Для забезпечення приписної кампанії у районах та містах Закарпаття облвійськкоматом сформовано 13 призовних дільниць

Як повідомив ТВО начальника відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) — заступник Закарпатського обласного військового комісара майор Сергій Шахлевіч, для забезпечення приписної кампанії у районах та містах краю сформовано тринадцять призовних дільниць.

Для забезпечення приписної кампанії у районах та містах Закарпаття облвійськкоматом сформовано 13 призовних дільниць

– Заходи з приписки здійснюються спеціалістами районних (міських) військових комісаріатів за місцем проживання. З метою виконання положень Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» ми беремо на військовий облік юнаків яким у 2019 році виповнюється 17 років та визначаємо їхній ступінь придатності до військової служби за станом здоров’я, визначаємо рівень фізичної підготовки, вивчаємо особисті якості.

Хочу нагадати, що громадяни України можуть особисто прибути до районного (міського) військового комісаріату та подати необхідні документи, перелік яких установлюється Міністерством оборони України, – зазначив офіцер.

Також він наголосив на тому, що оповіщення громадян України, які підлягають приписці до призовних дільниць, відбувається із залученням працівників районних (міських) військових комісаріатів, керівників житлово-експлуатаційних організацій, підприємств, установ та організацій незалежно від підпорядкування і форм власності, органів місцевого самоврядування, на які покладено ведення первинного обліку військовозобов’язаних і призовників.

– Власне, маємо певні попередні результати. За минулий місяць ми викликали близько трьох тисяч юнаків, з них, поки що не з’явилося 800. Власне, через карантин у школах 554, решта – з не відомих сьогодні для нас обставин. На лютий – березень плануємо викликати решту громадян.

Не поодинокими є випадки, коли батьки змушують дітей ховатися від приписки. Такими діями вони не лише примушують своїх чад до першого  порушення Закону, а спонукають до наступник протиправних вчинків. А дарма. Нині на строкову військову службу призивають юнаків з 20 років, натомість для вступу до навчального закладу вищої освіти чи працевлаштуванні кадрові органи даних закладів (установ) обов’язково просять показати приписне посвідчення з відмітками про постановку на облік.

Наголошую – ми не забираємо на військову службу, а проводимо заходи, які виписані в Законі. Загалом, молодь відповідально ставиться  до явки до військкоматів, – зазначив майор Сергій Шахлевіч.

Під час спілкування офіцер розповів і про те, що військові навчальні заклади вищої освіти мають, що запропонувати закарпатцям, які зголосяться будувати військову кар’єру.

– Хоч і в умовах війни, але тим не менше, багато з них оновили навчальну та матеріально-технічну базу, кардинально змінено підхід до забезпечення курсантів, харчування, збільшено грошове забезпечення тощо. Кращі курсанти з вітчизняних навчальних закладів вищої освіти стажують у провідних навчальних центрах світу, а кращим може стати кожен – хто бажає здобути фахові знання та в подальшому будувати Українське військо відповідно до стандартів НАТО. Маємо пропозиції від: Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова, Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, Інститут Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія»  та багатьох інших військових ВНЗ та військово-навчальних підрозділів цивільних навчальних закладів, детальний перелік можна переглянути у військових комісаріатах області, – нагадав майор Сергій Шахлевіч.

Є певні позитивні зрушення, про які ще раз хочу нагадати. Так з січня 2019 року збільшено грошове забезпечення військовослужбовців. Контрактник першого року служби отримає мінімум 10200 гривень, і це без врахування надбавок та додаткових виплат, які існують. Для військовослужбовців  десантно-штурмових військ ЗСУ грошове забезпечення стартуватиме від 12000, а для  бійців Сил спеціальних операцій – від 15000. Крім того, якщо це перший контракт, то такий військовослужбовець додатково отримує 15000 гривень у якості заохочення.

Також з  цього року буде виплачуватись грошова компенсація за піднайом житла для осіб, рядового та сержантського складу.

Зазначу, що в усіх військкоматах Закарпатської області триває активна робота щодо пошуку кандидатів на військову службу за контрактом як серед громадян призовного віку так і серед військовозобов’язаних. Призовники, які не служили, після оформлення документів у військових комісаріатах будуть скеровані  у навчальні центри, де для них створені комфортні умови для проживання у нових гуртожитках покращеного типу, нова система харчування, де військовослужбовець обирає з декількох страв, а також наявність свіжих фруктів та овочів. Тих, хто має бойовий досвід, дозволено приймати безпосередньо до військових частин за їх військовою спеціальністю.

Віталій Іванов, підполковник, спеціальний кореспондент Інформаційного агентства МОУ

13 лютого 2019р.

Теги: призов, приписка, військкомат

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 5
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини