За спробу перетину кордону за угорським паспортом керівниця фракції КМКС у Берегівській міськраді відповість у суді

Сьогодні в Берегові судитимуть закарпатську депутатку і голову найбільшої фракції в міськраді.

За спробу перетину кордону за угорським паспортом керівниця фракції КМКС у Берегівській міськраді відповість у суді

Сьогодні, 11 березня, о 10:30, Берегівський районний суд має розглянути адміністративний протокол, складений прикордонниками відносно депутата Берегівської міської ради Кароліни Дорчі, яка є головою депутатської фракції "Демократична партія угорців України (ДПУУ)" та членом Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ).

Про це повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор.

Йдеться про незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України, що за ч.1 ст. 204-1 КУаАП передбачає покарання у виді штрафу або адміністративного арешту на строк до п’ятнадцяти діб, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Згідно із даними сайту "Миротворець" та місцевих ЗМІ, подія мала місце 18 лютого 2019 року на ПП «Лужанка» під час проходження процедури митного оформлення, де і було виявлено порушення митного законодавства Кароліною Дорчі. Порушення стосувалися порядку ввезення на територію України нею транспортного засобу на іноземній реєстрації. У ході словесної суперечки між К.Дорчі і співробітниками ДФС України остання, мотивуючи нібито правомірність ввезення нею іноземного ТЗ, повідомила митникам, що вона - громадянка Угорщини і пред’явила паспорт громадянки вказаної країни серії ВН № 6538434 на ім’я Darcsi Karolina.Тобто, керівником найбільшої фракції в міській раді українського Берегова є особа, яка присягнулася на вірність Угорщині.

Як нагадує В. Грегор, саме Кароліна Дорчі є відома також і в контексті подій 20 жовтня 2017 року в м. Берегово, коли було ініційовано на сесії міськради прийняття маніпулятивного "мовного звернення" до Президента України Петра Порошенка. Завдяки закарпатським ветеранам російсько-української війни та волонтерам тоді провокативне звернення від імені місцевої влади було зняте з розгляду.

11 березня 2019р.

Теги: паспорт, спроба, перетин, керівниця, фракція

Коментарі

Вуву 2019-03-12 / 20:16:30
На що я власне і звертав увагу ...
Щоб люди думали головою ..
Щоб писали і дзвонили і питали ....
В клімкіна ... Який "дуже тяжко працює" ....
В маскаля ... Як губернатора який сам кришується самі знаєте ким.
До наших депутатів злодійів від закарпаття ..... І тд.
Але.
Так як народ живе ... а точніше виживає ... свойім життям ... а ті що на горі блатують на накрадене бабло ....
То хто тоді буде розвязувати такі питання - ребуси ???
Я не знаю.

пішохід 2019-03-12 / 12:42:08

Хотів би наголосити особисто для Вуву, прикордонники ледве сформулювали для суду звинувачення для К.Дорчі по АДМІНІСТРАТИВНОМУ кодексу. І все.

Всі ваші вигадки про заборону Конституцією подвійного громадянства в Україні, порушення чогось (можливо, присяги!) депутатом місцевої ради залишилися... пустим дзвоном від Вуву)))
Та для зливу інфи через "Миротворець")))
І так, Вуву, буде і надалі по кожній справі у суді, де буде випливати друге громадянство українця без змін у законодавстві.

Більше того, Вуву, я вас здивую. Але й це звинувачення прикордонників не пройде суд, якщо К.Дорчі буде до кінця наполягати, що вона громадянка Мадярщини. І при цьому вона залишиться депутатом міськ. ради. І надалі буде обиратися від КМКС у любу раду України, як ГРОМАДЯНКА УКРАЇНИ.

Отаке воно на сьогодні законодавство України ВІД ПОРОШЕНКА у питанні громадянства України!)))

Юрій К 2019-03-12 / 12:04:47
Напишіть мені на кого поміняти теперішню владу? На Тимошенко, яка має прекрасні стосунки з Путіним, і яка обікрала Україну в 2009 уклавши славнозвісні газові угоди, чи можливо на Зеленського, який є пешкою Коломойського і так само як і теперішній президент має бізнес в Росії? Чи можливо на безхребетного Гриценка? На кого міняти місцеву владу, наприклад голову ОДА? Хто ці «прекрасні» люди, які мають змінити теперішню владу?

Вуву 2019-03-12 / 05:16:57
Клімкін ти на роботу ходиш ... Новини читаєш ?
Чи тобі вже все до ..... ?

До Юрія К 2019-03-11 / 20:45:46
Більша третина берегівчан має угорські паспорти. Особисто знаю "великого патріота" України, син якого одним із перших отримав угорське громадянство, а він постійно кричить: "Слава Україні!" Не треба бути лицеміром, як той патріот - Василь В... Щодо повідомлення поліції та суду про подвійне громадянство окремих вельмож, то це, що по воді вилами писати. Впевнений, що в окремих із них теж є по декілька паспортів. Подивіться на номери їхніх автівок і все стане на свої місця. Треба владу міняти, тоді й буде порядок, бо такої гнилої, як нинішня, за 28 років Незалежності, в Україні ще не було. Ось Вам і відповідь на всі питання.

патріот 2019-03-11 / 20:18:49
оштрафував суд на 3400 грн.ну і що у неї бабок немерено.Треба штрафувати всю мерію,всіх замів і простих держслужбовців ,які порушили Закон..Вони гордяться що мають угорські паспорта,вони гордяться машинами з угор.номерами,які спокійно паркуються у дворі мерії і зверхньо дивляться на патріотів і морально вбивають.Вони мають житло там,всі їхні родичі там тоже.Не вірю Що не можна навести порядок з цим.Це серйозна проблема.

Вуву 2019-03-11 / 19:48:52
Олю ... я нижче написав два коменти ... Де я йійі "обсипав гряззю" ?

Ольга 2019-03-11 / 19:33:37
Кароліна чиста, порядочна людина, побільше б таких людей як Вона. Вам би тільки обсипати гряззю там де непотрібно, краще б зайнялися корисним ділом , а не язиками плести .Немає більше ніяких проблем в цій державі???

Вуву 2019-03-11 / 18:58:25
Цікаво ... А чи та
Кароліна - Катерина ВОЛОДІЄ ДЕРЖАВНОЮ УКРАЙІНСЬКОЮ МОВОЮ.???

вуву 2019-03-11 / 18:45:18
Чи здуріли.
Ще як в конституцію позаписувати що заборонено ... Ьо яка це буде конституція. Барани.
Якщо пише що визнає одне громадянство ... То другого вже мати не можна ... Ясно навіть пяному йіжаку в лісі.
Інша споава що є такі які будуть стояти за виправданням йійі з тим що як самі таке зроблять ... То щоб потім вона сама стояла і захищала свойіх захисників.
Ну і звичайно національний аспект справи теж памятати.
Хуни будуть захищати хунів.

Magyar-Hun 2019-03-11 / 18:37:44
Там не про подвійне громадянство! Вона яеоби нарушила митні правіла. Для Юрий К.: читайте більше Клімкіна!

бундесгеріхтсгоф 2019-03-11 / 18:17:15
юрію к. нема такого злочину в українському законодавстві. злочин має мати санкцію і т.д. Винаходити злочини якраз і є порушенням принципу - дозволено все, що не заборонено законом. Конституція нич не забороняє, а просто визнає лише одне громадянство. Якщо і є обмеження для держслужбовців і прочих митарів, то може виникнути правопорушення. Не кожне правопорушення - злочин. А от нaйoбyвaти свій народ, завищуючи ціни на озброєння в рази, точно злочин.

Юрій К 2019-03-11 / 14:36:05
Бути «мадяром», це не злочин, а от бути мадяром і мати український і угорський паспорт - це злочин. Це по перше. По друге, Берегове є тільки українське, але є люди, які б хотіли, щоб воно було не в складі України. І по третє. Можливо пані Кароліна й хороша людина, та це не дає їй право мати два громадянства, це заборонено конституцією України. Якщо у вас є чіткі дані, про те, що хтось з високопосадовців має подвійне громадянство - звертайтесь в поліцію та до суду.

нем тудом 2019-03-11 / 11:53:00
А що бути мадяром то злочин?

кіса 2019-03-11 / 11:20:56
А що є і не украінське берегово?

БПП БПП 2019-03-11 / 11:18:59
Перевірте ЦНАП у шефині теж є угорський паспорт

Читач 2019-03-11 / 11:03:26
Знайшли кого судити. Кароліна Дорчі - порядна длюдина. Якби депутати всіх рівнів були такими порядними як вона, тоді б в нашій державі був порядок. А те, що майже кожен високопосадовець, починаючи від Президента, Прем'єр-Міністра, Міністрів та депутатів Верховної Ради України мають по декілька громадянств інших держав, це все добре? Перераховані особи таємно відпочивають на Мальдівах, Сейшельських островах і т.д. (під чужими прізвищами) і залишаються безнаказаними. Длля ниїх ніби-то й законів не існує. Для чого показувати таку несенітницю. Зазначені особи в першу чергу повинні бути прикладом у всьому, а не навпаки. Сміх і гріх, що діється в Україні! Одна показуха.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини