На виконкомі ФФЗ ухвалено важливі для закарпатського футболу рішення

Перед стартом чемпіонату, першості й Кубка Закарпаття затверджено ряд справді актуальних положень.

На виконкомі ФФЗ ухвалено важливі для закарпатського футболу рішення

Насамперед потрібно сказати, що на засіданні виконкому ФФЗ, крім власне членів виконкому, брали участь, зокрема, голова Федерації футболу Закарпаття Іван Дуран, його перший заступник Ярослав Сухан, заступники Віктор Качур і Віктор Наскалов, а також голова Ради президентів футбольних клубів Закарпаття Іван Матрунич. Було розглянуто 6 основних питань.

Спочатку затвердили «Регламент змагань із футболу серед аматорських команд Закарпаття на 2019 рік» та календар змагань, а також ряд доповнень. Зокрема, легіонерів – нерезидентів України (тобто тих, хто не є її громадянами, але тимчасово проживають у нашій державі) – дозволяється заявляти в команди, але не більше 3 таких осіб в один ФК. Притому разовий внесок за цих футболістів становить 5 000 грн. За гравців із-за меж області разовий внесок – 3 000 грн.

Крім того: відеозйомка, лікар, представник поліції – обов’язкові на матчах вищої та першої ліг. За відсутності – поразка. Також якщо на вимогу ФФЗ чи, до прикладу, команди-суперниці, до четверга (після суботнього або недільного матчу) не буде представлено відеозапис поєдинку в повному обсязі, ФК-господарю зустрічі зарахують поразку.

Ще затвердили витрати на арбітрів (у вищій лізі обов’язковим є четвертий суддя) та командні внески. Щодо останніх, то спочатку було оприлюднено відповідну інформацію стосовно футбольних клубів із обласних федерацій Західного регіону України, а потім ухвалено рішення й по ФФЗ. Так, для колективів вищої ліги річні внески становитимуть 8 000 грн, для колективів першої ліги – 5 000 грн, а за участь у Кубку Закарпаття – 2 000 грн.

Обговорювалося питання внесків футболістів, які беруть участь у першості й чемпіонаті (у межах 50 – 100 грн для кожного). Така практика, зокрема, існує в Німеччині, Угорщині. Та в підсумку вирішено спочатку це питання обговорити в клубах, а тоді відповідне рішення ухвалити на Раді президентів ФК Закарпаття.

Віднині картку футболіста ламінуватимуть із двох боків. Отже, судді не вестимуть у цих документах записів. Контроль покладається на клуби. Для уникнення непорозумінь і технічних помилок облік «гірчичників» і червоних карток повинні вести представники клубів. Ще з ФК капітан команди, тренер, президент чи інші уповноважені особи повинні підписувати протокол, заповнений арбітром після матчу.

Усе контролюватимуть єдина база гравців та ФФЗ, а на її сайті у четвер публікуватимуть списки тих футболістів, хто пропускатиме чергову гру (після отримання червоної або 4 жовтих карток).

У разі невиїзду на гру клуби штрафуватимуть: за дорослі команди – 10 000 грн, за юнацькі – 5 000 грн. У разі трьох невиїздів колективи зніматимуть зі змагань.

Командам, які пройдуть до чвертьфіналу Кубка області, матчі чемпіонату й першості переноситимуть на резервний день. Фінал Кубка області буде проведено 24 серпня. А до 1 липня в ФФЗ визначаться з місцем проведення. Утім, охочі (хто бажає стати господарем такого матчу) уже можуть подавати заявки.

Окрім вищеназваних рішень, затвердили календарі змагань: у чемпіонаті вищої ліги – до 7 липня, у першій лізі – до кінця першості. Перед кожним етапом Кубку області буде проходити сліпе жеребкування.

Стосовно другого питання (доповідав, як і з першого, – Іван Дуран), то на виконкомі обрали делегатів на ХХІІ Конгрес ФФУ, який відбудеться 17 травня в Запоріжжі. На цьому форумі ФФЗ представлятимуть її почесний президент Михайло Ланьо, голова федерації Іван Дуран та його перший заступник Мирослав Щербей.

Відповідно до порядку денного з третього питання (доповідач – В.Качур): затвердили результати Зимової першості Закарпаття 2019 року.

Щодо четвертого питання (доповідач В.Наскалов), то затвердили списки делегатів ФФЗ (спостерігачів арбітражу) – усього 23 особи і арбітрів – 56 осіб. Притому було відзначено як позитив, що з’явилася плеяда нових суддів із числа молоді. У їх ряди на пропозицію Степана Селменського включили ще Ростислава Молнара з Ужгородського району. До усіх служителів футбольної Феміди під час атестування серйозних зауважень не було, а це вже вселяє певний оптимізм.

П’яте питання (доповідач В.Наскалов). Ішлося про організацію та проведення в 2019 році навчання тренерів за програмою С-диплому ФФУ. Відзначалося, що група з 29 осіб вийшла як ніколи футбольною, адже в її числі такі відомі особистості, як Адріан Пуканич, Юрій Чонка, Михайло Реплюк, Владислав Микуляк, Мирослав Бабяк та ряд інших.

І нарешті, у різному пристали на пропозицію В.Качура: у разі, якщо з’явиться якась команда, котра схоче виступити в обласних змаганнях, то її включать з урахуванням групи з непарною кількістю учасників.

Володимир Тарасюк, ФФЗ

12 квітня 2019р.

Теги: футбол, виконком, ФФЗ

Коментарі

Унгрварош 2019-04-12 / 11:11:34
як серйозно, кажеся шо по дебільному, як мож у кубку області придумати шо якшо команди із одної ліги попадають, то приймає та, яка сильніша? у всьому світі навпаки, або жеребкування, а у ФФЗ інакше, як кажуть все для Севлюша, все під Матрунича:)

з Минаю 2019-04-12 / 11:08:19

Серйозно підходять. З повагою)

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини