Побиття журналіста в Ужгороді перекваліфіковано з поліцейської "хуліганки" на серйознішу статтю

За втручання прокуратури, кримінальне провадження розпочате за ознаками хуліганства (ч.1 ст.296 КК України) по факту побиття кореспондента центрального телеканалу на Закарпатті перекваліфіковано як умисне заподіяння журналісту побоїв у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності (ч.2 ст. 345-1 КК України).

Побиття журналіста в Ужгороді перекваліфіковано з поліцейської "хуліганки" на серйознішу статтю

Про це Закарпаття онлайн повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Наразі встановлено, що 16 травня, в одному із ужгородських кінотеатрів сталася сутичка між відвідувачами закладу та його адміністрацією, внаслідок якої кореспондент центрального телеканалу на Закарпатті отримав тілесні ушкодження.

З метою встановлення всіх обставин справи та прийняття законного рішення, Ужгородська місцева прокуратура надала письмові вказівки слідчому ВП Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області, який здійснює досудове розслідування у даному кримінальному провадженні

Довідка:

Згідноз  ч.2 ст. 345-1 КК України, за умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності, передбачене покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

 

19 травня 2018р.

Теги: Глагола, журналіст, побої

Коментарі

культура 2018-05-21 / 12:22:05
Класний вислів-чурбанові кабаки.Відпочивати,справді,нема де???Освіта,наука,спртивно-культурні комплекси!Все замінює-ЛОТАРЕЯ

еконміка 2018-05-21 / 12:15:57
Журналіст,випадково зайде у заклад:ЛОТАРЕЯ??Що -це за заклади? Скільки їх може бути у кожному мікрорайоні?Ну, там точно пахне неприємностями!Мамочки,бережіть дітей! Дивіться за якими моніторами,вони сидять!І куди ходять!

пенсіонер 2018-05-21 / 09:01:31


Коментар видалено. Адмін


ужгородець 2018-05-21 / 07:40:09


Коментар видалено. Адмін


О.Д. 2018-05-21 / 05:13:21
Ну так, керівник "5 елементу" і його підлеглі поводилися надзвичайно красиво. Залишилося тільки відповісти взаємністю )

пенсіонер 2018-05-21 / 04:36:28

І в житті, як на полі мінному,
я просила в цьому сторіччі
хоч би той магазинний мінімум:
— Люди, будьте взаємно ввічливі!

І якби на те моя воля,
написала б я скрізь курсивами:

— Так багато на світі горя,
люди, будьте взаємно красивими!

(с) #Ліна #Костенко #Ліна_Костенко #ЛінаКостенко

Степан Крук 2018-05-20 / 22:25:02
В даному випадку під визначенням "кавказці" я маю на увазі тих приблудних адептів, котрі приїхали в наші міста, паразитують на нашій толерантності, довірі, доброті. Не подобається вам слово "кавказці", то сприйміть " лице кавказької національності, бариги із Кавказа". І не треба тут вплутувати інтернаціональну переконаність, бо в мене ї своєї вистачає.

пенсіонер 2018-05-20 / 21:51:17

до ужгородця 2018-05-20 / 12:09:20

Цей коментар я писав, ще 18.05 під постом на цю саму тему.

"Власник кінотеатру беззаперечно не правий. І має предстати перед судом. Крапка. Але.

Ви знаєте, скільки кавказців воювало, воює, поранено та загинуло з 2014 року за Україну проти Московії, а скільки закарпатців у цей час робило та робить у Московії далі?"

Замисліться над цим тепер вже ви разом з С.Круком.

Степан Крук 2018-05-20 / 21:28:20
Гадаю, що безпідставно перекваліфіковувати злочин на таку серйозну статтю прокуратура б не стала! Проводиться слідство, буде суд. І переливати тут ряжанку з пустого в порожнє не варто. Зрозуміло, що є боти в того приблуди, котрі працюють в нього, в них в свою чергу є родичі і таке інше. Коментуйте бризкаючись жовчу скільки хочете, але потім не пищіть, що журналісти вам щось ПОВИННІ, журналісти мають ЩОСЬ РОБИТИ. Бо може настати такий час зневіри, коли журналістам буде глибоко наплювати на вас, ваші проблеми і на таке суспільство. Шануйте те, що маєте,бо залишитеся без нічого! У випадку ваших особистих негараздів звертайтеся до приблудних бариг за інформаційною підтримкою, обЇздхайте десятою дорогою пяних прокурорів, ходіть в кінотеатри в шоломах та наколінниках, труїться в ресторанах зіпсованою отбивною,бо ви того варта. І плачтеся в коментарях, чому ні СТБ, ні БМП,ні БТР, ні 1+1, ні навіть "сарафанне радіо" не звернули увагу на ваші проблеми.

***** пенсіонеру 2018-05-20 / 12:15:19
Що шановний тяжко доводити свою "правоту",коли тебе і "зато не хочуть сприймати",хоч би ти тисячу разів був правий. В цій статті наші погляди збігаються,але хосна з них ніякого.

ужгородець 2018-05-20 / 12:09:20
А пенсіонер диви як захищає приблуду. ВІн у поведінці козла пьяного, чурки дурного і обкуреного побачив міжетнічний конфлікт.
Ви пане пенсіонер часов не власник "Кілікії" чи може У Алі".
Тварини біля кордону по всій окружній одні чурбацькі кабаки.

Макс. 2018-05-20 / 08:08:16
Ето говно даже детям хомит в своем кинотеатре который не прошел никакие нормы по технике безопасности он просто быдло сраное . Тут вопросы к пожарникам.

Maks 2018-05-20 / 08:05:05
Етот гавно с Токио даже детям хотите в своем кинотеатре быдло !!!

Патріот 2018-05-19 / 21:30:31
Шо це за Кацап власник кінотеатру такий козирний???? І його синок неадекватний руськомовний??? Що Дацнецькі призватили Кінотеатр чи шо народ ????

пенсіонер 2018-05-19 / 19:44:14

Дякую, "Борис 2018-05-19 / 18:36:55", за дуже корисну інформацію)) Для розуміння, "ху із ху"...
А я думаю, що сталося на ЗО з дуже завзятими коментаторами під минулим постом на цю тему, які відверто не гребували навіть роздмухуванням міжетнічного конфлікту? В чому прикол? - А ось тепер "пазли" склалися.

Вуйко 2018-05-19 / 18:45:27
А шо з чурбаном! П.....й треба було дати!

Борис 2018-05-19 / 18:36:55
Чомусь програма Вікна-новини на СТБ ні слова не промовила про НАПАД на свого власкора в Закарпатті. Бо з наданим Глаголою відео випливає, що він сам спровокував цей конфлікт.Заходить Глагола в кіно, а там якась жінка просить книгу скарг, а їй ніби не дають. І тут Глагола давай знімати на телефон. ДІТВАК повний. Нема зараз ніде тих радянських книг скарг. Де та жінка, яка би на той же телефон дала інтерв"ю, що її не сподобалося те-те-те. НЕМА жінки. Глагола тупо знімає співробіників, не пояснивши чому це робить, не з"ясував разом з жінкою і працівниками, що ж сталося з незадоволеною відвідувачкою. Знімає, не спитавши дозволу, ті просять цього не робити, а він далі знімає. Глагола сам хотів аби в нього телефон виривали, його штовхали. Показав себе примітивним, навіть дурнуватим журналістом. А коли дістав своє заслужено, вирішив постати жертвою нападу, борцем. Навішо працівники кінотеатру взагалі чіпали цього ннеадекватного вискочку, не розумію. Хай би собі знімав, невідомо що.Глагола вирішив у черговий раз понтанути. Слідчий мідіції має йому просто по-чоловічому пояснити: журналіст це не вседозволеність. На захист Глаголи раптом виступив Мешеряков, від імені обласної організації спілки журналістів. Мещеряков, як директор ТК "Сіріус", вирішив рятувати з дурної ситуації Глаголу, який одночасно з СТБ працює ведучим на телеканалі "Сіріус" /Віктора Балоги/. Інтерв"ю його на "Сіріусі" з Гриценком, Томенком то жах. Як і його підлий вибрик у кінотеатрі.

до Степана Крука 2018-05-19 / 16:50:52
Знайомі розказали минулорічний випадок.Зайшли 2 інтелігентика на терасу одного з генделиків попити пивка.Замовили собі по погару розливного.Офіціант,вирішивши,що перед ним лохи та й вочевидь,щоб підзаробити,налив в один бокал свіжого пива,а в другий "отстой" з піддона розливного апарату.Коли невезучому з інтелігентиків попався цей отстой,то він вирішив пригубити пивко і з бокала товариша,щоб переконатися чи все в порядку у нього з вкусовими якостями.Коли відчув на смак,що його облапошили,то покликавши офіціанта,висказав йому своє "фе" і попросив замінити на свіже пиво.Офіціант заартачився,що це буцімто залишки з пустої бочки і тому він не збирається відшкодовувати неякісний товар власним коштом.На цей "конфлікт" нагодився знайомий офіціанту "журналюга",який почав фіксувати цю нібито "свою" журналістську діяльність на відео смартфона.Інтелігентам це не сподобалось і замість релакса вони отримали повний "збройний словесний" конфлікт з коментаріями про "перешкоджання журналістській діяльності",приниження честі і гідності працівника обслуговуючої сфери і т.п. Кінець події був таким - смартфон полетів в сторону мусорної корзини,"журналіст" отримав і файно по писку,а офіціант не власної волі "прийняв душ" з відстойного пива. Ця ситуація мені один в один нагадує випадок з Глаголою. Висновки робіть самі.

Вуйко 2018-05-19 / 15:25:09
А що з
Чурбаном

Степан Крук 2018-05-19 / 08:30:05
Цю справу не замнуть! Кишка в них тонка. Але питання потрібно розглядати ширше - кожного дня в Україні скоюються дії повязані із перешкоджанням журналістській діяльності, чиняться напади на журналістів. Ситуація настільки критична, що днями Комітет з прав людини при ООН висловив свою стурбованість Порошенку та просив його вжити термінових заходів по захисту журналістів. Тому важливо змінити не тільки відношення правоохоронної систкми до цієї проблеми, але і суспільства. І питання тут не в Гдаголі, він тільки один із бігітьох масмедійників, котрі потрапили під фізичний тиск. А скільки аналогічних випадків було тільки в Закарпатті? Деяких журналістів навіть затримувала міліція в угоду конкретним держимордам за їх професійні та громадянські переконання. Треба розуміти, що саме через ЗМІ громадянське суспільство може висловити свою незгоду владі та контролювати її дії. Саме через ЗМІ можливий контроль всіх сфер, котрі відбуваються в суспільстві...

НОВИНИ: Кримінал

15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 2
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
» Всі новини