Екс-декана УжНУ, яку звинувачували у хабарництві, звільнили з університету

Екс-декана факультету здоров'я людини ДВНЗ "УжНУ" Олену Дуло, яку звинувачували у хабарництві, звільнили з університету.

Екс-декана УжНУ, яку звинувачували у хабарництві, звільнили з університету

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив громадський правозахисник Віталій Грегор.

"Екс-декан УжНУ Олена Дуло, що обвинувачується в хабарництві, нарешті звільнена ректором. Нічого навчати нашу молодь корупції", — написав В.Грегор.

Наразі власне сама кримінальна справа Олени Дуло перебуває на розгляді в Закарпатському апеляційному суді, де вже майже рік ніяк не можуть приступити до її розгляду.

Апеляційну скаргу подано прокуратурою Закарпатської області на рішення судді Ужгородського міськрайсуду Олега Придачука від 16.02.2018 р., яким Олену Дуло було виправдано за «недостатністю прямих доказів».

Як повідомляло Закарпаття онлайн раніше, Олену Дуло в липні 2016 року разом з її заступницею Наталією Бондарчук затримали під час одержання хабара в сумі 5 тисяч гривень за сприяння в оформлені академічної відпустки студенту для його невідрахування.

Зокрема, на одному із оперативних відеозаписів задокументовано, як заступниця екс-декана Н.Бондарчук, за дорученням декана, взяла кошти в матері студента начебто як добровільну спонсорську допомогу на заміну вікон на факультеті, очолюваному О.Дуло.

13 лютого 2019р.

Теги: Дуло, хабар

Коментарі

пенсіонер 2019-02-14 / 09:06:56

Знаєте чому, пане Крук, піарщики з "Медіа-центр УжНУ" про цю "гарячу новину" скромно промовчали? - Думаю здогадуєтесь... Клепки вистачило)))
А В.Грегор - просто "продуктивний"...)))

До речі, достеменно не знаю про діяльність В.Гегора на Тячівщині, але на Хустщині він точно другий рік виступає адвокатом бригади Пацканів БПП у Хустський рай. раді у їх "трудовому спорі" з бригадою Бровдія-Лунченко-Москаля за крісло голови рай. ради.

Чи навряд, як на мене, таку юридичну дільність В.Грегора можна назвати громадською, правозахисною та безкоштовною...


Справедливість 2019-02-13 / 19:05:09
Мені соромно читати Ваші відгуки. Я вважаю що в країні на першому місці повинні бути прерогатива це добробут громадян а на другому економічні злочини. Але поки в наших керуючих органах рулять ватники ЗА БАБКИ до тих пір в нашій ненці УКРАЇНІ бардак. Ви хоча б один раз прийдіть в аудиторію на лекцію і подивіться хто там її відвідує, а потім в дискусії. А вчитель я вважаю є ЕЛІТА нашого повсякденного життя. І за ті копійки які ВОНИ отримують від нас а ми то є держава то будь ласка мовчіть і майте терпіння.

Степан Крук -пенсіонеру 2019-02-13 / 18:53:15
Віталік Грегор - це дуже продуктивний та обєктивний правозахисник. Він справжній, а не дутий. Це той самий Грегор, завдяки котрому суд офіційно визнав тячівську владу БАРИГАМИ! Якщо в цьому конкретному випадку проявилася якась слабинка, то в загальному вона картине не псує

пенсіонер 2019-02-13 / 17:49:29

Нарешті, пане Грегор! Ну, і яка тут сенсація? О.Дуло не зможе більше десь ще викладати?Її позбавили наукового ступеня чи звання? У її особовій справі є хоч якась догана? - Ні! І ніколи не буде!

А тепер, пане Грегор, мені би було доречно включити сучасні журналістські штампи вашого покоління дешевого піару: "А як же цінності Революції Гідності? За що загинула Небесна Сотня? За що до цих пір гинуть прості хлопці на Сході?", і т.д, і т.п.
Але...

Причина звільнення О.Дуло проста - "не пройшла конкурс". І все. Тихо, чинно і без скандалу...(((

В цьому формулюванні вся гниль більшості "трудового колективу" УжНУ на чолі із Смоланкою, яка накопичувалась десятиліттями. І нічого особливо не помінялося в УжНУ із часів Ф.Ващука...
Мінімум це "затяті хабарники. Нічим не ліпші за О.Дуло.
Ганьба. На всю Україну.

Степан Крук -Нік 2019-02-13 / 15:03:03
Вопрос, конєшно, інтєресний???

Нік 2019-02-13 / 14:57:32
Цікаво як там справа професора Шандора, який свому покровителю Ващуку нараховував трудодні, коли той був у Словаччині

Степан Крук до Справедливості 2019-02-13 / 14:19:51
Багато в чому з Вами погоджуюся! Однак потрібно собі чітко уяснити причинно-наслідкові ньюанси того що відбувається. Насправді громадський рух, в позитивному розумінні, існує і він дієвий. Однак, справжніх. неупереджених та безкорисних активних молодих людей мало. Основна маса - це "присмикающиєся" (вибачте за русизм), безсовісні адебти, піарщики без установленої громадянської позиції. Сайт ЗО, доречі, справедливо позначає їх, як ПСЕВДОАКТИВІСТИ. Саме вони зводять на нівець всі здобутки громадського активу.

Степан Крук -Віталій Крук 2019-02-13 / 14:10:41
Дякую! Для мене в контексті карної справи та резонансу навколо цього було вкрай важливо знати причини звільнення. Виходить, що вони тільки опосередковано повязані із хабарництвом. Або зовсім не повязані...

Віталій Грегор 2019-02-13 / 14:03:48
"Справедливість", якщо ви такі справедливі як ваш нікнейм, то будьте ж такими послідовними і подайте заяви про злочин до відповідних органів про "нереєстровані заправки,гральні заклади.." і кришування "процесуальним керівництвом прокуратури" чи сепаратизм. Якщо звісно ж ви переслідуєте справделивість, а не просто "а пагаваріть"

Віталій Грегор 2019-02-13 / 13:59:06
Степан Крук, у вузах викладачів обирають за конкурсом на 5 років. Її звільнено як таку, яка не пройшла за конкурсом. Конкурс тривав біля 2 місяців. Спочатку голосувала кафедра, яка не рекомендувала. Потім вчена рада факультету, яка рекомендувала ректору звільнити Дуло.
Що саме записано в трудовій треба питати відділ кадрів УжНУ або ректора))

Справедливість 2019-02-13 / 13:51:35
Коли я читаю про активістів то оно я асоціюю з нікчемою,потворою та іншим непотрібом. За таких паскуд все і почалось в 2013 році. Чому ви паскуди -активісти тепер не робите майдани. Може вам краще живеться за простий люд. Мабудь воно як Павлов тільки дбає про себе. Навкруги нереєстровані заправки,гральні заклади і працює все під процесуальним керівництвом прокуратури. Дороги взагалі відсутні не має значення якого підпорядкування є тільки напрямки. І взагалі оно асоціюється в мене з сепарами.

пенсіонер 2019-02-13 / 13:48:33

Пане Крук, я чомусь впевнений, що цей "трудовий колектив" УжНУ Смоланки дав звільнитися цій "паніці" "за згодою сторін".
Тому В.Грегор, і "пітляє" у цьому питанні, переводячи його із чіткої юридичної площини у "резонансно-публіцистичну")))

На жаль, це біда молодих юристів, які хочуть сподобатись загалу будь-якою ціною. На жаль.

Степан Крук -Віталій Грегор 2019-02-13 / 12:54:14
Віталіку! Це все зрозуміло. Але цікавить за якою статтею її звільнили: порушення трудового законодавства чи за згодою сторін (добровільно-примусово)???

Віталій Грегор 2019-02-13 / 12:02:02
Пенсіонер, звичайно її звільнення не заслуга Смоланки! Звільнив її колектив факультету, який офіційно двічі проголосував таємним голосуванням за звільнення О.Дуло. Тому безпомічний і безхарактерний по суті ректор просто змушений був її звільнити.
І так, інколи справедливого рішення схоже слід чекати, як обіцяного, 3 роки..
Ужгородський національний університет вже давно потребує більш ретельної та численної чистки кадрів, адже належне навчання наших студентів - фундамент для їх гідного майбутнього.

Віталій Грегор 2019-02-13 / 11:43:45
Монтона, на відео видно як заступницю Бондарчук "нє задерживали" правоохоронці))
Всі факти встановлені слідством, але не враховані судом. До слова, "Бідна" декан найняла аж трьох адвокатів і далеко не самих дешевих.
Звісно в класичному жанрі всі б хотіли щоб всіх затримали прямо в кабінеті при дачі хабару, але О.Дуло виявилась хитрішою і напевно просто із "хабарницьким досвідом")))

Степан Крук -Монтона 2019-02-13 / 10:47:17
Ви хочете заперечити матеріали слідства? Ви мали таку можливість в судовому засіданні в якості свідка!

Монтона 2019-02-13 / 09:54:12
мне вот интересно, как вы можете писать что-то не имея фактов. Наталью Бондарчук не задержали при взятии взятки. Она категорически отказывалась брать деньги у матери студента на окна, все было построено. а апеляцію прокуратура подала потому что иначе пришлось бы признать что это было построено

Степан Крук -пенсіонеру 2019-02-13 / 09:49:58
Резонне запитання!

пенсіонер 2019-02-13 / 09:04:19

По якій конкретно статті КЗпП була звільнена О.Дуло через 2 роки?
Чи все ж "за згодою сторін"?))) Чи взагалі по переводу на іншу роботу?)))

Пане Грегор, ви ж юрист і чудово розумієте, що це ТРИ ВЕЛИКІ РІЗНИЦІ для сприйняття громадськістю реального очищення авторитету УЖНУ ЄЦ-овця Смоланки?

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини