Через "русинів" і угорців закарпатські бютівці потягнуть Тягнибока до суду

2 березня 2008 року у програмі «Майдан» на «5 каналі» голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що депутати фракції Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській обласній раді голосували за рішення, яким було визнано на території регіону національність "русин" і внесено її у перелік національностей області.

Через "русинів" і угорців закарпатські бютівці потягнуть Тягнибока до суду

Депутати фракції Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській обласній раді глибоко обурені свідомим перекручуванням фактів паном Тянибоком, оскільки на сесії Закарпатської обласної ради, яка відбулася 7 березня 2007 року, і на якій було ухвалене рішення Про визнання русинів на території Закарпатської області, єдиною фракцією, яка не голосувала за це рішення, була саме фракція БЮТ. До слова, Блок Юлії Тимошенко в Закарпатській області наразі залишається єдиною політичною силою, яка рішуче засудила сепаратистські заяви голови Сойму підкарпатських русинів Димитрія Сидора, озвучених ним нещодавно на території Російської Федерації.
У тій-таки програмі «Майдан» пан Тягнибок також заявив, що фракція БЮТ в Закарпатській обласній раді підтримала проект рішення Про спорудження пам’ятника карпатським січовикам та пам’ятника 1100-річчю приходу угорських племен у Карпатський басейн на Верецькому перевалі.
Депутати фракції БЮТ в Закарпатській обласній раді заявляють, що пан Тягнибок знов-таки поширює неправдиву інформацію. БЮТівці за це рішення не голосували, більше того, під час голосування за проект рішення про погодження облради на встановлення пам'ятників, «за» проголосували лише 42 депутати (для ухвалення рішення необхідно щонайменше 46 голосів). Усі присутні на сесії депутати і журналісти були свідками того, що лобіював ухвалення даного рішення голова обласної організації «Наша Україна», перший заступник голови Закарпатської ОДА Іван Балога, заявляючи, що позитивного piшення облради чекають президенти двох країн (України та Угорщини), зустріч яких саме мала відбутися на території Закарпаття. Однак, попри усі старання пана Балоги, за рішення не проголосували навіть деякі депутати від «Нашої України» й ухвалене воно не було.
Натомість наступного тижня після того, як депутати Закарпатської обласної ради не підтримали рішення по пам’ятниках, президенти України Віктор Ющенко та Угорської Республіки Ласло Шойом домовилися побудувати пам’ятник жертвам Голодомору в Будапешті та пам’ятний знак на Верецькому перевалі (Закарпатська область) на честь отримання угорцями батьківщини.
Депутати фракції Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській обласній раді залишають за собою право звернутися до суду й вимагати від О. Тягнибока спростування неправдивої інформації, а також закликають пана Тягнибока в подальших своїх публічних виступах утриматися від перекручування фактів.
Прес-служба Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській області

03 березня 2008р.

Теги:

Коментарі

правда одна 2008-03-03 / 23:14:00
Оригінал протоколу в студію!

Leon 2008-03-03 / 20:21:00
Б'ЮТ сам бреше і не скривиться. А правда така:



"За визнання національності «русин» та внесення її до переліку національностей краю голосували дружні В.Балозі «регіонали», «Батьківщина» (більша частина розколотого БЮТу, яка ввійшла в коаліцію з «Регіонами»), дві угорські партії, СПУ, а також — частково — «народники» (останніх контролює опонент В.Балоги мер Ужгорода С.Ратушняк, що теж є давнім симпатиком русинів, однак це тема іншої розмови). Проте ядром голосування стала найчисленніша в облраді фракція «Нашої України», до складу якої входить чимало вчених та вихідців із сусідніх регіонів, котрі роками доводили згадувану «абсурдність теорії існування русинів як окремого народу». Щоб наступити на горло власній пісні й проголосувати «за», потрібна була дуже жорстка команда з самого верху. Але хто з депутатів голосував «проти», з’ясувати не вдалося, проте на роль двох сміливців, що не послухалися команди, вже зголосилися з десяток депутатів. Загалом же русини отримали на свою підтримку 72 депутатські голоси при двох «проти» та двох, що утрималися (всього депутатський корпус налічує 90 депутатів)."

http://www.mukachevo.net/readnews.php?nid=14368

Читач 2008-03-03 / 18:25:00
Сподіваюся, авторам цього сайту вистарчить професіоналізму отримати офіційні докуметнти Облради (наприклад протоколи згаданих засідань), щоби їх додати як коментар до наявних суджень зацікавлених сторін.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини