Господарства розпочали збирати ягоду в теплицях ще тиждень тому, а комерційні партії почали надходити на ринок напередодні Великодніх свят.
Фахівці «Інфо-Шувар» повідомляють, що цього року виробники Закарпаття вийшли на ринок, мінімум, на тиждень раніше, ніж рік тому, фермери розраховують на підвищений попит напередодні Великодніх свят. Ймовірність того, що ці сподівання виправдаються є дуже високою. По-перше, як вже повідомлялось, українці почали більше їсти ягоди поза сезоном, тобто, загальне споживання суниці зросло. На ОРСП «Шувар» свіжа імпортна суниця досить успішно продається ще від початку зими. По-друге, український споживач є доволі патріотичним, він завжди віддасть перевагу вітчизняній продукції. Тим більше, ціни на старті цього сезону є навіть нижчі, ніж рік тому.
За даними інформаційного центру «Інфо-Шувар» перша суниця від виробників Закарпаття пропонується на ОРСП «Шувар»по 100-120 грн/кг (3,34-4,01 EUR/кг). Рік тому останній тиждень квітня українська ягода на «Шуварі» коштувала мінімум на 20% дорожче.
*** 2019-05-06 / 15:16:13
Скільки посаджено:ЦИБУЛІ?До 90-х сіялися усі культури! А зараз?Що кажуть науковці і студенти теж!Якщо вибирати 1-н доллар чи цибулю(вибираю цибулю)!