Сійярто зробив вигляд, що не розуміє обурення України передвиборчими вояжами угорських високопосадовців на Закарпаття

Натомість заступник глави Офісу президента України Вадим Пристайко нагадав, що "інший сусід, наприклад Словаччина, набагато жорсткіше поводить себе стосовно угорських сусідів, які не тільки до нас таким чином намагаються приїжджати"

Сійярто зробив вигляд, що не розуміє обурення України передвиборчими вояжами угорських високопосадовців на Закарпаття

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що не розумію, чому українська політична еліта так гостро реагує на візити угорських чиновників на Закарпаття перед виборами.

Про це він розповів у інтерв’ю українській службі "Голосу Америки".

"Відверто, я не розумію. Я не розумію такої реакції української політичної еліти. Знаєте, якщо будь-який лідер сусідньої країни приїде в Угорщину, щоб зустрітись зі своєю меншиною на нашій території, ми будемо раді", - сказав Сійярто, коментуючи заяви України щодо неприйнятності візитів угорських чиновників на Закарпаття перед достроковими виборами 21 липня.

Сійярто заявив, що інші країни, зокрема, Сербія, Румунія та Словаччина, "не мають жодних проблем", коли він відвідує їх протягом передвиборчої кампанії.

"Українська політична еліта не може заперечувати того, що на території України живе 150 тисяч угорців. Вони віддані громадяни України. Але вони — угорці. Це реальність, і заперечувати її не дуже добре", - сказав Сійярто.

Він заявив, що відповідно до міжнародних норм "має бути вільний доступ для контакту з меншинами на території інших країн".

"На мій погляд, українській владі не слід було так реагувати. Не думаю, що заохочення угорців взяти участь у виборах суперечить інтересам самої України", - додав глава угорського МЗС.

Сійярто також зазначив, що не отримував офіційного запрошення з боку українського МЗС, щоб відвідати Київ, і вже потім вирушити на Закарпаття разом з представниками українського міністерства.

Заступник глави Офісу президента України Вадим Пристайко назвав "неприпустимою" поведінку угорського міністра закордонних справ Петера Сійярто, який 16 липня прибув у Закарпатську область.

Про це він заявив у вівторок на брифінгу в Києві.

"На превеликий жаль, наші партнери не почули нас і вирішили діяти волюнтаристськи. Ми, як цивілізована держава, намагаємося не забороняти в'їзд, наприклад міністру Сійярто, який сьогодні прибув", - сказав Пристайко.

"Разом з тим, хочу сказати, що інший сусід, наприклад Словаччина, набагато жорсткіше поводить себе стосовно угорських сусідів, які не тільки до нас таким чином намагаються приїжджати", - зазначив він.

15 липня Міністерство закордонних справ України попередило угорських чиновників, що готове вжити заходів, аби не допустити втручання угорської влади у внутрішньополітичне життя України перед парламентськими виборами.

Попри застереження українського МЗС, Сійярто наступного дня прибув на Закарпаття, та заявив, що не вважає свій приїзд втручанням в українські вибори.

МЗС заявило, що звернеться до компетентних органів України з проханням надати правову оцінку візиту глави МЗС Угорщини на Закарпаття.

Тм часом на Закарпатті СБУ порушила справу за сепаратизм через "передвиборче" забарвлення частини Закарпаття в "угорські" кольори

18 липня 2019р.

Теги: Сійярто, Угорщина

Коментарі

СМЕРШ 2019-07-22 / 15:16:39
Дончанин! - на этого п..ра столько международной компры что и неснилось, все ждут пока американцам это надоест, он полностью в корупционных схемах Кремля (весь бизнес - торговля идет в РФ). Действительно, почему молчит Украина? ведь местное СБУ и СВР имеют необходимую информацию в т.ч. и относительно местных венгерских лидеров которые думают что живут не в Украине а на землях "Великой Венгрии". Очевидно что пришла пора поставить Орбана на место и не срать что он что-то будет блокировать у вопросах наших контактов с НАТО.

Дончанин 2019-07-21 / 13:16:56
Я не могу пончть,что этого пид...а некому на место поставить?

krp 2019-07-20 / 23:05:15
До берегово так це і є та брудна кампанія яку ведуть проти брензовича стид і позор і ви мабуть якийіс проплачений ганьба

Берегово 2019-07-20 / 22:13:26
багато нас сьогодні,в день тиші отримали СМС від бринзовича,але з граматичними помилками.Зразу пішли коментарі ,що його підставляють опоненти.По-перше він багатьом ,алкаш не цікавий ,по-друге вони спец.самі з помилками написали ,так як і карпат ойо відхрещуються за кольори уго.прапора в їхньому номері.Не вони писали.А хто має доступ до їхньої зазети.То в них така тактика,їх ображають бідних.НЕ ВЕДІТЬСЯ!

Кіса 2019-07-19 / 17:24:10
Вуву включи вже рубільник,лиш ни думаш ош ото рішав якийісь пограничник не сміши чилядь,ото рішали оті шо типир гойкают што ун порушив штось а закони мають бути написані на всьо чи ота пуста чилядь зашто таку зарплату має

Вуву 2019-07-19 / 16:27:57
Кісса ... Но як він приперся чортом - фрасом на границю ...
Та який пограничник посміє на себе взяти таку ответственность ...
Та сказати му ... Меннюнк вісо феле .
Іди вон отсюда.
Можеш собі то представити який би то международний скандал.
(А ти такоє пишеш як дітвак).
Закони на всьо не напишеш.
І запомни.
Ош ...
ЧИ БІЛЬШЕ ЗАКОНІВ ТИМ МЕНШЕ СВОБОДИ.

Кіса 2019-07-19 / 14:26:16
Шановні, сіярто через кордон пустили і супровід дали з мигалками тоді у чому проблема,чи може у нас є закон який забороняє перед виборами заіжати посадовцям інших краін, буде закон тоді інша справа

Jaja 2019-07-19 / 10:08:10


Коментар видалено. Адмін


лар 2019-07-18 / 21:30:15
угорське керівництво як і російське насправді не визнає україну як суверенну державу вони заручилися підтримкою росії й сша плюють на брюссель й роблять в україні що хотять а цей останній демарш сіярто проста провокація щоб викликати українську контрреакцію і мобілізувати угорський електорат

Вуву 2019-07-18 / 20:52:50
Папугай все "зрозумів як треба" ...
Он в ного на голові навіть піря опустилося.
Того шо орбан в стороні а винен по факту хто ... Правильно "КАКАду".

Москаль 2019-07-18 / 20:07:39
Та що ви всі переймається, хай собі їздять нічого жахливого там немає, одні їздять сюди другі туди ми же друзі європейці, ось мають мені привести нагороду з Угорщини, то як їм можна заборонити виїзд в Закарпаття? Це ж безглуздо.

Горожанин 2019-07-18 / 19:54:22
Що заважало генератору потужних реформ Порошенку , ввести в закон про вибори , норму як б забороняла за місяць до виборів вїзд в Україну чиновників сусідніх країн ?
І ніхто б не був в ображений , норма закону і все . Лиш кому я це пишу , сам собі ...потужний реформатор лишив після себе потужну проросійську партію ....дурррак ...

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 13
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 6
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини