Партія Орбана перемогла на виборах в Угорщині, угорський прем'єр окремо подякував закордоним угорцям

В Угорщині у неділю третій раз поспіль на виборах перемогла партія ФІДЕС прем'єра Віктора Орбана та отримала у парламенті конституційну більшість голосів.

Партія Орбана перемогла на виборах в Угорщині, угорський прем'єр окремо подякував закордоним угорцям

Після підрахунку понад 95% голосів коаліція, в яку входять партії ФІДЕС та Християнсько-демократична народна партія, набрала 48,64% голосів. Вони отримали дві третини депутатських мандатів у парламенті - 133 зі 199.

Орбан з’явився у штабі правлячої партії Фідес незадовго до опівночі за місцевим часом. "Ми перемогли!" - сказав він, щойно підійшовши до мікрофону, додавши, що "Угорщина отримала велику перемогу". Прем’єр-міністр говорив дуже стисло, присутні не мали можливості поставити запитання. Він зауважив, що "тепер (для партії влади) буде мудро поводитися скромно", не пояснивши про що йдеться. Орбан подякував тим, хто віддав голоси за партію Фідес, і окремо виділив закордонних угорців, "які допомогли захистити батьківщину". Як відомо, представники угорської громади за кордоном голосували переважно за партію влади; без їх підтримки Фідес найімовірніше не отримав би конституційну більшість.

Окремо Орбан подякував владі Польщі за публічну підтримку перед виборами.

Пан Орбан керує країною з 2010 року і за останні роки став чинником роздратування для ЄС та України.

Євросоюз неодноразово критикував угорського прем'єра за обмеження свободи ЗМІ, громадянських прав та міграційну політику. Саме Віктор Орбан очолив опозицію політиці розподілу біженців по країнах ЄС.

Цю передвиборчу кампанію угорський прем'єр побудував на критиці міграційної політики ЄС та звинуваченні мільярдера Джорджа Сороса в намаганні заполонити Угорщину мігрантами.

Використання образів зовнішніх ворогів та роз'єднаність опозиції дозволили Віктору Орбану зберегти владу на наступні чотири роки. І це не дуже приємна новина для української влади, пише BBC Україна. Після ухвалення українського закону про освіту у вересні 2017 року відносини України та Угорщини погіршилися.

Конфлікти між Україною та Угорщиною з'явилися ще навесні 2014 року, коли Віктор Орбан в розпал російської агресії зажадав автономії для угорців Закарпаття. Проте саме закон про освіту став найбільшим каменем спотикання у відносинах.

09 квітня 2018р.

Теги: партія, угорці, вибори, Віктор Орбан

Коментарі

Петро Ференцович Генцюр 2018-04-11 / 13:06:06
Пану цензору. Нема бiльшого ворога людинi нiж вона сама собi. Не шукайте, пане, собi друзiв далеко, не робiть собi ворогiв близько.

Вуву до цензора 2018-04-11 / 08:43:32
Ще пару слів про генетично закладену толерантність ... Де ви спершу самі написали про какашки і вентилятор.
Виходить що вона в мене зовсім відсутня :'( ... В той час як у вас йійі забагато із надлишком :-} ...
Що в принципі теж погано для вашого (генетичного) здоровя бо дає побічний ефект "бумеранга"
... Особливо до "успішних політиків сусідньойі крайіни"

сорри 2018-04-11 / 01:26:14
В хворобливій уяві живе відсутність угорського ревізіонізму. Вся Угорщина криком кричить про несправедливість нинішніх кордонів. І перемогу в ній, як наслідок, отримують праві і ультраправі.
Якби Угорщина діяла сама, то це би не було бідою - одна 128 бригада з її бойовим досвідом витоптала б її, в разі зазіхань, вздовж і поперек. Але проблема в тому, що Орбан мпіє розшматувати Україну в тандемі з Путіним. А це вже не фіґлі.
Але за*беся пил ковтати, ревізіоніст недуйдавий. Разом з іншими йоббіками

Вувк 2018-04-10 / 21:39:09
Така категоичність і самовпевненість в судженнях не що інше як ... НЕДАЛЕКОГЛЯДНІСТЬ на очевидні аспетки ... які дійсно часом не просто розмежувати ... з огляду йіх двозначності а отже і подвійного трактування.
Якщо там ... скажімо орбан "собіратель земель хунських" патріот .
То для сусідніх крайін ... Його протилежність.
І таких прикладів в ньому ... і в його політиці є багато.

цензор 2018-04-10 / 20:38:12
Толерантність вона є або її немає. Це закладено генетично. А що стосується ревізіонізму, то він живе лише у хворобливій уяві тих хто хоче погратися в патріотизм. Свідомість де домінують совкові принципи, не може зрозуміти, що наші сусіди це европейці!!! Вони можуть мріяти про відновлення Угорщини в кордонах 20 року, але вони обирають ситість европеської спільноти. Якщо довгий час ми вважали Росію старшим братом, то вона дала нам піддих. Але це не означае,що всі наші сусіди будуть поводити себе так. Угорщина не може дозволити собі поводитися як Росія. Едине що дає їй шанси плекати якісь надії це слабкість і недолугість нашого керівництва. І досить намагатися проектувати варіанти східного сценарію на Закарпатті.

Вуву до цензора 2018-04-10 / 19:05:57
Ви абсолютно праві ... Коли починаєш моделювати ріні ситуаційі і глибше вникати в йіх суть ... То базову опцію ... Як толерантність ... приходиться відкидати (хоча б на короткий час) ... а то і просто принести на алтар жертовності .
Особливо в тих ситуаціях коли успішні політики сусідньойі крайіни ... Які "вболівають" за свій народ (крайіну) ... Потурають ідеям історичного і політичного ревізіонізму з далеко ідучими наслідками ... І докладають до цього всіх можливих зусиль .
Що в свою чергу спонукає мене (і не тільки) "перглянути компенсацію свого безсилля" з протилежнойі позиційі і точки зору.

цензор 2018-04-10 / 18:13:07
Я би дуже просив не намагатися моделювати. Адже такий компонент як толерантність у вас відсутня як базова опція. ЦІкаво, образа політиків більш успішної ніж ми держави, які вболівають за свою країну, це у вас спроба компенсувати власне безсилля?

Вуву до цензора 2018-04-10 / 17:16:35
"Все пливе ... Все змінюється " казали древні і мудрі люди.
Тому те що було ... Того не вернеш. А те що може бути ... Можна змоделювати як наслідки з тих процесів які вже є.
А вашу думку я роділяю ...
Якщо хунія вентилятор ... То орбан ... сіярто ...шемєн ... є тими какашками які ще мають "нюхати" як у вєвропі і украйіні ... Так і в себе в хунійі

Петро Ференцович Генцюр 2018-04-10 / 10:17:03
патрiоту. Пане! Бути патрiотот - це саме просте. Набагато важче вчитися i робити свою державу мiцною.

Петро Ференцович Генцюр 2018-04-10 / 09:59:55
"Міжгірщина" - помилка моя, безумовно. I "Нiмеччина" - будь ласка. Це замiсть вiдповiдi на моє питання?

патріот 2018-04-10 / 09:55:11
На Закарпатті кажуть не "Германія, германці", а "Німеччина, німці".
Якби ваш батько буз відти, звідки ви кажете, то ви б знали, що це не Межгірщина, а Міжгірщина. Бо Міжгір'я.

Петро Ференцович Генцюр 2018-04-10 / 09:50:22
патрiоту. Угорщина, Штати, Германiя - яка серед цих держав наiмолодша?

Петро Ференцович Генцюр 2018-04-10 / 09:48:12
патрiоту. А "якийсь мадярон" - це хто? Мiй батько - з Межгiрщини, мама - з Житомирщини. А я бачу, що iсторiю ви вчили за агiток.

патріот 2018-04-10 / 09:43:54
Те, що якийсь мадярон не знає історії України, не означає, що її не було

Петро Ференцович Генцюр 2018-04-10 / 09:35:53
патрiоту. I Угорщина, i Штати i Нiметчина мають мають свою державну iсторiю та ще й яку - це факт, а не смута. А Україна не мала i не має i сьогоднi.

патріот 2018-04-10 / 09:07:45


Посповзалися мадярони радіти за перемогу свого пана


патріот 2018-04-10 / 09:06:01
Генцюре, буде чи не буде в Україні керівник-патріот, ти не знаєш. Були смутні части і в угорщині, і в Штатах, і в Німеччині, і в інших країнах. Так що не сій тут смуту.

Петро Ференцович Генцюр 2018-04-10 / 08:18:09
До Питання та iнш. На Україні нiколи не було такого керiвника - в iншому випадку Україна мала б свою багатовiкову iсторiю державностi - i нiколи не буде, що пiдтвердила вже сучасна iсторiя вiд Кравчука до дiючого Порошенко, для котрих гетьманство и власний гаманець - наiголовне, а за це можна i державу, i громадян покласти. Але погане не це, погане - самi громадяне, мов туземцi на скляне намисто, йдуть за солодкими словами - але бачили очi, що купували.
А у мадяр власна держава i iнтереси громадаян на першому мiстi.

ма
дяр




Питання 2018-04-09 / 23:54:29
Чому не дуже приемна подія, а хто мав перемогти ЙОБІК ? Украиїні б такого керівника, я к Орбан. Орбан вболіває за свою країну.

Вуву до ***** 2018-04-09 / 23:17:32
Те що я пишу ... Це моє бачення ... Інша справа якщо ти це сприймаєш як критику.
Відносно вибору ... Він у нас є ... І може навіть несподіваний. Але про це я напишу на початку президентських перегонів ... на все свій час.
Чи я в більшості чи в меншості ?
Якщо в більшості ... Значить почули і зрозуміли.
Якщо в меншості ... Теж добре ... Бо контраверсія це крок до обєктивності .

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини