Вакарчук обіцяє нові обличчя та боротьбу з корупцією і реформу судової системи

Соліст гурту "Океан Ельзи" співак Святослав Вакарчук розповів про свої політичні амбіції і пообіцяв привести в українську політику нові обличчя.

Про це він заявив 22 січня під час заходу "Реальні зміни в Україні – запорука успішного майбутнього", повідомляє Український лондонський інститут.

"Я в ділі і ви дізнаєтеся більше найближчим часом. Я хотів би привести в українську політику якомога більше нових облич. Влада як така мене не цікавить", - в інституті стверджують, що саме так Вакарчук відповів на питання, чи буде балотуватися на виборах президента України у 2019 році.

"Те, що рухає мною в політиці, - це розчарування в зв'язку з нинішнім станом української політики. Дивитися на всі ці обличчя на білбордах навколо Києва нестерпно", - пояснив Вакарчук.

За його словами, Україні потрібні нові політичні лідери, а не революції.

"Нам потрібні нові політичні лідери. Я не вірю в революції, так як вони не забезпечують стійких рішень", - сказав співак.

Музикант навів приклад Ірландії, яка "втратила половину свого населення після картопляного голоду, але рухалася далі і зараз має ВВП на душу населення вище, ніж у метрополії".

"Ми не повинні потрапити в пастку Путіна, поставивши питання про російську агресію на вістрі президентської кампанії. Внутрішні проблеми - боротьба з корупцією і реформа судової системи повинні бути в центрі уваги", - додав він.

Слова Вакарчука "Українській правді" прокоментувала прес-секретар музиканта Вікторія Хоменко.

"Кожен, звісно, буде інтерпретувати слова Святослава як захоче, але я не можу нічого більше сказати, крім того, що він сам сказав", – зазначила Хоменко.

24 січня 2019р.

Теги: Вакарчук, вибори

Коментарі

до Кантори 2019-01-28 / 16:14:52
АЛЛЬО!Кантора...)Кому:Особисто= Лаврентій Павлович ПРИХАДИ- бо є потреба ..по цих корупціонерах...

Степан Крук -закарпатцю 2019-01-28 / 15:37:26
Найбільшою проблемою України є корупція. Корупція - це породжене оліархами зло, бо без корупці не було б і самих оліархів. Жодний оліарх реально не буде боротися із корупцією, бо для нього самого це дуже небезпечно. Тому оліарх Порошенко є також великим злом для України. Він тактично робить вірні рухи, зокрема в міжнародній політиці, але стратегічно він через корупцію знищує державу, робить її залежною від зовнішнього капіталу та іноземних політичних інтересів. Подолати корупцію може тільки людина, котра не приймала в ній участь, неповязана жодними обовязками із оліархами. Це Не Зеленський, не Юля, не Порошенко, Не обидва Шевченки .... Це хтось інший!

закарпатець 2019-01-28 / 15:11:20

Пане Крук, я - громадянин України і патріот. І веду дискусію з Вами, маю надію, теж як з громадянином України ПРО ФАКТИ злочинної (на мою думку) діяльності, насамперед, іншого громадянина України (та Ізраїлю) П.Порошенка.
Це хіба знущання? Хто у цій дискусії іноземець чи «сєпар»? – Думаю, що ніхто. Тому ідемо далі.

Пане Крук, Україна - дуже молода держава, на відміну від США. І правова культура громадян США, яка базується на пенсії, мінімальній зарплаті біля 1,5 тисячі доларів (у еквіваленті) століттями, Ви погодитесь, "трохи" відрізняється від правової культури пенсіонера чи молодого вчителя, лікаря в Україні, які отримують на руки від 1,5 до 4 тис. гривень (50 - 150 доларів) при цінах на продукти харчування та бензин вищих, ніж у найбагатшій країні світу США (маю там родину, тому трохи в курсі).

Інтелект актора Рональда Рейгага чи "екстравагантність" мільярдера Дональда Трампа теж викликали подив, "м'яко кажучи", скажемо так, на прийомі у королеви Англії чи на опері у залі Метрополітен-опери у Нью-Йорку. Але...
Займатися криміналом чи відвертим лобіюванням свого бізнесу вони собі ніколи не дозволяли та не дозволять, на відміну від англомовного Порошенка в Україні, колишнього міністра економіки в уряді Азарова (Януковича).

Думаю, Ви здогадуєтесь, де бачили манери, ораторські здібності чи володіння англ. мовою "красавца" та головного корупціонера України Порошенко по ТБ мільйони заробітчан, коли вони розуміють, що таке реальна дія закону, сплата податків та білі зарплати ДЛЯ ВСІХ за кордоном НЕ НА СЛОВАХ, а у повсякденному житті.

Тому давайте, пане Крук, залишимо "мухи" "держ. символізму" та "експортний патріотизм" Порошенка в стороні від "котлет" реального життя 95% громадян України, розкиданих його політикою ПО ВСЬОМУ СВІТУ.
Думаю, через рік ми разом з Вами почитаємо вирок суду по цьому злодію та його "команді" у кожній області. Бо так має діяти СИЛА ЗАКОНУ цивілізованих країн, а не позерство, лозунги, обіцянки та дешевий піар гібридної та провінційної української політики.
Іншого шляху, на мою думку, нема.

Степан Крук-Горожанину 2019-01-28 / 14:38:16
Ще не вечір! Як кажуть в Закарпатті - батіг на кінці лускає! Мусить вже, нарешті, бути добре, сонце гроба мать!!!

Горожанин 2019-01-28 / 14:18:44
Здувся політик Вакарчук ...( партія сказала НЕНАДА , комсомол ответіл єсть ) ...
Помилилися ви Степан Крук , в черговий раз ...
Ну а МУЗИКАНТ Вакарчук буде писати пісні і надалі, будемо слухати...

Степан Крук -закарпатцю 2019-01-28 / 14:14:15
Згідний з Вами на 100%. Щодо моєї "непослідовності"... Притримуюся, як вже казав, продержавницьких позицій, а не провладних. Між цими поняттями в Україні, на жаль, величезна прірва. Щодо нинішнього президента, то намагаюсь оцінювати його вчинки, а не огульно паплюжити "пороха". На міжнародній арені мені за нього не соромно, бо на мить уявив собі на його місці Кличка, згадав Януковича - це жах. Водночас Порошенко є представником клану оліархів, тому з ним Україна немає майбутнього - це тупик! Говорячи про інститут президенства, як символ держави я мав на увазі саме інститут, а не окремих президентів. Багато років працював поряд із американцями в одній із африканських держав. В побуті вони часто сміялися із Обами, натомість молилися на його повішений на стіні портрет. Молилися не Обамі, а Президенту. Порошенко заслуговує на нищівну конструктивну критику, але знущатися над ним - це знущатися над Україною, над собою...

закарпатець 2019-01-28 / 13:50:12

Пане Крук, дякую за відповідь. Але вважаю, що Ви трохи непослідовні у своїх висловлюваннях. Ви правильно говорите про символи держави, які має поважати кожний громадянин, але...
Так коли для Вас Янукович перестав бути таким «держ. Символом» України? З початку Майдану, його втечі в Росію, проголошення Турчинова в.о. президента, чи може ще з підписання зрадницьких Харківських угод?

Так ось висловлю свою позицію. Янукович для мене перестав бути "символом" ще з 21 квітня 2010 року, коли підписав зрадницьку угоду з РФ про базування її Чорноморського флоту. Подальші його дії при владі лише підтвердили його проросійську та кримінальну діяльність при владі (докладніше про це читайте на 146 сторінках вироку Оболонського суду).
Так само, як вже Порошенко для мене особисто перестав бути гарантом з вересня 2014 року (він тоді був на посаді 2 місяця) після Іловайського котлу, у який потрапило українське військо у результаті ЗРАДИ ТА БОЯГУЗТВА вищого військового керівництва держави на чолі з П.Порошенко.
Подальше перебування Порошенка при владі, яке супроводжувалось постійними корупційними та відверто кримінальними скандалами його самого ("Рошен" у Ліпецьку, контрабандна торгівля з ДНР та Росією, виведення грошей у офшори , не задекларована вілла у Іспанії, тривалий відпочинок - «інкогніто» на Мальдівах з вищим керівництвом держави ПІД ЧАС ВІЙНИ) та його оточення («стіна Яценюка», «рюкзаки Авакова», торгівля зброєю Пашинського, "епопея ДФС" Насірова, звинувачення касирів БПП Оніщенка, Коломойського, і т.д.), лише підтвердило мою думку, що Порошенко - це такий самий жулик, як і Янукович, якого просто терпить весь його термін президенства в Україні США та Європа. За свої гроші (ми вам кредити - ви нам закони, НАБУ, ДБР, антикорупційну прокуратуру та суд) та ганьбою на весь світ.

Ви, пане Крук, як і Порошенко і Ко, теж вважаєте мене та сотні тисячі інших моїх однодумців-українців «сепарами» за такі думки та висловлювання? – Думаю, що ні. Просто Ви, на мою думку, просто заблукали у «трьох соснах» гібридної «патріотичної політики» БПП.
Томос, безвіз, реформи у армії, поліції – це звичайно дуже добре. Але, пане Крук, це все з НАШИХ ПОДАТКІВ та завдяки політичній та фінансовій допомозі США та Європи.
Жодної власної копійки мільярдер Порошенко та його оточення на це не дали! Навіть у кредит, за якими ця влада бігає по всьому світу, маючи ВЛАСНИХ «ПАТРІОТІВ» -МІЛЬЯРДЕРІВ!
Я теж не святий, пане Крук. Але й не настільки сліпий, щоби, крім всього вище написаного, не бачити також, що коїться СЬОГОДНІ у холодильниках та кишенях простих українців… при владі Вашого «держ. символа» Порошенка.
Дуже сподіваюсь, що скоро, як і про оцінку «президенства» Януковича, про «президенство» Порошенка я теж прочитаю на СОТНЯХ СТОРІНОК вироку якогось Оболонського, Печерського судів , а, можливо, вже і діючого Антикорупційного суду. Дуже сподіваюсь.

Степан Крук -Закарпатцю 2019-01-28 / 11:32:51
Ніколи, нізащо не буду агітувати за Порошенка!І Голосувати за нього не буду!!! Але розумію ваше запитання . Ваше запитання базується на деяких моїх коментарях і має певне підгрунтя. Тому поясню: я притримуюся ПРОДЕРЖАВНИЦЬКИХ позицій і вважаю, що тільки тоді у всіх нас буде добре, коли добре буде в державі. Зараз маємо президента такого, якого маємо. Я ніколи не буду плювати на свого президента, бо за мене це зроблять вороги. Я буду поважати любого президента України, котрого вибере народ, бо це мій президент. Поважати не означає любити... Президент, гімн, прапор - це символи України і я, як громадянин, зобовязаний їх поважати. Якщо на престол потрапить гнида, як то Янукович, то народ його змете з лиця землі. І я буду поважати вибір народу... Не є вірним те, що найбільше бруду на Порошенка вилили не вороги, не кремлівські пси, а наші з Вами співвітчизники. Нонсенс! Я так думаю, хоч кожній людині властиво помилятися... Я далеко не святий!

Степан Крук 2019-01-28 / 11:15:04
Гадаю, що Вакарчук вичікує, коли виборча компанія структуризується, а потім однією тільки своєю заявою про наміри йти в президенти рознесе в пух і прах цю "структуру".

+=+= 2019-01-27 / 14:19:25
Невідомо ще чи піде він в кандидати..хоча ЛЮДИНА ХОРОША, .суперПОРЯДНА .кандидат достойний1..НО...?

до-Zakarpatеcь 2019-01-27 / 10:43:50
П.Закарпатець!Важко Вам сказати зразу..но на90% я вже визначив- ся !Чому так кажу,БО: 1.ВІДКИНУТИ треба за кого точно не будеш голосувати..Зеленський,Бойко,Ляшко,КІВА 2.Не хотів би за Юлю-кандидатура така середня,хоча як ДІДЕР Батьківщини-вона є сама сильна серед ВСІХ!..Чому середня кадидатура-бо ВОНА вже була при владі і багато років в своїй партії Батьківщина! Не хотів би і за нашого Гаранта-бо треба когось КРАЩОГО другого,молодого (чи МОЛОДШОГО за Петра Ол. )3.Думаю шо Вакарчук вряд чи шось РЕАЛЬНО би зробив, все-таки,сумніваюся("задолбався САМ" коли він в Парламенті був нар.деп. і втік).4.ХТО??Приблизно-СМЕШКО, Гриценко,ДОбродомов..ще Вол.Безсмертний,МОРОЗ(Йому ВІРЮ на 100%)Просто МОРОЗ вже в віці(не спорю)-НО МОЖЕ за нього все-таки проголосую!(Возраст 70-72 р. великий-но це не є показник і він може бути Гарантом!)5.Більш не бачу (бо Тарута -тільки для Сходу Укр., а для Заходу і др.,,Вилкул-все-одно як і Бойко хоч ПОСТУПОВО,но таки ЛЯЖЕ під РФ.так як і КЛОУН-БІЗНЕСМЕН"Зеля" з фінансування власної кінокомпанії ІЗ ДЕРЖБЮДЖЕТУ РосіЇ-ЦЕ ПІД ЧАС ВІЙНИ-такий "хитро.опий"Зеленський,шо не любить НІЧОГО УКРАЇНСЬКОГО,ВЗАГАЛІ!).Нічого не лишається=А ВИБИРАТИ ІЗ 2-Х ЗОЛ-МЕНШОЕ ЗЛО!=..2-Й ТУР-якщо ж Тимошенко-Зеленський-то за Юлю,якщо Порош-Тимош-за Юлю,Порош-Бойко-за ПетраО.,Бойко-Зеля- за Бойко(НЕКЛОУН,а спец),Порош-Гриц-за Гриц.,тимо-Гриц.-заГРИЦ. ..Но йде ВІЙНА...Може непогано би-СМЕШКО або когось..Нов 2-й ТУР скорше-Тимош, Порош,Бойко.ну случ-Зеленський,Гриценко.ЩЕ ..мінім. (ледве-ледве-Ляшко.Мороз..(хоча ці двое вряд чи). Думайте.Може Я і ПОМИЛЯЮСЯ десь-десь...ВАШ ВИБІР ШАНОВНІ!ВСЕ!

закарпатець 2019-01-26 / 15:57:13

Пане Крук, скажіть чесно, якщо Вакарчук не висунеться, то ви ви залишитесь агітувати в Закарпатті за Порошенка?
Типу Г.Москаль - поганий, а Порошенко-Гройсман - свідомі реформатори?

Степан Крук -Віктор Лендєл 2019-01-25 / 08:54:51
Золоті слова і вчасно сказані!

Віктор Лендєл 2019-01-25 / 06:18:43
Попри те, що ЗМІ олігархів нам намагаються нав'язати зневіру - "непрохідний", "не має до свіду", "не має команди", УКРАЇНЦЯМ треба голосувати за Вакарчука. Бо він щиро любить Україну, чесний і хоче змін на краще.

Анікдот 2019-01-24 / 21:26:07
Лікар в лікарні захотів в туалет.
До дверей . занято.
Стукає. Виходьте швидше ато в мене понос.
Із - за дверей .нічим помогти не можу я вам не доктор ... Я ваш пацієт.

Вуву 2019-01-24 / 21:18:53
Що кого коробить не мойі проблеми ... А свойі проблеми я вмію вирішувати.
Пишу так як хочу. А як хочу то так і пишу.
С.к. ... Дякую за піддтримку.
Колись на украйіні слово вумний було поширеним і вживалось ... Аж поки наші "фільольоги" не зійшлись на літературне розумний.
Але "вумний" гарне слово.
Напр. ... Наукова дУМка.

Степан Крук 2019-01-24 / 20:34:53
Вуву хороший, Вуву вумний!

Відвідувач сайту 2019-01-24 / 20:32:11
Слухай, Вуву! Або купи собі клавіатуру нормальну,в якій є буква "ї", або навчися писати грамотно йотовані букви, бо аж коробить, коли людина у 21 столітті пише "судовойі" замість "судової", "свойіх" замість "своїх","вічнойі" замість "вічної".
Хочеш показатися розумником - навчись спершу писати грамотно, а потім коментуй.

Вуву 2019-01-24 / 18:26:46
Ну мені сподобалось і я з цим також погоджуюсь ... "Що нам не потрібні революційі * а потрібні нові обличчя в політиці"
АБСОЛЮТНО. НАС ВЖЕ АЖ НУДИТЬ ВІД ... ПОТРОШЕНКА ... РАБІНОВІЧА ... ГЕПИ ...
ЛЮЛІ ... БОЙКА ... "Вічнойі" кужіль ... БОГОЛЮБОВА...
А ПРО ЛЯЖКА "задньоприводного" чи ГРОЙСМАНА ЧИ КЛІЧКО ... ГИДКО НАВІТЬ ГОВОРИТИ.
А щодо судовойі реформи ... Вони при вальцманутому відбувалась на папері ... Просто одних суддів зняли а на йіх місце поставили "свойіх людей" ..
Лояльних до влади.
А приклад Закарпаття як відображення в зеркалі тойі "реформи".
Злодійі і бариги яе сиділи так і сидять ... на всіх рівнях по "високих кабінетах".

Так що справжня судова реформа це справді серйозна і важлива для всіх нас справа.
СЛАВКО ... ГОСПОДЬ ТОБІ В ПОМІЧ. !

Степан Крук +=+= 2019-01-24 / 13:51:44
Бариги існують тільки тому, що ми дозволяємо їм барижнічати! Подивіться на реальний стан речей - народ вже не сприймає облич самих кандидатів, а ідентифікує їх звязки із баригами: це кандидат Коломойського, цей Пінчука, цей Фірташа. То яка ціна тим обраним нами президентам, нардепам коли вони протягом всієї каденції кукловодяться баригами? Водночас бариги не можуть існувати без державного "даху" впринципі. Отже, не голосуймо (на всіх рівнях: від сільради до ВР та президента) за ставлеників бариг, тоді й бариги зникнуть із нашого суспільного життя.

НОВИНИ: Різне

16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
» Всі новини