Півтисячі дзюдоїстів із 6 країн боролися на Чемпіонаті України та "Кубку Закарпаття" (ВІДЕО)

Понад півтисячі найталановитіших дзюдоїстів України та із 6 країн з-за кордону змагалися на татамі у СК «Зінедін» на Ужгородщині. Тут відбулося одночасно два турніри - традиційний, 15-ий, Міжнародний «Кубок Закарпаття» та відкритий Чемпіонат України із дзюдо.

Півтисячі дзюдоїстів із 6 країн боролися на Чемпіонаті України та "Кубку Закарпаття" (ВІДЕО)

Юрій ІГНАТКО, президент федерації дзюдо Закарпатської області:

– Цього року ми вирішили взяти на себе ще одну відповідальність на загальнодержавному рівні. Окрім Міжнародного турнуру, ми приймаємо Чемпіонат України, у якому протягом двох днів участь у змаганнях візьмуть понад півтисячі спортсменів у своїх вагових категоріях. Кожного року це свято стає можливим завдяки нашим друзям і спонсорам, без них цього усього не було б. Наприклад, завдяки обласному депутату Андрію Андріїву, задля комфортного перевезення спортсменів, було надано нові автобуси. Головне ж для нас, аби змагання пройшли без травм, усі були задоволені рівнем (і спортсмени, і тренери, і батьки), ну і медалей хочеться, безумовно, аби наші закарпатські спортсмени отримали нагороди.

Під час урочистого відкриття турнірів закарпатським очільникам федерацій дзюдо району та області передали спеціальні подяки і відзнаки. Окрім того, одному із найталановитіших дзюдоїстів Закарпаття – Леву Смагіну – вручили посвідчення майстра спорту України.

У різних вагових категоріях за першість боролися майже 600 молодших кадетів. Тут також відбувався перегляд найближчого резерву національної збірної.

Сергій КОЗНОВ, головний суддя змагань, суддя міжнародної категорії м. Київ:

– Впервые проходит открытый Чемпионат Украины, соревнуется 515 дзюдоистов из 24 регионов нашей страны. Участие принимает ближайший резерв национальной сборной, кадетской до 17 лет. Этот же возраст – 2002-2004 г.р., — будут соревноваться в следующем году, где конкретно уже будут отбираться кадетская сборная до 18 лет, которая будет участвовать в Международных стартах – ЧМ, ЧЕ и так далее.

Захід зібрав чимало уболівальників спорту, місця на трибунах «Зінедіну» були вщент заповнені, а боротьба на татамі тривала до останніх секунд двобоїв.

Оганес НІКОГОСЯН, представник Союзу вірмен України у Закарпатській області:

– Самое приоритетное – это семья и дети. Мы делаем это для того, чтобы наше подрастающее поколение украинское, армянское (не важно какой национальности) находило правильное применение своему детству, чтобы они шли в спорт, чтобы спорт их развивал как личностей, чтобы они достигали определенных высот, чтобы у них была конкуренция в жизни. Спорт – это маленькая имитация взрослой жизни. Те, кто сильные, они и в жизни преуспевают.

Дзюдо — універсальний метод фізичного розвитку і виховання особистості. Це сплав давнього бойового мистецтва, сучасних спортивних прийомів і філософії постійного самовдосконалення. Молоді спортсмени на турнірах здобувають досвід, навчаються перемагати себе і розвиватися.

Анатолій МОРГУН, дзюдоїст із м. Черкаси:

– Займаюся 5 років, подобається, бо мама моя займалася цим видом спорту. Я пішов по стопам мами. Спочатку мені не дуже подобалося, але потім почав активно тренуватися і мені зайшло. Є ще багато над чим працювати, до чого прагнути. У мене починає виходити, я продовжую тренуватися, далі йдемо.

Загалом на змаганнях цього року за медалі всеукраїнської та міжнародної першості боролися представники із 24 регіонів нашої країни (у тому числі із Донеччини та Луганщини), а також спортсмени із 6 держав світу. Тренери зазначають: для молодих дзюдоїстів спаринги із сильними закордонними суперниками – неоціненний досвід та шанс проявити себе.

Віктор КОРОЛЬ, Заслужений тренер України із дзюдо (м. Черкаси):

– Мої враження дуже гарні, тому що ту одразу об’єднані два турніри. Беруть участь міжнародні суперники. І для молодих хлопців, які ще не мали багато досвіду виїжджати закордон та боротися проти супротивників іноземних, це прекрасний досвід випробування своїх сил проти сильних суперників з-за кордону. Адже тут є французи, поляки, угорці тощо. Для наших юних спортсменів це дуже показові змагання.

Варто зазначити, що традиційний «Кубок Закарпаття» збирає найталановитіших молодих дзюдоїстів із 2004 року. Свого часу його переможницею ставала нинішня Чемпіонка світу Дар’я Білодід, а почесним гостем – Георгій Зантарая. Цього року протягом двох днів на турнірах працював головний тренер штатної збірної України із дзюдо Віталій Дуброва. Зазначає, що турніри, проведені на Закарпатті, відзначаються високим рівнем організації. А дзюдо в Україні активно розвивається, є шанси на здобуття хороших результатів.

Віталій ДУБРОВА, головний тренер штатної збірної України із дзюдо:

– Звісно, у спорті завжди є до чого прагнути. Результатами ми тримаємося на рівні, а от матеріально-технічна база бажає кращого, не на такому рівні, як би хотіли сподіватися. За результати скажу так: цієї осені у нас відбувся Чемпіонат серед юніорів, наша збірна здобула дів золоті нагороди. Це Дішот Халматов та Геворг Манукян. Буквально нещодавно у Баку наша Дар’я Білодід виграла Чемпіонат світу та стала наймолодшою світовою чемпіонкою. Крім того, Георгій Зантарая виборов бронзову нагороду, яка для нього стала 6 з ЧС. Вважаю, що ми на правильному шляху, долаємо негаразди і перепони і, сподіваюся, що на Олімпіаді у Токіо-2020 будемо гідно представлені.

Закарпатські дзюдоїсти після проведення цих турнірів, уже розпочали підготовку до всеукраїнських змагань та участі у міжнародних стартах.

11 жовтня 2018р.

Теги: дзюдо, чемпіонат, кубок

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини