На Закарпатті запрацювали нові ОВК, деякі члени уже працювали у комісіях, дехто – від інших кандидатів - ОПОРА

До керівного складу новоутворених ОВК на Закарпатті увійшли 10 осіб, які були “рядовими” членами окружних комісій під час першого туру. У одній із ОВК – голова комісії не змінився. Усі шість комісій запрацювали у четвер, 11 квітня, оскільки більшість членів склали присягу. Під час усіх засідань був кворум, суттєвих непорозумінь чи конфліктів не виникало.

На Закарпатті запрацювали нові ОВК, деякі члени уже працювали у комісіях, дехто – від інших кандидатів - ОПОРА

10 квітня ЦВК сформувала склад окружних виборчих комісій для проведення повторного голосування з виборів Президента України, що відбудеться у неділю, 21 квітня. До нового складу усіх шести ОВК увійшло по 7 осіб від кандидатів у Президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського. 

Комунікаційниця ОПОРИ проаналізувала керівний склад нових окружних виборчих комісій Закарпаття та виявила, що до нього переважно увійшли люди, які були членами окружних комісій під час першого туру президентських перегонів. Інформацію вдалося зібрати завдяки сервісу ОПОРИ - tvk.oporaua.org.

Головою ОВК №68 (центр - Ужгород) стала Лариса Дударева (суб’єкт подання – Петро Порошенко). Під час першого туру жінка також була членкинею цієї ж ОВК, а от на місцевих виборах у 2015 представляла партію «Опозиційний Блок», на виборах народних депутатів у 2012 – політсилу «Русь Єдина», на президентських виборах у 2010 – кандидата Віктора Януковича. Секретар цієї ж ОВК Єлізавета Арендаш (від кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського) під час першого туру була в ОВК від екс-кандидата Руслана Ригованова. Також Єлізавета Арендаш була членкинею ОВК на Закарпатті під час місцевих виборів у 2015 році. Тоді жінка представляла Радикальну партію Олега Ляшка.

Голова ОВК №69 (центр - Мукачево) – Василь Беля (суб’єкт подання – Володимир Зеленський). Під час першого туру був у складі цієї ж комісії від екс-кандидата Валентина Наливайченка. Секретар ОВК №69 – Михайло Сенина від кандидата у Президенти Петра Порошенка. Раніше чоловік не був у складі окружних виборчих комісій.

Головою ОВК №70 (центр - Свалява) стала Ганна Колядко (суб’єкт подання – Володимир Зеленський), під час першого туру представляла у цій ОВК екс-кандидата у Президенти Андрія Новака.  У 2010 році була членкинею ОВК на Закарпатті від кандидатки Юлії Тимошенко, на парламентських виборах у 2014 – від «ВО «Батьківщина», на виборах Президента у 2014 – від кандидата Зоряна Шкіряка, на місцевих виборах у 2015 – від «ВО «Батьківщина».  Секретар ОВК №70 - Світлана Жерліцина(суб’єкт подання – Петро Порошенко), у першому турі цьогорічних виборів президента була членкинею цієї ОВК від екс-кандидата Василя Журавльова. У 2012 році жінка була у складі ОВК на Закарпатті від «Всеукраїнської політичної партії «Братство», у 2015 – від партії «БПП «Солідарність».

Голова ОВК №71 (центр - Хуст) – не змінився. Ним є Мирослав Калинич (суб’єкт подання – Петро Порошенко), однак у першому турі чоловік представляв екс-кандидата Олександра Шевченка. На виборах у 2012 році Мирослав Калинич був у складі окружної виборчої комісії від політсили «Молодь до влади», у 2014 – від партії «УДАР», 2015 – від «БПП «Солідарність». Ольга Лозінська зараз є секретарем ОВК №71 (суб’єкт подання – Володимир Зеленський). Під час першого туру була членкинею цієї ж комісії від кандидата у Президенти Володимира Зеленського.

Голова ОВК №72 (центр - Тячів) Іван Деяк (суб’єкт подання – Петро Порошенко) під час першого туру був рядовим членом цієї ОВК теж від кандидата у Президенти Петра Порошенка. Також Іван Деяк працював у ОВК у 2010 році (від кандидатки Юлії Тимошенко), 2012 (від «Всеукраїнської політичної партії «Братство»), у 2014 (від кандидата Михайла Добкіна), на парламентських у 2014 (від «Партії Регіонів») та у 2015 (від «БПП «Солідарність»). Секретар цієї ОВК – Наталія Мамонтова (суб’єкт подання – Володимир Зеленський) під час першого туру була рядовою членкинею комісії від цього ж кандидата.

Голова ОВК №73 (центр - Виноградів) Томас Дужар є представником від кандидата у Президенти Володимира Зеленського. До цього чоловік не був членом окружних виборчих комісій. Секретар ОВК №73 Людмила Немира (суб’єкт подання – Петро Порошенко) у першому турі представляла у складі ОВК екс-кандидата Анатолія Гриценка. У 2012 році жінка була членкинею ОВК від партії «Руський блок», а у 2014  - від «Партії Регіонів».

Всього до нових ОВК на Закарпатті входять 84 особи. Серед них 41 жінка та 43 чоловіки. В ОВК №68 – 7 жінок та сім чоловіків, №69 – 10 чоловіків і 4 жінки, №70 –  5 чоловіків і 9 жінок, №71 – 5 чоловіків і 9 жінок, №72 – 12 чоловіків і 2 жінки, №73 - 4 чоловіка і 10 жінок. Чотири комісії із шести очолюють чоловіки.

Відповідно до частини 5 статті 85 Закону України «Про вибори Президента України», для проведення повторного голосування з виборів Президента України Центральна виборча комісія не пізніш як за десять днів до дня повторного голосування за поданням кандидатів на пост Президента України, які включені до виборчого бюлетеня для повторного голосування, формує новий склад окружних виборчих комісій у кількості чотирнадцяти осіб - по сім осіб від кожного кандидата.

Згідно з частиною 7 статті 85 цього ж Закону, ЦВК при розподілі керівних посад в ОВК повинна забезпечити рівну кількість посад голови та секретаря для кожного кандидата на пост Президента України, з умовою, що голова та секретар не можуть бути одночасно представниками одного кандидата.

Згідно з  частиною 2 статті 26 Закону України «Про вибори Президента України», повноваження окружної виборчої комісії починаються з моменту складення присяги не менш як двома третинами її складу, визначеного при її утворенні, на її першому засіданні, яке проводиться не пізніш як на другий день після дня прийняття рішення про її утворення і скликається її головою.

Відповідно до пункту 2 частини 4 статтті 30 цього ж Закону, повноваження члена окружної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково виборчою комісією, яка її утворила, у зв'язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії відповідним кандидатом на пост Президента України.

12 квітня 2019р.

Теги: ОВК, ОПОРА, Порошенко, Зеленський

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 13
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини