Футбол. "Минай" вдома поквитався з "Нивою" - 3:0

Навіть магія 13-того числа (13 тур 13 жовтня) не завадила «Минаю» здобути 6-ту домашню перемогу в Другій Лізі. І що приємно, перемогли вони тернопільську «Ниву» - команду, образу на яку затамували ще у першому колі, коли поступилися 2:3.

Футбол. "Минай" вдома поквитався з "Нивою" - 3:0

Як сказав у перерві в інтерв’ю під час трансляції опорник «минайців» Максим Гавриленко, який пропускав матч через перебір жовтих карток, закарпатська команда засвоїла тернопільський урок. І в цьому матчі вони продемонстрували все аби довести футбольній Україні свою перевагу. «Минай» розгромив «Ниву» 3:0, хоч і міг вигравати з більшим рахунком.

Перед грою закарпатських вболівальників команди хвилювало дві речі. Чи не буде знову недооцінки тернопільського колективу та чи не відобразиться відсутність Гавриленка.

З перших хвилин «Минай» розвіяв всі сумніви. Команда не розкачувалася довго, а з перших секунд побігла в атаку. Що стосується центра поля, то Лобода гідно замінив Гавриленка – і за опорну зону ні в кого не виникало побоювань. До того ж, йому допомагав Василь Кобін, який знову вийшов в центрі захисту. В усьому іншому – без змін.

Матч розпочався досить динамічно. «Минай» традиційно зробив ставку на швидкий гол, а тернопільці тільки і чекали, коли закарпатці гратимуть у відкритий футбол. І все це призвело до надзвичайно цікавого відрізку матчу у період з 10 до 19-тої хвилини. Тоді пішла гра без центра поля.

Спочатку Роберт Гегедош не використав відразу дві нагоди – його ударам не вистачило сили. Потім форвард «Ниви» Литовченко ледь не перекинув м’яча у один дотик за комір Мелашенку – врятувала поперечина.

За 5 хвилин голкіпер «Минаю» знову опинився у центрі уваги – невдала перепасовка у власних воріт призвела до втрати м’яча і тернопільці ледь цим не скористалися, проте не попали у пусті ворота.

«Але не забиваєш ти – забивають тобі». «Минай» ще раз довів цю просту футбольну істину. І довів її у блискучій спосіб. Мелашенко вибив м’яча подалі від воріт, його підібрав Кополовець і  віддав зрячу передачу на лівий фланг Пиняшку. Василь зупинив м’яча, подумав і попав у дальню дев’ятку. Якщо маєте можливість, то обов’язково передивіться цей момент на youtube  - це того варте!  

Після цього темп гри впав і знову вибухнув хіба у другому таймі. Вірніше, на його початку. «Минай», розуміючу, що 1:0 це дуже хитка перевага, після перерви кинулися в бій. І це призвело до результату.

На 48-ій хвилині вони отримали непоганий шанс – штрафний в 12 метрів. Цю точку ще можна назвати точкою Нурієва. Адже з цієї позиції Анатолій двічі забивав – «Чайці» та «Черкащині-Академії». Міг забити і Тернополю, але цього разу влучив у поперечину.

Але «минайці» без забитого голу не заспокоїлися. Вже за мить, на 49-ій хвилині,  з-за меж штрафної пробивав Кополовець, але м’яч парирував голкіпер гостей. З третьої спроби – таки забили. Микуляк подає кутовий, Ощипко перевів м’яча на дальню штангу, де Кобін з розвороту забиває другий м’яч у грі.

Після цього моменту стало все зрозуміло. «Ниві» контргра зовсім не вдавалася. Якщо моменти у гостей і виникали, то лише завдяки помилкам «Минаю» при виході з оборони з. Але скористатися цим тернопільці не змогли.

Закарпатці ж вміло володіли мячем та створювали моменти. Проте їх не реалізовували. Двічі міг забивати Гегедош, дубль міг робити Пиняшко.

Враховуючи такий хід поєдинку Ігор Харьковщенко вирішив дати можливість пограти молоді. І випустив пограти основному резерву. Зокрема, дебютували у Другій Лізі Іван Капустей та Едуард Сухомлин.

Але найкраще скористався виділеним часом у кінці гри крайній півзахисник Стефан Федак, який замінив на фланзі капітана Кополовця. На 80-ій хвилині він у ефектному підкаті виборов м’яч і другим дотиком вирізав передачу на хід Гегедошу. Роберт все зробив максимально точно і яскраво – перекинув голкіпера «Ниви» і зробив рахунок 3:0.

Остаточну крапку у грі міг поставити Микуляк, але не попав при добиванні з 11 метрів у дальню дев’ятку. Могла забити і «Нива» - проте Литовченко не попав у ствір на вже доданих арбітром хвилинах.

«Минай» таки взяв реванш за поразку в першому колі. І заробив заслужені три очки. Завдяки ним знову піднявся на 1 сходинку у турнірній таблиці. Але чи затримається там на тур -  покаже завтрашній поєдинок «Калуша» та «Черкащини-Академії».

Наступний поєдинок у Другій Лізі «Минай» проведе на виїзді – 20 жовтня з «Черкащиною-Академією».

«Минай» - «Нива» (Тернопіль) 3:0

Голи: Пиняшко, 18 (1:0), Кобін, 50 (2:0), Гегедош, 80 (3:0)

«Минай»: Мелашенко, Беца (Сухомлин), Ощипко, Кобін, Стасюк, Микуляк, Лобода, Пиняшко (Капустей), Кополовець (Федак), Нурієв (Шпак), Гегедош (Бабій)

«Нива»: Механів, Герт, Мороз, Макогон, Залізняк, Кохман, Слоневський (Чорномаз), Кривий (Волошин), Гатала (Волохатий), Темнюк (Юрчак), Литовченко

Арбітр: Владислав Бакулин (Нова Каховка)

Попередження: Кривий (Нива)

Стадіон «Минай»

 

Інформаційний департамент ФК "Минай"

14 жовтня 2018р.

Теги: Минай, футбол

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини