Випускаючи з-під варти підозрюваного в жорстокому вбивстві, Ужгородський міськрайонний суд "відмінив" постанову Апеляційного (ДОКУМЕНТИ)

Тим часом, за інформацією редакції, це не перше вбивство, скоєне підозрюваним

Випускаючи з-під варти підозрюваного в жорстокому вбивстві, Ужгородський міськрайонний суд "відмінив" постанову Апеляційного (ДОКУМЕНТИ)

На електронну адресу редакції Закарпаття онлайн надійшов коментар прес-служби Ужгородського міськрайонного суду, в якому йдеться про те, що, начебто, "у публікації інтернет-видання Закарпаття онлайн від 18.04.2018 за назвою "У Нижній Апші люди з обіду блокували трасу Мукачево-Рахів-Рогатин через "заминання" правоохоронцями жорстокого вбивства" міститься некоректна інформація в частині рішень, постановлених Ужгородським міськрайонним судом за підозрою у вбивстві 14-річним хлопцем свого односельчанина."

Як йдеться у коментарі, "за результатами розгляду клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу, слідчим суддею постановлено ухвалу від 16.03.2018, за якою 14-річному мешканцю Тячівщини обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на один місяць (до 13 квітня 2018 року).

Разом з тим, на початку квітня до суду надійшло клопотання від слідчого відділу  ГУНП в Закарпатській області щодо продовження строку тримання під вартою неповнолітньому підозрюваному. За результатами розгляду останнього, 05.04.2018 року слідчим суддею до особи застосовано альтернативний запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт з покладенням заборони покидати місце свого проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду. Тривалість дії вказаної ухвали суду становить два місяці (до 03.06.2018).

При розгляді клопотання слідчим суддею враховано... те, що потерпілою стороною, а саме батьком померлого, подано нотаріально завірену заяву про те, що він  жодних претензій до підозрюваного не має."

При цьому, ще ранше, у своїй офіційній інформації з цього приводу суд констатував, що "в ході розгляду судом клопотання про продовження строків тримання під вартою, правоохоронцями не доведено обставин, що виправдовують подальше утримання підозрюваного за гратами".

Тим часом для редакції Закарпаття онлайн залишається незрозумілим, у зв'язку з якою такою об'єктивною нагальністю, окрім ймовірної корупційної складової, в якій звинувачують поліцію і суд жителі Нижньої Апші, була продиктована необхідність у зміні запобіжного заходу щодо підозрюваного у вбивстві з утримання під вартою на домашній арешт ще 5 квітня, тобто, за понад тиждень до 13 квітня, коли збігав термін утримання ймовірного вбивці під вартою.

Крім того, за інформацією Закарпаття онлайн, суддя Ужгородського міськрайонного суду достроково прийняв ухвалу про зміну запобіжного заходу з утримання під вартою на домашній арешт попри те, що ще 22 березня утримання ймовірного вбивці під вартою до 13 квітня було підтверджене відповідною постановою Апеляційного суду Закарпатської області. Тобто, суду вищої інстанції.

Що суттєво, суд також досить "некоректно" скористався заявою батька убитого хлопця про те, що він не має претензій до підозрюваного. Як ствердив у розмові з кореспондентом Закарпаття онлайн сам Василь Поп, вказану заяву він підписав у день похорону сина, на прохання батьків його ймовірного вбивці, перебуваючи в стресовому стані і будучи переконаним, що в такий спосіб не повністю знімає відповідальність, а просто відвертає максимально жорстке кінцеве покарання для підлітка, що вбив його сина.

А отже, суд міг, але не скористався можливістю перевірити відсутність претензій у батька жертви особисто.

У кінцевому підумку той змушений був виправляти ситуацію у доступний йому спосіб. Відповідно, у розпорядженні Закарпаття онлайн є датована 12 квітня копія нотаріально завіреної заяви Василя Попа, якою той скасував свою попередню заяву і повідомив, що насправді він має претензії до підозрюваного Василя Турди.

Як інформує прес-служба суду, "при розгляді клопотання слідчим суддею враховано ... неповнолітній вік підозрюваного й вимоги Конвенції про права дитини". Однак дивним чином не враховано неймовірну жорстокість скоєного вбивства, а отже - реальну небезпеку, яку може представляти підозрюваний для суспільства. Тим більше, що в розпорядженні суду, очевидно, також були криваві фото з місця злочину, які є і в розпорядженні Закарпаття онлайн, і які редакція не може опублікувати виключно з міркувань етики саме через зафіксовану на них патологічну жорстокість. А також інформація про 28 (!) ран від ударів ножем, виявлених на тілі вбитого хлопця.

Крім того, за інформацією, яку наразі перевіряє редакція, це не перше вбивство, скоєне підозрюваним.

Тому, запитання до дій правоохоронців і суду, які в силу певних мотивів "некоректно" випустили з-під варти підозрюваного в жорстокому вбивстві, є не тільки у жителів Нижньої Апші, які у зв'язку з цим вийшли на масовий протест, а й у решти суспільства, інтереси якого відстоює своїми публікаціями редакція Закарпаття онлайн.

Саме тому, як уже сьогодні інформувало Закарпаття онлайн, прокуратура Закарпатської області 10 квітня оскаржила до апеляційного суду Закарпатської області рішення суду першої інстанції, тобто саме Ужгородського міськрайонного суду, яким 14-річному школяру, що підозрюється у вбивстві 15-річного хлопця, змінено запобіжний вигляді тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

19 квітня 2018р.

Теги: вбивство, Апша

Коментарі

Кум 2018-04-22 / 12:47:43
Тобто, суду в особі такого собі дєбіла бедьо, недостатньою підставою є той факт, що даний відморозок, який наніс потерпілому 28 колото-різаних поранеь, і тільки через це представляє велику сусупільну небезпеку для суспільства у разі перебування на свободі ? Ще забули написати, що бедьо врахував при прийнятті рішення "портрети американських президентів", які він дуже сильно полюбляє, як і більшість служителів Феміди.

Вуву до румуна 2018-04-20 / 06:13:57
А вот і будєт ... Патаму шта тіпирь нужна будет занесті єщо адін міліон ... ДА полнітєльНА.

Румун з Апша 2018-04-20 / 00:21:07
Все у нас знают что 1 милион доларов занесли в Ужгарод кому надо патаму нечего не будет все поделили по чесному

До водія 2018-04-19 / 23:29:42
Розумію Вас і інших людей, які застряли тоді на трасі.
Але вважаю що апшани румуни молодці, бо уміють зібратися разом коли треба і відстояти себе. Чому не пішли? Вони зробили розумніше всі прийшли до них. І тепер у всіх тих хто замішаний у відпусканні конкретно болітиме голова, тому що якщо не найдуть крайніх ВСЕ село знову встане.

Водій 2018-04-19 / 22:56:18
Перекривають трасу, чому не підуть до того судді який випускає за бабки і до того прокурора який з цим погоджується, хай вони відповідають за свої прийняті рішення, а як завжди в нашій країні перекрити дорогу і як завжди страждають звичайні люди, тому що ні суддя ні прокурор тією трасою не їздять і їм в сраці

Свіжак 2018-04-19 / 20:08:13
В різних країнах світу провели опитування «Де добувається найбільше грошей на квадратний сантиметр площі?»
У Венесуелі більшість відповіли «На нафтових родовищах»
У Катарі: «На газовому шельфі»
У ПАР: «На алмазних копальнях»
У Україні: «У кріслі судді»

суддя Дредд 2018-04-19 / 18:34:44
Прізвище судді вам вказали нижче у коментарях

Вуву 2018-04-19 / 18:24:05
Я теж за те що прізвище сужді(ів) плвинно бути назване ... Якщо ми гасправдві хочемо жити у аідкритому суспільстві.

пенсіонер 2018-04-19 / 18:07:06

Звернення В.Балоги з цього приводу. Вперше пан Балога відкрито погнав на В.Петьовку.
http://30seconds.net.ua/blogs/1531/

суддя бедьо в.і. 2018-04-19 / 14:35:49
це я!

Ваня 2018-04-19 / 13:15:42
Суд продажня с..а.

Gobi 2018-04-19 / 12:44:45
Чому немає фамілій суддів що відпустили вбивцю ?????? закарпаття повинне знати їх в обличчя цих хапуг

НОВИНИ: Кримінал

15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
» Всі новини