На сайтах двох РДА Закарпаття публікують матеріали про Порошенка як учасника виборів (ФОТО)

У період з 1 по 10 квітня на сайтах Берегівської та Міжгірської районних державних адміністрацій з’являлися матеріали зі згадками про чинного Президента України Петра Порошенка та його участі у другому турі виборів як кандидата.

На сайтах двох РДА Закарпаття публікують матеріали про Порошенка як учасника виборів (ФОТО)

Такі публікації комунікаційниця ОПОРИ зафіксувала шляхом моніторингу сайтів 13 РДА Закарпатської області та сайту ОДА. 

Зокрема, 9 квітня на сайті Берегівської РДА розміщено матеріал «Не можна державні основи України виносити «за дужки» – Президент про небезпеку створення штучних образ і зіштовхування людей під час виборів». У повідомленні йдеться про заяву Глави держави під час програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, відповідаючи на запитання, як він буде налагоджувати комунікацію з людьми, які не сприйняли його головні повідомлення під час виборчої кампанії у першому турі.

На сайті Міжгірської РДА 8 квітня опублікували матеріал із назвою «Президент виборцям: Я вас почув. Це сильний стимул проаналізувати помилки і урок на наступні 5 років». У тексті йдеться про те, що Петро Порошенко почув і тих українців, які підтримали його у першому турі виборів, і тих, хто голосував проти нього.

3 квітня на сайті Берегівської РДА з’явилася публікація із заголовком «До кінця другого президентського терміну планую підготувати Україну до вступу в ЄС та НАТО – Петро Порошенко». У тексті автор подає висловлювання чинного Президента у якому він стверджує, що до кінця другого президентського терміну планує підготувати Україну до вступу в НАТО.

Також 3 квітня на сайті Берегівської районної державної адміністрації розмістили матеріал – «Президент про важливість голосування 21 квітня: Якою бути Україні – залежить від кожного». «Не слід розраховувати, що перемога вже у нас в кишені. Щоб її забезпечити, зараз з сьогоднішньої хвилини нам потрібна тотальна мобілізація всіх українських патріотів. Сама по собі перемога не прийде. Тотальна мобілізація всіх, хто бореться за Україну, відкинувши всі політичні забарвлення, відкинувши всі образи, можемо об’єднатися», – подають у повідомленні слова Президента.

Крім цього, на сайті Берегівської РДА від 1 квітня розміщена стаття «Я готовий до глибокого і предметного діалогу з тими, кого не зміг переконати перед першим туром виборів – Петро Порошенко». У публікації йдеться про те, Президент України Петро Порошенко розуміє сигнал, який отримав від суспільства у День виборів і наголошує, що відкритий і готовий до спілкування з усіма, хто налаштований на глибокий діалог.

Нагадаємо, що згідно із частиною 3 статті Закону України «Про вибори Президента України» усі кандидати на пост Президента України мають рівні права і можливості брати участь у виборчому процесі.

Рівність прав і умов участі у виборчому процесі забезпечується рівним та неупередженим ставленням органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, їх службових та посадових осіб до кандидатів на пост Президента України  (пункт 4 частини 4 статті 3 Закону).

Відповідно до частини 3 статті 56-1 цього ж Закону виборчі комісії, засоби масової інформації та інформаційні агентства, органи державної влади, органи влади Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування, їх посадові особи, об’єднання громадян та інші особи при поширенні інформації про вибори, яка не є передвиборною агітацією відповідно до статті 58 цього Закону, зобов’язані дотримуватися об’єктивності, неупередженості, збалансованості, достовірності, повноти і точності інформації.

Також відповідно до частини 3 статті 58 цього ж Закону до передвиборної агітації не належать офіційні повідомлення в період виборчого процесу (без коментарів, які можуть мати агітаційний характер, а також відео-, аудіозаписів, кінозйомок, фотоілюстрацій) про дії кандидатів на пост Президента України, пов'язані з виконанням ними посадових (службових) повноважень, передбачених Конституцією України або законами України.

12 квітня 2019р.

Теги: сайти, кандидат, вибори, Порошенко

Коментарі

Тромб 2019-04-14 / 19:36:03
Це все Порохоботам не допоможе . Порох спрацював на упередження.може по 30 автобусiв звiз до Киiва для пiдтримки «дебатiв»

бот331 2019-04-14 / 13:33:29
видно другі адміністрації вже не дуже віруют що діючий і надалі залишиться прездентом

коментар 2019-04-14 / 12:54:40
З такими народними доходами і розходами краще мати президента-непрофесіонала,ніж професіонала-злодія.

НОВИНИ: Політика

03:04
Що показав перепис у Румунії?
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
» Всі новини