Наш край найменше з областей України зазнав впливу радянської влади, а тому найбільше зберіг європейські традиції обслуговування. Проте мастодонти цієї справи відходять у вічність, а вчити молодь нема кому, та й далеко не вся молодь вчитися хоче. Тому кадри одна з основних проблем галузі.
Ці та інші питання обговорювали на черговому зібранні цього тижня члени крайової Асоціації готельно-ресторанного бізнесу. Вони готові не лише ділитися своїм теоретичним і практичним досвідом, але і оплачувати проведення певних курсів чи підготовку кращих студентів.
Також незабаром на спеціалізованих сайтах зацікавлені користувачі зможуть знайти представлення особливостей більшості ресторанів, кафе, барів, огляди спеціалістів і відгуки відвідувачів. А професіонали там же отримають закриту для широкого загалу інформацію про “чорних” та “білих” працівників персоналу, добросовісних постачальників і “кидал”.
І це лише перші кроки — небайдужі керівники та власники готелів і ресторанів вирішили не скаржитись на проблеми, а спільно їх вирішувати.