У Мукачеві можуть відкрити завод з крупновузлового складання електромобілів Tesla Model 3. Москаль проти

Генеральний директор і голова ради директорів Tesla Inc. Ілон Маск пропонує розмістити в місті Мукачеві європейський завод з крупновузлового складання електромобілів бюджетної моделі Tesla Model 3.

У Мукачеві можуть відкрити завод з крупновузлового складання електромобілів Tesla Model 3. Москаль проти

Про це йдеться в листі на адресу голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, інформує прес-центр Закарпатської ОДА.

Виробничі потужності запропоновано розмістити на території колишнього військового аеродрому.

Як йдеться у листі, Мукачево привабливе для Tesla Inc. наявністю дешевої та кваліфікованої робочої сили, вигідним географічним розташуванням та транспортною логістикою. У цьому контексті компанія сподівається суттєво здешевити виробництво Tesla Model 3 і вирівняти своє фінансове становище.

Торік компанія вже зверталася з аналогічною пропозицією до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, однак без теперішньої конкретизації.

Водночас, голова Закарпатської ОДА Г.Москаль виступив категорично проти такої пропозиції.

«Мукачево не може бути місцем реалізації такого масштабного проекту. Він надто важливий для області, аби віддати його на реалізацію мукачівському клану. В області є кілька значно перспективніших в цьому плані місць і Закарпатська ОДА вже запропонувала їх інвестору з відповідним обгрунтуванням. Сьогодні, 1 квітня, я зустрінуся з представником Tesla і передам йому ці пропозиції», - сказав Г.Москаль.

У коментарі прес-центру ОДА не деталізується, про які варіанти йдеться, однак за інформацією Закарпаття онлайн з джерел в Закарпатській ОДА, одна з пропозицій - розміщення заводу на території запланованого технопарку в селі Соломоново, поряд з існуючим заводом "Єврокар".

Довідка

Капіталізація Tesla за місяць скоротилася на 14,65 млрд доларів на тлі зростаючої стурбованості інвесторів щодо нестачі готівки у компанії, а також через скандал з аварією її електрокара.

Акції виробника електромобілів впали в ціні приблизно на 25% з початку місяця. В обігу перебуває 168,919 млрд акцій компанії. Виходячи з цієї кількості і ринкової вартості паперів, її капіталізація за місяць впала до 43,296 млрд доларів з 57,949 млрд.

Як додає агентство Market Watch, таке місячне зниження стало найбільш різким за всю історію торгів компанії. У річному вираженні зниження вартості Tesla становило 7,5%.

Засновник і генеральний директор компанії Ілон Маск, який володіє приблизно 19,9% її акцій, в результаті здешевлення її вартості втратив приблизно 3 млрд доларів.

У вівторок рейтингове агентство Moody's знизило рейтинг корпоративної заборгованості Tesla до "B3" з "B2". Аналітики агентства зазначили, що компанії доведеться провести велику, короткострокову докапіталізацію, якщо вона хоче погасити заборгованість і уникнути дефіциту ліквідності.

Також агентство звернуло увагу на великий негативний грошовий потік (FCF) Tesla і швидкий термін погашення бондів компанії.

А кількома днями раніше, в п'ятницю, в штаті Каліфорнія сталася аварія за участю електромобіля компанії Tesla Model X. Кросовер не впорався з керуванням і врізався у відбійник, після чого загорівся і вибухнув. Водій машини загинув.

Раніше в цю середу американська Національна рада з безпеки на транспорті почала розслідування цієї аварії. Регулятор відзначив, що залишається невідомо, чи був в Model X увімкнений режим автопілота. На цьому тлі акції компанії дешевшали на 8% у вівторок і в середу.

Американська компанія Tesla Motors була заснована в 2003 році як розробник і виробник електромобілів і технологій, пов'язаних з ними.

 
01 квітня 2018р.

Теги: Tesla, завод, Москаль

Коментарі

***** 2018-04-04 / 18:26:33


Флуд. Коментуте по суті публікації. Піаром Г.Москаля займетеся на інших ресурсах. Коментар видалено. Адмін


лісник 2018-04-04 / 17:52:52
Чоловік не добро робить дляя краю, а тупо піариться. Розраховуючи на таких, як ти, лохів. А тим часом разом з Мургою ліс так рубає, що лісовозів не вистачає, щоби вивезти.

***** 2018-04-04 / 17:24:17
Наїзжаєте на губернатора,а чоловік добро робить для краю - модрини з ясенами висажує.Попередників на такі справи не хватало,хіба що навпаки - на вирубку.Треба деколи об'єктивно дивитись на реальні речі - Супрун,балаклави і т.п.

***** 2018-04-03 / 12:05:07
А 10-поверховий реабілітаційний центр для наркоманів там не планують побудувати? Бо так би на одну проблему стало би менше.

Воєнний 2018-04-02 / 08:03:55
Москаль занадто категоричний але вірно відповів
Щодо Мукачева , аеродром треба відновити і притягти винних за його розкрадання
Там самі шуллери балоги все розтирять то правді

Василь 2018-04-02 / 00:33:44
Той москаль уже починає діставати, порп його убирати. Ментон недобитий.

Степан Крук 2018-04-01 / 19:52:10
Ржу-неможу! Алена Панова згадав...Крупна риба попалася!!!

Степан Крук 2018-04-01 / 19:20:14
Жарт вдався на славу! Але цим жартом "Закарпаття онлайн" підняло надзвичайно важливу проблему іноземних інвестицій в закарпатській економіці. В кожному жарті є доля правди! А інвестори до нас прийдуть обовязково...

Адмін 2018-04-01 / 19:09:13


Під завершення дня 1 квітня хочемо подякувати усім, хто повірив і не повірив у цей вочевидь першоквітневий жарт.

Попри те, що сама суть інформації була нереальною, а в тексті були підказки щодо її несерйозності включно з зображенням фейкового листа, яку зрозуміли тільки ті з читачів, що володіють англійською, вірити в цю неймовірну казку захотіли тисячі закарпатців, чимало з яких не просто прочитали інформацію, а й активно лайкали та поширювали її на своїх сторінках у соцмережах. А дехто навіть на повному серйозі обговорював суть цього першоквітневого фейку.

Завдяки цьому цей жарт за кількістю переглядів і розшарювань посів беззаперечне перше місце серед першоквітневих "розводів" закарпатських ЗМІ.

Народ, який сміється, - непереможний.

Сміймося, друзі, якомога частіше :)

З першим квітня всіх! :)))


Степан Крук -Володя 2018-04-01 / 19:02:16
Жарт це, жарт! Перше квітня сьогодні.

Володя 2018-04-01 / 18:50:30
Ален Панов прав. Фото старого письмо Гройсману о том, что их предложение отклонено из-за коррупции в Украине.

Но, кстати, в статье не указан источник информации и ссылка на интернет-ресурс. Гугл вообще по запросу "Тесла Мукачево" выдаёт только Закарпатье Онлайн. Похоже на слухи.

zaval 2018-04-01 / 15:31:46
До речі не лише Ілон Маск прославить вирубане від дерев Закарпаття, а і ПАПА Римський Франциск який помер 01.04.2018, і заповів щоб його поховали в Мукачевому.

Степан Крук 2018-04-01 / 14:59:05
Підтримую Ілона Маска! Треба запустити на орбіту Москаля без скафондра! Досвід вже напрацьований - автомобіль "Тесли" вже шукає "чорну діру"!

Andriy 2018-04-01 / 14:52:44
1квітня-ви вірите що таке можливе.хороший жарт

Ілон Маск 2018-04-01 / 14:51:13
Дуже зацікавлений розгорнути маштабний багатомільярдний проект на Закарпатті. На жаль, проект Tesla, на мій погляд та не з моєї вини, перспективи не має. Але приємно здивований великим бажанням закарпатців до взаємовигідного співробітництва, тому прошу всіх підтримати та допомогти розгорнути впровадження на Закарпатті наступного амбітного магапроекту SPAСE ХІ, метою якого є виробництво та запуск в космос ракети для дослідження потенційно небеспечних для планети Земля астероїдів під управлінням Генадія Москаля.
Прошу вашої підтримки в погодженні з обласним керівництвом даного проекту та розміщення стартового майданчика для запуску ракети. Пріоритетною для цих цілей є територія с. Лікіцари Перечинського району.

Степан Крук -Читатель 2018-04-01 / 14:14:30
Молокозавод давно потрібно було побудувати! Вся молочка в області завозна, а наші селяни вирізають скотину, бо нема куди молоко здати. А ще наші фивники хочуть заборонити продавати молоко на ринках, то будемо без молока, а селяни без засобів для виживання???

Степан Крук -Мітьо З Пацканьова 2018-04-01 / 14:08:33
Тоді не Маск, а Мацк?! Генглон Мацк!

Читатель 2018-04-01 / 14:07:56
А давайте иначе! Не Москаль губит проект. А капитализм! И капитализм, хочу заметить, ГУБИТ ВСЁ.

Какие там электрокары? Самые мелочи под носом - молокозавод опять запустить. Или же отдать маргариновый завод корпорации "Торчин" (а почему нельзя? Майонез и кетчуп ниоткуда не пришлось бы завозить, и цена была бы меньше).
Или же тот же будущий завод. Зачем строить новый? Есть масса простаивающих заводов! "Электродвигатель" нельзя реконструировать и запустить?

Мітьо З Пацканьова 2018-04-01 / 14:00:57
Кіть у Мукачево то ся ни удаст, то мож би у Рахово попробовати бо там раньше бов завод Електрон, а а май баде як на Ясіня- у Квáсах - завод "Кондесатор". Там конденсатори на ракети робили. А Ілон Маск то внєбрачний син Мацкаля,цімбори скорочено так и кличуть- Маск...

читач 2018-04-01 / 13:56:37
Найвдаліший разводняк з тих, що я сьогодні читав на закарпатських сайтах. Тонко. Редакції - +

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини