"Активіст в законі" Павло Павлов

В Україні нині – тотальний запит на нові обличчя у владі. З одного боку, люди втомились від порожніх обіцянок вчорашніх політиків, а з іншого – опиняються перед ризиком отримати таких самих "нових" депутатів і управлінців, які сьогодні свої кримінальні дії та незаконні оборудки маскують під діяльність "Робін Гудів". Але вже завтра чимало з цих рейдерів і просто злочинців заховається за депутатською недоторканністю.

"Активіст в законі" Павло Павлов

Хто насправді Павло Павлов?

Громадський активіст Закарпаття Павло Павлов в політиці не був. Проживає в рідному селищі Великий Березний. Бореться по черзі то з корупцією, то за розмитнення євроблях, то з "клятим" обленерго, що законно намагається стягнути з нього борги. Це так званий справжній політик нового покоління – "міцний хлоп з народу": принциповий, нестримний, напівграмотний.

Нині Павлов йде до Верховної Ради за своїм же одномандатним виборчим округом №70. Безпартійний, самовисуванець. За даними ЦВК – тимчасово не працює. У податковій декларації скромно вказане місце роботи – голова громадської організації "Доста". Судимість відсутня.

Шлях героя до вищих ешелонів сповнений романтики, присмаку кіно й шаленої небезпеки. Управлінський досвід? Ні. Життєвий досвід? О, так. Молоді роки Павлова пов’язують з організованим злочинним угрупованням "Копчі" – місцевого кримінального авторитета. Спеціалізація – нелегальне переправляння людей через кордон. Але тренди змінилися. Після Революції Гідності Павло Павлов переосмислив свою громадянську позицію і став активістом. Не змінилася тільки сутність.

І до Павлова, і до його ГО "Доста" у мережі міцно приклеїлася характеристика "псевдоактивісти". Звучить більш гордо, ніж "братки", "спортсмени" і, тим більше, "тітушки". Замовні акції протесту, бійки, видовищна колотнеча на кордоні, перекриття доріг, перешкоджання господарській діяльності, провокації проти потрібних людей чи структур… У мережі повно прикладів того, що "громадська діяльність" у Павла Павлова міцно асоціюється з безкарністю, а гроші для таких "робінгудів" справді не пахнуть.
 

Активіст чи вбивця?

Павло Павлов має особливий фарт (кажуть навіть, що цей "фарт" має конкретні імена і посади у закарпатській поліції). Кримінальні провадження, відкриті проти нього, вкрай рідко доходять до суду. Але саме це дійшло. Якщо невгамовного Павлова таки засудять, його викине на кілька років і з громадського життя, і з політики.

Він підозрюється у резонансній смертельній ДТП, що була скоєна 5 грудня 2017 року близько 18:00 на ужгородській об'їзній в напрямку Мукачева.  

Цього разу – жодної "боротьби за справедливість", виключно –  банальний кримінал. Важко повірити, але Павлов нікого не побив, не лаявся по матері, ба більше – навіть не був геть зовсім п'яний (відомості про стан алкогольного сп'яніння підозрюваного у справі відсутні). Зіграв роль всього лише брак водійської культури, звичайне жлобське "шумахерство", а цим, на жаль, на українських дорогах нікого не здивуєш.

Досудове розслідування встановило: Павлов Павло Павлович їхав на своєму автомобілі Skoda Oktavia з польськими номерами. Гнав на швидкості, не дозволеній на території населеного пункту. Пішов на обгін "Ниви", що рухалася попереду, і після цього не пригальмував на пішохідному переході (перехрестя з вулиці Ротмана, Ужгород, поблизу ресторану "Кілікія"). По "зебрі" в цей момент переходив дорогу чоловік, 59-річний місцевий мешканець. "Шкода" Павлова наїхала на пішохода. Чоловіка відкинуло на проїжджу частину, де на нього вдруге наїхав наступний автомобіль. Одразу позаду рухалася та сама "Нива" і водій зреагувати не встиг. Але, принаймні, він зупинився і викликав поліцію. Другий наїзд спричинив тяжкі тілесні ушкодження, внаслідок отриманих травм чоловік помер.

У провадженні особливо підкреслюється, що перший наїзд спричинив потерпілому ушкодження середньої тяжкості. Його життя можна було зберегти, якби водій поставив порятунок людини вище власного страху перед відповідальністю. Отже, Павлов втік з місця пригоди, нехтуючи моральними й правовими нормами та свідомо покинув потерпілого у безпорадному стані. Саме ненадання Павловим допомоги збитому чоловікові призвело до його смерті.
 

"Яке безглузде самозаймання..."

Можливо, Павлову навіть це зійшло б з рук, якби він тихо стрибнув в кущі й дав своїм добрим знайомим його "відмазати". Але ж поганий той бандюк, який не мріє стати Аль Пачіно. Далі все дуже схоже на гангстерський фільм.

За декілька годин після пригоди, 6 грудня, о 1:09, у Великому Березному запалала автівка. Офіційно ця подія фігурує як "самозаймання". Неофіційно в правоохоронних органах підтвердили: експертиза впізнала ту саму сріблясту "Шкоду" з польськими номерними знаками, та ще й без одного бокового дзеркала. Це дзеркало, а ще – рештки збитої фарби та інші ознаки пошкодження автомобіля, знайшли на місці ДТП.

Як уточнюють місцеві користувачі соцмереж, поліція і пожежна служба не були одразу викликані самим Павловим за фактом займання авто. Він дочекався, доки його "ластівка" догорить, вибухне (!), і про інцидент повідомлять сусіди.

Від самого Павла Павлова, досить активного у Фейсбуку, понад добу не було в соцмережі жодної звістки. Потім він висловився. Напрочуд сором’язливо, якщо не сказати – плутано. "Я – не я і хата – не моя, – пише "активіст", – авто забрали на експертизу, а всі звинувачення – це багатоходівки ворогів". Після цього зник надовго. Злі язики говорять, що ховався у Києві – у наметах "Міхо-майдану".

Знавці місцевих реалій також звернули увагу, що "безглузде самозаймання" сталося не в районі проживання самого Павлова, а неподалік від житла його родичів, в яких він чомусь саме того дня заночував. До речі, за даними поліції, заяву щодо "самозаймання" (чи то пак – "підпал ворогами") "Шкоди" від Павлова так і не надійшло.

Ще одна цікава версія, що гуляє мережею: Павлов не "спалився", а… знову підзаробив. За кермом "Шкоди" насправді міг бути хтось інший, менш відомий, але більш впливовий. Завдання П.Павлова – соковито підставитися, з помпою сісти, тихо вийти за УДЗ, отримати грошову винагороду і далі тішити ЗМІ інформприводами, а народ – гучними й хамовитими акціями “громадської активності”.

«Автомобіль "Шкода Октавія" польської реєстрації, який згорів 6 грудня о 01:09 в селищі Великий Березний, на вулиці Верховинській, належить псевдоактивісту Павлу Павлову, котрий неодноразово брав активну участь у незаконному блокуванні доріг і пунктів пропуску, пікетуванні органів влади тощо. Це підтверджують джерела Закарпаття онлайн у правоохоронних органах», – йдеться у інформаційних повідомленнях.
 

Судовий процес

Що робили впливові покровителі, аби лишити борця на волі, ми можемо тільки здогадуватися. Не один місяць проводили експертизу та мудрували, чи об’єднувати дві справи в одну.

Аж 11 лютого 2019 р. Павлову таки вручили підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286 ККУ "Порушення правил дорожнього руху, що спричинили смерть особи" та за ч. 3 ст. 135 ККУ "Залишення особи в небезпеці, що спричинило її смерть".

Напередодні того ж місяця йому вручили ще одну підозру: у січні "активіст", оговтавшись від стресу, вже вибивав кошти на ремонт доріг Закарпаття. Вибивав, буквально, кулаками, влаштувавши бешкет в кабінеті головного інженера облавтодору. Потягло на статтю про хуліганство.

Як повідомив Перший інформаційний канал, вже 13 лютого  відбувся перший суд, де Павлову обрали запобіжний захід – домашній арешт із застосуванням електронного браслета. Зобов'язали здати закордонні паспорти та не залишати місця проживання.

У квітні домашній арешт продовжили до червня, а далі сліди справи відшукати вже важче. Браслет Павлову зняли, а цілодобовий домашній арешт замінили на нічний із забороною вдень виїжджати з місця проживання – смт Великий Березний. Термін запобіжного заходу спливає 18 липня.

Що буде далі – спостерігатимемо, як пройде наступний суд. Незаплямований і чесний кандидат у народні депутати, згідно з законодавством, мав би отримати справедливе покарання – від 3 до 8 років ув'язнення. Судячи з темпів розслідування, цього разу теж спробують спустити все на гальмах. А дарма. В’язниця, кажуть, політиків гартує, та й рейтинги набиває. Хоча б книжки читають, що, вочевидь, не завадило б "народному персонажеві" Паші Павлову.

Судячи з улюбленої розваги "активіста" – стрімів у соцмережах – почувається він зовсім не пригніченим з приводу перебування під судом. У "мордобоях" не світиться. В людини є справи важливіші: передвиборча агітація. Заборона виїздити з рідного селища не заважає йому знімати на відео себе, коханого, у різних локаціях округу. Протестує, як завше, за все хороше і проти всього поганого.

Нещодавно геть розслабився. Попіарився на свіжому резонансному злочині на Закарпатті, де була на смерть збита дитина. Тепер Павлов – непримиримий "борець" проти… "продажних прокурорів", які відпускають винуватців смертельних ДТП.

Стежимо за розвитком подій...

16 липня 2019р.

Теги: Павлов, Доста, псевдоактивіст

Коментарі

Свободу Павлову! 2021-04-19 / 22:32:50

«Активісти» на городі 2021-03-19 / 22:47:25
Говорять што то наркоманка Аліса його здала, у них давній конфлікт.Шизофренічка , аферістка. Своїх здає за 200 баксів .Рило в пушку у неі та шістьорить там де треба.

Надія 2021-01-28 / 12:37:38
А нам, простим, поки що такого Пашу треба! Хай, авантюриста, сміливця бесстрашного. Бо ми ненеавидимо вас і боїмося.Ми, прості люди, пенсіонери, бесправні бідні люди. Ви знущаєтесь над нами, де б ми з вами не зустрічались: чи то в суді, чи в міліціі, лікарнях, тощо. Ви смієтесь нам прямо в обличчя.Після зустрічей з вами(народними обранцями), так і не отримавши допомогу, ми потрапляємо в лікарні з інсультами, інфарктами. Ми вас щиро ненавидимо! Паша(Доста) чи любий другий Робін Гуд буде одержувати нашу підтримку. І ви порийтеся в своїй шафі! Там 100% знаходиться не один скелет.

Вуйко з Березного 2020-10-13 / 19:22:16
Цей псевдоактивіст, навіть паркується як бидлота, а то як він спілкується взагалі жесть, тут тепер кожен другий активіст, тому що якщо порушити крим провадження то всі починають ставати гормадськими активістами...

Сергій 2020-09-26 / 15:53:08
Паша говорить правду, і покузує як нас українців обкрадать, і не важливо чи він має вищу освіту, чи він матюкаєся, він показує і розказує як має бути по закону, а хто краде мутить незаконно тому Паша поганий, по ко краде дерево а паша пока з ує що то розкладають українців общак(ліси то є всіх людей, а лісгосп то найнятї людьми працівники, які мають зарплату і най сокотять ліс, нелюбиться зарплата,мала, заяву на звільнення і в чехію,Польщу, куда хоче) а на Пашу нефік гнати....
А той хто на нього наговарює, то перші злодії.... Бо він показує яка в нас беззаконність, Правоохоронні органи нічого не роблять...

Держслужбовець 2019-08-14 / 22:44:26
Павлов це тупориле бидло, яке вже не знає куди приткнутися.влада змінилась, а відповідно і спонсори його, то ходить як дурний і шукає де б кого спровокувати щоб команді ЗЕ підлизати, може там знайде спонсорів..а тут ні..облом.. Сподіваюсь команда Президента перевірить минуле цього подонка і його компанії. А спочатку його майно та спосіб життя.. ЦЕ ЧМО НІКОЛИ НІДЕ НЕ ПРАЦЮВАЛО Й ЖОДНОЇ ГРИВНІ ПОДАТКУ ( про що кричить постійно) НЕ СПЛАТИЛО..а корчить із себе законника..ніби ніхто нічого не знає. вбивця, аферист і злочинець цей павлов

Василь Юрійович 2019-08-02 / 21:48:39
Хай би Матіос зайнявся П.Павловим за які гроші купив дачу і якими справами він займається.

Горец 2019-07-30 / 10:32:32
К слову О декларации. Про высшую освиту тракторист Паша Павлов указал, но не указал о покупке дачного дома в Оноковцах во время предвыборных дебатов за ДВАДЦАТЬ ДЕВЯТЬ ТЫСЯЧ БАКСОВ, а оформил покупку на свою хамовитую жёнушку как покупку земли за ДЕВЯТЬ ТЫСЯЧ гривен.Домик в аккурат рядом с границей. Видать снова готовится заняться переправкой нелегалов. Ну а Ванюшку Кувалду. он же ДАУНацки, прежде ч6ем обижать разными намёками, почитайте его предвыборную биографию. А там чёрным по белому написано: УЧАСТНИК БОЕВЫХ ДИЙ...НА МАЙДАНЕ. Его жалеть надо: контуженый он и сильно контуженый чем то очень тяжёлым...НА МАЙДАНЕ.

Василь Юрійович 2019-07-18 / 22:00:05
У мене тоже неє вищої освіти а я голова села, і кіть треба та я все порішаву і буду скоро голова ОТГ.

Кривий до інкогніто 2019-07-18 / 20:15:02
Ти що хочеш щоб він слюною заплював всю череду? Його і там неможна допускати. Він підпадає тільки під ізоляцію.

Інкогніто 2019-07-18 / 09:50:28
Це "чмо" ходить і храпом і слюною плюється. Толку з нього, тормоз Березнянський. Нехай іде працювати, ну хоча б череду пасти, бо на інше він тупий.

Професор 2019-07-18 / 00:47:26
На вищу освіти треба розумово пахати декілька років, а він собі так легко її приписав, він хоче знає як правильно букви і цифри складування?

пенсіонер 2019-07-17 / 18:55:51
Люди ви про кого пишете? Та Павлов і Данацко це дауни, їх місце у Берегівській психлікарні. Не ганьбіть Закарпаття цими недорозвиненими кандидатами.
У радянські часі ці активісти овець би посли та коровам хвости крутили і раз у рік приходили до психіатра на прийом.

Степан Крук 2019-07-17 / 10:15:44
Сьогодні зранку голова Перечинської ОТГ Іван Погоріляк в ФБ висловив свою стурбованість "передвиборчою агітацією" Павла Павлова - той загадив весь Перечин своїми листівками, порушуючи при цьому законодавство та рішення місцевого органу самоврядування про благоустрій.

Степан Крук 2019-07-17 / 09:22:14
Івана Данацка - директором Берегівської психлікарні, Ларису Ступак - головною санітаркою цього закладу, Олександра Пересоляка - заступником головного дауна, Павла Павлова - головним піддослідним Пересоляка! Нарешті ці долбоконики будуть при справах, будуть задіяні і соціально і сексуально задаволені!

Мазафака 2019-07-17 / 08:45:11
"хай ЧАБАН, усі гукнули, за ОТАМАНА буде!"-це якраз про Павлова рядочки

Василь 2019-07-17 / 08:36:26
Павлов настоящий ГУКАН.

??? 2019-07-17 / 00:04:01
Ви взагалі цього дебіла в ВР собі уявляєте?

4581 2019-07-16 / 20:10:22
Ніяких Парашоляків, і тим більше Павлова у ВРУ НЕ ТРЕБА!!! Треба людей, які хочуть працювати на користь громадян, а не на себе!

Едуард Попович 2019-07-16 / 20:07:09
Знаву того пацана дуже сірйозний балабол і проститутка в двухтисячних чорних і цігеритлі возилизьме потом лупнули нас на словаках пашу посадили на рук і місяць потом присгував і копчові і файтові на заказ машини палив та з усіма у кого лове боло там і павлов лизав...гроші то його слабость і тото його і погубило бо вльот за вльотом на бороду вже не давали цігари і людий тай подався в активісти айбо кров та сама шо раньше думаю діагнос невиліковний!!!

НОВИНИ: Кримінал

21:18
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 2
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
13:04
У затриманого в Мукачеві наркоторговця вилучили понад 200 розфасованих доз "товару"
22:23
/ 2
Депутат Тячівської райради уник тюрми за вчинення важкої ДТП, бо уклав угоду з прокурором
18:35
У ПП "Ужгород" українець хотів виїхати за кордон за підробленими документами "багатодітного" і "багатодружинного" "таджика"
15:53
/ 3
Ужгородець до смерті забив співмешканця матері, з яким пиячив
22:38
/ 2
Заступника керівника Закарпатської спецпрокуратури звільнили за корупцію
11:18
На Закарпатті "ухилянти" з Дніпропетровщини прямували на "штурм" Тиси з дитячими рятувальними жилетами патріотичних кольорів
23:20
/ 1
В Ужгороді двоє неповнолітніх хлопців пограбували жінку
19:17
Раніше судимий житель Ключарок "підробляв" торгівлею метамфетаміном
18:52
Закарпатця затримали на продажі гранатомета, гранат і набоїв
16:50
Справу ОЗУ наркоторговців зі Станова Верхньокоропецької громади передали до суду
14:53
/ 2
В Ужгороді на "транші" хабаря в $1500 затримали високопоставленого співробітника ГУ ДСНС
18:31
СБУ розповіла про затримання на хабарі посадовця Синевирської сільради
15:44
/ 1
На Закарпатті очільниці сільради повідомили про підозру в розтраті майже 680 тис. грн із бюджету громади
15:05
/ 12
У Тячеві після допиту у слідчого поліції затримали секретаря Хустської єпархії УПЦ МП Розмана
11:56
Затримали наркоторговців з Виноградова і Мукачева, які збували метамфетамін
11:31
/ 17
У Міжгір'ї на хабарі затримали начальника відділу земельних ресурсів Синевирської ОТГ. У справі фігурує голова ОТГ Іван Чуп
11:09
/ 21
У Хусті затримали пʼяним за кермом суддю Сергія Савицького
10:26
/ 3
На Закарпатті справу щодо підроблення фітосертифікатів на продукцію, яку експортували до ЄС, спрямували до суду
18:12
На посту у Нижніх Воротах "безправний" водій намагався дати патрульним 600 грн хабаря
14:47
В Ужгороді переправника "ухилянтів" взяли під варту з можливістю внести близько 1 млн грн застави
14:05
/ 5
У Мукачеві раніше судимий наркоторговець під час затримання наїжджав автомобілем на поліцейських
11:37
У Воловці неповнолітній пограбував чоловіка з інвалідністю
11:29
В Ужгороді чоловік удома вбив приятеля по чарці
» Всі новини