Сійярто стурбувався можливістю призову українських угорців до ЗСУ та знову не засудив Росію

Міністр закордонних справ Угорщини двічі на день контактує з очільником Товариства угорської культури Закарпаття Василем Брензовичем

Сійярто стурбувався можливістю призову українських угорців до ЗСУ та знову не засудив Росію

Угорщина повною мірою виступає за територіальну інтеграцію та суверенітет України, заявив у віторок, 27 листопада, у Будапешті голова МЗС Угорщини Петер Сійярто. Він додав, що таке бачення реалій було завжди притаманне Угорщині в її зовнішній політиці і залишиться у майбутньому.

Разом із тим Будапешт із підвищеною увагою спостерігає за станом прав 150-тисячної угорської меншини на Закарпатті, нагадав політик у своєму виступі перед камерами національних телеканалів у світлі подій у Керченській протоці. Він також констатував, що у зв’зку з цим в Україні у 10 прикордонних областях введено воєнний стан, зазначивши, однак, що Закарпаття до цього списку не входить.

Подібно до виступу 26 листопада, у заяві міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто за 27 листопада не міститься жодних різких оцінок чи засудження агресивних дій Росії. Угорський дипломат тільки висловив жаль із приводу введення воєнного стану.

За словами Сійярто, це – погана новина. За цих обставин, продовжив він, Угорщина зацікавлена в тому, щоб сусідні з нею держави залишалися стабільними і сильними, а ситуація нормалізувалася.

«Для нас погано, що стосунки Росії та України розвиваються не в бік вирішення і згортання (конфлікту – ред.)», – сказав міністр. Він повідомив, що двічі на день тримає зв’язок-контакт із Василем Брензовичем, очільником Товариства угорської культури Закарпаття.

Угорська сторона, за словами Сійярто, у час активізації боїв на сході України була вельми стурбована можливістю призову українських громадян угорського походження у лави ЗСУ і тепер переймається тим, чи українська влада не має таких планів і надалі попри те, що голова МЗС України Павло Клімкін раніше пообіцяв піти назустріч проханню керівництва угорської громади на Закарпатті.

Водночас Сійярто закликав сторони конфлікту відновити Мінський процес, щоб вийти із кризової ситуації шляхом переговорів і що для цього Угорщина надасть усю необхідну допомогу, інформує "Радіо "Свобода".

25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях і захопили три кораблі. Шістьох українських військових поранено, двоє у важкому стані (Росія заявляє, що надала медичну допомогу трьом пораненим, про інших трьох не згадувала).

В Євросоюзі і НАТО закликали до «стриманості і деескалації».

26 листопада, після подій у Керченській протоці Верховна Рада ухвалила запровадження з 26 листопада воєнного стану у низці областей України.

28 листопада 2018р.

Теги: воєнний стан, Угорщина, угорці, Сійярто

Коментарі

Романт 2018-11-29 / 12:54:04
Мадяри забули як пахне москалький кирзак! Шкода, що історія деяких нічого не вчить... Справа в тому, що кремль всіляко намагається впливати на угорців своєю пропагандою, аби вони думали, що Путін для них союзник, так би мовити, захисник їх національних інтересів. Але це велика помилка.

Donald TRUMP 2018-11-29 / 11:58:37
Do Parlamentu!Я скоро приїду РОЗБЕРУСЯ..Наведіть з тими ЦИГАНАМИ та і мажорами вже порядок!Тим більше доцільно-ШО ОТПРАВИТИ ЦИГАН із місць таборування в Армію-зразу 2питання добрих-НЕ БУДЕ ДОМА ЇХ-в армії-МЕНШЕ-ЗЛОЧИННІСТЬ БУДЕ і менше ХВОРОБ і друге-допомога армії у ЗАХИСТІ ДЕРЖАВИ!Взяв ЦЕ на СВІЙ КОНТРОЛЬ-не пройде і пів- -року ,як У вас БУДУ

Parlamentu UKR/ 2018-11-29 / 11:15:47
В першу чергу ЦИГАН(ну хочаб без зброї в АТО- рити окопи, траншеї, мости, переправи ідр укріплення..Металолом, запчастини для військової техніки-збирати в 1-й лінії сопрікосновенія-тим більше циганота має свої металошукачі, вантажі носити і др.підсобні роботи но у 1й лінії оборони)і не ДАВАТИ ДЕРЖ. СОЦ.ДОПОМОГУ на дітей поки не підпишеся-про згоду на службу в АТО-ну на 1рік-більше не треба-доста!А то ВСЕ ДІТЕЙ циганота РОДИТЬ і РОДИТЬ-і Держава гроші ДАВАЙ,а циганота-ПИТИ,ГУЛЯТИ,дітей ПОСТІЙНО робити,А ЩЕ НАРКОРИТИКИ,КРАДІЖКИ ідр злочини, ЩЕ_ХВОРОБИ расповсюджують серед норм.населення,ВЕДУТЬ АНТИсоціальний СПОСІБ ЖИТТЯ-ЗАГРОЖУЮТЬ ДЕРЖАВІ-ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ.Чого ЦИГАН не має служити в АРМІЇ...НЕПОНЯТНО?Якраз під час" Воєнного Стану"І ТРЕБА НЕГАЙНО приймати рішення-підвести під "Воєнний Стан"-доцільно і првильно... подумайте над цим?А МАЖОРІВ теж ТРЕБА в АРМІЮ БРАТИ-ЧОГО НЕ БРАТИ-ПРОВЕСТИ МЕДКОМІСІЮ НЕЗАЛЕЖНУ-У ВІЙСЬКОМАТІ!!Бо ЦИГАНОТА,МАЖОРИ на ГОЛОВУ ЗАЛІЗУТЬ..і буде потім- ПІЗНО....

Богдан 2018-11-28 / 19:49:31
Мадяр не кивай. Ціганів не кивай. Мажорів не кивай. А інших не жалко. Вони повинні помирати за мадяр, ціганів, мажорів. Мадярам страшно.

НО ГА... А ...А...Т 2018-11-28 / 08:30:38
Влада угорщини керується з кацапстану

Правдоруб 2018-11-28 / 07:31:55
А чи не забагато цей Срато бере на себе??? Ти чмо керуй на своїй мадярськіЙ території, та не вказуй УКРАЇНЦЯМ, ЩО ЇМ РОБИТИ!!!! Взагалі - ЯКЕ ТВОЄпсячое діло що ми робимо???

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини