Врятувати Свидовець від олігархів (ВІДЕО)

Розслідування усіх переваг та небезпек від будівництва ТРК "Свидовець" на унікальному хребті Українських Карпат від телеканалу ZIK та Віктора Янцо.

Врятувати Свидовець від олігархів (ВІДЕО)

Новий  масштабний гірськолижний курорт на Свидовці. Чому екологи забороняють будувати на гірському масиві? Які загрози приховує будівництво масштабного проекту? В чиї кишені потечуть гроші від цієї оборудки? Подробиці - у проекті «Вижити в Україні» з Віктором Янцо, лідером гурту «Рокаш».

Боротьба за Свидовець, що його намагаються приватизувати олігархи, триває. Підписуйте петицію на захист - freesvydovets.org

ДО ТЕМИ:

Лобіст забудови Свидовця Москаль оприлюднив звернення двох сільрад на підтримку курортного проекту олігарха Коломойського

31 травня 2018р.

Теги: Свидовець, олігарх, Коломойський, Боголюбов

Коментарі

земляк 2018-10-21 / 23:05:41
Ось тут, про "інвесторів", які ніби вкладатимуть кошти в ТК "Свидовець" та які "ніяк не пов'язані" з ТК "Буковель", про що патякає кандидат в Президент України - Шевченко, переконуючи нерозумних гуцулів...

https://www.dw.com/uk/українські-мільйони-в-австрійських-альпах/a-41750395



https://www.dw.com/uk/українські-мільйони-в-австрійських-альпах/a-41750395

Вуву 2018-06-02 / 04:59:10
От коли вже почнуться перегони ... То може хтось і задасть КОНКРЕТНО "дитяче питання" по свидовцю вальцману НА ПРЕС КОНФЕРЕНЦІЙІ ... "Не в бровь а в глаз"
А там треба буде відповідати ОДНОЗНАЧНО.

бувший хустянин 2018-06-01 / 22:58:05

до Сергія Носалюка 2018-06-01 / 21:16:15

Я однозначно проти курорту "Свидовець" від Москаля, Мурги і Ко, яким залишилося менше року "фестивалити" на Закарпатті. І мета яких, як на мене, однозначна - це 500 тис. кубів ПРАЛІСІВ встигнути "толкнути" за цей рік.
Але...
Те, що ви "нарили", як на мене дуже КОРИСНЕ та цікаве. З точки зору, що саме ця "золота молодь", прокатуючи (і справедливо!) сьогодні Москаля, мені здається, готує цей об'єкт чи під себе (Балоги теж не бідні люди!), чи для того ж Коломойського. Але через рік)))

Короче, як на мене, чиста конкуренція за бабло. На жаль.
Проте, якщо ці праліси "медійники" Балоги не дадуть порубати Москалю за рік - це теж перемога.
А далі... Поживемо - побачимо.

Тут би ще рік якось протриматись та вберегти ліси від варварів-зайд та п'яниць-гуцулів (Гуцул з Чорноі Тиси 2018-06-01 / 08:23:03), які за смердючі долари готові будь-кому чоботи лизати та ліси своїх прадідів порубати(((

Степан Крук -О.Д 2018-06-01 / 22:53:18
А хто Ужгород в рейтинговому відношенні опустив нижче плінтуса? Хіба не Балоги? Розбудовує Мукачево, дороги ремонтує... Піариться! Всі біди в краї від них!

О.Д. 2018-06-01 / 22:36:05
Щодо "експерда" Мерцина, то, як на мене, знайти "абсолютно лівішого" за нього самого вже складно. Особисто я його у Фейсбукку заблокував.

Ну і не смішіть, будь те вже такі добрі, мої тапки тезою про "цивілізованого інвестора" Коломойського...

О.Д. 2018-06-01 / 22:35:38
Сергієві Носалюку

Інформація цікава, принаймні для мене, однак абсолютно не показова. Всі журналісти-телевізійники використовують в ролі "випадкових переходих" в своїх сюжетах знайомих і інших журналістів. Бо сторонні не поспішають погоджуватися. Обиватель цього не бачить, але самі журналісти - в курсі.
Пристая не сказав Янцові нічого надзвичайного, тим більше - проти проекту олігархів з приватизації перлини Українських Карпат. По суті говорили інші люди. Те, що зять пропіарив тестя, для кланового Закарпаття - типово....

А те, що інтерес у Віктора Балоги до "Свидовця" був і, в контексті протистояння з Москалем-Медведчуком, залишається, зрозуміло і без цього коментаря. Але на самостійному рухові природозахисників і т.д. це аж ніяк не позначається.

У вас, Сергію, через вашу фатальну і саморуйнівну нелюбов до Балог вже виходить майже так, як в Ужгороді, де все живе, що ще хоч трохи ворушиться, намагаються вбити, приписавши Балогам.

Повірте, світ існує і поза вашою мукачівською банкою з її гризнею павуків...)

Степан Крук -Сергій 2018-06-01 / 21:57:43
Прочитав! Хто такий Пристая? Дійсно ніхто! Справа в тому, що батько Олексія друхив із Олександром Морозом. Останній зробив його головою Закарпатської СПУ, згодом одним із заступників голови державного агенства лісових ресурсів України (здається так воно називається). Пристая шавка і до Свидовця відношення немає. В Свидовському питанні є конфлікт інтересів; з одної сторони - це гірське населення, котрому держава, що ніби опікується соціально-економічним розвитком гірських районів, нічого окрім як пасти вівці та збирати ягоди й гриби не може запропонувати, з іншої сторони глобальніша проблема - це загроза природнім ресурсам, екології. Зрозуміло, що як би не було оліарха Коломойського із його маштабним проектом, то не було б що зараз оговорювати.

Вуву 2018-06-01 / 21:42:36
УВіть собі: (як тепер)
Вальцьман думає ... Як я приберу ... Прибере гройсманн
Гройсман думає ... Як я не приберу ... Прибере вальцман.
В результаті і перший і другий "прибирають" все що можна.

... А повинно бути ...
Вальцман ... Як я приберу ... Гройсманн мені зробить імпічмент.
Гройсманн ... Як я що приберу ... Вальцман мене зйість і посадить.
От тоді буде в крайіні позитивне зрушення .

Сергій 2018-06-01 / 21:16:15
я тут трошки розібрав цю заказуху по полочкам...
рекомендую і вам увімкнути мізки
https://www.facebook.com/groups/mukachevo.tak/permalink/1674782032570996/

Вуву 2018-06-01 / 18:19:50
Більше того ... Я навіть не маю жодного сумніву в тому ... Що наступним президентом в украйіні знову буде "ГЕНЕТИЧНИЙ СОПЛЄМЕННІК"
Інша справа як він почне керувати нашим народом ... І ЧИ НАШ НАРОД (все таки) ПОЧНЕ КЕРУВАТИ НИМ ??? ;-)

Вуву 2018-06-01 / 18:13:46
Найбільша наша проблема ... Не в тому що нароблять "соплємєнніки" і куди вони потім здриснуть ...
А в тому ... Що народ украйіни сам приводить цих соплєменніків до влади ... А по всьому не створює взагалі ніяких умов чи перешкод для того щоб унеможливити таке пограбування .
А сусідні польща і словаччина і румунія хай нам слугують прикладом ...
Бо "кримінальних соплєменніків" там було ніяк не менше.
Однак результати змін там ... Всетаки вражаючі ... Бо тепер там "соплєменніки" змушені ... працювати "по новому" ... Проти тих "соплєменніків" які хочуть "по старому".
Тому в них є зміни ... Ек. Реформи ... І ек. Зростання і підвищення життєвого рівня.

Степан Крук 2018-06-01 / 18:04:54
Такі прецеденти будуть і в майбутньому! А вихід вбачаю в розширені охоронної парково-заповідної зони на законодачому рівні до максимольно можливих меж.

сорри 2018-06-01 / 17:45:24
Перекотиполе зі вставною щелепою

Наталка Майстренко 2018-06-01 / 17:35:45
Пошорить тут пошорить на користь своїх генетичних "соплємєнніков", знищить природні об'єкти природного значення і здризне в Чернівці чи в Румунію, де ці самі праліси забезпечені охороною

Степан Крук 2018-06-01 / 11:32:29
Зловив себе на тому, що не маю чіткої позиції стосовно будівництва цього об"єкту. Спілкувався з "борцями" за розвиток туризму в Закарпатті (туроператори, турагенти) і зрозумів, що в них також нема позиції, іх судження є ситуативними. З одного боку вони за збереження довкілля для туристів (краще б організували прибирання сміття після них в горах), з іншого боку туристичні комплекси годують туристичні агенції. "Народним масам" потрібна робота, екологам - неспаплюжене довкілля , оліархам - прибутки, місцевій владі додаткові надходження в бюджет... І кожна із сторін має свої "залізні" аргументи. Напевно потрібно довіритися фахівцям та їх висновкам, а громадськості посилити контроль за обєктивністю та якістю тих висновків...

До Г. З. Чонойі тиси 2018-06-01 / 11:15:24
Прочитай всі коменти з низу . може в голові що сьйі пройіснитсі.
І він ... (Аби навіть і задрипаний) захищає свою землю від всяких злодійів скоробагатьків.
Бо це земля його так само як і твоя.

Володимир 2018-06-01 / 10:51:41
Стане нам Буковеля, ніяких курортів не треба, бережіть природу!!!

Гуцул з Чорноі Тиси 2018-06-01 / 08:23:03
Дуже чудно мені живучи в Чорній Тисі чути що якийсь наркоман іалканавт із якогось гурту шо ніхто його ніколи не чув почав ся журити мною і моїми дітьми тут на Гуцульщині Але це пів біди бо він Гайналь задрипаний щей мені каже шо я маю рлбити тут на землі моіх предків Гуцулів ! Ти дивисьи які мудрі всі стали ви ! Ми самі сьи розберемо тут шо і як має бути унас в Горах ! І не вам нам Внукам Опришків Славних вказувати шо ми маємо робити

об'єктивка 2018-06-01 / 06:29:09
Єдина причина, чому тему курорту "Свидовець" так лобіює Москаль - гроші Коломойського.

До гуцула 2018-06-01 / 06:22:14
Твоя правда ... Раніше самі гуцули були самі собі екологи ... Бо розумілися на тому з чого і де живуть.
А зарвз вже нове покоління гуцули пофігісти аби лишень урвати собі побільше і аби ніхто невзнав. А все решта пофіг.
І ніхто за кордон не втікав ... Не тому що не хотіли ... Можливості не було.
Звичайно що з думкою людей обовязково треба рахуватись ... Інша справа що йіхня думка може бути професійно не зваженою ... і в цьому великий ризик.
Бо виказувати свою думку ... Одно
А брати на себе всю відповідальність ... НІХТО НЕ ХОЧЕ.

НОВИНИ: Соціо

11:03
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 2
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини