Порошенко прокоментував видачу угорських паспортів на Закарпатті: вимагаємо поваги до суверенітету

Президент Петро Порошенко вимагає поваги до суверенітету України так само, як Україна поважає суверенітет інших держав.

Порошенко прокоментував видачу угорських паспортів на Закарпатті: вимагаємо поваги до суверенітету

Про це він заявив у суботу, відповідаючи на питання про те, як може вплинути на українсько-угорські відносини "паспортний скандал", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Моя позиція як президента: я буду захищати українських громадян, де б вони не були - на сході, на заході... Захищаючи наших громадян, я захищаю суверенітет нашої держави. Так само, як ми поважаємо суверенітет інших держав, ми вимагаємо такої ж поваги", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що із заявою щодо видачі жителям Закарпаття угорських паспортів виступило Міністерство закордонних справ України, і підкреслив, що згоден "з кожною його буквою".

Як повідомлялось, у відносинах України та Угорщини розпочалася нова криза. Її викликало відео з церемонії прийняття закарпатських мешканців у громадянство, яка проходила у консульстві в Берегові. На відео консул закликала закарпатців приховувати своє громадянство від української влади.

Голова МЗС України Павло Клімкін у зв'язку з цим заявив про можливість висилки угорського консула в Берегові. 

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження у зв'язку з фактами видачі громадянам України паспортів Угорщини в Береговому Закарпатської області за статтею про державну зраду.

29 вересня 2018р.

Теги: паспорти, суверенітет, Порошенко

Коментарі

PATRIOT 2018-10-05 / 11:48:47
А ми вимагаємо від пороха повернути всі державні підприємства України, украдені за роки незалежності від українського народу. Ми вимагаємо поваги до українського народу. Замість того, щоб придумувати нові безпричинні "гібридні" війни та роздувати штучні проблеми з українською мовою чи з національними меньшинами.

РУХ-інформ 2018-10-05 / 10:56:35
Інформую для тих хто не поінформований. Путін сволоч разом із своїм гризловим і лавровим і мидвидевим. Орбан також сволоч разом із сійнярто із йоббіком. Російський народ також бо він путінський народ. Угри також бо вони орбанські народи. Один тільки рух-інформ не сволоч.

Вуву до свободи 2018-09-30 / 21:26:24
Ми зовсі недавно теж так говорили ... От путін сволоч мидведєв сврлоч ... Гризлов ... Лавров ...суки ...
А от російський народ НІ. Бо вони бачте прості люди ... І вони політики не роблять.
Правильно .? Звичайно . хто буде сперечатись !?
А тепер візьміть іншу контраверсіцну думку. А чого в російі путін медведєв гризлов і лавров проводять таку політику.?
Та тому що народ йіх підтримує і не виступає проти . П ті що виступають то є меншість ... то є опозиція ... Яяеа є в кожній ДЕМОКРАТИЧНІЙ ДЕРЖАВІ.
Правильно .? Абсолютно.
А де істина і правда між першим і другим ... ПО СЕРЕДИНІ.
Але люди в свойіх думках розділились і пішли одні на других . А політики через вікно з кремля дивляться на народ як на бидло ... Пють шампанське і кажуть яке гарне видовище ... Така масова бійка ... Навіть в кіно такого видовища не бачили.
А потім вони знову вийдуть і з посмішкою почнуть "вішати лапшу на вуха" як вони за народ ... За покращення життя - буття добробуту ...
Фафа ляля бла бла бла.
І це не тільки там ... В російі ... Але і в нас ... І в хунійі ... І в кожній крайіні.
Розумієте ... Це така собі бадяга - розводяга.

Вуву 2018-09-30 / 21:09:42
Андрію і ссорі !
Ви гаряче відстоюєте кожен свою позицію із певними аргументами. Бо звичайно що знайти доказові факти проти очільників чиннойі влади рядовому чоловікові не реально . І ви обоє це знаєте.
Як і те як скажімо сеня кролік надерибанив бабло на оборонній стіні ... А після гучних криків посадили ні не його ... А якогось там військового офіцера. Ну це як приклад. Так само зробиля люля капітельман ... Яка під час останньойі кривавойі революційі через "свойіх людей" знищила всі архівні кримінальні справи проти нейі.
А істина між тим всім десь по середині. Бо виклристовуючи певні можливості і змі і адмінресурсу теж якщо він є ... Вони ця злодійська бандитська влада маніпулює громадською думкою. Ну звичайно йім важливо звести людей до агресивного протистояння .
І ооо раптом знову появляються вони ... Наші ангели спасителі (ну як фальшива сука люля) ...з помішкою і каже ... Чого ви сваритесь ... Ось я ... Ходіть за мною і я вам зроблю світле майбутнє. І народ знову ... Вже котре ... Як зазомбований ведеться на йійі солодку брехню.
Будьте більш розважливими ... Не втрачайте здоровий глузд і не піддавайтесь свойім емоціям звинувачуючи один другого.
Наші політики бариги того не варті.
Мислясі люди мусять бути консолідованимт і обєднаними спільними ідеями не зворотніх змін і трансформацій в гашій украйіні.

СВОБОДА 2018-09-30 / 15:43:36
Не бачу Вашого імені, але повністю з Вами згоден. Ви виразили вголос думку багатьох справжніх українських громадян-патріотів. Бо справжній патрітизм полягає не в прокльонах путіну-кацапам, спалюванні книжок, постійних заборонах дихати чи думати, чи переслідуванні та приниженні мадярів-нунніїв-інакомислячих. Бо європейський народ може родитися лише тоді, коли появиться повага до себе та до інших.

*** 2018-09-30 / 15:06:26
Пенсіонер та тобі подібні читайте далі мантри " Путін х...о,, гризіться на націоналізмі. Та це дорога до зниження держави. Та запам'ятайте,що українці не усі сліпі. І не смійте їх називати зрадниками. Бо ми уже 5 рік ділимось, ділимось по мові, по вишиванці, по регіонах, по вірі. А час уже об'єднання по розуму, по людяності. Час перестати бути стадом, яким теперішня влада маніпулює, як хоче!!!

пенсіонер 2018-09-30 / 14:32:42
та достав ти усіх релікт советських времен. понеси провокаторе косиці бпндровському та пообіщай му шо скоро присоєдинишся до нього.

пенсіонер 2018-09-30 / 14:29:03
Ти би правдолюб хоч слова російські не вживав. А то вилазить твоё нутро путлерівське.

Правдоюб 2018-09-30 / 14:18:01
Молодці андрію і горожанин. Все нормально сказано а доказам цьому є піна на роті у чмошника сооррі та його неадекватної компанії. Кончені оті, котрі думають шо порох собі не зробив другі-треті паспорта ще до 2014 року: якщо би він їх не мав у 2000них роках, то не міг би свойі офршори зарегістрірувати. і дуже інтересно, чому у той же час коли прості люди вмирали у 2014-2018 роках на донбасі, всі заводи пороха справно продовжували робити на вражескуй територіі(почитайте газети громадське і експрес аж до кунця прошлого рока) ? Чмошники думають шо європейців тоже мож задурити як украинський народ, але вже з 17 мая 2018 року європа кардінально поміняла свою думку на протівоположну і вже не вірять украинським злодіям у власти на слово. так шо не треба все звалювати на невістку.

*** 2018-09-30 / 13:21:17
Андрій, не звертайте увагу на коментарі людей, що не розрізняють де чорне а де біле. Вони не розуміють , що країна на дні. А країні не допоможе ругань то за мову, то за вишиванку... Україні допоможе план, та люди з розумінням правил гри світової грязної політики.

Стадо нище 2018-09-30 / 10:17:20
Лише кончений селюк може думати шо такій людині як Порошенко втіхаря можуть дати паспорт іншої країни і він втіхаря поїде по ньому на заробітки або на курорти))) І лише кончений Селюк може думати шо то Порошенку треба з його грошима.
Кончені люди- імунітету до кацапської пропоганди нуль.

до чмошника Андрія нище 2018-09-30 / 10:13:17
Є два варіанти- ти або кацапський бот або повний ідіот. Дуже сподіваюсь що це перший варіант- бо в другому випадку тобі тільки могила поможе- дурак не лікується.
Я не порохобот, але я в даній ситуації за істину - а ти Ідіоте - не позорся- ти не знав шо Порошенко міліардер коли за нього голосував? ЧИ ти хочеш шо б він роздав свої гроші таким жебракам як ти- які навіть не подякують а будуть злорадствувати тільки? Чи він має у такої мавпи як ти питати дозволу чи не поїхати йому на свої гроші відпочити куда би він там не хотів- раз за 5 років. Чи Ідіот Андрій думає шо війна закінчиться лише тому шо ПОрошенко так скаже???? Чи ідіот не знає шо війна би закінчилась якби кацапи не ввели війська(Ілловайськ) ЧИ Ідіот думає шо ми маємо здати всі національні інтереси? Ідіоте- Ти ниєш як бля*ь якій гроші не заплатили... Така людина як ти з масшбаом думки на рівні - шо в селі і шо за селом- не повинна коментувати такі речі.

Андрій 2018-09-30 / 09:57:30
До сорри, ви мабуть теж назвете великою брехнею те, що у порошенка відсутній бізнес і живе він на президентську зарплату, оскільки документів про його компанії та офшори ви не бачили. Може саме з мисленням таким як у Вас ми і досі маєм при владі таких "проукраїнських" політиків які Вам вішають лапшу на вуха як вони боряться за суверенітет нашої держави в той час торгуючи на сході України з Росією. Звісно і тут Ви теж не повірете бо нема документів, а влада Вам їх так відразу візьме і покаже.
В покарання за громадянську пасивність, люди отримають владу злодіїв. Платон

Горожанин 2018-09-30 / 08:24:41
До таких як сорри : Здоровий глузд називають мадяронством ...
Так само роблять і кацапи . Як хтось виступить на захист українців і проявить здоровий глузд , тут же стає біндером і свідомітом , укром ...
Вистав сорри якийсь рахунок я тобі всі гроші від мадяр на нього перешлю , і тебе зроблю радісним і щасливим ))))))

Горожанин 2018-09-30 / 08:15:44
До сорри : я вам дам парабелум ! Прарвемся ! ))))))

Вуву 2018-09-30 / 07:50:35
А на мальдіви ... Тать то маскаль му позичив акурат на неділю. Хіба маскаль лишить в біді свого патрона. Да нікагда.!!!
Вон "носатого колгозніка" на поруки взяв ... А єслі нада тай і педраса на поруки тоже візьме . но то так мало не тему.
А вот жона його з дітьми ... Проблем не мала ... Бо вона летіла со свойім паспортом ... Мальдівським. ШТО НЕ ВІРИТЕ ??? Но ото ваші проблеми.

пенсіонер 2018-09-30 / 07:32:13
А на Мальдіви він з чиїм паспортом їздив?

сорри 2018-09-30 / 01:07:59
Андрію, у мене нема віри в Порошенка, я не його адепт. Але з маленької неправди починається велика ріка брехні. З таким багажем нову Україну не збудуєш

Андрій 2018-09-30 / 00:30:14
Сорри, гаразд, хай мої домисли залишаться не правдою, а ваша щира віра в порошенка оправдається обіцяним "покращенням" .
P. S. Глава Управління держохорони Валерій Гелетей написав у СБУ лист під грифом "секретно", що на адресу президента надходять погрози, на цій підставі були виготовлені паспорти на вигадані імена.
силку на сайт не подаю, бо рахуватиметься як реклама сайту.

сорри 2018-09-30 / 00:10:39
Андрію, якщо у вас нема інформації, а лише домисли про паспорти, то що ви вимагаєте здати?

НОВИНИ: Політика

03:04
Що показав перепис у Румунії?
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
» Всі новини