Віктор Балога звернувся до Лілії Долінської з пропозицією, від якої вона не змогла відмовитися

Секретаріат Президента України звернувся до Лілії Долінської з проханням подати пропозиції щодо вдосконалення дозвільного законодавства та усунення надмірного та неефективного регулювання господарської діяльності, зокрема, у Львові.

Лілія Долінська
Лілія Долінська

Про це сьогодні, 1 лютого, повідомила директор ТзОВ «Ванкувер», учасник форуму «Влада і бізнес – партнери» Лілія Долінська.

Лілія Долінська зазначила, що свої пропозиції, розроблені спільно з представництвом Держкомпідприємництва у Львівській області, Секретаріату Президента вишле сьогодні.

За її словами, аналогічні звернення від Секретаріату мали надійти до всіх учасників форуму «Влада і бізнес – партнери», які виступили на цьому заході, що відбувся у Києві 30 січня за участі Президента України Віктора Ющенка та Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

***

«Підприємці з інших областей нарікали на обласні ДПА і тільки від львівських не було чути критики на роботу податківців. Навіть аудитори, які найтісніше працюють з Львівською ДПА, не мали жодних претензій до її роботи. На мою думку. це тому, що ДПА у Львівській області працює в межах законодавства та ділової етики, співпрацює з Громадською колегією. А от з владою Садового у нас – суцільні і нескінченні конфлікти», – зазначила у коментарі ЗІКу вчора, 31 січня, директор ТзОВ «Ванкувер», депутат Перемишлянської районної ради від БЮТ, член Громадської колегії при ДПА у Львівській області, член Експертної ради при Держкомпідприємництві у Львівській області, член Об’єднання підприємців «Крок» Лілія Долінська з приводу свого виступу на форумі «Бізнес і влада – партнери», що пройшов у Києві 30 січня і у якому взяли участь Президент Ющенко та Прем’єр-міністр Тимошенко.

«У своєму виступі на форумі я порушила три проблеми, які хвилюють підприємців Львова. Йдеться про проблеми МАФів, діяльності органів місцевого самоврядування з контролю за приватним бізнесом, дозвільної системи», – наголосиала Лілія Долінська.

За її словами, півтора року у Львові вирішується питання впорядкування і встановлення МАФів. У травні 2006 року міський голова Львова Андрій Садовий видав розпорядження про порядок встановлення і впорядкування МАФів. До жовтня 2006 року мали бути готові висновки депутатів Львівської міської ради, але ухвала Львівської міської ради з’явилася лише у грудні 2007 року, але вона досі не підписана Садовим.

Крім того, як зазначила Лілія Долінська, розпорядженням міського голови Львова №241 «Про дотримання Закону про працю на підприємствах» було створено спеціальну комісію. Керівників підприємств викликають до районних адміністрацій Львова і вимагають встановити рівень зарплат не нижчий від середньо в галузі. «Я не розумію, за яким правом міський голова наказує приватному бізнесу, яку зарплату потрібно виплачувати. Ніде в законі не написано, що зарплата має бути не менше ніж середньогалузева. Є тільки норма, що зарплата не може бути меншою від мінімальної, тобто на даний момент – 515 грн», – наголосила підприємець.

Також на Форумі Лілія Долінська наголосила на тому, що органи місцевого самоврядування видають дозволи, не передбачені чинним законодавством.

ЗІК
01 лютого 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини