Ця подія є продовженням відновлення пивних традицій Закарпаття, започаткованих ще князем Ференцем Ракоці ІІ у 1701 році, підписанням грамоти про заснування пивоварні в селі Подгерінг (Підгоряни, район Мукачева) і продовжених графами Шенборнами з 1728 року.
Частувати гостей фестивалю будуть місцеві ресторації і шеф-кухарі. Тематичне пивне меню: курячі крильця, баранячі і свині ребра, крумплі на шпорі, перепілки смажені і копчені, ковбаски, рулька, гурка, свинячі вушка, овочі на грілі, овочі у фрітюрі, кнедлики з соусами і гарнірами, тушена капуста (сегединський), м'ясні нарізки (бастурма, хамон...), мариновані закуски (сир гермелін, ковбаски утопенце), різноманітні сири до пива, рибні і сирні палички, в'ялена, копчена, сушена риба і раки тощо.
Пиво також буде виключно місцеве, крафтове - на фестивалі будуть представлені крафтові пивовари Закарпаття.
Фестивальне містечко працюватиме щодня з 11:00 по 22:00.
Остаточна програма фестивалю складається, однак вже відомо, що після офіційного відкриття 13 вересня на відвідувачів чекає виступ гуртів Vandor /Вандор та Марина Компанія.
Вхід на територію вільний.
Пивний гордів 2019-08-28 / 18:21:44
Колись, як совіти попсили мукачовськоє пиво, бола така фігля:
Районну газету Прапор Перемоги звідавуть: "Як там мукачовськоє пиво ниська? Газета одписує: Мукачовськоє пиво уже намного-намного ліпшоє!.. Айбо пити го іщи усе не рекомендуєме.