делать. И нужно ли делать? Никто воевать банально с эрэфией не собирался, и не собирается.

На США рассчитывать нечего. К сожалению, у них дела очень плохи. Как ни странно.
1) Техники военной в России больше, чем в США. И это факт.
2) Армия США численностью немного больше (!) российской. И это факт.
3) Выделяя значительно больше денег, чем Россия - США умудряется хоть как-то тянуть свою армию. Увы, увы.

Для 439 2019-10-08 / 14:14:47 2019-10-08 / 22:56:27
Вопрос не том. Либо мы отражаем агрессию, либо сдаемся.
Вопрос в другом. Как бы нам всем сладко было, чтобы при этом и не воевать, и чтобы "реверансы делать", показывать чтобы коготки с зубками и сопли вытирать.

Не Россия виновата! А мы, украинцы. Мы, пока не способны отразить агрессию. И это надо признать.

Степан Крук 2019-10-08 / 22:54:15
Мараз препиздента: Зеленський заявляє про розведення військ. Песков заявляє, що Кремль не може вплинути на лугандонів і гарантувати, що ті відведуть свої бандформування. Про російські війська той Песков взагалі мовчить. Тоді, був би Зеленський чесним перед українцями, сказав би людям правду - Україна в односторонньому порядку відводить своє військо, ні про яке розведення мови нема. Але той зебіл вважає народ за стадо баранів! Мразь брехлива!!!

Читатель 2019-10-08 / 22:52:13
А давайте откровенно. Эти все бумажки, эти все "формулы" - ничего вообще не значат.

Хоть 100 формул будет. Украина должна отражать агрессию. Или с этим справляться, или же, увы, нет.

ктулху 2019-10-08 / 22:48:50
Ну а що ви від кондитера очікували?

Ярослав 2019-10-08 / 22:27:55
Шкода!!!! -, але вони хочуть "руський мір"... - це КГБ-фсб,"стукачество" кругом, підлабузники (жополізи - бо жити хочуть в "маслі"(ікру чорну ложками хавати)),крисятничяти від усіх бо є наближеними особами до назначених "міротвотцев"!!! ШКОДА але ЧАСУ у НАС на їхні ігри нема - діти за цей час виростуть - і запитають -- ви що ж БАТЬКИ - "ваабще все про....!!!!!"

Гаврило 2019-10-08 / 22:15:22
Ми в черговий раз подумали після виборів што наконецто пі...ц. Прийшли до влади нормальні , наші із трудяг. А оказалося , што ми в черговий раз наступили на черговоє говно.Нас Беня і Ко обвів вокруг пальця як сусліков.Тому пропоную чергові позачергові вибори.Бо можеме недорахуватися наших територій .Слава Героям!.

878 2019-10-08 / 22:11:45
Гуцулу. Свинарчук тепер правильний - не Свинарчук зовсім, а Гладковський. Він нині є людиною, наближеною до партії "Слуга народу" та й до самого Зеленського. Так що не треба.

пенсіонер 2019-10-08 / 22:09:53
Так тоді чого чудуєтесь, коли берегівські мадяри хочуть автономії? Якщо бандюкам лугандоновським положений особливий статус, то мадяри мирно просять автономію.
Так помаленьку із особливими статусами розвалять державу, і пан губернатор буде одним із тих, хто це зробить.

Остап 2019-10-08 / 21:32:04
Корисний ідіот

Гуцул 2019-10-08 / 20:33:16
А чому уже забули про свинарчуків?

Варош 2019-10-08 / 19:36:05
Згідно інших домовленостей ДЕБАЛЬЦЕВЕ повинно перебувати під контролем України . Вся ціна домовленостей .

Махно 2019-10-08 / 19:35:50
Голова ОДА є представником влади а не самостійним політиком тому розраховувати на його відмінну позицію з даного питання котра не збігатиметься з рішеннями Президента по меншій мірі наївно. Громадяни цієї країни віддали свої голоси за "ЗЕ" та підтримали його партію на парламентських виборах тому це рішення по ЛДНР є і їхнім вибором. Невдоволені українці у даному випадку можуть або дочекатись наступних виборів і змінити владу або емігрувати.

До мікі від вуву 2019-10-08 / 19:15:32
Ну раз зєля його призначив
то тепер ігорко мусить виказувати йому свою прихильність і підтримку.
А інакше на таких "хлібних місцях" довго не засиджуються.
Тому такий "АДАБРЯМС"...
від імені всієйі області
з вуст одного Бондаренка
Є цілком очікуваним і
прогнозованим.

НОВИНИ: Політика

23:53
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини