Кандидат в нардепи, в якого відбулися обшуки на Іршавщині, каже, що не знає, підкуп на користь якого саме кандидата йому інкримінують

15 липня у будинку кандидата у народні депутати по округу №71 (центр – Хуст), чинного депутата Закарпатської обласної ради Петра Добромільського представники правоохоронних органів провели обшуки. Кандидату інкримінують підкуп виборців.

Кандидат в нардепи, в якого відбулися обшуки на Іршавщині, каже, що не знає, підкуп на користь якого саме кандидата йому інкримінують

Як повідомили у Національній поліції України, 15 липня правоохоронці викрили групу осіб в організації схеми підкупу виборців на користь одного з кандидатів на Закарпатті.

«За один голос та голосування виключно за одного кандидата у народні депутати України у виборчому бюлетені громадянам обіцяли 1500 гривень. Наразі проводяться санкціоновані обшуки за місцем мешкання причетних до протиправної діяльності осіб», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, як повідомляють на сайті Національної поліції України, у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця) Кримінального кодексу України, було задокументовано групу осіб, яка через підпорядкованих посадових та довірених осіб організувала «схему» скуповування виборчих голосів за одного з кандидатів у народні депутати України на позачергових виборах до Верховної Ради. Наразі правоохоронці проводять санкціоновані обшуки за місцем мешкання осіб, причетних до організації мережі підкупу виборців. 

Комунікаційниця ОПОРИ звернулася за коментарем до Петра Добромільского, який зазначив, що не знає, підкуп виборця на користь якого саме кандидата йому інкримінують.

«Можу прокоментувати тільки одне. Однозначно, що це якесь замовне, ставка на мене як на кандидата у народні депутати. Поки що розбираюся, не можу зрозуміти навіть у чому справа. Прийшли, виламали двері, зробили обшук, подивилися. Знайшли блокнот і бумажки мого плану щоденного роботи, перелякали сім’ю. У них рішення суду на обшук було. Я не можу зараз коментувати на користь конкретно якого кандидата поки що. Не можу поки що зрозуміти. Я абсолютно без поняття на користь у підкупі якого кандидата мене звинувачують. Я сам є кандидатом, як я можу на користь якогось іншого кандидата йти робити підкуп. Сам не маю час свої зустрічі провести, не те щоб ще за когось бігати підкуповувати. І мене це ніхто не просив робити», - зазначив у коментарі комунікаційниці ОПОРИ Петро Добромільський.

Натомість у відео Петро Добромільський зазначив, що правоохоронцям варто провести обшуки у кандидата Валерія Лунченка. 

«Сьогодні зранку, о 7 годині, із Головного слідчого управління люди із автоматами приїхали робити в мене вдома обшук по підкупу виборців. Ви подивіться. І це я людина, обласний депутат який працює без зарплати, я підкуповую виборців? А пан Валерій Лунченко… Людина робить концерти в кожному населеному пункті по 15 тисяч доларів. Це називається вибори? Всі знають. Все завалили фінансами. У них не роблять обшуки, роблять обшуки в нас», - йдеться у відео.

У свою чергу, кандидат по округу №71 (центр - Хуст) Валерій Лунченко опублікував допис у якому розповідає, що направив термінові звернення до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Генерального прокурора Юрія Луценка та в.о. Голови Служби безпеки України Івана Баканова з вимогою перевірити законність проведення обшуків у кандидата в народні депутати по 71 округу Петра Добромільського.

16 липня 2019р.

Теги: підкуп, обшуки, кандидат

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 14
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини