"Бо "послідовні": Угорщина, попри обіцянки, таки блокуватиме будь-яке рішення саміту Україна-Грузія-НАТО

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на саміті НАТО в Брюсселі наступного тижня блокуватиме будь-яке рішення за підсумками зустрічі з Україною та Грузією.

"Бо "послідовні": Угорщина, попри обіцянки, таки блокуватиме будь-яке рішення саміту Україна-Грузія-НАТО

Про це йдеться у статті "Ніж у спину" від Орбана: Угорщина відновила наступ на Україну в НАТО та в ЄС" на сайті "Євпопейська правда".

Міністерство закордонних справ Угорщини направило лист генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу, в якому йдеться про те, що Орбан має намір голосувати проти будь-якого документа, який запропонують членам Альянсу до ухвалення за підсумками зустрічі з українським та грузинським лідерами.

Цей лист був надісланий через три дні після українсько-угорської зустрічі на міністерському рівні, яка відбулася в Берегово. Після зустрічі стало відомо, що Угорщина відмовилася від вето щодо участі України у саміті НАТО.

Крім того, в Будапешті відмовилися від ультимативної вимоги про повернення до старої мовної системи у освіті. Там нарешті погодилися з висновками "Венеціанки": статтю 7 закону "Про освіту" можливо виконати таким чином, щоби це не шкодило національним меншинам – звісно ж, у консультації з представниками цих меншин.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто тоді публічно припустив, що до завершення саміту прогрес буде ще виразнішим і Угорщина перестане блокувати також рішення Альянсу щодо статусу України.

Проте за кілька днів у листі угорське МЗС заявило, що зустріч з Україною не принесла успіху. В Будапешті утрималися від коментарів про причини такої різкої зміни своєї позиції. Запит "Європейської правди" до МЗС та до посольства Угорщини в Україні залишився без відповіді. Щоправда, спростовувати існування такого листа до генсека НАТО там також не стали.

Не виключено, що конфлікт з Україною став для Угорщини інструментом у вирішенні іншої проблеми – у боротьбі за увагу президента США Дональда Трампа. Угорське вето на співпрацю з Україною в НАТО вже допомогло Орбану досягнути своєї мети.

Вашингтон перервав негласну "заборону" на пряме спілкування з одіозним керівником Угорщини: Трамп провів телефонну розмову з Орбаном, але метою угорського прем’єра була особиста зустріч з президентом США, Білий дім досі її не підтвердив.

02 липня 2018р.

Теги: Угорщина, НАТО, блокування

Коментарі

Горожанин 2018-07-03 / 22:12:56
Сьомий параграф тут уже ні дочого , і Україна ні дочого , просто як привід .
Тут геополітика , розкол у Європі і в НАТО .Між Трампом і ведучими європейськими країнами .

Magyar 2018-07-03 / 20:59:15
Київ гехай міняє 7-ий параграф. І все буде ОК!

Вуву 2018-07-03 / 18:34:40
Як не дивно ... Але клінтон і динаміка погашення зовнішнього боргу впевнено ішла вниз .
Тоді деякі "муд(р)агелі" забили на сполох що такий міцний долар це лихо для всі інших валют і "економічних партнерів" .... Після чого до влади "прийшов" найдурніший з усів дурнів болван ... буш молодший (дабля буш як його називали самі американи).
І після цього почалась така вакханалія в ам. бюджеті ... Що як кажуть ... "не крав тільки лінивий".
Обама з посмішко обіцяв всім "страшні реформи" на право і на ліво ... Але сам грав у гольф ... Пив дороге віські ... Відпочивав більше за всіх ... Брехав і посміхався і посміхаючись брехав... І так 8 років.
І ось тепер прийшов "не солодкий" трамп який починає все це лайно нароблене "папєрєдніками" за 16 років розгрібати.
А те що всі европейські члени нато не платили свойіх 2% ввп . Правда.
Не платили роками ... А то і десятиліттями. А чого не платили ?
Це так само коли голодного вважають що він злодій якщо вкраде в магазині пляшку молока чи буханку хліба .
Але коли в німеччині і норвегійі іще інших членів нато ... Економіка з року в рік зростає ... То чого не платять ... Немають чим ... Голодні ...
"Чи в дурного грають" ???
Ще як грецію чи португалію чи балтійські крайіни ... (В яких були ек. Кризи чи малопотужні економіки) ще зрозуміти можна ... і то прибалти платять як має бути ... а решта що ???
В такий спосіб трамп хоче потрохи ... ПЕРЕРОЗПРИДІЛИТИ ... фінансовий тягар (тбт борг) у "рівномірне русло".
І така позиція знаходить не тільки прихильників але і глибше розуміння ... Реального стану речей.
А щодо закарпаття ... По іншому і не буде поки злодій вальцман при владі ... Який ВПЕРТО тримає маскаля баригу ... Який деребанить бюджет області і дає потроху відкати на офшори.
Стан доріг в області кричушщий ... Грошей нема. Де гроші ?
Але на фестивалі гроші є.
Два роки аеропорт "закритий" ... 16 млн маскалем "освойіно" ... Читай вкрадено ... Тепер ця гнида взалась за невицький замок ... Щоб прибрати в свойі брудні лапи ... гроші виділені з бюджету держави ... На його реставрацію.
А народ дивиться на все це і далі мовчить ... "Моя хата з краю"

дмитро 2018-07-03 / 17:35:45
пане вуву ви здається занадто оптиміст.трамп в одному інтервю прямо вказав на свою стратегію коли закликав саудівську аравію збільшити видобуток нафти бо високі ціни на бензин зїдають усі плюси його податкової реформи араби повинні це зробити бо америка гарантує їм безпеку. Не зроблять - значить не буде і криші.так само він використав пн.корею щоб пд.корея і японія замовили американську зброю на 16 і 21 міліард доларів.саудити до речі заказали від трампа зброї на 100 млрд.доларів поляки теж замовили на 10 млрд.доларів на черзі країни нато скопом їх лякають росією і іраном.або вони будуть збільшовати свої витрати на зброю і зменшувати на соціальну сферу або сша вийде з нато паралельно вони ще давлять на євросоюз з допомогою угорщини польщі тобто країн вишеградської четвірки ну а україна з її корупцією керівництва легка пожива навіть для маленької угорщини закарпаття уже тепер сидить наполовину на угорському бюджеті

Вуву 2018-07-02 / 23:19:52
Наскільки важливо для трампа мати союзника і якого саме ...ми це скоро побачемо ... Чекати лишилось не довго.
2. Американці не почали ніякойі торговойі війни ... І остання заява представників торговойі палати є красномовною ... що вони проти .
Тбт. Треба розуміти так що бізнесові кола виступають за те щоб проводити переговори за круглим столом а не оголошувати про підвищення в односторонньому порядку мита на товари і послуги ... Так як наразі це відбувається.
Всі добре усвідомлюють що така принципова позиція і непоступливість можуть спричинити глобальну фінансово - економічну кризу з важкими наслідками . (А кому це треба).
Так що слід чекати на переговори і якісь кореляційі .
Що стосується "слабкого" ... А фактично майже нульового вкладу в нато з боку европейських союзників то це правда.
І так є ... що вся європа має гарантійі своєйі безпеки за рахунок американців як платників подату і величезного зовнішнього боргу сша.
І трамп видається з цим миритись не буде.
Хто хоче безпеку ... Мусить платити за це гроші.
Ps. Дуже нагадує украйіну ... Де всі наші олігархи володіють інформацією ... Яка до них доходить з високих кабінетів сбу гпу і тд.
Бо вони за це платять ... бо це йіхня безпека... Тому вони нікого не бояться. І ні один олігарх ще на нари не сів ... Навіть фірташ ... Хоча його вже давно повинні були посадити або видати тим самим американцям.

дмитро 2018-07-02 / 21:25:03
дуже можливо що і "експерт" і пан вуву помиляються пишучи що премєр угорщини добивається зустрічі з трампом і тому виступає проти україни навпаки це для трампа важливо мати такого союзника в європі який ще до трампа був проти мігрантів який ще в часи обами змусив сша поміняти посла в угорщині який постійно критикує брюсельських бюрократав( а трамп вашинтонгських) з якими американці розпочали торгову війну і критикують їх за слабий фінансовий вклад у нато який найбільш лояльний до росії і для якого як і трампа угорщина понад усе

Feri bacsi 2018-07-02 / 21:15:48
має намір голосувати проти будь-якого документа...
Позерайся, який твердий на голову модьоров. Мачка би го копнула! На писсю лабу.

Вуву 2018-07-02 / 19:05:08
Це те що я писав .
СіяРто по суміцнитву є "козел відбувайло" ... Якого орбан буде "підставляти" ... І в разі потреби скидати всю провину на нього.
А сам орбан себе загнав у глухий кут.
З одного боку він не хоче поступитись ним декларованою "принциповою позицією" ... по освітньому закону.
З іншого він вже підірвав довіру як до себе як керівника крайіни ... Так і довіру до його зовнішьополітичного курсу який він проводить.
Початок прцедури накладення санкцій єс тому підтвердження.
Знаючи глибинні і потаємні "проросійські візійі" самого трампа ... Орбан хоче зіграти йому "на руку"... Що в такий спосіб донести йому що в свойіх поглядах трамп не одинокий ... Що є ще один такий "лідер" як орбан ... Який його підтримує ... І в такий спосіб заробити собі "сатисфакцію" у "вигляді лояльного відношення" ... до себе .
Але чи вдасться такий трюк з неменш хитрим і перетертим трампом ... Для якого ... "америка понад усе" ... Це не просто гасло передвиборчого лозунгу ... А його політичний курс.
Чи погодиться трамп на те щоб крайіга (хунія) яка з часу вступу як член альянсу ... Навіть не сплачувади свойі мінімальні внески ... Отримувпла повні гарантійі своєйі безпеки ... Тай ще вказувала нато (блокувала в ньому рішення щодо украйіни) ???
Чи не зачепить це трампа за живе ... Відчуття "другорядності" сша як головного спонсора і лідера нато ... Така поведіна хунійі в особі орбана ???
Що вибере трамп ... Свою позицію великойі америки ... Чи лояльність до російі і подібних поглядів маловпливових членів нато ... Які по свойій суті там взагалі "ніякойі погоди не роблять" ???

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини