ФК "Минай" після двох поразок поспіль переміг "Калуш"

Нарешті перемога: «Минай» після останніх двох невдач зумів зібратися та видати хорошу гру. І, що важливо, нарешті переміг на рідному стадіоні, де ще торік був практично непереможним.

ФК "Минай" після двох поразок поспіль переміг "Калуш"

Причин у цієї перемоги може бути багато. Звісно, вплинула на це і зміна тренера. Футболісти зізнавалися після гри: за два дні тренувань важко втілити всі вимоги Кирила Куренка. Занадто мало часу. Проте сам факт великих змін на чолі колективу вплинув, у першу чергу, емоційно.

До речі, після гри спортивний директор та безпосередній учасник перемоги над «Калушем» Михайло Кополовець зазначив, що команда також дуже вдячна за цю перемогу і попередньому тренеру Ігорю Харьковщенку.

Що стосується нинішнього тренерського штабу, то він суттєво змінив стартовий склад команди. І навіть схему гри. Практично зазнали змін всі лінії, крім захисту та нападу. Задня лінія була звична: Ощипко та Корнутяк у центрі, на флангах Беца та Стасюк. На вістрі нападу Гегедош. А ось у іншому зміни. На ворота повернувся після майже річної перерви Андрій Попович (і як повернувся!!!). Також Кирило Куренко вирішив зробити більш насиченими фланги – інсайдами зробив Кополовця та Страшкевича, трохи вище – молоді Смокоровський та Федак. У опорній зоні – Вагін з капітанською пов’язкою.

Звісно, нова схема була трохи незвична для «минайців». І на звикання до неї пішло трохи часу, тому гострими атаки у першій половині гри не назвеш. Проте у захисті закарпатці діяли дуже організовано: вміло відходити назад при потребі, добре виходили з оборони.

У ці хвилини голкіпера «Калуша» «минайці» турбували хіба за допомогою дальніх ударів – відзначалися Страшкевич, Кополовець.

«Минайці» пробували тиснути на гостей, граючи широко через фланги, і змушували їх помилятися. І на 29-ій хвилині це спрацювало. Страшкевич відмінно поборовся на правому фланзі за м’яч, зачепився за нього і навісив у штрафну. Там голкіпер «Калуша» вибив його кулаками, він попав у півзахисника гостей Романа Лебедя, але футболіст гостей подарував його Смокоровському. І Роберт двома дотиками робить рахунок  1:0. У гравця, який не часто виходив у основі, вже був гол у Другій лізі («Черкащини-Академії») та гольова передача в Кубку (київському «Динамо»), але схоже, це наразі найважливіший гол молодого футболіста.

У першому таймі було ще  багато боротьби в центрі поля та стандартів (Корнутяк головою бив після кутового, але не точно), проте основні події розгорнулися у другому.

Після перерви «Минай» продовжив бомбардувати суперника дальніми ударами (Беца та особливо Страшкевич), проте більше небезпека у воріт суперника почала виникати після того, як тренер Куренко підсилив гру Анатолієм Нурієвим та Артуром Карнозою. Це остаточно добило «Калуш».

Спочатку на 73-й хвилині Карноза знову продемонстрував всій футбольній Україні, як він вміє пробивати штрафні – 2:0.

За 3 хвилини Карноза міг робити дубль. Нурієв біля самої штрафної виклав м’яч Артуру, той закручував його під перекладино, але м’яч по-зрадницьки полетів вище.

А ще за 2 хвилини вже сам Нурієв реалізував свій момент. «Минайці» в 5 точних пасів довели м’яч до штрафної і, після невеличкого рикошету, він потрапив до Анатолія. Нурієв набрав швидкість і класно пробив у протилежний від голкіпера кут – 3:0.

У останні 10 хвилин «Минай» спокійно довів гру до перемоги. Не зіпсував гарного настрою вболівальникам і назначений пенальті у ворота закарпатців на останній доданій хвилині після фолу Ощипка. 11-метровий реалізував Данило Книш – 3:1.

До речі, ще кого можна відзначити у цій грі, так це Андрія Поповича. Голкіпер «Минаю» був справжнім господарем своєї штрафної, граючи як у повітрі, так і на випередження. Зробив і кілька сейвів. Надійна гра у ворота Андрія – також запорука успіху.

Поєдинок з «Калушем» запам’ятається для вболівальників надовго. Зрештою, це перша перемога «минайців» вдома в 2019-му році. І це перша перемога Кирила Куренка як тренера. Зрештою, 3 очки у цьому матчі була дуже важливі.

Перемога, між іншим, наблизила «Минай» до лідируючого місця. Після цього туру команда тепер 3-тя і від 1-го місця її відділяє всього 2 очки. Але і конкуренти не сплять. Тому наступна гра буде теж дуже важлива. Вона відбудеться 11 травня у Млинові, де «минайці» зіграють з рівненським «Вересом», який також набрав хід. 

«Минай» - «Калуш» 3:1

Голи: Смокоровський, 29 (1:0), Карноза, 72(2:0), Нурієв, 80 (3:0), Книш з пенальті,90 (3:1)

«Минай»: Попович, Ощипко, Корнутяк, Беца, Стасюк, Вагін, Кополовець (Карноза), Страшкевич, Федак (Шпак), Смокоровський (Нурієв), Гегедош (Капустей)

«Калуш»: Хвалицький, Веремієнко, Сениця, Сивка, Лебедь, Книш, Хорольський, Савошко (Кабанюк), Скакун (Кисленко), Танчин (Кохман), Матушевський (Гудак)

Попередження: Федак – Хорольський, Скакун, Матушевський, Книш

Арбітр: Сергій Задиран (Київ)

Минай, стадіон «Минай».

Інформаційний департамент ФК «Минай»

06 травня 2019р.

Теги: Минай, Кклуш, Куренко

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини