Кандидат Брензович уклав угоду про співпрацю з росіянами – екскомуністами та прихильниками "русского міра" і кремлівського політрусинства (ФОТО)

На 5 рік неоголошеної війни з російським агресором кандидат у народні депутати України від закарпатських угорців Василь Брензович активно проводить переговори з представниками проросійських організацій Закарпаття, а також укладає угоди про співпрацю на майбутні парламентські вибори та діяльність після них.

Кандидат Брензович уклав угоду про співпрацю з росіянами – екскомуністами та прихильниками "русского міра" і кремлівського політрусинства  (ФОТО)

Про цей факт на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив 28 червня голова «Товариства російської культури ім. О. С. Пушкіна» Валерій Разгулов, який є також редактором газети «Карпатська панорама», що виходить на Берегівщині українською, російською та угорською мовами. 

Як інформує сторінка В.Разгулова, у Берегові відбулося засідання «Товариства російської культури ім. О. С. Пушкіна» та редакції газети «Карпатська панорама», де свою передвиборчу програму презентував кандидат у народні депутати Василь Брензович, який балотується по одномандатному виборчому окрузі №73 із центром у Виноградові.

На засіданні сторони підписали угоду про взаємну співпрацю.

"Ми, кандидат в депутати ВР України по мажоритарному округу № 73, керівник ГО «Товариства угорської культури Закарпаття» Василь Іванович Брензович та голова Товариства російської культури ім. О. С. Пушкіна Берегівщини – Валерій Михайлович Разгулов, усвідомлюючи високу відповідальність перед своїми співвітчизниками, відстоюючи їх Конституційні права, забезпечених стандартами свободи та громадянських прав, вимагаючи припинення утисків прав і свобод національних меншин України, захищаючи право громадян України на вільні і чесні вибори, – ПІДПИСУЄМО цю УГОДУ про взаємну співпрацю під час виборів до Верховної Ради України. Крім того, декларуємо про те, що у разі проходження Василя Івановича Брензовича по мажоритарному округу № 73, він буде сумлінно захищати і права російської меншини Берегова і Берегівщини", – йдеться в опублікованому тексті угоди.

З стає зрозуміло з відкритих інтернет-джерел, газета "Карпатська панорама" свого часу була вісником Комуністичної партії на Закарпатті та активно висвітлювала проблеми Берегівщини з позиції комуністів.

Як правило, газета активно друкується перед виборами. Так, у 2012 році видання було чітко зорієнтоване на підтримку кандидатів від забороненої в Україні Комуністичної партії.

"Наразі стало відомо, що газета (накладом 400 екз.) має на меті підтримувати кандидата від Комуністичної партії України, який буде висуватися по "мажоритарці",  – йдеться у статті журналіста Mukachevo.net Івана Романчука від 26 липня 2012 року.

Сам редактор газети "Карпатська панорама" Валерій Разгулов відомий послідовною підтримкою кремлівської версії політичного русинства, а також публікував статті на проросійському сайті "Западная Русь", який активно експлуатує теми "русского мира" та "Венгерской Руси".

 

У 2014 році, тобто у період активної фази анексії Криму та початку бойових дій на Донбасі, В.Разгулов був учасником міжнародної онлайн-конференції на тему "Карпатские и галицкие русины: проблемы формирования национальной идентичности". З матеріалів і карт, які використовувались для конференції, видно, про яку саме ідентичність йдеться.

Співпрацю саме з такого роду проросійськими активістами і підписав кандидат у народні депутати України, чинний нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Василь Брензович, антиукраїнська позиція якого щодо мовного питання в України та освітнього закону вже давно не є секретом для закарпатців.

Крім того, В.Брензович за підтримки угорського уряду активно лобіював створення окремого угорського виборчого округу на Закарпатті.

У березні цього року ще чинний народний депутат України та голова Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ, KMKSZ, КМКС) Василь Брензович подав судовий позов проти Центральної виборчої комісії України за відмову у створенні активно лобійованого з Будапешту так званого Притисянського виборчого округу – окремого виборчого округу на території 4-х районів Закарпаття вздовж річки Тиса, де компактно проживають етнічні угорці, нібито з метою обрання нацменшиною свого представника у Верховній Раді. Знаючи наперед про те, що суд ймовірно підтримає позицію ЦВК, яка відповідає чинному законодавству, маніпульовані з Угорщини політичні провідники угорців Закарпаття почали активно лобіювати цю тему на рівні місцевих рад Закарпаття.

Зрештою, Притисянський виборчий округ, вимріяний  офіційним Будапештом як "перша ластівка" до територіальної автономії угорців Закарпаття, так і не створили, а очільники керованих та фінансованих з Угорщини політичних структур, що назвалися виразниками інтересів угорської спільноти краю, активно продовжують боротись за місця в українському парламенті.

Зокрема, як бачимо, і укладаючи угоди з різного роду представниками російської «п’ятої клони» на Закарпатті.

01 липня 2019р.

Теги: Брензович, росіяни, Разгулов, русскій мір

Коментарі

мийсарош 2019-07-01 / 23:00:13
в угорців проблема гроші є немерено але нема електорату бо угорці масово виїжджають в угорщину жити і не тільки вони а хто буде голосувати тому у будапешті вирішили мадяризувати українців купуючи місцеву номенклатуру представників місцевої влади й навіть надіються на таких як разгулов не дивно що слоганом виборчої компанії угорців є речення - давайте ми покажемо що ми є- ці товариші замовчують кого мають на увазі чомусь не написали що мова йде про угорців очевидно надіються й на голоси всіх інших

Вуву 2019-07-01 / 18:41:38
Разгулов .... Ти краще напиш статтю , про утиски украйінських культурних товариств в рассєйі.
А проблеми русинів облиш іншим визнаним світом історикам.
Про це є нписано досить наукових праць ...
... Без привязки до рускава міра ...з (сигаретно - алкагоьним каральом "кірюшею" гундяєвим і кремлядським кегебістським вовіком путіним).
Якщо тобі безкрайні простори рассєйі ближче до серця ... То це не значить шо кордони рассєйі повинні закінчуватись на східних кордонах австрійі.

Вуву 2019-07-01 / 18:30:59
Сентенція ... "Вимагаючи припинення утисків прав і свобод національних меншин Украйіни "...
Це можна сприймати як пустопорожнє словоблуддя або преамбулу до того що вони там підписали.
А всеж ... Хай би вони публічно пояснили всім нам ... і В ТОМУ ЧИСЛІ ДЕРЖАВНИМ ОРГАНАМ БЕЗПЕКИ ...
ДЕ ? В ЧОМУ ? І ЯК ? І САМЕ ЯКИХ ?
в Украйіні зазнають утисків
національні меншини.?
Інакше такі заяви є спекулятивними ... Брехливими і як такими які підривають довіру до центральних органів влади крайіни.
Як після такойі заяви бринзович хоче засідати у ВР Украйіни ... Я не знаю.
А тим більше дивитись в очі іншим депутатам ... Не кажучи вже про якусь там "співпрацю"

Читач 2019-07-01 / 16:28:48
Із моїх знайомих угорців усі чудово розуміють мову, реалізовують себе в цій державі на рівні з усіма і цих людей українське суспільство дуже поважає. Це повноцінні громадяни цієї держави, які не бажають Україні провалу на жодному з рівнів. Вони радіють, що Україна європеїзується так само, як свого часу Угорщина. І вболівають за цей процес. А ще, маючи коріння і рідню в Угорщині, люблять, поважають обидві ці держави, мабуть - через вроджену чи виховану САМОПОВАГУ.

Я ніколи не дам в образу моїх друзів-угорців. Але Брензович і ті, кого він представляє - це якісь дикарі, жодного такого не знаю і не хочу.

Magyar-Hun 2019-07-01 / 12:53:25
Так товаришу, Ужгород, кругом одні ворогі. Будьте бдітельним! Не забудьте доложити про сіх ворогів. Ваш друг: Фелікс...

Ужгород 2019-07-01 / 12:26:53
Яке їхало, таке й здибало. Це ще раз підтверджує, що угорці є послідовними ворогами України Саме тому Брензовича не взяли у жодний передвиборчий список. Сподіваюся, що і в мажоритарці пролетить, як фанера над Парижем

Катерина 2019-07-01 / 12:08:37
Не сваріться , хлопці!
Україна - це чудово, це солодко!
Порадуйтеся трошечки за наш край.
Невже вам не радісно?
От подивіться..... п'ять років у нас був човколадний президент, а зараз буде п'ять років човколадний губернатор.
Невже не бачите, як нам повезло, яке щастя нам звалилося на голову?
Треба бути оптимістами! Треба вірити, що подібного щастя у нас з кожною пятирічкою буде все більше і більше!!!

Magyar-Hun 2019-07-01 / 10:37:04
Брензович сімвол объєднання народів нашого края: батько русин із Великоберезнянщини, мати мадярка із Берегівщини! Чудовий кандидат. Один великий мінус у нього: до сих пір сидить у фракції БПП!

Taras 2019-07-01 / 10:17:35
До сорри!
Ви дізнайтеся більше про відношення і сану між закарпатсьі Угорців і Будапешта будь ласка. Або ви провокатор або ви абсолютно не реально бачите ситуацію -тобто дефіціт розума.
Для Закарпаття українська влада ще ніякого доброго не зробила. Подивіться як виглядає наш край.
Брензович один хто щось доброго хоче реалізувати в нашому регіоні. Інші кандидати претендують на посаду депутата, бо хочуть рятувати свого майна

як тото 2019-07-01 / 10:02:27
Но та як тото типирька понимати ?

сорри 2019-07-01 / 09:44:25
Брензович маргіналізує угнорців Закарпаття, щоби вони були маніпульовані з Будапешта. І така неінтегрованість в державу, в якій вони живуть, добра їм точно не приносить. Тому ці слова про захист Брензовичем інтересів закарпатських угорців - абсолютна фальш.

Про захист інтересів українців і мови нема. Натомість послідовно захищає інтереси антиукраїнців, як видно з цієї інформації

Taras 2019-07-01 / 09:33:22
Брензович захищає інтереси і Угорців і Укріїнців на Закарпаті.

Ороска 2019-07-01 / 09:12:28
Брензовичу фу-уй.

тидір 2019-07-01 / 08:37:26
бо брензович послідовний і дуже принциповий угорці ведуть свою політику лише принципово так було і під час другої світової війни вони принципово боролися проти комунізму як ідеології і разом з німцями пішли добивати цю змію в його лігво в росію так і тепер поки орбан у європі принципово і послідовно бореться проти лівих сил його підлеглі на закарпатті заключають угоду з комуністами бо послідовні і дуже вже послідовні хамелеони

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини